Uklonite virus Pony

Pony Priručnik za uklanjanje virusa

Što je Pony virus?

Što je to virus Pony?

Virus Pony opasan je botnet (op. prev. neodređeni broj računala povezanih internetom koja su, iako njihovi vlasnici toga nisu svjesni, podešena za slanje/prosljeđivanje poruka (tu su uključeni virusi i spam) drugim računalima) koji je razvila skupina cyber kriminalaca da bi krala digitalnu valutu i privatne informacije korisnika. Bitcoins, Zerocoins, Litecoins, Namecoins, Peercoins, Dogecoins, itd. smatraju se digitalnim valutama ili elektronskim novcem koji može biti ukraden od strane ove prijetnje. Kako se to može dogoditi? Da bi to razumjeli, morate znati da se te digitalne valute često spremaju u tzv. digitalnim novčanicima koji se mogu pronaći ili na računalima ili na specifičnim web stranicama koje nude usluge čuvanja i zaštite tih valuta. Virus Pony namijenjen je za napad na te novčanike i omogućuje cyber kriminalcima krađu spomenutih valuta. Virus se također može koristiti za preuzimanje identiteta korisnika i osjetljivih podataka kao što su podaci za prijavu, lozinke i slične informacije. Potvrđeno je da je ovaj virus već napravio 2 milijuna krađa s lažnom prijavim korisnika sa stranica kao što su Google, Twitter, Facebook ili YouTube. Također je prijavljeno da je ovaj botnet pomogao cyber kriminalcima provaliti u otprilike 85 digitalnih novčanika. Vjeruje se da je ova aktivnost već prouzročila oko 200 dolara gubitka svojim vlasnicima. Naravno, vjeruje se da taj iznos raste svakodnevno. Ako se želite zaštititi, morate instalirati renomirani anti-spyware program na svoje računalo. Preporučujemo vam da koristite FortectIntego (Windows OS) ili Webroot SecureAnywhere AntiVirus (Mac OS X).

Kako botnet virus Pony može zaraziti moje računalo?

Virus Pony može se “prikvačiti” na gotovo bilo koju aplikaciju: besplatne igre, ilegalni programi, maliciozni dodaci preglednicima i ostali software upitne kvalitete. Takvi programi savršen su mehanizam za distribuciju virusa, pa ne iznenađuje to što ih hakeri obično koriste za širenje svojih prijetnji internetom. Kako izbjeći malware program Pony? Prije svega, kad se preuzimaju i instaliraju programi, najbolji savjet je malo ih istražiti i provjeriti recenzije željenog programa. Trebali bi potražiti komentare i slične kritike koje bi vam mogle reći nešto o pouzdanosti neke aplikacije. Uz to, pobrinite se da izbjegavate zlonamjerne web stranice koje bi mogle biti pune obmanjujućeg/ilegalnog/malicioznog sadržaja. Za korisnike koji koriste digitalne valute, stručnjaci za sigurnost na internetu preporučuju njihovo spremanje u sigurne i šifrirane novčanike. U ovom slučaju, najbolje rješenje bio bi odabir uređaja za offline spremanje koji garantira bolju zaštitu. Na kraju, potrebno je instalirati moćan anti-spyware program koji je sposoban spriječiti infiltraciju prijetnji poput ove. Ako mislite da se virus Pony već infiltrirao u vaše računalo i sad pokušava ukrasti vaš novac, morate pratiti smjernice koje slijede i provjeriti ima li virusa u vašem sistemu:

Kako ukloniti virus Pony?

Da bi se virus Pony spriječio u svojoj namjeri ili da bi se eliminirao potencijalni rizik, morate instalirati neki od sljedećih programa: FortectIntego (Windows), SpyHunter 5Combo Cleaner (Windows), Malwarebytes (Windows), Webroot SecureAnywhere AntiVirus (Mac OS X).Preporučujemo odabir komercijalnih verzija tih programa koji pružaju usluge poput zaštite u stvarnim vremenu, što će vam pomoći s potencijalnim rizikom, ali i spriječiti napadače poput ovog.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Fortect Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Intego Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Kompatibilan sa macOS
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Fortect Intego, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Program Fortect Intego ima besplatan ograničeni skener. Fortect Intego nudi daleko više kada kupite njegovu kompletnu verziju. Kad besplatan skener detektira probleme, možete ih ukloniti besplatnom metodom popravka ili možete odlučiti kupiti kompletnu verziju da biste te probleme uklonili automatski.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Fortect, pokušajte pokrenuti SpyHunter 5.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Intego, pokušajte pokrenuti Combo Cleaner.

Preporučujemo Vam

Nemojte dopustiti da vas vlada špijunira

Vlada ima mnogo problema vezanih uz praćenje korisnika i korisničkih podataka, kao i sa špijuniranjem građana, pa biste trebali uzeti u obzir i naučiti nešto više o sumnjivim praksama prikupljanja podataka. Pokušajte izbjeći bilo kakav pokušaj vlade da vas prati ili špijunira tako da na internetu postanete potpuno anonimni.

Možete odabrati drugu lokaciju kad budete online i pristupati bilo kakvom materijalu bez nekih posebnih ograničenja na sadržaj. Veoma lako možete imati internetsku vezu bez ikakvih rizika od hakerskih napada koristeći Private Internet Access VPN.

Kontrolirajte informacije kojima može pristupiti vlada ili bilo koja neželjena stranka i surfajte internetom bez mogućnosti da vas se špijunira. Čak i ako niste umiješani u ilegalne aktivnosti ili vjerujete svojem izboru usluga i platformi, budite sumnjičavi oko vlastite sigurnosti i poduzmite mjere predostrožnosti korištenjem usluge VPN-a.

Za slučaj malware napada, napravite sigurnosne kopije datoteka za kasniju upotrebu

Korisnici računala mogu na razne načine izgubiti podatke zahvaljujući cyber infekcijama ili upravo njihovom štetnom djelovanju. Softverski problemi koje stvaraju malware programi ili direktan gubitak podataka zbog šifriranja mogu dovesti do problema sa samim uređajem ili čak nanijeti permanentna oštećenja. Kada imate aktualne sigurnosne kopije, na veoma lagan način možete se oporaviti nakon takvog incidenta i nastaviti s radom.

Najbitnije je kreirati ažuriranja za svoje sigurnosne kopije, i to nakon bilo kakve promjene na računalu, pa ćete se moći vratiti točno u vrijeme prije nego je malware bilo što uspio promijeniti ili prije nego problemi s uređajem uzrokuju probleme s performansama ili oštećenje podataka. Kada imate raniju verziju svakog bitnog dokumenta ili projekta, lako ćete izbjeći frustracije i nervne slomove. To je pogotovo korisno kada se malware stvori niotkuda. Za potrebe vraćanja sistema u određenu točku u vremenu možete upotrijebiti Data Recovery Pro.

O autoru
Jake Doevan
Jake Doevan - Život je prekratak da bi se trošio na borbu s virusima

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Jake Doevan
O tvrtci Esolutions

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima