Ukloni SAntivirus (Vodič za uklanjanje virusa) - ažurirano lis 2020

SAntivirus Priručnik za uklanjanje

Što je SAntivirus?

SAntivirus je sumnjiv antivirusni program koji može prikazati preuveličane rezultate skeniranja samo da bi korisnici kupili licencu

SAntivirus

SAntivirus, poznat i pod imenom Segurzo, sigurnosni je alat koji je razvila globalna IT kompanija. Garnitura antivirusnih alata nudi svojim korisnicima potpunu zaštitu od virusa, karantenu za potencijalne prijetnje, zaštitu privatnosti, poboljšanje performansi, zaštitu u stvarnom vremenu i još mnogo toga. Iako to zvuči privlačno, stručnjaci vam ne mogu preporučiti da se oslonite na taj alat. Prema javljanjima korisnika i zajednice posvećenu zaštiti podataka, SAntivirus se distribuira s freeware programima i to je prvi znak da se samoj aplikaciji ne može vjerovati.

Obmanjujući antivirusni alat trećih strana ima lošu reputaciju zbog varljivih rezultata skeniranja. Prema izvještajima, ključ se pokušava progurati na silu prikazivanjem pretjeranih rezultata skeniranja. Isto tako, korisnici prijavljuju razne probleme s uklanjanjem programa SAntivirus, budući da on može promijeniti postavke pravila grupe (group policy) (upotrebom naredbe SeLoadDriverPrivilege) da bi proširio vlastite privilegije i tako uspostavio svoju ustrajnost i postojanje unutar sistema.

Nakon instalacije skener programa SAntivirus pojavljivat će se redovno. Posljedica toga je moguć sporiji rad sistema zbog visoke iskoristivosti CPU-a. U nekim slučajevima skeniranje može aktivirati BSOD (plavi ekran smrti) ili pogreške koje dovode do restartanja cijelog sistema. Zbog takvih aktivnosti korisnik riskira gubitak stvari na kojima radi u tom trenutku.

Naziv SAntivirus
Tip Potencijalno nepoželjan program
Poznat i pod imenom Segurazo
Infiltracija Dok su neki korisnici ovu aplikaciju preuzeli sa službene stranice, većina ih je istu našla već instaliranu, i to nakon instaliranja nekog freeware programa sa stranica trećih strana (software bundling, programski paketi), neke je prevario obmanjujući oglas ili su na nekoj zlonamjernoj stranici vidjeli lažnu sugestiju za ažuriranje
Simptomi Automatska skeniranja ovog alata prikazuju na stotine detektiranih problema, čak i na nekom novom računalu; aplikacija se ne može ukloniti ručno; pop-up reklame nasumično iskaču i traže od vas da kupite punu verziju SAntivirusa
Detektiranje Mnogi prodavači antimalware programa detektiraju ovu aplikaciju kao malicioznu ili sumnjivu – rezultati Virus Total
Uništavanje Programa se možete probati riješiti ručno prema uputama koje se nalaze niže u članku; u slučaju da ne uspijete ovog potencijalno nepoželjnog programa riješit ćete se automatski skeniranjem računala nekim renomiranim antimalware programom
Popravak sistema SAntivirus može obrisati unose u registar koji su potrebni za normalno funkcioniranje sistema, a to rezultira nepravilnim radom Windowsa. Ako je aplikacija provela neke promjene u vašem PC-ju, skenirajte ga programom FortectIntego da biste popravili nanesenu štetu.

Na prvi pogled, neki korisnici bi mogli pomisliti da je SAntivirus solidan antivirusni program koji isto tako može optimizirati njihov PC, budući da koristi lijep dizajn s korisničkim sučeljem kojim je veoma lako navigirati i snalaziti se. Program tvrdi da nudi sljedeće mogućnosti:

 • Mogućnost zaštite u stvarnom vremenu (ransomware, web, email)
 • Uklanjanje malware programa
 • Skener privatnosti
 • Poboljšanje performansi
 • Mogućnost online sigurnosti

Međutim, ispod samog dizajna i izvrsno prezentiranih mogućnosti, SAntivirus skriva odlike koje su više uobičajene za malware aplikacije nego za programe koji bi vas od njih trebali štititi.

Prije svega, većina korisnika koji imaju problema sa SAntivirusom nikad ga svjesno nisu instalirali (pa čak i ako se može preuzeti s njegove službene stranice), budući da se širi uz pomoć raznih ne paš poštenih tehnika i mehanika, uključujući programske pakete (bundling), lažne sugestije za ažuriranje i obmanjujuće reklame.

Jednom kad se instalira, SAntivirus istog časa provodi skeniranje kompletnog sistema. I dok je to uobičajena procedura za sve antimalware alate, rezultati koji će stići nisu nimalo uobičajeni. Razlog je što aplikacija prikazuje pretjerane rezultate skeniranja (na primjer, kolačiće povezane s Googleom označit će kao srednje opasnu prijetnju, a to apsolutno nije točno), pa korisnici mogu pomisliti da su njihova računala u daleko gorem stanju nego što jesu.

U slučaju da korisnik klikne na gumb “Ukloni sve probleme” (Remove all problems”), bit će preusmjeren na stranicu za plaćanje gdje ga se traži kupovanje pune verzije aplikacije SAntivirus. Toplo vam preporučujemo da ne plaćate ništa za ovaj beskorisni program jer ćete samo izgubiti novac – ako uzmemo u obzir obmanjujuće marketinške tehnike i zavaravajuće rezultate skeniranja, ovom programu se teško može vjerovati kao sigurnosnom alatu za vaše računalo.

Potencijalno nepoželjan program (PUP) SAntivirus

Umjesto toga, morali biste se osloniti na aplikacije koje su pouzdane i koje ne zavaravaju korisnike na svakom koraku. Ako vam je potreban alat za optimizaciju sistema koji će vam istovremeno popraviti razne probleme u Windowsima, predlažemo vam FortectIntego. Uz to, ne biste smjeli zaboraviti o obrani svojeg računala – tu možete upotrijebiti antimalware alate kao što su SpyHunter 5Combo Cleaner ili Malwarebytes da biste uklonili SAntivirus i zaštitili svoje računalo od svih budućih prijetnji.

Mnogi pitaju je li SAntivirus pravi virus

Internetski forumi, kao recimo Reddit, puni su pitanja je li Segurazo SAntivirus zapravo virus. Odgovor na to pitanje zapravo je veoma izravan – ovaj antivirusni alat nije virus. Upada u kategoriju sigurnosnih alata, iako mu je izvedba prilično upitna.

Prema mišljenju stručnjaka za sigurnost na internetu, bolje izbjegavati alate koji se distribuiraju programskim paketima (bundling). Prevarantska strategija distribucije ukazuje na činjenicu da taj alat nije renomiran i da možda ima neke skrivene namjere. Baš kao u ovom našem slučaju, takozvani malware SAntivirus nastoji korisnike natjerati na kupnju licence i ključa, i to sumnjivim metodama kao što su:

 • Alat se distribuira uz pomoć besplatnih aplikacija, kao npr Audacity
 • Ne postoji direktan program za deinstalaciju SAntivirusa. Naravno, datoteka SegurazoUninstaller.exe skrivena je na nekoj neuobičajenoj lokaciji, samo da bi se izbjegla njena detekcija
 • Ako se i pokrene program za deinstalaciju, ne možete biti sigurni u eliminaciju ovog potencijalno nepoželjnog programa
 • Antivirusni skener pokreće se nasumično i uzrokuje visoku iskoristivost CPU-a i ponekad uzrokuje plavi ekran smrti (BSOD)
 • Rezultati skeniranja mogu sadržavati imena nepostojećih virusa, spyware programa i ostalih cyber prijetnji
 • Nakon isteka probnog perioda, SAntivirus uzrokuje preusmjeravanja na svoju službenu stranicu za plaćanje

SAntivirus skener

Zbog toga, ako još uvijek niste instalirali ovu aplikaciju, preporučujemo vam da je se klonite i da se oslonite na renomirane antivirusne programe kao što su SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes i ostali. No, ako ste u ovim trenucima suočeni s poteškoćama koje vam uzrokuje uklanjanje Segurazo SAntivirusa, probajte ponovno pokrenuti računalo i startati ga u Safe Mode načinu rada, kao što smo vam obajasnili niže, i pokrenite skeniranje da biste se tako riješili ovog potencijalno nepoželjnog programa.

Potencijalno nepoželjni programi, poput odmetnutih antivirusnih alata, često dolaze u paketu s besplatnim programima

Potencijalno nepoželjni programi nazivaju se tako s dobrim razlogom, iako su oni u pravilu “nepoželjni” od strane korisnika. Ako je aplikacija klasificirana kao potencijalno nepoželjan program (PUP, potentially unwanted program), trebali biste je se kloniti jer ona upotrebljava mnoge obmanjujuće tehnike samo da bi postigla svoj cilj – monetizaciju. I dok je zarađivanje novca za proizvod koji se nudi nešto što se može razumjeti, objavljivanje lažnih oglasa i laganje o samoj funkcionalnosti proizvoda nije – korisnici se jednostavno osjećaju prevareno i izdano, iako obično ne mogu vratiti svoj novac koji su potrošili jer su dragovoljno platili aplikaciju.

Dakle, općenito je najbolje kloniti se potencijalno nepoželjnih programa jer oni ne samo da će vas natjerati na plaćanje, nego će i kompromitirati vašu online sigurnost mijenjanjem postavki web preglednika i vodeći vas na sumnjive stranice ili će u pozadini pratiti vaše aktivnosti na internetu.

Da biste se osigurali i izbjegli potencijalno nepoželjne programe i maliciozne aplikacije, držite se sljedećih jednostavnih savjeta stručnjaka za sigurnost na internetu:

 • Ako je moguće, uvijek birajte službene stranice kao izvore vaših preuzimanja
 • Izbjegavajte torrent, warez i ostale visokorizične stranice
 • Prije instalacije neke aplikacije, pregledajte recenzije korisnika ili objave na blogovima
 • Tijekom procesa instalacije, pobrinite se da imate pred sobom nužne dokumente – Uvjeti pružanja usluge i Izjava o privatnosti
 • Uvijek birajte Napredne/Prilagođene postavke umjesto Preporučenih/Brzih
 • Pazite se zavaravajućih mjesta za klikanje, obmanjujućih ponuda, unaprijed označenih kućica, sitnih slova i ostalih trikova koje upotrebljavaju autori freeware aplikacija samo da bi prevarili korisnike i tako ih natjerali da instaliraju malware

Deinstalirajte SAntivirus uz pomoć uputa koje slijede

Mnogi su korisnici rekli da je uklanjanje SAntivirusa veoma težak zadatak – kažu da su pokušali ručno brisati datoteke u mapi Program Files, ali im pristup nije bio moguć. Ipak, možete pokušati ukloniti ovaj potencijalno nepoželjni program provođenjem koraka za ručno brisanje, a upute su objavljene niže.

Detektiranje SAntivirusa

Kao što smo spomenuli iznad, SAntivirus se bavi raznim modifikacijama sistema, kao na primjer promjene u registru Windowsa ili izmjene u pravilima lokalne grupe, i provodi promjene u drugim krucijalnim postavkama Windowsa. To sve rezultira nemogućnošću ručnog uklanjanja SAntivirusa, kao i neizbježna pomoć programa za automatsko uklanjanje.

Za to će vam trebati preuzimanje i instalacija antimalware programa koji će prepoznati ovaj potencijalno nepoželjni program. Za razliku od slučaja kada se sami pokušavate riješiti ove prijetnje, sigurnosni software može detektirati sve maliciozne datoteke unutar sistema i ukloniti privilegije koje si je Segurazo sam dodijelio tijekom procesa instalacije.

Uz pomoć programa FortectIntego moći ćete ukloniti štetu koju je napravio virus. Programi SpyHunter 5Combo Cleaner i Malwarebytes preporučuju se za detektiranje potencijalno nepoželjnih programa i virusa, kao i svih datoteka i unosa u registar koji su povezani s njima.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Fortect Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Intego Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Kompatibilan sa macOS
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Fortect Intego, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Program Fortect Intego ima besplatan ograničeni skener. Fortect Intego nudi daleko više kada kupite njegovu kompletnu verziju. Kad besplatan skener detektira probleme, možete ih ukloniti besplatnom metodom popravka ili možete odlučiti kupiti kompletnu verziju da biste te probleme uklonili automatski.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Fortect, pokušajte pokrenuti SpyHunter 5.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Intego, pokušajte pokrenuti Combo Cleaner.

Ručni SAntivirus Priručnik za uklanjanje

WindowsmacOS

Deinstalacija iz Windowsa

Da biste se riješili SAntivirusa iz Windowsa, pratite sljedeće korake:

Da biste uklonili SAntivirus računala s Windowsima 10 ili 8, molimo vas da pratite sljedeće korake:

 1. Upišite Control Panel u kućicu s tražilicom za Windowse i stisnite Enter ili kliknite na rezultate pretraživanja.
 2. Ispod sekcije Programs, odaberite Uninstall a program. Deinstalacija iz Windowsa
 3. Na popisu pronađite unose povezane s SAntivirus (ili bilo kojim nedavno instaliranim sumnjivim programom).
 4. Desnom tipkom miša (Right-click) kliknite na aplikaciju i odaberite Uninstall.
 5. Ako se pojavi User Account Control, kliknite na Yes.
 6. Pričekajte da se proces deinstalacije završi i kliknite na OK. Deinstalacija iz Windowsa

Ako ste korisnik Windowsa 7 ili XP, pratite upute koje slijede:

 1. Kliknite na Windows Start > Control Panel koji se nalazi na desnoj strani otvorenog menija (ako ste korisnik Windowsa XP, kliknite na Add/Remove Programs).
 2. U Control Panelu, odaberite Programs > Uninstall a program. Deinstalacija iz Windowsa
 3. Odaberite nepoželjnu aplikaciju tako da na nju kliknete jednom.
 4. Pri vrhu, kliknite na Uninstall/Change.
 5. Na upit o potvrdi vaše akcije, odaberite Yes.
 6. Kliknite na OK jednom kad se proces uklanjanja završi.
WindowsmacOS

Uklonite SAntivirus iz Mac OS X sistema

Korisnici macOS-a mogu eliminirati ovu potencijalno nepoželjnu aplikaciju provođenjem sljedećih koraka:

 1. Ako koristite OS X, kliknite na gumb Go u gornjem lijevom kutu ekrana te odaberite Applications. Kliknite 'Go' i odaberite 'Applications'
 2. Čekajte dok ne vidite mapu Applications i potražite SAntivirus ili bilo koje sumnjive programe u njoj. Sada kliknite desnom tipkom miša na svaki od unosa te odaberite Move to Trash. Kliknite na svaki zlonamjeran unos i odaberite 'Move to Trash'

Nakon deinstalacije ovog potencijalno nepoželjnog programa i popravljanja svakog od Vaših web preglednika, preporučamo Vam da skenirate svoj računalno sustav reputabilnim anti-spywareom. Ovo će Vam pomoći da se riješite SAntivirus tragova registra te će također identificirati srodne parazite ili moguće malware infekcije na Vašem računalu. Za to možete koristiti naše najbolje malware uklanjače: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ili Malwarebytes.

Preporučujemo Vam

Nemojte dopustiti da vas vlada špijunira

Vlada ima mnogo problema vezanih uz praćenje korisnika i korisničkih podataka, kao i sa špijuniranjem građana, pa biste trebali uzeti u obzir i naučiti nešto više o sumnjivim praksama prikupljanja podataka. Pokušajte izbjeći bilo kakav pokušaj vlade da vas prati ili špijunira tako da na internetu postanete potpuno anonimni.

Možete odabrati drugu lokaciju kad budete online i pristupati bilo kakvom materijalu bez nekih posebnih ograničenja na sadržaj. Veoma lako možete imati internetsku vezu bez ikakvih rizika od hakerskih napada koristeći Private Internet Access VPN.

Kontrolirajte informacije kojima može pristupiti vlada ili bilo koja neželjena stranka i surfajte internetom bez mogućnosti da vas se špijunira. Čak i ako niste umiješani u ilegalne aktivnosti ili vjerujete svojem izboru usluga i platformi, budite sumnjičavi oko vlastite sigurnosti i poduzmite mjere predostrožnosti korištenjem usluge VPN-a.

Za slučaj malware napada, napravite sigurnosne kopije datoteka za kasniju upotrebu

Korisnici računala mogu na razne načine izgubiti podatke zahvaljujući cyber infekcijama ili upravo njihovom štetnom djelovanju. Softverski problemi koje stvaraju malware programi ili direktan gubitak podataka zbog šifriranja mogu dovesti do problema sa samim uređajem ili čak nanijeti permanentna oštećenja. Kada imate aktualne sigurnosne kopije, na veoma lagan način možete se oporaviti nakon takvog incidenta i nastaviti s radom.

Najbitnije je kreirati ažuriranja za svoje sigurnosne kopije, i to nakon bilo kakve promjene na računalu, pa ćete se moći vratiti točno u vrijeme prije nego je malware bilo što uspio promijeniti ili prije nego problemi s uređajem uzrokuju probleme s performansama ili oštećenje podataka. Kada imate raniju verziju svakog bitnog dokumenta ili projekta, lako ćete izbjeći frustracije i nervne slomove. To je pogotovo korisno kada se malware stvori niotkuda. Za potrebe vraćanja sistema u određenu točku u vremenu možete upotrijebiti Data Recovery Pro.

O autoru
Jake Doevan
Jake Doevan - Život je prekratak da bi se trošio na borbu s virusima

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Jake Doevan
O tvrtci Esolutions

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima