Intego pregled

12

Intego – multifunkcionalni sigurnosni software za vaš macOS

Intego je garnitura sigurnosnih rješenja koja vam pomaže u zaštiti računala s macOS-om ili Mac OS-om X od različitih prijetnji, uključujući adware, spyware, Trojance, scareware, kao i online prijevare i pokušaje krađe identiteta (phishing). Developeri Intego softwarea  bave se sigurnošću na internetu još od 1997. i raspolažu s dovoljno iskustva da bi ponudili opsežnu zaštitu korisnicima koji odluče kupiti neku od aplikacija za Mac: VirusBarrier X9, Mac Internet Security X9 ili Mac Premium Bundle X9, i sve to po prihvatljivoj cijeni.

Uz osnovnu zaštitu od malware programa, Intego Mac Internet Security opremljen je arsenalom dodatnih zaštitnih mogućnosti, uključujući anti-spam, anti-phishing, zaštitu podataka i firewall. Bez ikakve sumnje, bilo kakve sumnjive ili maliciozne komponente koje uspiju pristupiti macOS-u, odmah se uništavaju unutar računala.

U ovoj recenziji programa Intego pokušat ćemo objasniti zašto vam je uopće potreban cijeli Intego Mac Internet Security komplet, kako štiti vaš uređaj, koliko košta i koje benefite nudi.

Naziv Intego
Tip Antivirusni software
Koristi se za  Ovaj proizvod koristi se za zaštitu računala s Mac OS-om ili Mac OS-om X od različitih cyber prijetnji te za unapređivanje sistema uz pomoć ostalih djelotvornih mogućnosti
Elementi Ovaj program sastoji se od dva elementa: VirusBarrier X9 i NetBarrier X9
Prednosti  Program nudi zaštitu od malware aplikacija i neželjenih programa (PUP), osigurava osobne informacije i datoteke, blokira spam i phishing poruke, čisti sistem od smeća, povećava brzinu samog računala
Preuzimanje  Ovaj alat možete preuzeti sa službene stranice ili ga možete dobiti u paketu s nekim drugim programima

Koristite Intego na vašem Macu da biste si osigurali najbolju zaštitu od malware aplikacija i ostalih brojnih tipova virusa

Antivirusni program Intego na sceni je prisutan već godinama, iako su korisnici Maca vjerovali da im za njihovu platformu nisu potrebni dodatni sigurnosni alati jer je sigurna uz upotrebu samo već ugrađenih obrambenih mehanizama. To je istina, Macovi se smatraju daleko sigurnijima od sistema s Windowsima. Appleovi uređaji koriste mogućnosti kao što su Gatekeeper (zaustavlja instalaciju neautoriziranog softwarea) ili XProtect – oni su u početku bili dovoljni za borbu sa svim nepoželjnim programima koji su pokušali pristupiti Macu.

Međutim, kako je rasla popularnost Appleovih proizvoda, rastao je i interes cyber kriminalaca i, prema najnovijim statistikama u Malwarebyteovom izvještaju State of Malware, prijetnje na Mac računalima su u porastu, i to višom stopom nego malware na Windowsima tijekom 2019. godine. U nove prijetnje uključen je porast malware programa kao što je OSX/Shlayer, a on je pronađen na 10% Macova na kojima je aktivan Kaspersky sigurnosni software. Trojanac je ekstremno uporan program i može zaobići ugrađenu zaštitu uz pomoć kriptografskog digitalnog potpisa.

Bez alata kao što je antivirusni program Intego mogli biste biti izloženi dodatnim infekcijama, otkrivanju osobnih podataka nepoželjnim strankama (cyber kriminalcima) i novčanim gubicima zbog mogućnosti malware aplikacija da dopuste napadačima praćenje svake tipke koju pritisnete na tipkovnici. Drugim riječima, Intego Mac Internet Security esencijalan je alat za opsežnu zaštitu od online prijetnji.

Intego versions

Idemo dalje s recenzijom programa Intego: ishodište i podaci o malware prijetnjama

Intego je trenutno jedna od vodećih sigurnosnih kompanija koje razvijaju anti-malware proizvode za macOS. Osnovao ga je direktor Laurent Marteau 1997. kao privatnu tvrtku,  s trenutnim sjedištem u Seattleu i uredima u Washingtonu i Austinu, kao i s uredima u Parizu i Naganu. Moto tvrtke je sljedeći:

Sigurnost vašeg Maca nam je prioritet broj 1

Tijekom godina, antivirusni program Intego među korisnicima je stekao pozitivnu reputaciju – Intego se nalazi na više od dva milijuna uređaja diljem svijeta i štiti korisnike od online prijetnji. No, to nije jedini doprinos koji je tvrtka napravila tijekom više od 20 godina djelovanja – Integovi stručnjaci i istraživači, poput Joshue Longa, Kirka McElhearna ili Victora Agreda Jr. i ostalih, konstantno i dosljedno objavljuju svoja otkrića o malware programima i opisuju njihovo funkcioniranje i djelovanje na tvrtkinom Security Blogu. Bez sumnje, ako tražite aplikaciju koju su napravili stručnjaci na svom polju – Intego za Mac je aplikacija koju želite.

Odabir dobrog plana za Intego software

Prije nego instalirate Intego Mac Internet Security morali biste odlučiti koja razina zaštite vam je potrebna. Postoje tri različita plana koje možete birati – VirusBarrier X9, Mac Internet Security X9 ili Mac Premium Bundle X9.

  • Ako vam je potrebna opsežna i detaljna sigurnost s dodatnim mogućnostima poput, između ostalih mogućnosti za sistemsku optimizaciju, organizacije svoje radne površine (desktop), brzog pristupa datotekama ili uklanjanja nepotrebnih duplih datoteka, definitivno biste trebali odabrati Mac Premium Bundle X9. Cijena tog programskog paketa može varirati jer tvrtka često daje popuste za Intego antivirusne proizvode, a ona je trenutno 34,99 dolara za godinu dana korištenja na jednom Mac računalu.
  • Mac Internet Security X9 jedan je od najprikladnijih planova koji nudi izvrsnu vrijednost za potrošeni novac – trenutna cijena je 19,99 dolara i uključuje mogućnosti koje su potrebne da bi se Mac zaštitio od svih napasi na internetu – štiti od nepoznatih aplikacija i uređaja, phishing kampanji, kao i od upada u mrežu, a to su samo osnovne od ponuđenih mogućnosti.
  • VirusBarrier X9 osnovni je plan koji i dalje nudi najpotrebniju zaštitu za vaš Mac. Uključuje mogućnosti kao što su Intego antivirus protiv malware programa za Mac i Windowse, vremensko programiranje skeniranja, kao i zaštita u stvarnom vremenu. Ako ste kao korisnik pametni i razumni tijekom upotrebe interneta i instaliranja novih aplikacija, Integov VirusBarrier X9 mogao bi biti baš za vas, i to za 19,99 dolara godišnje.

Intego tech support

Važno je primijetiti da ne morate odmah kupiti paket programa koji je najbolji za vas jer na raspolaganju imate 30 dana probnog razdoblja. Ako nakon ili tijekom tog perioda niste zadovoljni funkcioniranjem aplikacije, u svakom trenutku možete deinstalirati Intego. Sve što morate napraviti je prijaviti se preko interneta i preuzeti program za instalaciju. Jednom kada kupite Intego za Mac i postanete registrirani korisnik, imat ćete na raspolaganju besplatnu tehničku podršku preko telefona, emaila ili interneta.

Instalacija programa Intego i njegove mogućnosti

Antivirusni program Intego Mac jednostavan je za instalaciju – oduzet će vam tek nekoliko minuta vašeg vremena. Jednostavno pokrenite program za instalaciju i pratite upute na ekranu. Jednom kad to završite, tražit će se od vas da odaberete jednu od tri razine zaštite – minimalna, standardna ili maksimalna razina.

Koju opciju ćete odabrati, iznimno ovisi o vašim željama. Na primjer, ako znate da često posjećujete visoko rizične web stranice ili je vaš sistem možda već zaražen nekim Mac virusom, bilo bi jako dobro odabrati maksimalnu razinu zaštite. No, standardna razina zaštite bit će više nego dovoljna za prosječne korisnike.

Jednom kada odaberete razinu zaštite, dobit ćete detaljne upute za svaku od Integovih funkcija uz pomoć lebdećih poruka. Bitno je znati da, ako ste već upoznati s tim funkcijama, veoma lako ćete klikom miša isključiti lebdeće poruke. I, napokon ćete biti spremni za svoje prvo skeniranje!

Intego installation

Anti-malware mogućnost paketa Mac Internet Security X9 može vas zaštititi od svih tipova prijetnji

Na tržištu postoje brojni anti-malware proizvodi i dok su mnogi od njih izvrsna sigurnosna rješenja, neki baš i nisu toliko sigurni, a i sami se ponašaju kao malware. Na primjer, aplikacije kao što su Advanced Mac Cleaner ili Mac Tweak navodno imaju funkcionalnosti antivirusnog programa, no u stvarnosti, oni nisu ništa drugo već beskorisni programi kreirani samo s ciljem da izlože korisnike lažnim “pozitivnim” virusnim rezultatima i da ih tako natjeraju na kupovinu samog softwarea.

Dakle, toplo preporučujemo korisnicima da se oslanjaju ja testove koje su proveli nezavisni laboratoriji – oni testiraju sposobnosti različitih antivirusnih programa i ocjenjuju te alate bazirano na zaštiti koju nude, korisnosti i izvedbi, između svih ostalih aspekata. Antivirusni program Intego konstantno se testira u mnogim takvim laboratorijima, uključujući i AV-Test i AV-Comparatives, a oni sami su potvrdili da je aplikacija uspjela uhvatiti 100% od testiranih malicioznih programa.

Intego AV-Test lab results

Tijekom korištenja Intega za Mac, možete se osloniti na sljedeće module koji će vas štititi u svakom trenutku:

  • ContentBarrier
  • NetBarrier
  • VirusBarrier

Ovaj program sposoban je zaštititi korisnike od drive-by preuzimanja, malicioznih linkova iz društvenih mreža, phishing emailova i zaraženih USB stickova te  od malware programa i za Windowse i za Mac. Čim se prijetnje unutar sistema otkriju, Intego Mac Internet Security ih stavlja u karantenu i uklanja ih. U slučaju da je u sistemu nastala bilo kakva šteta, aplikacija će je odmah popraviti.

Osim što će osigurati sistem od bilo kakvih malicioznih programa, antivirus Intego je isto tako sposoban zaustaviti većinu potencijalno nepoželjnih programa (PUP) koji su preuzeti iz neslužbnenih izvora, kao recimo sa stranica s torrentima. Važno je primijetiti da je adware jedna od vodeći vrsta malware aplikacija na Macu i ta je prijetnja rasla tijekom prošlih nekoliko godina.

Za dodatnu sigurnost, također možete upotrijebiti NetBarrier – efikasan firewall koji će spriječiti napadače u pristupanju vašoj mreži. NetBarrier se sastoji od tri različita načina rada, uključujući Public Hotspot (javni hotspot), Work Hotspot (hotspot na poslu) i Home Hotspot (kućni hotspot). I dok ovu mogućnost mogu koristiti napredni korisnici da bi modificirali dopuštenja i kreirali izuzetke, početne postavke bi trebale biti savršen izbor za IT pismene korisnike.

Intego Firewall

Dodatne mogućnosti antivirusnog programa Intego

Antivirus Intego Mac nakrcan je različitim mogućnostima koje neće briljirati samo na polju zaštite od malwarea. Nekoliko dodatnih mogućnosti uključeno je u naprednije garniture aplikacije, a to su:

  • Personal Backup (osobne sigurnosne kopije) je nešto što će vam omogućiti jednostavnu pripremu sigurnosnih kopija najbitnijih datoteka. I dok ransomware programi na Macu još uvijek nisu dominantni, već su otkriveni neki oblici programa koji zaključavaju datoteke – KeRanger, Patcher i ostali. Ako se zarazite jednim od tih virusa, možete se zauvijek pozdraviti s vašim datotekama, a tu su od krucijalne važnosti vaše sigurnosne kopije.
  • Washing Machine (mašina za pranje rublja) je još jedna izvrsna funkcija koja se može upotrijebiti za čišćenje macOS-a od smeća, duplih datoteka, preuzimanja, logova i ostalih beskorisnih datoteka. I dok se sve te aktivnosti mogu provesti ručno, uz pomoć ugrađenih alata, Intego vam omogućava da sve to napravite uz samo nekoliko klikova mišem – brzo i efikasno.

Intego additional features

Recenzija programa Intego: završne misli

Ovom recenzijom programa Intego željeli bismo proširiti svijest među korisnicima macOS-a jer su mnogi od njih i dalje uvjereni da im dodatne mjere zaštite njihovih uređaja nisu potrebne. I dok su Macovi sofisticirani uređaji i uključuju mnoge sigurnosne mogućnosti koje su jedinstvene za tu platformu, bitno je primijetiti da će cyber kriminalci uvijek biti korak ispred i otkriti kako zaobići te unaprijed ugrađene sustave obrane.

Dakle, da biste bili sigurni na internetu, morali biste svoj Mac opremiti sofisticiranim anti-malware programom. S Integom, nećete samo dobiti opsežnu zaštitu od prijetnji, već ćete isto tako dobiti pristup ostalim mogućnostima koje će vam pomoći u čišćenju sistema i povećanju njegovih performansi, ali i brzine. U slučaju da vam se program iz nekog razloga ne svidi – uz samo nekoliko klikova mišem deinstalirat ćete Intego, pa nemojte oklijevati, već isprobajte ovu zaštitu od malware aplikacija.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Intego Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa OS X
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Intego, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Program Intego ima besplatan ograničeni skener. Intego nudi daleko više kada kupite njegovu kompletnu verziju. Kad besplatan skener detektira probleme, možete ih ukloniti besplatnom metodom popravka ili možete odlučiti kupiti kompletnu verziju da biste te probleme uklonili automatski.
O autoru
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Analitičar za malware...

Kontaktiraj Olivia Morelli
O tvrtci Esolutions