Uklonite virus Facebook Friend Request (Vodič za uklanjanje) - ažurirano kol 2020

Facebook Friend Request Priručnik za uklanjanje virusa

Što je Virus Facebook Friend Request?

Virus Facebook Friend Request još jedna je prevara na društvenim mrežama kojom se pokušava preuzeti kontrola nad računom ili pristupiti osjetljivim podacima

Virus Facebook Friend Request nepoznatim ljudima šalje zahtjev za prijateljstvo

Virus Facebook Friend Request maliciozna je aplikacija koja nepoznatim ljudima šalje zahtjeve za prijateljstvo bez dopuštenja korisnika, i to sa sumnjivim namjerama. Uz to, prevaranti bi mogli upotrijebiti vaše javno objavljene fotografije i objave ne bi li kreirali lažnu verziju vašeg računa i upotrijebili ga za kontakt s vašim pravim prijateljima s namjerom krađe novca ili njihovih privatnih informacija. Ako vas već neko vrijeme smeta što Facebook šalje zahtjeve za prijateljstvo, to znači da ste umiješani u zlonamjernu prevaru povezanu s tim porukama. Virus “Friend Request” spada u ogromnu kategoriju malware programa poznatih pod nazivom Facebook virusi i te aplikacije koriste se za prevaru nepažljivih korisnika društvenih mreža u čije se ime šalju zahtjevi za prijateljstvo bez njihova znanja ili dopuštenja.

Naziv Virus Facebook Friend Request
Tip Prevara na društvenim mrežama
Grupa virusa Facebook virusi
Opasnost Sumnjivi korisnici mogu pristupiti osobnim i privatnim podacima
Namjera Krađa novca ili informacija
Verzije Automatic Friend Request; Fake Facebook Friend Request
Aktivan od 2013.
Uklanjanje Upotrijebiti FortectIntego da bi se uklonila šteta koju je izazvao virus Facebook Friend Request

Službena objava o ovoj prevari glasi:

S vašeg računa šalju se dupli zahtjevi za prijateljstvo. Niste primili zahtjev od osobe kojoj ga prosljeđujete

Radite to samo zato što vam tako piše u poruci.

NEMOJTE.

U suprotnom ćete postati jedan od razloga zašto se ova prevara širi tako brzo.

Prije nekih 18 mjeseci na Facebooku je postojala epidemija kloniranja. To je činjenica. Korisnike se i dalje hakira.

Međutim, poruka koja je u posljednjih nekoliko dana postala viralna nešto je drugačija:

Tjera vas se da poruku proslijedite “svima kojima je želite proslijediti”, a mnogi to shvaćaju da se to odnosi na sve prijatelje.

Službena objava

Verzije virusa Friend Request:

Facebook automatski šalje zahtjeve za prijateljstvo

Šalje li Facebook zahtjeve za prijateljstvo bez vašeg znanja/dopuštenja? Ako je odgovor da, jasno je da je vaš račun nezaštićen i netko drugi ima dopuštenje za dodavanje prijatelja umjesto vas. U većini slučajeva, krivac je maliciozna aplikacija koja vas je za dopuštenje tražila prije nego ste je počeli koristiti. Vjerojatno ste aplikaciji dali dopuštenje bez čitanja – to se događa prilično često.

Ako tražite rješenje za problem “Facebook umjesto mene dodaje prijatelje”, mi vam ga možemo ponuditi. Da biste zaustavili društvenu mrežu u dodavanju prijatelja umjesto vas, morate obrisati aplikaciju koja ima dozvolu za dodavanje novih prijatelja. Nudimo vam metodu koja pomaže pri opozivu dozvola aplikaciji na webu, ne na mobilnoj aplikaciji.

  1. Prijavite se vašim Facebook računom.
  2. Kliknite na malu strelicu u gornjem desnom kutu ekrana na plavoj Facebook traci. Odaberite Postavke.
  3. Sada pogledajte na lijevu stranu ekrana i pronađite sekciju Aplikacije. Kliknite na nju. To bi vas trebalo dovesti do opcija aplikacije.
  4. Ovdje ćete vidjeti popis aplikacija u sekciji “Prijavljeni na Facebook”. Kliknite na Prikaži sve da bi se lista proširila. Pređite mišem preko sumnjivih aplikacija i kliknite na X koji se pokraj njih u tom trenutku pokaže. Isto tako možete odabrati brisanje svih aktivnosti (tu su uključene objave, fotografije i video snimke objavljene putem aplikacije). Da biste potvrdili svoj izbor, kliknite na Ukloni.
  5. Ponavljajte postupak sa svakom sumnjivom aplikacijom.

Virus Facebook Friend Request

Virus Facebook Fake Friend Request

Ova tehnika za prevare oslanja se na lažne Facebook račune koji su kreirani uz pomoć pravih fotografija određenog korisnika. Prevaranti pronađu osobu koja javno objavljuje sadržaj i kradu njihove privatne fotografije.

Prevaranti kreiraju lažne račune i objavljuju slike, pa čak i kopiraju originalne statuse koje je objavila žrtva. Sve se to radi samo da bi se dobila iluzija pravog Facebook računa koji će kasnije prevaranti upotrijebiti ne bi li naveli prijatelje žrtve da im uplati novac. Prevaranti kreiraju software koji šalje zahtjeve za prijateljstvo svim prijateljima napadnutog korisnika i kasnije slijedi obmana porukom u kojoj se moli za posuđivanje novca.

Uz sve to, takav virus Friend Request može prijateljima žrtve poslati maliciozne linkove i tražiti ih da kliknu na njih ne bi li vidjeli nešto zanimljivo. Ta prevara je prilično efikasna jer prijatelji napadnutog korisnika vjeruju pravoj osobi i žele vidjeti što njihov prijatelj želi podijeliti s njima. No, klikanje na takve linkove iznimno je opasno jer takve stranice obično su krcate zlonamjernim sadržajem.

Obmanjujuće web stranice nastoje prisiliti korisnike da im daju osjetljive podatke ili instaliraju štetne programe, pa budite oprezni i pažljivi! Ako vam neki od vaših prijatelja pošalje poruku s linkom na sumnjivu stranicu, slobodno ih pitajte je li ta stranica pouzdana.

U većini slučajeva prevaranti neće odgovoriti, ali ako i odgovore, predlažemo vam da provjerite profil vašeg prijatelja – upišite njeno ili njegovo ime u Facebook tražilicu i provjerite hoće li vam izbaciti jedan ili dva ista profila. Najočitiji znak da imate problema s malware programom Facebook Friend Request je taj da vam osoba koja vam je tek poslala zahtjev za prijateljstvo već šalje linkove za pregledavanje neke sumnjive stranice ili od vas traži novac.

Međutim, vaše računalo isto tako može biti zaraženo takvim virusom ako kliknete na link koji vam je poslala nepoznata osoba, pa čak i ako ste dobili link od prijatelja čiji račun je kompromitiran. Obično takvi linkovi vode na stranicu koja vam sugerira dodavanje ekstenzije za preglednik ili instaliranje ažuriranja “da bi se mogao pogledati sadržaj”.

Virus Facebook Friend RequestVirus Facebook Friend Request je pojam koji pokriva sumnjive ili ilegalne aktivnosti na društvenim mrežama u vezi sa zahtjevima za prijateljstvo. Ako primite sumnjive zahtjeve za prijateljstvo ili ako ih vaš račun automatski šalje nepoznatim ljudima, vjerojatno ste zaraženi virusom.

Ako vam je račun kompromitiran, mogli biste ugledati sljedeću poruku:

Bok!

Zapravo sam od tebe jučer dobio još jedan zahtjev za prijateljstvo… koji sam ignorirao, pa bi bilo dobro da provjeriš svoj račun. Drži prst na ovoj poruci sve dok se ne pojavi gumb za prosljeđivanje… nakon toga klikni na proslijedi i na sve kontakte kojima želiš proslijediti sve to… Ja sam morao svima slati pojedinačno. Sretno!

MOLIM TE DA NE PRIHVAĆAŠ NOVI ZAHTJEV OD MENE!

Kao posljedica, ovakav maliciozni software može ukrasti pristup vašem accountu za društvene mreže i upotrijebiti ga za širenje zlonamjernih poruka vašim prijateljima ili za objavu obmana na timeline. U tom slučaju, reagirajte čim vam netko od vaših prijatelja to prijavi. Uz to, ovakav tip virusa može odblokirati kontakte koje ste ranije blokirali i dodati ih kao prijatelje.

Da biste popravili problem, odmah skenirajte sistem anti-malware alatom i uklonite virus Facebook Friend Request. Za uklanjanje možete upotrijebiti različite anti-malware programe, na primjer – SpyHunter 5Combo Cleaner. Nakon toga, ručno uklonite nepoželjne kontakte.

Virus Facebook Friend Request 2018

Često postavljana pitanja o virusu Facebook Friend Request

Pitanje: Mislim da Facebook šalje zahtjeve za prijateljstvo bez mojeg znanja. Kako to mogu zaustaviti? Obično sam ručno brisao zahtjeve za prijateljstvo, ali svaki dan ih se pojavljuje sve više i više. Mora postojati način kako to zaustaviti!

Odgovor: Dragi posjetioče, dvije su stvari koje morate znati da biste spriječili društvenu mrežu u automatskom slanju zahtjeva za prijateljstvo i pobrinuli se da se to nikad više ne dogodi. Prije svega morate opozvati dozvole malicioznim Facebook aplikacijama i nakon toga skenirati računalo i pronaći malware programe koje ste nedavno vjerojatno instalirali. Upotrijebite tutorial koji smo vam napravili, osigurajte svoj račun i uklonite malware iz vašeg PC-ja.

Pitanje: Neprestano mi pristižu zahtjevi za prijateljstvo na Facebooku – radi li se o virusu? Kako mogu znati da je moj račun siguran? Možda se moj profil nalazi na popisu kao meta prevarantima? Možete li mi pomoći da riješim svoj problem? Jednom sam čak dobio zahtjev od nekog tko je koristio moje fotografije!

Odgovor: Dragi posjetioče, svatko će s vremena na vrijeme primiti nasumične zahtjeve za prijateljstvo. Ne biste trebali previše brinuti o tome – samo ih ignorirajte ili odbijte. No, činjenica da ste dobili zahtjev za prijateljstvo od “lažnog” sebe ukazuje na to da se vaš sadržaj dijeli javno i morate poduzeti određene mjere da biste se zaštitili.

Toplo vam preporučujemo da idete na Facebook postavke > Privatnost i promijenite postavke za Tko može vidjeti vaše objave? iz “Javno” u “Samo prijatelji”. Također možete ograničiti publiku za objave koje ste već objavili/podijelili.

Uništite virus Facebook Friend Request

Ako primijetite nepoznate ljude da se odjednom pojavljuju na vašoj listi prijatelja ili ako vidite da je nešto sumnjivo objavljeno na vašem zidu, i to bez vašeg znanja, to može biti znak prisutnosti virusa Facebook Friend Request.

Kao što smo već ranije spomenuli, morali biste opozvati dozvole aplikacijama. Tu možete upotrijebiti tutorial koji smo pripremili, a nakon toga morate provjeriti ima li u vašem sistemu malicioznih ili spyware aplikacija koje na ilegalan način kontroliraju vaš račun.

Uz to, obavezno morate promijeniti vašu Facebook lozinku. No, morate to učiniti tek nakon uklanjanja virusa Facebook Friend Request. Sistem očistiti uz pomoć programa SpyHunter 5Combo Cleaner ili Malwarebytes, za slučaj da je malware u sistem dodao još neke druge maliciozne ili potencijalno opasne programe ili datoteke. Cijeli proces završite pokretanjem programa FortectIntego i popravljanjem štete u sistemu.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Fortect Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Intego Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Kompatibilan sa macOS
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Fortect Intego, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Program Fortect Intego ima besplatan ograničeni skener. Fortect Intego nudi daleko više kada kupite njegovu kompletnu verziju. Kad besplatan skener detektira probleme, možete ih ukloniti besplatnom metodom popravka ili možete odlučiti kupiti kompletnu verziju da biste te probleme uklonili automatski.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Fortect, pokušajte pokrenuti SpyHunter 5.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Intego, pokušajte pokrenuti Combo Cleaner.

Preporučujemo Vam

Nemojte dopustiti da vas vlada špijunira

Vlada ima mnogo problema vezanih uz praćenje korisnika i korisničkih podataka, kao i sa špijuniranjem građana, pa biste trebali uzeti u obzir i naučiti nešto više o sumnjivim praksama prikupljanja podataka. Pokušajte izbjeći bilo kakav pokušaj vlade da vas prati ili špijunira tako da na internetu postanete potpuno anonimni.

Možete odabrati drugu lokaciju kad budete online i pristupati bilo kakvom materijalu bez nekih posebnih ograničenja na sadržaj. Veoma lako možete imati internetsku vezu bez ikakvih rizika od hakerskih napada koristeći Private Internet Access VPN.

Kontrolirajte informacije kojima može pristupiti vlada ili bilo koja neželjena stranka i surfajte internetom bez mogućnosti da vas se špijunira. Čak i ako niste umiješani u ilegalne aktivnosti ili vjerujete svojem izboru usluga i platformi, budite sumnjičavi oko vlastite sigurnosti i poduzmite mjere predostrožnosti korištenjem usluge VPN-a.

Za slučaj malware napada, napravite sigurnosne kopije datoteka za kasniju upotrebu

Korisnici računala mogu na razne načine izgubiti podatke zahvaljujući cyber infekcijama ili upravo njihovom štetnom djelovanju. Softverski problemi koje stvaraju malware programi ili direktan gubitak podataka zbog šifriranja mogu dovesti do problema sa samim uređajem ili čak nanijeti permanentna oštećenja. Kada imate aktualne sigurnosne kopije, na veoma lagan način možete se oporaviti nakon takvog incidenta i nastaviti s radom.

Najbitnije je kreirati ažuriranja za svoje sigurnosne kopije, i to nakon bilo kakve promjene na računalu, pa ćete se moći vratiti točno u vrijeme prije nego je malware bilo što uspio promijeniti ili prije nego problemi s uređajem uzrokuju probleme s performansama ili oštećenje podataka. Kada imate raniju verziju svakog bitnog dokumenta ili projekta, lako ćete izbjeći frustracije i nervne slomove. To je pogotovo korisno kada se malware stvori niotkuda. Za potrebe vraćanja sistema u određenu točku u vremenu možete upotrijebiti Data Recovery Pro.

O autoru
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Stručnjak za uklanjanje malware programa

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Ugnius Kiguolis
O tvrtci Esolutions

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima