Ukloni Trojan.Cryptolocker

Trojan.Cryptolocker Priručnik za uklanjanje

Što je Trojan.Cryptolocker?

Što je Trojan.Cryptlocker?

Trojan.Cryptlocker maliciozan je trojanski konj, koji se aktivno koristi za širenje ransomware tipova virusa putem interneta. Otkriveno je da ova prijetnja može biti povezana s virusima Cryptolocker, CTB Locker, Locker i mnogim drugim ransomware programima sposobnim za šifriranje bilo koje datoteke napadnutog korisnika, jednom kad se nađu u ciljanom računalu. Nakon što to učine, počet će tražiti otkupninu u zamjenu za ključ koji je obično potreban za dešifriranje šifriranih datoteka i ponovnog uspostavljanja veze s njima. Ako vam se upravo dogodilo da ste zaraženi, nema sumnje da morate u širokom luku zaobilaziti virus Trojan.Cryptlocker, kao i svaki ransomware program koji je s njim povezan. U suprotnom, oni vrlo lako mogu prouzročiti gubitak dragocjenih podataka, ali i novca.

Jednom kad se Trojan.Cryptlocker instalira u sistem, on preuzima određeni virus i skriva se duboko unutar njega. Zašto to čini? U većini slučajeva takvi trojanci čekaju dodatne naredbe svojih vlasnika. Hakeri ih vrlo lako mogu iskoristiti za skidanje drugih malicioznih programa na inficirani PC, blokiranje određenih web stranica, prikupljanje osobno identificirajućih informacija žrtve, itd. Uz to, ovakve prijetnje također uzrokuju usporavanje sistema, preusmjeravanja i slične probleme koji nikad ne bi trebali biti ignorirani. U ovom slučaju, morali bi odmah skenirati vaše računalo koristeći renomirani anti-spyware program i ukloniti maliciozne datoteke. Mi preporučujemo upotrebu programa FortectIntegoili nekog drugog renomiranog sigurnosnog softwarea.

Kako Trojan.Cryptlocker može inficirati moje računalo?

Morate biti pažljivi jer Trojan.Cryptlocker može pokušati prodrijeti u vaše računalo kao “važan” privitak u email poruci u kojoj tvrdi da je on zapravo upozorenje od policije, porezne uprave, popularne trgovine ili neke druge poštene stranke. Tipično je za taj virus da se skriva u privitku koji, nakon što je preuzet na računalo, pomaže virusu Trojan.Cryptlocker da skine još dodatnih datoteka. Međutim, ponekad ovaj trojanac stiže na ciljano računalo u trenutku kad je žrtva na prevaru nagovorena na klikanje nekog obmanjujućeg linka koji također može biti uključen u sastav primljenog emaila. Zato se isto tako morate kloniti i bilo kakvih sumnjivih linkova!

Kako ukloniti virus Trojan.Cryptlocker?

Ako sumnjate na to da je vaše računalo zaraženo ovim trojancem ili nekim drugim opasnim programom, prva stvar koju morate učiniti kompletno je skeniranje sistema ažuriranom verzijom anti-spyware programa. Možete koristiti FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ili Malwarebytes. Ako je ova prijetnja već napala vaš Mac OS X, morate koristiti Webroot SecureAnywhere AntiVirus, a taj je kompatibilan i s Windowsima i s operativnim sustavom Mac OS X.

Na kraju još moramo dodati da morate razmisliti o kreiranju dodatnih kopija datoteka koje su vam važne, jer se, kao što smo vas već upozorili, Trojan.Cryptlocker aktivno koristi za širenje crypto-ransomware programa. Kako bi povećali otpornost vaših datoteka, možete koristiti USB eksterni hard disk, CD, DVD ili se jednostavno oslonite na online backupove, kao što su Google Drive, Dropbox, Flickr ili neka druga slična rješenja. Više informacija o backupovima može se pronaći na sljedećem linku: Zašto nam je potreban backup i kakve su naše mogućnosti?

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Fortect Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Intego Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Kompatibilan sa macOS
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Fortect Intego, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Program Fortect Intego ima besplatan ograničeni skener. Fortect Intego nudi daleko više kada kupite njegovu kompletnu verziju. Kad besplatan skener detektira probleme, možete ih ukloniti besplatnom metodom popravka ili možete odlučiti kupiti kompletnu verziju da biste te probleme uklonili automatski.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Fortect, pokušajte pokrenuti SpyHunter 5.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Intego, pokušajte pokrenuti Combo Cleaner.

Preporučujemo Vam

Nemojte dopustiti da vas vlada špijunira

Vlada ima mnogo problema vezanih uz praćenje korisnika i korisničkih podataka, kao i sa špijuniranjem građana, pa biste trebali uzeti u obzir i naučiti nešto više o sumnjivim praksama prikupljanja podataka. Pokušajte izbjeći bilo kakav pokušaj vlade da vas prati ili špijunira tako da na internetu postanete potpuno anonimni.

Možete odabrati drugu lokaciju kad budete online i pristupati bilo kakvom materijalu bez nekih posebnih ograničenja na sadržaj. Veoma lako možete imati internetsku vezu bez ikakvih rizika od hakerskih napada koristeći Private Internet Access VPN.

Kontrolirajte informacije kojima može pristupiti vlada ili bilo koja neželjena stranka i surfajte internetom bez mogućnosti da vas se špijunira. Čak i ako niste umiješani u ilegalne aktivnosti ili vjerujete svojem izboru usluga i platformi, budite sumnjičavi oko vlastite sigurnosti i poduzmite mjere predostrožnosti korištenjem usluge VPN-a.

Za slučaj malware napada, napravite sigurnosne kopije datoteka za kasniju upotrebu

Korisnici računala mogu na razne načine izgubiti podatke zahvaljujući cyber infekcijama ili upravo njihovom štetnom djelovanju. Softverski problemi koje stvaraju malware programi ili direktan gubitak podataka zbog šifriranja mogu dovesti do problema sa samim uređajem ili čak nanijeti permanentna oštećenja. Kada imate aktualne sigurnosne kopije, na veoma lagan način možete se oporaviti nakon takvog incidenta i nastaviti s radom.

Najbitnije je kreirati ažuriranja za svoje sigurnosne kopije, i to nakon bilo kakve promjene na računalu, pa ćete se moći vratiti točno u vrijeme prije nego je malware bilo što uspio promijeniti ili prije nego problemi s uređajem uzrokuju probleme s performansama ili oštećenje podataka. Kada imate raniju verziju svakog bitnog dokumenta ili projekta, lako ćete izbjeći frustracije i nervne slomove. To je pogotovo korisno kada se malware stvori niotkuda. Za potrebe vraćanja sistema u određenu točku u vremenu možete upotrijebiti Data Recovery Pro.

O autoru
Jake Doevan
Jake Doevan - Život je prekratak da bi se trošio na borbu s virusima

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Jake Doevan
O tvrtci Esolutions

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima