Kako resetirati Google Chrome?

Resetiranje Google Chromea može biti nužno kada se suočavate s neželjenim promjenama na Chrome pregledniku. Ovo je jedan od najjednostavnijih načina za uklanjanje nametnika preglednika, adware infekcija i sličnih malwarea koji prijete vašem iskustvu pretraživanja mijenjajući zadanu početnu stranicu te tražilicu. Korištenje uputa za ručno mijenjanje početne stranice ne garantira brz popravak jer se nametnici preglednika i adware virusi četo oslanjaju na male komponente (pomoćne objekte preglednika) koji ih mogu vratiti nakon što ponovo pokrenete preglednik. Stoga, morate vratiti Chrome u njegovo tvorničko stanje kako biste se riješili problema s Google Chrome preusmjerenjem.

Znaci koji ukazuju na to da morate resetirati Chrome jer je inficiran potencijalno nepoželjnim programom su:

 • usporenja dok pokušavate pristupiti omiljenim web stranicama;
 • preusmjerenja na nepoznate/nesigurne web stranice;
 • pojava dosadnih pop-up reklama.

Kako god, trebali biste biti svjesni činjenice da će resetiranje Chromea onemogućiti sve pripojene kartice, proširenja, te teme koje koristite. Također će obrisati prilagođene kartice kod pokretanja, stranicu nove kartice, povijest pretraživanja, te kolačiće. OBAVIJEST: lozinke i spremljene stranice se neće izgubiti nakon resetiranja Chromea.

Kako biste resetirali Google Chrome preglednik, možete koristiti nekoliko metoda. Najefektivnije tehnike su prikazane ispod:

Metoda1. Resetiranje Chromea pomoću opcije “Resetiraj postavke”

1. Otvorite svoj Google Chrome preglednik i kliknite na ikonu izbornika (tri vertikalne točke) u gornjem desnom kutu ekrana te iz padajućeg izbornika odaberite “Postavke“.

Odaberite "Postavke"Otvorite svoj Google Chrome preglednik i kliknite na ikonu izbornika (tri vertikalne točke) u gornjem desnom kutu ekrana te iz padajućeg izbornika odaberite "Postavke."

2. Na kraju stranice postavki odaberite opciju “Prikaži napredne postavke…“.

"Prikaži napredne postavke..."Na kraju stranice postavki odaberite opciju "Prikaži napredne postavke...".
3. U proširenom popisu, pronađite “Resetiraj postavke

"Resetiraj postavke"U proširenom popisu, pronađite "Resetiraj postavke".
4. Jednom kada ste kliknuli na “Resetiraj postavke”, pojavit će se prozor u kojem morate odabrati “Resetiraj“.

"Resetiraj" Jednom kada ste kliknuli na "Resetiraj postavke", pojavit će se prozor u kojem morate odabrati "Resetiraj".
5. Ponovo pokrenite preglednik.

Metoda 2. Brz pristup Chrome reset stranici

U metodi 1, objasnili smo kako resetirati Chrome preglednik u šest osnovnih koraka. Alternativno, proces možete ubrzati koristeći opciju brzog pristupa. Sve što trebate je kopirati i zalijepiti chrome://settings/resetProfileSettings u adresnu traku preglednika i stisnuti Enter. Automatski ćete biti preusmjereni u Chrome stranicu za resetiranje te odmah možete početi s operacijom resetiranja.

Automatski Chrome stranicuSve što trebate je kopirati i zalijepiti chrome://settings/resetProfileSettings u adresnu traku preglednika i stisnuti Enter.

Metoda 3. Resetirajte Google Chrome brisajući profil Zadanog korisnika

 1. Kliknite Start i otvorite prozor Pokreni upisujući “run” u pretragu upisujući "run"Kliknite Start i otvorite prozor Pokreni upisujući "run" u pretragu.
 2. Otvorite prozor i upišite %appdata%. Kliknite U redu kako biste ušli u “Roaming” mapu
  ušli u "Roaming" mapuOtvorite prozor i upišite %appdata%. Kliknite U redu kako biste ušli u "Roaming" mapu.
 3. Kada ste u “Roamingu”, idite u “AppData” mapu
 4. Idite na Local -> Google -> Chrome -> User Data. (puna adresa je C:\\Users\\PC1\\AppData\\Local\\Google\\Chrome\\User Data, umjesto PC1 možete unijeti ime svog računala. Pronaći ćete se u "Default" mapiPronaći ćete se u "Default" mapi, morate napraviti njen backup. Sada izađite iz Chromea pomoću desnog klika.
 5. Pronaći ćete se u “Default” mapi, morate napraviti njen backup. Sada izađite iz Chromea pomoću desnog klika. Obrišite Default mapuObrišite Default mapu kako biste obrisali Chrome korisničke podatke, spremljene stranice, povijest, kolačiće i cache.
 6. Obrišite Default mapu kako biste obrisali Chrome korisničke podatke, spremljene stranice, povijest, kolačiće i cache. Chrome će se resetirati na zadane postavke. "Flags" upravljačkoj pločiJoš jedan način resetiranja Chrome postavki je pristupanje "Flags" upravljačkoj ploči.

Metoda 4. Resetirajte Chrome preko Flags ploče

Još jedan način resetiranja Chrome postavki je pristupanje “Flags” upravljačkoj ploči. Kako biste to učinili, morate pratiti korake slične onima u metodi 2. Umjesto lijepljena poveznice na Chrome stranicu za resetiranje, utipkajte Chrome://flags u adresnu traku i pritisnite enter. Tada, u novom prozoru odaberite “Resetiraj sve na zadano“. Molimo vas da zapamtite da je ovo eksperimentalna metoda koja vam možda neće pomoći vratiti preglednik od nepoželjnih promjena, ali ostalima je efektivna. Stoga, koristite ovu metodu na vlastiti rizik.

Reset using Flags panel

Metoda 5. Reinstalirajte Chrome

U slučaju da vam prijašnje metode nisu radile i da se dalje suočavate s problemima u Chrome pregledniku, ostala vam je najdrastičnija opcija – reinstalacija. Prije nego što ispočetka instalirate preglednik, trebali biste biti sigurni da su sve komponente prijašnjeg preglednika ispravno uklonjenje.

Kako biste uklonili Google Chrome iz Windows 10:

 1. Ugasite sve pokrenute prozore i kartice u Chromeu.
 2. U početnom izborniku Windowsa kliknite na ikonu “Postavke” na lijevo (vidjet ćete je prikazanu u obliku kruga alata)
  "Postavke" na lijevoU početnom izborniku Windowsa kliknite na ikonu "Postavke" na lijevo.
 3. Navigirajte na “Sustav“. Navigirajte na "Sustav"Navigirajte na "Sustav".
 4. Kliknite opciju “Aplikacije i značajke” na lijevo. "Aplikacije i značajke"Kliknite opciju "Aplikacije i značajke" na lijevo.
 5. U popisu instaliranih programa pronađite Google Chrome i odaberite ga.
 6. Kliknite na “Ukloni“. Kliknite na "Ukloni"Kliknite na "Ukloni".
 7. Potvrdite klikom na “Ukloni“.
 8. Obrišite informacije u profilu birajući “Također obriši povijest pretraživanja. "Također obriši povijest pretraživanja"Obrišite informacije u profilu birajući "Također obriši povijest pretraživanja."
 9. Odaberite “Ukloni.

Kako biste uklonili Google Chrome s Windows 8 & VIsta:

 1. Ugasite sve otvorene kartice i prozore Chromea
 2. Navigirajte na “Upravljačku ploču
 3. Odaberite “Ukloni program” ili “Programi i značajke“.
 4. Kliknite na Google Chrome.
 5. Odaberite kućicu “Također obriši povijest pretraživanja“.
 6. Kliknite na “Ukloni“.

Nakon što ste dovršili s uklanjanjem, otiđite na službenu stranicu Google Chromea te preuzmite i instalirajte program ispočetka. Molimo da zapamtite: tijekom preuzimanja aplikacije, klonite se web stranica trećih strana jer softveri promovirani na nesigurnim domenama mogu dolaziti sa sumnjivim komponentama koje potencijalno mogu naštetiti Vašem računalu.

O autoru
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Stručnjak za borbu protiv virusa, malware i spyware programa...

Kontaktiraj Linas Kiguolis
O tvrtci Esolutions

Pročitajte na drugim jezicima
Datoteke
Softver
Usporedi