Izjava o privatnosti

Ažurirano

Prikupljanje podataka

Virusi.hr prikuplja sljedeće informacije:

  • podaci za registraciju (unose se tijekom sudjelovanja na forumu i pretplatom na newsletter);
  • podaci potrebni za objavu komentara (email adresa koja se unosi u odgovarajuća polja NE otkriva se trećim stranama, osim kad je to potrebno da bi se poštivao zakon).

Kao i bilo koja druga stranica u svijetu, mi također koristimo analitičke pakete da bi unaprijedili naš portal i riješili razne probleme:

  • Google Analytics (ako imate problema s ovim, možete na računalo preuzeti Google Analytics i ovdje poništiti odabir tog alata: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout);
  • hey.lt (prikazuje prikupljene informacije samo jedinstvenih korisnika i ukupna zbroj pregleda stranice);
  • logiranje na server.

Korištenje podataka i zaštita

Prikupljene podatke koristimo za unaprijeđenje projekta Virusi.hr i prevenciju neočekivanih problema. NE prodajemo, mijenjamo ili prebacujemo skupljene podatke (podatke iz Google Analyticsa, informacije o komentarima, logiranju na server i ostalo) vanjskim strankama. Ponekad možemo podijeliti podatke koji nisu osobni sa strankama kojima vjerujemo, a pomažu nam ili smatramo da je to neophodno. Vaši podaci mogu biti otkriveni vladinim ili pravnim institucijama ako mislimo da je to potrebno. Sigurnost podataka je ključna stavka timu portala Virusi.hr. Koristimo tehničke, administrativne i fizičke sigurnosne mjere da bi zaštitili informacije od neautoriziranog pristupa i nedolične upotrebe. No, unatoč našim najvećim naporima, niti jedna sigurnosna mjera nije savršena ili imuna na napade. Morate znati da postoje slučajevi kada nismo sposobni osigurati sigurnost prikupljenim ili osobnim informacijama. Zbog ove izjave bi morali biti svjesni da ne preuzimamo odgovornost za vaše informacije. Vi ste ta osoba koja mora odlučiti hoće li objaviti svoje podatke ili neće. Nismo odgovorni za ilegalno otkrivanje prikupljenih podataka koje će provesti treće strane.

Kolačići (cookies)

Kolačiće koristimo da bi identificirali promet posjetitelja i osigurali prilagođeno iskustvo surfanja za naše korisnike. Kolačići su male datoteke koje su pohranjene u vaš web preglednik i povezane s vašom aktivnošću na stranici. Oni nam omogućuju da saznamo što ste radili na portalu tijekom posjete, ali NISU povezani s bilo kakvim osobnim podacima. Imate pravo odbiti kolačiće. Međutim, naše ponude s popustima bi isto tako mogle biti blokirane ako blokirate kolačiće, jer se popusti obično nude samo našim čitateljima. Mi također prikazujemo reklame i sadržaj trećih strana koji također mogu koristiti kolačiće da bi osigurali najbolju moguću ponudu posjetiteljima. To uključuje, ali nije ograničeno na: AddThis; Google Adsense/DFP i Kontera za prikazivanje reklama na mrežama; partnerske mreže koje pripisuju download softwarea (element5, cleverbridge.com, onenetworkdirect.com, cj.com i neke druge mreže); analitički paketi koji su već ranije opisani. Nismo odgovorni za informacije koje prikupljaju treće strane. Ako to želite izbjeći, možete odbiti njihove kolačiće.

Linkovi i reklame

U pokušaju da osiguramo još dragocjenije podatke, možda ćemo na naš portal uključiti linkove trećih strana. Virusi.hr očekuje da svi linkovima povezane treće strane poštuju privatnost svojih korisnika. Budite na oprezu jer treće strane mogu imati drugačiju politiku kad je u pitanju privatnost i prikupljanje podataka, pa tako mogu i prikupljati drugačije informacije. Virusi.hr nije odgovoran za politiku trećih strana.

Korištenje stranice

Korištenjem portala Virusi.hr, pristali ste na Izjavu o privatnosti.

Kontaktiranje

Ako imate bilo kakvo pitanje o privatnosti na portalu Virusi.hr, možete doći do nas na stranici Kontaktirajte nas. Više o projektu Virusi.hr možete pročitati na stranici O nama. ovdje možete pronaći Uvjeti korištenja, Izjava o ograničenju odgovornosti i Izjavu o zabrani otkrivanja povjerljivih informacija.

Hvala vam na posjeti!