AdwareMedic pregled, besplatno preuzimanje

AdwareMedic jedinstven je alat koji je dizajniran da bi pomogao ljudima u deinstalaciji svih poznatih adware i ostalih tvrdoglavih programa. Ovaj program namijenjen je Macintosh računalima koje pogoni Mac OS X (Lion) ili kasnije verzije. Ako ste mislili da je taj operativni sustav imun na adware programe, otimače preglednika, viruse i druge tipove malicioznog softwarea, trebali bi prestati s tim jer danas gotovo svaki besplatan program dolazi u paketu s potencijalno neželjenim programima koji se bez problema mogu infiltrirati u Windowse i Mac OS. Jednom kad adware program uđe u sistem ciljanog PC-ja, on može prouzrokovati neželjene modifikacije tog sistema koje vlasniku prouzrokuju dosadne i naporne aktivnosti kao što su preusmjeravanje na nepoznate web stranice, pojavljivanje dosadnih i obmanjujućih reklama, usporavanje cijelog sistema, bilježenje aktivnosti žrtve tijekom surfanja, itd. Srećom, postoji program AdwareMedic koji se može iskoristiti u izbjegavanju takvih problema.

Ako jasno možete vidjeti da se neka vrsta adware programa već infiltrirala u vaše računalo i sad imate probleme s njegovim uklanjanjem, trebali bi razmisliti o ovom programu za uklanjanje. Budite oprezni i oslonite se na ručno uklanjanje isključivo ako ste iskusan korisnik, budući da adware programi vrlo lako mogu iskoristiti različite trikove za sprečavanje njihovog uklanjanja iz sistema! Koliko košta program AdwareMedic? Prema informacijama na službenoj stranici, to je “donationware” program, što znači da se distribuira besplatno, ali ako korisnik želi pomoći u njegovom razvoju, može platiti onoliko koliko želi. Kao što se jasno može vidjeti, ovaj program dobio je mnogo pozitivnih recenzija od strane ljudi koji su ga testirali na svojim mašinama, pa se čini da bi svi oni koji koriste Mac OS X trebali razmisliti o instalaciji ovog alata.

Recenzija programa AdwareMedic centra za istraživanje 2spyware:

Kao što su otkrili rezultati do kojih je došao 2spyware, besplatan program AdwareMedic je “user-friendly” (op. prev. od engl. ugodan za korištenje) alat. Sučelje mu je jednostavno, pa je nalaženje njegovog skenera intuitivno. Ovdje ćemo spomenuti da ovaj program ne instalira nikakvu aplikaciju na vaše računalo, pa ako ne volite instalirati nepoznate programe na vaš Mac, ovo je pravi alat za vas. Kako radi ovaj program? Kad se pokrene, program se spaja sa stranicom adwaremedic.com i provjerava najnovije “potpise” adware programa. Nakon što se to provjeri, skener programa AdwareMedic prikazuje jasan izvještaj skeniranja i nudi čišćenje napadnutog Mac OS-a uklanjanjem sumnjivih programa. Kao što smo primijetili, ovaj program sposoban je ukloniti sav adware iz sistema u roku od nekoliko minuta. Za to trebate učiniti samo jednu stvar – odabrati prijavljene stavke. Ako neki od adware programa ne može biti detektiran ili eliminiran, AdwareMedic nudi izradu detaljne prijave. Izlistat će sve ekstenzije preglednika koje su instalirane u sistemu i poslat će ih developeru ovog programa. Prema njima, ova opcija trebala bi otkriti izvor vašeg problema i pomoći developeru da poboljša svoj proizvod. Ipak, uzmite u obzir da se malware programi u vašem operativnom sustavu Mac OS X neće ukloniti jer ova aplikacija namijenjena je zaštiti korisnika samo od ADWARE programa.

Dakle, zašto bih preuzeo program AdwareMedic?

Sve u svemu, program AdwareMedic vrlo je obećavajući alat. Koristan je to program i vrlo lagan za korištenje, a sposoban je za eliminaciju tvrdoglavih adware programa. Ako patite od neželjenih reklama koje se pojavljuju tijekom korištenja tražilice ili ako vas smetaju drugi problemi, trebali bi razmisliti o preuzimanju ovog alata na vaše Mac računalo.

O autoru
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Strastveni istraživač weba

Gabriel E. Hall strastvena je istraživačica malware aplikacija koja radi za virusi.hr gotovo cijelo desetljeće.

Kontaktiraj Gabriel E. Hall
O tvrtci Esolutions

Pregledaj u drugim jezicima