Ljestvica ozbiljnosti:  
  (99/100)

Uklonite virus Pony

od Jake Doevan - - | Tip: Malware

Što je to virus Pony?

Virus Pony opasan je botnet (op. prev. neodređeni broj računala povezanih internetom koja su, iako njihovi vlasnici toga nisu svjesni, podešena za slanje/prosljeđivanje poruka (tu su uključeni virusi i spam) drugim računalima) koji je razvila skupina cyber kriminalaca da bi krala digitalnu valutu i privatne informacije korisnika. Bitcoins, Zerocoins, Litecoins, Namecoins, Peercoins, Dogecoins, itd. smatraju se digitalnim valutama ili elektronskim novcem koji može biti ukraden od strane ove prijetnje. Kako se to može dogoditi? Da bi to razumjeli, morate znati da se te digitalne valute često spremaju u tzv. digitalnim novčanicima koji se mogu pronaći ili na računalima ili na specifičnim web stranicama koje nude usluge čuvanja i zaštite tih valuta. Virus Pony namijenjen je za napad na te novčanike i omogućuje cyber kriminalcima krađu spomenutih valuta. Virus se također može koristiti za preuzimanje identiteta korisnika i osjetljivih podataka kao što su podaci za prijavu, lozinke i slične informacije. Potvrđeno je da je ovaj virus već napravio 2 milijuna krađa s lažnom prijavim korisnika sa stranica kao što su Google, Twitter, Facebook ili YouTube. Također je prijavljeno da je ovaj botnet pomogao cyber kriminalcima provaliti u otprilike 85 digitalnih novčanika. Vjeruje se da je ova aktivnost već prouzročila oko 200 dolara gubitka svojim vlasnicima. Naravno, vjeruje se da taj iznos raste svakodnevno. Ako se želite zaštititi, morate instalirati renomirani anti-spyware program na svoje računalo. Preporučujemo vam da koristite Reimage Reimage Cleaner Intego (Windows OS) ili Webroot SecureAnywhere AntiVirus (Mac OS X).

Kako botnet virus Pony može zaraziti moje računalo?

Virus Pony može se “prikvačiti” na gotovo bilo koju aplikaciju: besplatne igre, ilegalni programi, maliciozni dodaci preglednicima i ostali software upitne kvalitete. Takvi programi savršen su mehanizam za distribuciju virusa, pa ne iznenađuje to što ih hakeri obično koriste za širenje svojih prijetnji internetom. Kako izbjeći malware program Pony? Prije svega, kad se preuzimaju i instaliraju programi, najbolji savjet je malo ih istražiti i provjeriti recenzije željenog programa. Trebali bi potražiti komentare i slične kritike koje bi vam mogle reći nešto o pouzdanosti neke aplikacije. Uz to, pobrinite se da izbjegavate zlonamjerne web stranice koje bi mogle biti pune obmanjujućeg/ilegalnog/malicioznog sadržaja. Za korisnike koji koriste digitalne valute, stručnjaci za sigurnost na internetu preporučuju njihovo spremanje u sigurne i šifrirane novčanike. U ovom slučaju, najbolje rješenje bio bi odabir uređaja za offline spremanje koji garantira bolju zaštitu. Na kraju, potrebno je instalirati moćan anti-spyware program koji je sposoban spriječiti infiltraciju prijetnji poput ove. Ako mislite da se virus Pony već infiltrirao u vaše računalo i sad pokušava ukrasti vaš novac, morate pratiti smjernice koje slijede i provjeriti ima li virusa u vašem sistemu:

Kako ukloniti virus Pony?

Da bi se virus Pony spriječio u svojoj namjeri ili da bi se eliminirao potencijalni rizik, morate instalirati neki od sljedećih programa: Reimage Reimage Cleaner Intego (Windows), SpyHunter 5Combo Cleaner (Windows), Malwarebytes (Windows), Webroot SecureAnywhere AntiVirus (Mac OS X).Preporučujemo odabir komercijalnih verzija tih programa koji pružaju usluge poput zaštite u stvarnim vremenu, što će vam pomoći s potencijalnim rizikom, ali i spriječiti napadače poput ovog.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Reimage Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Intego Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Supported versions Kompatibilan sa OS X Supported versions
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Reimage Intego, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Program Reimage Intego ima besplatan ograničeni skener. Reimage Intego nudi daleko više kada kupite njegovu kompletnu verziju. Kad besplatan skener detektira probleme, možete ih ukloniti besplatnom metodom popravka ili možete odlučiti kupiti kompletnu verziju da biste te probleme uklonili automatski.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Reimage, pokušajte pokrenuti SpyHunter 5.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Intego, pokušajte pokrenuti Combo Cleaner.

O autoru

Jake Doevan
Jake Doevan - Život je prekratak da bi se trošio na borbu s virusima

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Jake Doevan
O tvrtci Esolutions

Izvor: https://www.2-spyware.com/remove-pony-virus.html

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima


Vaše mišljenje u vezi sa Pony virus