Ukloni WareOut (Besplatne instrukcija)

WareOut Priručnik za uklanjanje

Što je WareOut?

Učitava li vaš PC sumnjivo skeniranje sistema koje pokreće program WareOut? Radi li taj program na nenormalan način? Primate li čudne poruke upozorenja o kritičnim propustima u sigurnosti računala? Radi li vaše računalo mnogo sporije nego ranije? Krivac za te probleme mogao bi biti virus WareOut (poznat i pod nazivima WareOut.exe, spyware.Wareout), a isti je ozbiljne cyber prijetnja poznata kao odmetnuti anti-spyware program.

WareOut – odmetnuti anti-spyware. Zašto?

WareOut je ime koje bi vas moglo zavesti, pa ne bi smjeli nasjesti i slijepo svemu vjerovati. Ipak, na prvi pogled, ovaj alat može izgledati kao profesionalni anti-spyware program, no to uopće NIJE istina. Zapravo, on je klasificiran kao odmetnuta anti-spyware aplikacija i spada među opasnije cyber prijetnje na koje možete naletjeti. Virus WareOut pretvara se da je riječ o legitimnom anti-spyware programu da bi mogao prestrašiti korisnike koji će prvo pomisliti da je njihov PC zaražen i pun virusa, malware programa, Trojanaca i ostalih prijetnji. Odgovor na pitanje zašto to čini vrlo je jednostavan – nastoji na lagan način zaraditi novac.

WareOut fake scan and invented scan results

Kako funkcionira ovaj odmetnuti program?

Nakon uspješne infiltracije (metoda distribucije bit će objašnjena u sljedećem odlomku), odmetnuti program WareOut zavlači se duboko u operativni sustav i počinje ugrožavati cijeli sistem. Instalira se u startup Windowsa i pokreće nekoliko malicioznih procesa putem Task Managera i uništava unose u Registar. Nakon toga, ovaj lažni antivirusni program počinje učitavati unaprijed planirana skeniranja i obavještava o raznim infekcijama koje se skrivaju u vašem PC-ju. No, program WareOut NEMA virusnu bazu podataka, što znači da su svi virusi na koje upozorava izmišljeni. Ova cyber prijetnja obično nasumično odabire datoteke koje pronađe u sistemu i javlja da su maliciozne. Naravno, nudi i uklanjanje svih nabrojenih infekcija, no za to ćete biti upućeni da morate kupiti “punu” ili “licenciranu” verziju programa WareOut. Molim vas da NE kupujete taj program, jer ćete tako samo izgubiti novac. K tome treba dodati i da uklanjanje nabrojenih “malicioznih datoteka” može dovesti do kritičnih problema za računalo, dok otkrivanje podataka vaše kreditne kartice cyber kriminalcima može dovesti do krađe s bankovnog računa. Dakle, najbolje rješenje, u ovom slučaju, bi bilo uklanjanje programa WareOut. Nažalost, taj zadatak baš i nije lagan. Nametnik vam možda neće dopustiti da ga uklonite ni ručno, ni automatski. Srećom, uz pomoć programa FortectIntego ili neke druge profesionalne anti-malware aplikacije, možda ćete uspjeti u tome. Ako ne možete učitati niti jedan anti-malware program, otiđite na Stranicu 2 i pronađite korake koje morate poduzeti da bi aktivirali legitimnu anti-spyware aplikaciju.

Kako se širi scareware program WareOut?

Ako vaše računalo provodi skeniranja sistema koje pokreće program WareOut, to znači samo jednu stvar – zaraženi ste kritičnim programom koji vam želi na prevaru ukrasti novac. Dakle, Bez obzira na to koliko pouzdano izgleda, NEMOJTE vjerovati njegovim skenerima i NIKAD nemojte davati novac za njegovu licencu. Srećom, postoji mogućnost da zaštitite računalo od ovakvih i drugih sličnih prijetnji. WareOut se obično promovira na sljedeće načine:

 • Obmanjujuća ažuriranja programa;
 • Spam poruke;
 • Inficirani linkovi;
 • Ilegalne web stranice.

Unaprijed možemo reći da je najbolja zaštita za PC profesionalan anti-spyware program koji se redovno ažurira. on će pokrpati rupe u sigurnosnom sustavu i neće dopustiti ulazak malware programa i virusa u sistem. Također, nikad ne bi smjeli vjerovati pop-up upozorenjima koja vas tjeraju da ažurirate stvari kao što u Java, Flash Player, Media Player i ostali programi jer ta upozorenja mogu biti puna malicioznih instalacijskih datoteka. Još jedan bitan aspekt su email poruke. Ako dobijete sumnjivu poruku od nepoznatog pošiljaoca, ako njen naslov sadrži gramatičke ili pravopisne pogreške, nemojte riskirati zarazu, već odmah te poruke obrišite. Ako ste već zaraženi odmetnutim programom WareOut, morate otići na sljedeću stranicu i otkriti “Kako ukloniti virus WareOut”.

Kako ukloniti virus WareOut?

Ako ste otkrili da je vaš PC ugrožen od strane malware programa WareOut, morate pokrenuti skeniranje kompletnog sistema renomiranim anti-spyware programom i ukloniti sve maliciozne datoteke. U suprotnom, mogli bi na svom računalu pronaći još virusa. Prije nego to učinite, ažurirajte svoju anti-spyware aplikaciju. Ako vam je potreban detaljan vodič koji vam to sve objašnjava, pročitajte ovaj vodič. Za pokušaj uklanjanja ove prijetnje, preporučujemo vam programe FortectIntego i SpyHunter 5Combo Cleaner jer oni vrlo lagano mogu detektirati svaku skrivenu komponentu koja pripada ovoj ili nekoj drugoj cyber prijetnji.

PAŽNJA! WareOut može pokušati blokirati instalaciju ili aktivnost legitimnog sigurnosnog programa, uključujući i programe SpyHunter i StopZilla. Ako ne možete preuzeti ili pokrenuti niti jedan od njih, probajte učiniti sljedeće:

1. UPOTRIJEBITE SYSTEM RESTORE DA BI ONESPOSOBILI VIRUS:

 1. Kliknite na Start -> All Programs -> Accessories -> System Tools -> System Restore.
 2. Odaberite Restore my computer to an earlier time i kliknite na Next.
 3. Odaberite datum i specificirajte točku vraćanja koju želite i kliknite na Next.
 4. Pričekajte da PC ponovno podigne Windowse i kliknite na OK u prozoru Restoration Complete.
 5. Sada preuzmite program FortectIntego i pokrenite skeniranje kompletnog sistema nakon što se anti-spyware program ažurira.

Ako koristite operativni sustav Windows 8, pratite sljedeće korake:

 1. Otiđite na početni ekran Windowsa 8 Start Screen i upišite restore point u prozorčić Search.
 2. Sada kliknite na Settings -> Create a restore point.
 3. Kad se nađete u System Protection tab, odaberite System Restore.
 4. Kliknite na gumb Nextda bi vidjeli točke vraćanja i lijevom tipkom miša kliknite na unos koji vam je potreban.
 5. Sada odaberite Scan for affected programs -> Close -> Next -> Finish.
 6. Kad vaš PC ponovno pokrene Windowse 8, preuzmite program FortectIntego i pokrenite skeniranje kompletnog sistema nakon što se anti-spyware ažurira.

2. PODIZANJE OPERATIVNOG SUSTAVA U SAFE MODE BEZ PRISTUPA INTERNETU:

 1. Restartajte svoje računalo.
 2. Čim računalo postane aktivno, počnite stalno pritiskati tipku F8sve dok ne ugledate ekran Advanced Boot Options.
 3. Ovdje odaberite Safe Mode with Networking (da bi to učinili, morate koristiti strelice) i stisnite Enter.
 4. Ulogirajte se kao isti korisnik kao i u normalnom modu Windowsa.
 5. Sada desnom tipkom miša kliknite na IE ili ikonu nekog drugog preglednika te odaberite Run As ili Run As administrator. Upišite lozinku vašeg Administratorskog računa (ako je potrebno).
 6. U polje za adresu upišite sljedeći link: https://www.2-spyware.com/download/hunter.exe i preuzmite program na desktop. Pokrenite ga da bi uklonili maliciozne datoteke.

3. KREIRANJE RAČUNA ZA GOSTA I SKENIRANJE RAČUNALA:

Ako posjedujete još neki korisnički račun (gost), možete s njim pokušati pokrenuti kompletno skeniranje sistema. Morate se samo ulogirati kao taj korisnik i na računalo preuzeti program FortectIntego da bi napravili skeniranje kompletnog sistema. Svoj račun za gosta možete aktivirati na sljedeći način:

 1. Kliknite na Start -> Settings -> Control Panel i odaberite User Accounts.
 2. Nakon što se pojavi novi prozor, kliknite na Guest -> Turn On Guest Account.
 3. Sada pričekajte da računalo ponovno podigne operativni sustav i vidjet ćete ekran na kojem se logira u Windowse.
 4. Odaberite Guest account da bi preuzeli anti-spyware program koji smo vam preporučili.

4. UPOTREBA DRUGOG PC-ja ZA PREUZIMANJE ANTI-SPYWARE PROGRAMA:

 1. Uzmite drugo računalo koje nije zaraženo ovim virusom i preuzmite program FortectIntego.
 2. Nakon što cijela procedura završi, prebacite ovaj anti-malware program na CD/DVD, eksterni hard disk ili USB flash drive.
 3. U međuvremenu, zaustavite maliciozne procese na zaraženom računalu. Da bi to učinili, upotrijebite ovaj tutorial.
 4. Uređaj koji ste upotrijebili za prebacivanje anti-spyware programa priključite na zaraženi PC i pokrenite taj program.

5. BLOKIRAJTE PROGRAM WareOut PRIJE SKENIRANJA:

 1. Pustite da WareOut započne svoj posao i završi lažno skeniranje sistema.
 2. Kliknite na Allow unprotected zatvorite poruku s upozorenjem.
 3. Otvorite File Explorer (kliknite na Start -> Documents) i upišite %AppData% u kućicu za lokaciju. Kliknite na enter.
 4. Preimenujte guard-agas ili sličan unos.
 5. Ponovno podignite operativni sustav i unesite link u kućicu za adresu: https://www.2-spyware.com/download/hunter.exe.
 6. Preuzmite program SpyHunter i uklonite maliciozne datoteke koje pripadaju virusu WareOut.
Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Fortect Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Intego Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Kompatibilan sa macOS
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Fortect Intego, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Program Fortect Intego ima besplatan ograničeni skener. Fortect Intego nudi daleko više kada kupite njegovu kompletnu verziju. Kad besplatan skener detektira probleme, možete ih ukloniti besplatnom metodom popravka ili možete odlučiti kupiti kompletnu verziju da biste te probleme uklonili automatski.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Fortect, pokušajte pokrenuti SpyHunter 5.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Intego, pokušajte pokrenuti Combo Cleaner.

Preporučujemo Vam

Nemojte dopustiti da vas vlada špijunira

Vlada ima mnogo problema vezanih uz praćenje korisnika i korisničkih podataka, kao i sa špijuniranjem građana, pa biste trebali uzeti u obzir i naučiti nešto više o sumnjivim praksama prikupljanja podataka. Pokušajte izbjeći bilo kakav pokušaj vlade da vas prati ili špijunira tako da na internetu postanete potpuno anonimni.

Možete odabrati drugu lokaciju kad budete online i pristupati bilo kakvom materijalu bez nekih posebnih ograničenja na sadržaj. Veoma lako možete imati internetsku vezu bez ikakvih rizika od hakerskih napada koristeći Private Internet Access VPN.

Kontrolirajte informacije kojima može pristupiti vlada ili bilo koja neželjena stranka i surfajte internetom bez mogućnosti da vas se špijunira. Čak i ako niste umiješani u ilegalne aktivnosti ili vjerujete svojem izboru usluga i platformi, budite sumnjičavi oko vlastite sigurnosti i poduzmite mjere predostrožnosti korištenjem usluge VPN-a.

Za slučaj malware napada, napravite sigurnosne kopije datoteka za kasniju upotrebu

Korisnici računala mogu na razne načine izgubiti podatke zahvaljujući cyber infekcijama ili upravo njihovom štetnom djelovanju. Softverski problemi koje stvaraju malware programi ili direktan gubitak podataka zbog šifriranja mogu dovesti do problema sa samim uređajem ili čak nanijeti permanentna oštećenja. Kada imate aktualne sigurnosne kopije, na veoma lagan način možete se oporaviti nakon takvog incidenta i nastaviti s radom.

Najbitnije je kreirati ažuriranja za svoje sigurnosne kopije, i to nakon bilo kakve promjene na računalu, pa ćete se moći vratiti točno u vrijeme prije nego je malware bilo što uspio promijeniti ili prije nego problemi s uređajem uzrokuju probleme s performansama ili oštećenje podataka. Kada imate raniju verziju svakog bitnog dokumenta ili projekta, lako ćete izbjeći frustracije i nervne slomove. To je pogotovo korisno kada se malware stvori niotkuda. Za potrebe vraćanja sistema u određenu točku u vremenu možete upotrijebiti Data Recovery Pro.

O autoru
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Stručnjak za uklanjanje malware programa

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Ugnius Kiguolis
O tvrtci Esolutions

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima