Ukloni RevContent (kol 2018 ažuriranje)

RevContent Priručnik za uklanjanje

Što je RevContent?

Bismo li se trebali zabrinuti zbog reklama virusa RevContent?

RevContent

Reklame virusa RevContent pokrenule su brojne rasprave diljem interneta i najvjerojatnije bismo mogli pronaći barem jednu temu povezanu s tim reklamama na svakom forumu koji se bavi računalima. No, morate znati da RevContent NIJE virus. Radi se o legitimnoj mreži koja preporučuje sadržaj i koja je surađivala s poznatim web stranicama.

Također se zna da se radi o jednoj od najbrže rastućih oglašivačkih mreža, pa je zbog toga nikad zapravo ne smjelo nazivati virusom. Ovaj članak napisan je kao objašnjenje rada oglašivačke mreže RevContent i kada biste se trebali zabrinuti zbog reklama koje vam ona prikazuje.

RevContent

Veoma lako ćete naići na reklame s oznakom “Sponsored by RevContent” tijekom surfanja i pretraživanja interneta. Kao što smo ranije rekli, te reklame postavila je mreža za oglašavanje. Platforma je to kroz koju, prema Izjavi o privatnosti, “vlasnici na internetu mogu na svojim web stranicama prikazivati sadržaj trećih strana, poput članaka, video materijala, objava na blogu i reklama”.

Očito je da te reklame programa RevContent mogu ometati vaš rad jer ih može postaviti većina vaših omiljenih stranica. Ako spadate među one korisnike PC-ja koji su na svojem sistemu već primijetili te reklame, možete polagano početi razmišljati o skeniranju svojeg računala. To ćemo napraviti zato što te reklame može prikazivati program koji se financira upravo tim reklamama.

Međutim, u većini slučajeva, te reklame dolaze od stranica koje posjedujete, pa se za vaš problem mogu kriviti vlasnici tih stranica. No, ponekad će korisnik početi sa žaljenjem na povećanu količinu prikazanih reklama, pop-up prozora, natpisa i sličnog sadržaja koji se neočekivano pojavljuje na vrhu ili dnu stranica.

Inače platforma RevContent ne isporučuje takve naporne reklame, pa ako ste se već susreli s njima, možda imate problema s adware programom koji nastoje generirati pay-per-slick. Ako ste primijetili da vas klikanje na pop-up prozore ili natpis vodi na neku stranicu čudnog izgleda, odmah to prekinite i skenirajte svoj sistem anti-spyware ili anti-malware programom. Možda ćete za ovo poželjeti upotrijebiti program FortectIntego.

RevContent

Još jedna stvar koja zabrinjava prosječnog korisnika računala je što reklame programa RevContnet obično izgledaju stvarno atraktivno i primamljivo. To se događa zbog toga što oglašivačka platforma nastoji upotrebljavati kolačiće za praćenje ne bi li naučila što je više moguće o svojem korisniku.

Ti kolačići za praćenje prate vašu aktivnost i prikupljaju tražene podatke, kao što je vaša IP adresa, podaci o klikovima, informacije o preusmjeravanju , itd. Takve informacije upotrebljavaju se u svrhu shvaćanja upravo vaših potreba; Rezultat su ciljane reklame koje se podudaraju s višim interesima.

Pripazite, jer ovo je spomenuto u Izjavi o privatnosti u kojoj se tvrdi da “možemo upotrijebiti informacije o vašem surfanju internetom da bismo vam prikazali točno određene preporuke, kao i sponzorirane preporuke za koje mislimo da bi vas mogle zanimati”. Unatoč lijepom opisu, morate se prisjetiti da treće strane mogu biti opasne i da developer ove platforme ne provjerava svaku dostupnu stranicu koja se reklamira na RevContentu. Budite pažljivi i pokušajte se kloniti sumnjivih, ali sponzoriranih reklama. Oglasi programa RevContentRevContent oglasi pojavljuju se na popularnim web stranicama u obliku mreže.

Kako mogu izbjeći potencijalno nepoželjne programe?

Kao što smo već preporučili, NE smijete klikati na te reklame programa RevContent jer vas one mogu odvesti do nepoznatih vam stranica u vlasništvu trećih strana. Međutim, ako ste primijetili da se neke reklame prikazuju čak i kad ne surfate internetom, samo obilaženje tih reklama možda i nije najbolje rješenje. U tom slučaju morali biste pregledati svoje računalo i ukloniti sve sumnjive dodatke preglednicima, ekstenzije, plug-inove i alatne trake.

Neki njihovi dijelovi mogu vam se učiniti novime. Pitate se kako su reklame ušle u vaše računalo? Gotovo smo sigurni da ste te dodatke instalirali upravo vi, i to kao opcionalnu komponentu koja je stigla u paketu s nekim freeware ili shareware programom. Vjerojatno ste preuzeli neki drugi besplatni program koje su bili dodani neki privici.

Da biste to izbjegli, morate biti pažljivi prilikom instalacije besplatnih programa na vaš sistem jer će vam upravo oni sugerirati instalaciju dodatnih aplikacija u paketu s njim. Uz sve to, nastojite odabrati Napredne ili Prilagođene (Advanced ili Custom) postavke instalacije.Takve postavke omogućit će vam pregledavanje i uklanjanje ponuda za instalacijom “preporučenih aplikacija”, dok će vam Zadana ili Standardna (Default ili Standard) instalacija to sve prikriti. Samo morate pronaći te izjave i ukloniti njihov odabir – veoma jednostavno.

Ako ste već na računalo instalirali software koji se financira reklamiranjem, toplo vam preporučujemo da ga uklonite. Ne znate kako to učiniti? Mi smo ovdje da vam pomognemo. Skrolajte dalje da biste pročitali veoma jednostavne upute.

Reklame programa RevContent na web stranicama trećih stranaAko malo bolje pogledate RevContent reklame, one su obično prezentirane ispod naslova "Sada u trendu" ili "Članci u trendu".

Mogu li iz svojeg računala ukloniti program RevContent?

Kao što nikada ne biste smjeli RevContent nazvati virusom, isto tako biste trebali znati da ne možete provesti uklanjanje tog programa iz svojeg računala. Činjenica je da su pravi oglasi koji stižu iz te mreže legitimni i da se nemate zbog čega brinuti. No, ako su vam se reklame programa RevContent počele neprestano prikazivati, sve što vam je potrebno je pregled računala ne biste li ustanovili ima li na njemu adware programa, kao i njihovo uklanjanje.

Ako se nakon toga reklame RevContenta ponovno pojave, provjeru i pregled morate odraditi još jednom. Potencijalno nepoželjni programi mogu biti veoma naporni, pa je najpouzdaniji način za njihovo uklanjanje automatsko brisanje. No, neki korisnici ne žele koristiti anti-spyware programe – žele spyware aplikacije uklanjati ručno.

Pripremili smo popis preporučenih anti-spyware programa za slučaj da poželite automatski popraviti svoje računalo. Za korisnike koji potencijalno nepoželjne programe žele uklanjati ručno, pripremili smo vodič, a možete ga pronaći nakon ovog članka.

Uz pomoć programa FortectIntego moći ćete ukloniti štetu koju je napravio virus. Programi SpyHunter 5Combo Cleaner i Malwarebytes preporučuju se za detektiranje potencijalno nepoželjnih programa i virusa, kao i svih datoteka i unosa u registar koji su povezani s njima.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Intego Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa macOS
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Intego, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Program Intego ima besplatan ograničeni skener. Intego nudi daleko više kada kupite njegovu kompletnu verziju. Kad besplatan skener detektira probleme, možete ih ukloniti besplatnom metodom popravka ili možete odlučiti kupiti kompletnu verziju da biste te probleme uklonili automatski.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom , pokušajte pokrenuti Malwarebytes.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Intego, pokušajte pokrenuti Combo Cleaner.

Ručni RevContent Priručnik za uklanjanje

Deinstalacija iz Windowsa

Ako ste vidite reklame programa RevContent samo kad surfate internetom, ignorirajte ih i nastavite s pretraživanjem. Međutim, ako primijetite da se ovaj adware pokrene svaki put kad otvorite novi prozor ili karticu (tab) u pregledniku i nakon toga vas tjera da na njega obratite svoju pažnju, morat ćete iz sistema ukloniti sve adware aplikacije povezane s RevContentom. Pregledajte popis instaliranih programa i obrišite one za koje mislite da vam serviraju reklame programa RevContent.

Da biste uklonili RevContent računala s Windowsima 10 ili 8, molimo vas da pratite sljedeće korake:

 1. Upišite Control Panel u kućicu s tražilicom za Windowse i stisnite Enter ili kliknite na rezultate pretraživanja.
 2. Ispod sekcije Programs, odaberite Uninstall a program. Deinstalacija iz Windowsa
 3. Na popisu pronađite unose povezane s RevContent (ili bilo kojim nedavno instaliranim sumnjivim programom).
 4. Desnom tipkom miša (Right-click) kliknite na aplikaciju i odaberite Uninstall.
 5. Ako se pojavi User Account Control, kliknite na Yes.
 6. Pričekajte da se proces deinstalacije završi i kliknite na OK. Deinstalacija iz Windowsa

Ako ste korisnik Windowsa 7 ili XP, pratite upute koje slijede:

 1. Kliknite na Windows Start > Control Panel koji se nalazi na desnoj strani otvorenog menija (ako ste korisnik Windowsa XP, kliknite na Add/Remove Programs).
 2. U Control Panelu, odaberite Programs > Uninstall a program. Deinstalacija iz Windowsa
 3. Odaberite nepoželjnu aplikaciju tako da na nju kliknete jednom.
 4. Pri vrhu, kliknite na Uninstall/Change.
 5. Na upit o potvrdi vaše akcije, odaberite Yes.
 6. Kliknite na OK jednom kad se proces uklanjanja završi.

Uklonite RevContent iz Mac OS X sistema

 1. Ako koristite OS X, kliknite na gumb Go u gornjem lijevom kutu ekrana te odaberite Applications. Kliknite 'Go' i odaberite 'Applications'
 2. Čekajte dok ne vidite mapu Applications i potražite RevContent ili bilo koje sumnjive programe u njoj. Sada kliknite desnom tipkom miša na svaki od unosa te odaberite Move to Trash. Kliknite na svaki zlonamjeran unos i odaberite 'Move to Trash'

Resetirajte MS Edge/Chromium Edge

Obrišite nepoželjne ekstenzije iz preglednika MS Edge:

 1. Odaberite Menu (tri horizontalne točkice u gornjem desnom kutu prozora) i odaberite Extensions.
 2. S popisa odaberite ekstenziju i kliknite na Gear (ikonicu zupčanika).
 3. Kliknite na Uninstall koji se nalazi pri dnu. Resetirajte MS Edge/Chromium Edge

Očistite kolačiće i ostale podatke spremljene tijekom surfanja:

 1. Kliknite na Menu (tri horizontalne točkice u gornjem desnom kutu prozora preglednika) i odaberite Privacy & security.
 2. Pod Clear browsing data odaberite Choose what to clear.
 3. Odaberite sve (izostavite lozinke, iako biste mogli ostaviti i Media licenses, ako je moguće) i kliknite na Clear. Resetirajte MS Edge/Chromium Edge

Vratite postavke za novu karticu (tab) i početnu stranicu u početno stanje:

 1. Kliknite na ikonicu manija i odaberite Settings.
 2. pronađite sekciju On startup.
 3. Kliknite na Disable ako ste pronašli neku sumnjivu domenu.

Resetirajte MS Edge ako vam koraci iznad nisu pomogli:

 1. Pritisnite Ctrl + Shift + Esc da biste otvorili Task Manager.
 2. Kliknite na strelicu More details koja se nalazi pri dnu prozora.
 3. Odaberite karticu (tabDetails.
 4. Sada skrolajte prema dolje i pronađite svaki unos koji u sebi sadrži naziv Microsoft Edge. Desnom tipkom miša kliknite na svaki od tih unosa i odaberite End Task da biste prekinuli rad preglednika MS Edge. Resetirajte MS Edge/Chromium Edge

Ako vam ovo rješenje nije pomoglo , morat ćete upotrijebiti naprednu metodu resetiranja preglednika Edge. Prije nastavka morali biste napraviti sigurnosnu kopiju svojih podataka.

 1. Na računalu pronađite sljedeći folder: C:\\Users\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Pritisnite na tipkovnici Ctrl + A da biste odabrali sve foldere.
 3. Desnom tipkom miša kliknite na njih i odaberite Delete. Resetirajte MS Edge/Chromium Edge
 4. Sada desnom tikom miša kliknite na gumb Start i odaberite Windows PowerShell (Admin).
 5. Kad se otvori novi prozor, kopirajte i zalijepite sljedeću komandu, pa pritisnite Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose Resetirajte MS Edge/Chromium Edge

Upute za Edge Chromium

Obrišite ekstenzije iz preglednika MS Edge (Chromium):

 1. Otvorite Edge i klikanjem odaberite Settings > Extensions.
 2. Obrišite nepoželjne ekstenzije tako što ćete kliknuti na Remove. Resetirajte MS Edge/Chromium Edge

Očistite cache i podatke od spremljene tijekom surfanja:

 1. Kliknite na Menu i idite na Settings.
 2. Odaberite Privacy and services.
 3. Pod Clear browsing data odaberite Choose what to clear.
 4. Pod Time range birajte All time.
 5. Odaberite Clear now. Resetirajte MS Edge/Chromium Edge

Resetirajte MS Edge (Chromium):

 1. Kliknite na Menu i odaberite Settings.
 2. Na lijevoj strani odaberite Reset settings.
 3. Odaberite Restore settings to their default values (resetirajte postavke na početne vrijednosti).
 4. Potvrdite s Reset. Resetirajte MS Edge/Chromium Edge

Resetirajte Mozillu Firefox

Ako ste prisiljeni gledati mnoge pop-up reklame tijekom surfanja internetom, možda biste morali provjeriti ima li na vašem računalu spyware programa. Ovaj adware program vjerojatno nije povezan s RevContent reklamama, no on možda koristi oglašivačku mrežu za prikupljanje klikova na te reklame. Da biste blokirali naporne reklame koje se prikazuju u pregledniku Firefox, pratite sljedeće jednostavne smjernice:

Uklonite opasne ekstenzije:

 1. Otvorite preglednik Mozilla Firefox i kliknite na Menu (tri horizontalne linije u gornjem desnom kutu prozora).
 2. Odaberite Add-ons.
 3. Ovdje odaberite pluginove koji su povezani s RevContent i kliknite na Remove. Resetirajte Mozillu Firefox

Resetirajte početnu stranicu (homepage):

 1. Kliknite na tri horizontalne crte u gornjem desnom kutu da biste otvorili meni.
 2. Odaberite Options.
 3. Pod opcijama za Home, upišite adresu vaše omiljene stranice koja će se otvoriti svaki put kad pokrenete preglednik Mozilla Firefox.

Očistite kolačiće i podatke o stranicama:

 1. Kliknite na Menu i odaberite Options.
 2. Idite na sekciju Privacy & Security.
 3. Skrolajte prema dolje i pronađite Cookies and Site Data.
 4. Kliknite na Clear Data…
 5. Odaberite Cookies and Site Data, kao i Cached Web Content i kliknite na Clear. Resetirajte Mozillu Firefox

Resetirajte Mozillu Firefox

U slučaju da niste uspjeli ukloniti RevContent prateći upute iznad, morat ćete resetirati Mozillu Firefox:

 1. Pokrenite preglednik Mozilla Firefox i kliknite na Menu.
 2. Idite na  Help i tamo odaberite Troubleshooting Information. Resetirajte Mozillu Firefox
 3. Unutar sekcije Give Firefox a tune up kliknite na Refresh Firefox…
 4. Jednom kada vam iskoči pop-up prozor, potvrdite željenu akciju klikanjem na Refresh Firefox – to bi trebalo završiti uklanjanje RevContent. Resetirajte Mozillu Firefox

Resetirajte Google Chrome

Ako ste u posljednje vrijeme primijetili povećanu količinu reklama na računalu, pratite sljedeće upute da biste uklonili adware program koji vam ih šalje.

Obrišite maliciozne ekstenzije iz preglednika Google Chrome:

 1. Otvorite Google Chrome, kliknite na Menu (tri vertikalne točke u gornjem desnom kutu) i odaberite More tools > Extensions.
 2. U novootvorenom prozoru vidjet ćete sve instalirane ekstenzije. Deinstalirajte sve što vam je sumnjivo i što bi moglo biti povezano s RevContent tako da kliknete na Remove. Resetirajte Google Chrome

Očistite cache i podatke  web stranica iz preglednika Chrome:

 1. Kliknite na Menu i odaberite Settings.
 2. Pod Privacy and security, odaberite Clear browsing data.
 3. Odaberite Browsing history, Cookies and other site data, kao i Cached images i files.
 4. Kliknite na Clear data. Resetirajte Google Chrome

Promijenite početnu stranicu:

 1. Kliknite na Menu i odaberite Settings.
 2. Potražite sumnjive stranice kao što je RevContent u sekciji On startup.
 3. Kliknite na Open a specific or set of pages i kliknite na tri točkice da biste došli do opcije Remove.

Resetirajte Google Chrome:

Ako vam prethodne metode nisu pomogle, resetirajte Google Chrome da biste eliminirali RevContent i sve njegove komponente:

 1. Kliknite na Menu i odaberite Settings.
 2. Settings skrolajte prema dolje i kliknite na Advanced.
 3. Skrolajte prema dolje i pronađite sekciju Reset and clean up.
 4. Sada kliknite na Restore settings to their original defaults.
 5. Potvrdite s Reset settings da biste završili uklanjanje RevContent. Resetirajte Google Chrome

Resetirajte Safari

Uklonite nepoželjne ekstenzije iz preglednika Safari:

 1. Kliknite na Safari > Preferences…
 2. U novom prozoru odaberite Extensions.
 3. Odaberite nepoželjne ekstenzije povezane s RevContent i odaberite Uninstall. Resetirajte Safari

Očistite kolačiće i ostale podatke web stranica iz Safarija:

 1. Kliknite na Safari > Clear History…
 2. Iz padajućeg menija pod Clear, odaberite all history.
 3. Potvrdite vaš odabir s Clear History. Resetirajte Safari

Ako vam koraci iznad nisu pomogli, resetirajte Safari:

 1. Kliknite na Safari > Preferences…
 2. Idite na karticu (tabAdvanced.
 3. Stavite kvačicu u kućicu pokraj Show Develop menu.
 4. U meniju kliknite na Develop i zatim odaberite Empty Caches. Resetirajte Safari

Nakon deinstalacije ovog potencijalno nepoželjnog programa i popravljanja svakog od Vaših web preglednika, preporučamo Vam da skenirate svoj računalno sustav reputabilnim anti-spywareom. Ovo će Vam pomoći da se riješite RevContent tragova registra te će također identificirati srodne parazite ili moguće malware infekcije na Vašem računalu. Za to možete koristiti naše najbolje malware uklanjače: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ili Malwarebytes.

Preporučujemo Vam

Nemojte dopustiti da vas vlada špijunira

Vlada ima mnogo problema vezanih uz praćenje korisnika i korisničkih podataka, kao i sa špijuniranjem građana, pa biste trebali uzeti u obzir i naučiti nešto više o sumnjivim praksama prikupljanja podataka. Pokušajte izbjeći bilo kakav pokušaj vlade da vas prati ili špijunira tako da na internetu postanete potpuno anonimni.

Možete odabrati drugu lokaciju kad budete online i pristupati bilo kakvom materijalu bez nekih posebnih ograničenja na sadržaj. Veoma lako možete imati internetsku vezu bez ikakvih rizika od hakerskih napada koristeći Private Internet Access VPN.

Kontrolirajte informacije kojima može pristupiti vlada ili bilo koja neželjena stranka i surfajte internetom bez mogućnosti da vas se špijunira. Čak i ako niste umiješani u ilegalne aktivnosti ili vjerujete svojem izboru usluga i platformi, budite sumnjičavi oko vlastite sigurnosti i poduzmite mjere predostrožnosti korištenjem usluge VPN-a.

Za slučaj malware napada, napravite sigurnosne kopije datoteka za kasniju upotrebu

Korisnici računala mogu na razne načine izgubiti podatke zahvaljujući cyber infekcijama ili upravo njihovom štetnom djelovanju. Softverski problemi koje stvaraju malware programi ili direktan gubitak podataka zbog šifriranja mogu dovesti do problema sa samim uređajem ili čak nanijeti permanentna oštećenja. Kada imate aktualne sigurnosne kopije, na veoma lagan način možete se oporaviti nakon takvog incidenta i nastaviti s radom.

Najbitnije je kreirati ažuriranja za svoje sigurnosne kopije, i to nakon bilo kakve promjene na računalu, pa ćete se moći vratiti točno u vrijeme prije nego je malware bilo što uspio promijeniti ili prije nego problemi s uređajem uzrokuju probleme s performansama ili oštećenje podataka. Kada imate raniju verziju svakog bitnog dokumenta ili projekta, lako ćete izbjeći frustracije i nervne slomove. To je pogotovo korisno kada se malware stvori niotkuda. Za potrebe vraćanja sistema u određenu točku u vremenu možete upotrijebiti Data Recovery Pro.

O autoru
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Stručnjak za uklanjanje malware programa

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Ugnius Kiguolis
O tvrtci Esolutions

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima