Tutorial za Reimage

od Jake Doevan - -
123

Uvod u Reimage

Reimage je efikasan alat za popravljanje Windowsa i kompatibilan je s operativnim sustavima Windows 7/8/10/Vista/XP. Ovaj program može vam pomoći pri popravku brojnih pogrešaka u Windowsima, može pomoći pri pojavi plavog ekrana smrti (Blue Screen of Death, BSoD), pomaže kod štete koju nanose virusi i nadomješta DLL datoteke koje nedostaju ili su oštećene.

Prema mišljenju stručnjaka, Reimage Repair skenira računalo u potrazi za problemima i generira izvještaj koji klasificira detektirane probleme u sljedeće kategorije:

 • Hardver
 • Sigurnost
 • Stabilnost

Kategorija hardvera uključuje provjeru RAM memorije (Random Access Memory), provjerava koliko energije troši centralna procesorska jedinica (Central Processing Unit, CPU) i koliko brzo radi hard disk (Hard Drive, HD). Nakon što Reimage odradi skeniranje, korisniku se nude prijedlozi koji bi se dijelovi hardvera mogli zamijeniti da bi performanse računala dostigle maksimum.

Uz to, Reimage surađuje s Avira antivirusnim softverom. Upotrebljava ogromnu bazu podataka virusa ne bi li identificirao cyber prijetnje na uređaju. Kategorija sigurnosti uključuje i detekciju različitih potencijalno nepoželjnih programa (Potentially Unwanted Programs, PUP), kao što su otimači preglednika, adware aplikacije, spyware, pa čak i trojanski konji.

Nadalje, Reimage Repair nudi informacije o stabilnosti računala. Drugim riječima, korisnik može otkriti koji se programi ili aplikacije najčešće ruše i koliko često se to dešava. Kad skeniranje završi, korisnici mogu uspoređivati profile sistema sa svjetskim prosjekom, ali i dobiti brz sažetak svih detektiranih problema.

Sve u svemu, Reimage je koristan alat koji pomaže pri optimizaciji performansi vašeg računala. Ipak, korisnici moraju biti svjesni da bi se ova aplikacija trebala koristiti kao dodatni alat nekom drugom sigurnosnom programu – Reimage može samo popraviti štetu koju uzrokuje virus, ali tek nakon što je cyber prijetnja eliminirana od strane antivirusnog programa ili nakon što je prijetnje prebačena u karantenu. Da biste saznali više, pročitajte našu recenziju programa Reimage.

Preuzmite i instalirajte Reimage Repair

Jednom kad aplikaciju preuzmete, bit ćete usmjereni na pop-up prozor User Account Controla(UAC) gdje vas se traži da dopustite promjene na vašem uređaju. Kliknite na Yes kao što je prikazano na slici: 

Kad se pojavi čarobnjak za instalaciju programa Reimage, morat ćete odabrati jezik koji namjeravate koristiti i kliknuti na gumb Install. Primijetit ćete da će nakon instalacije ovaj alat za optimizaciju automatski pokrenuti skeniranje kompletnog sistema, osim ako izaberete kućicu “Nemoj skenirati računalo nakon što je instalacija završena” (Don't scan my computer after the installation is complete).

Reimage Repair kompatibilan je sa sljedećim operativnim sustavima:

 • Windows 8 (32 & 64bit)
 • Windows 7 (32 & 64bit)
 • Windows Vista (32 & 64bit)
 • Windows XP (32bit)

Developeri tvrde da sama instalacija programa ne bi smjela trajati dulje od 5 minuta. Pričekajte da se ona završi i nakon toga ste spremni odmah početi koristiti aplikaciju. Ako ste Reimage slučajno instalirali na uređaj koji je ga ne podržava, saznajte više o tome kako deinstalirati Reimage.

Skenirajte svoje računalo programom Reimage

Jednom kada ste instalirali Reimage, on će vaše računalo skenirati automatski. Naravno, vi skeniranje računala možete isto tako pokrenuti ručno. Da biste to napravili, pokrenite Reimage dvostrukim klikom na ikonicu koja se nalazi na desktopu. Postavit će vam se pitanje jeste li novi korisnik ili već imate ključ za Reimage.

Novi korisnici bi trebali odabrati prvu opciju i dopustiti da Reimage skenira njihov uređaj. Uobičajeno je da program prolazi kroz pet faza tijekom skeniranja, uključujući i sljedeće:

 • Kompiliranje podataka
 • Kreiranje vlastitog profila za PC
 • Provjera stabilnosti računala
 • Praćenje i nadgledanje sigurnosti na PC-ju
 • Pružanje detaljnog sažetka

Reimage najprije počinje s kompiliranjem podataka o vašem računalu. Tu je uključena provjera količine slobodne memorije, aktivnost CPU-a i brzina hard diska. To odmah daje neposredne dojmove o sistemu i aktualnim problemima.

Kasnije će Reimage Repair pregledati DLL datoteke koje se dijele, puteve aplikacije, zastarjele unose u registar, kao i unose pri pokretanju računala. Čišćenje vrijednosti registra koje uopće više ne postoje,  može pomoći pri značajnom poboljšanju performansi računala.

Sljedeće skeniranje sastoji se od usporedbe datoteka u računalu i baze s primjercima virusa, da bi se korisnik osigurao da u njegovom sistemu nema cyber prijetnji.

Na kraju, Reimage će skenirati privremene foldere u kojem bi se moglo naći smeće s ogromnim datotekama koje zauzimaju slobodan prostor na računalu.

Nakon skeniranja, korisnici koji žele popraviti detektirane probleme trebali bi kliknuti na gumb “Start repair”. Nakon toga, bit će preusmjereni na stranicu za kupnju programa Reimage i tamo mogu kupiti jednokratno popravljanje za 28,95 dolara ili za dodatnih 9 dolara dobiti godišnju dozvolu s neograničenim brojem popravaka. Kompletna verzija programa Reimage za običnog korisnika računala košta 37,95 dolara.

Ponuda

Pregledaj u drugim jezicima