Ljestvica ozbiljnosti:  
  (99/100)

Pony virus. Kako ukloniti? (Vodič za deinstalaciju)

od Jake Doevan - - | Tip: Malware

Što je to virus Pony?

Virus Pony opasan je botnet (op. prev. neodređeni broj računala povezanih internetom koja su, iako njihovi vlasnici toga nisu svjesni, podešena za slanje/prosljeđivanje poruka (tu su uključeni virusi i spam) drugim računalima) koji je razvila skupina cyber kriminalaca da bi krala digitalnu valutu i privatne informacije korisnika. Bitcoins, Zerocoins, Litecoins, Namecoins, Peercoins, Dogecoins, itd. smatraju se digitalnim valutama ili elektronskim novcem koji može biti ukraden od strane ove prijetnje. Kako se to može dogoditi? Da bi to razumjeli, morate znati da se te digitalne valute često spremaju u tzv. digitalnim novčanicima koji se mogu pronaći ili na računalima ili na specifičnim web stranicama koje nude usluge čuvanja i zaštite tih valuta. Virus Pony namijenjen je za napad na te novčanike i omogućuje cyber kriminalcima krađu spomenutih valuta. Virus se također može koristiti za preuzimanje identiteta korisnika i osjetljivih podataka kao što su podaci za prijavu, lozinke i slične informacije. Potvrđeno je da je ovaj virus već napravio 2 milijuna krađa s lažnom prijavim korisnika sa stranica kao što su Google, Twitter, Facebook ili YouTube. Također je prijavljeno da je ovaj botnet pomogao cyber kriminalcima provaliti u otprilike 85 digitalnih novčanika. Vjeruje se da je ova aktivnost već prouzročila oko 200 dolara gubitka svojim vlasnicima. Naravno, vjeruje se da taj iznos raste svakodnevno. Ako se želite zaštititi, morate instalirati renomirani anti-spyware program na svoje računalo. Preporučujemo vam da koristite Reimage (Windows OS) ili Webroot SecureAnywhere AntiVirus (Mac OS X).

Kako botnet virus Pony može zaraziti moje računalo?

Virus Pony može se “prikvačiti” na gotovo bilo koju aplikaciju: besplatne igre, ilegalni programi, maliciozni dodaci preglednicima i ostali software upitne kvalitete. Takvi programi savršen su mehanizam za distribuciju virusa, pa ne iznenađuje to što ih hakeri obično koriste za širenje svojih prijetnji internetom. Kako izbjeći malware program Pony? Prije svega, kad se preuzimaju i instaliraju programi, najbolji savjet je malo ih istražiti i provjeriti recenzije željenog programa. Trebali bi potražiti komentare i slične kritike koje bi vam mogle reći nešto o pouzdanosti neke aplikacije. Uz to, pobrinite se da izbjegavate zlonamjerne web stranice koje bi mogle biti pune obmanjujućeg/ilegalnog/malicioznog sadržaja. Za korisnike koji koriste digitalne valute, stručnjaci za sigurnost na internetu preporučuju njihovo spremanje u sigurne i šifrirane novčanike. U ovom slučaju, najbolje rješenje bio bi odabir uređaja za offline spremanje koji garantira bolju zaštitu. Na kraju, potrebno je instalirati moćan anti-spyware program koji je sposoban spriječiti infiltraciju prijetnji poput ove. Ako mislite da se virus Pony već infiltrirao u vaše računalo i sad pokušava ukrasti vaš novac, morate pratiti smjernice koje slijede i provjeriti ima li virusa u vašem sistemu:

Kako ukloniti virus Pony?

Da bi se virus Pony spriječio u svojoj namjeri ili da bi se eliminirao potencijalni rizik, morate instalirati neki od sljedećih programa: Reimage (Windows), Malwarebytes Malwarebytes (Windows), Plumbytes Anti-MalwareNorton Internet Security (Windows), Webroot SecureAnywhere AntiVirus (Mac OS X).Preporučujemo odabir komercijalnih verzija tih programa koji pružaju usluge poput zaštite u stvarnim vremenu, što će vam pomoći s potencijalnim rizikom, ali i spriječiti napadače poput ovog.

Postoji mogućnost da smo povezani sa proizvodima koje preporučamo na ovoj stranici. Puno razotkrivanje nalazi se u Pravilima korištenja. Preuzimanjem bilo kojeg sadržaja danog od strane Anti-spyware softvera za uklanjanje Pony virus slažete se sa našim pravila privatnosti i ugovor o korištenju.
uradi sada!
Preuzmi
Reimage (program za uklanjanje) Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Reimage (program za uklanjanje) Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Kompatibilan sa OS X
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti infekciju upotrebom programa Reimage, postavite pitanje našem timu za podršku korisnicima i pri tom navedite što je moguće više detalja.
Reimage se preporučuje za deinstalaciju Pony virus. Besplatan skener omogućava vam da provjerite je li vaš PC zaražen ili nije. Ako morate ukloniti malware program, morate kupiti licenciranu verziju Reimage alata za uklanjanje malware programa.
Više informacija o ovom programu može se pronaći u kritici Reimage.
Mediji spominju Reimage
ALternativni Softver
Malwarebytes
Testirali smo efikasnost Malwarebytes u uklanjanju Pony virus (2015-09-26)
ALternativni Softver
Malwarebytes
Testirali smo efikasnost Malwarebytes u uklanjanju Pony virus (2015-09-26)

O autoru

Jake Doevan
Jake Doevan - Život je prekratak da bi se trošio na borbu s virusima

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Jake Doevan
O tvrtci Esolutions

Izvor: https://www.2-spyware.com/remove-pony-virus.html

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima