O nama

Ažurirano

Virusi.hr je projekt posvećen pomaganju korisnicima da saznaju više o spyware, malware, adware i ostalim opasnim programima koji se šire internetom. Jedan je to od najvećih izvora informacija vezanih za područje sigurnosti na internetu, a te informacije nužne su kad se pokušava spriječiti ili ukloniti viruse. Tu se mogu pronaći jasni i profesionalno napisani opisi parazita, detaljne instrukcije za uklanjanje, recenzije anti-spyware i anti-virusnih programa, vijesti i još mnogo toga.

Virusi.hr nije nova pridošlica među sličnim portalima. Ljudi koji stoje iza ovog projekta počeli su analizirati malware programe (spyware, adware, trojanci, itd.) davne 2004. Od tog dana, glavna misija ovog portala uvijek je bila ista – pomoći korisnicima da uklone BILO KOJI virus.

Virusi.hr donosi informacije najviše kvalitete o malware programima i općenito o sigurnosti računala. Sadržaj koji se ovdje objavljuje podijeljen je ma nekoliko velikih dijelova:

NOVOSTI – Saznajte najnovije informacije o sigurnosti računala

Internet se nikad ne prestaje mijenjati. Svaki dan pojavljuju se novi virusi, kritične ranjivosti sustava, nove verzije sigurnosnog softwarea i različita istraživanja spyware programa. Zbog toga smo kreirali sekciju Novosti. Ovdje ćete pronaći informacije o najznačajnijim problemima sa spyware programima, zloglasnim parazitima, objavama novih verzija sigurnosnih programa i ostalim važnim događajima. Također, obraća se posebna pažnja na obmanjujuće oglašavanje, spam i phishing.

Link za Novosti

MALWARE – Saznajte sve o popularnim virusima i metodama za njihovo uklanjanje

Sekcija Malware najveća je na Virusi.hr, a u nju su uključene sve vrste parazita. Na dnevnoj bazi je stručnjaci portala Virusi.hr pune sadržajem, pa ne iznenađuje što se u njoj nalazi više od 8000 opisanih prijetnji, a taj broj i dalje raste. Svaki opis donosi detaljne informacije o ponašanju virusa, tehnikama kojima se distribuira i metodama uklanjanja. Programi koji su ovdje navedeni obično su oni koji se koriste za testiranje virusa. Svi opisi nadopunjeni su dodatnim detaljima koji se obično otkrivaju tek nakon što je neki virus aktivan dulje vrijeme.

Link za Malware

SOFTWARE – Usporedite najnaprednije programe za uklanjanje malware aplikacija

Postoji velik broj različitih anti-spyware programa na tržištu. No, nisu svi na istoj razini – neki anti-spyware programi dobri samu u uklanjanju virusa, dok drugi garantiraju dobru zaštitu. Zbog toga smo odlučili napraviti posebnu sekciju Software i pomoći korisnicima odabrati najbolju aplikaciju za uklanjanje virusa. Ovdje ćete pronaći recenzije različitih programa, rezultate testova i općenite ocjene.

Link za software

DATOTEKE – Saznajte koje datoteke morate izbjegavati

Sekcija Datoteke ima puno sličnosti sa sekcijom Malware jer virusi ne mogu postojati bez datoteka. Sve datoteke grupirane su prema tipovima, odnosno ekstenzijama. Većina datoteka uz sebe ima kratke opise, ali uvijek ćete znati koje od njih pripadaju bezopasnim programima, a koje od njih su maliciozne. Biblioteka datoteka konstantno se ažurira.

Link na Datoteke

POSTAVITE NAM PITANJE – Kontaktirajte Virusi.hr službu za korisničku podršku

Glavna misija ovog projekta je pomoći korisnicima u borbi protiv različitih vrsta računalnih parazita, uključujući spyware, malware, adware, trojance, itd. Pokušavamo ohrabriti korisnike u korištenju instrukcija za ručno uklanjanje, no ponekad ih je nemoguće primijeniti jer je internet pun sofisticiranih virusa koji mogu biti eliminirani samo uz pomoć kompleksnih vodiča. To nije lak zadatak. Da bi pomogli korisnicima da uštede vrijeme i da im pomognemo u izbjegavanju mogućih problema koji bi mogli biti uzrokovani netočnom upotrebom nekih instrukcija, odlučili smo kreirati sekciju Postavite nam pitanje. Nemojte oklijevati, već nam postavite to pitanje, odgovorite drugim korisnicima na njihovo pitanje i sudjelujte u raspravama. Bit će nam drago ako vam možemo pomoći.

Link na Postavite nam pitanje (Virusi.hr služba podršku korisnicima)

Ako imate bilo kakvo pitanje vezano uz projekt Virusi.hr, možete nam se obratiti uz pomoć informacija koje ćete pronaći na stranici Kontaktirajte nas. Ovdje pročitajte Izjava o privatnosti, Uvjeti korištenja, Izjava o ograničenju odgovornosti i Izjavu o zabrani otkrivanja povjerljivih podataka.