Uklonite virus Mylucky123.com (Vodič za uklanjanje) - ažurirano stu 2016

Mylucky123.com Priručnik za uklanjanje virusa

Što je Virus Mylucky123.com?

Virus Mylucky123.com napada preglednike Mozilla i Chrome:

Otimači preglednika kao što je virus Mylucky123.com nisu previše izbirljivi. Radi se o laganim infekcijama, pa je uobičajeno da zaraze računala koja imaju instalirane preglednike Google Chrome i Mozilla Firefox. Virus mijenja njihove unaprijed određene tražilice i početne stranice u http://mylucky123.com/. Srećom, to znači da su Edge, Internet Explorer i Safari relativno sigurne alternative koje možete koristiti ako vas ikad napadne ovaj virus. Ipak, ne bismo smjeli zaboraviti da su takvi potencijalno nepoželjni programi (PUP, potentially unwanted program) praktički nepredvidljivi, pa postoji šansa da virus Mylucky123 jednog dana bude modificiran za napad na preglednike koji su u ovom trenutku sigurni. Zbog toga biste uvijek trebali imati renomirani antivirusni alat, kao što je FortectIntego (ili SpyHunter 5Combo Cleaner ako ste korisnik Mac OS X-a), za svaki slučaj.

U početnim fazama preuzimanja kontrole od strane virusa Mylucky123, možda nećete ni posumnjati da nešto nije u redu s tom stranicom, osim da se iznenada pojavila u vašem internet pregledniku. Ta stranica kopira stil poznate tražilice Google i nudi potpuno iste mogućnosti kao i neka druga tražilica. No, budući da stručnjaci inzistiraju na uklanjanju virusa Mylucky123.com, nešto sigurno nije u redu s tim programom. Sve će vam vrlo brzo biti jasno čim počnete, ili bolje reći, pokušate upotrijebiti tu stranicu za ono čemu je namijenjena. Prije svega, Mylucky123 je baziran na Google Custom pretraživanju, a to znači da rezultati koje prikazuje mogu biti modificirani, prilagođeni i s većim prioritetom, sve po želji autora. Očito je fokus ove tražilice na partnerskom oglašavanju. Zapravo, čini se da su kreatori ovog programa više zainteresirani za generiranje zarade partnerskim oglašavanjem, nego za prezentiranje usluge koju korisnici očekuju. Dakle, vaša potraga za relevantnom informacijom na ovoj stranici može vam oduzeti nevjerojatno puno vremena ili će vaš pokušaj u potpunosti biti neuspješan.

Drugo, sponzorirani linkovi i reklame mogu se početi nasumično pojavljivati na stranicama koje također posjećujete. Nažalost, to je način na koji programi bazirani na reklamiranju, kakav je upravo Mylucky123.com, zarađuju novac. Budite oprezni, te reklame mogu vas poslati na nasumično odabrane web stranice, mogu vas pokušati uvjeriti da preuzmete beskoristan software ili ćete poslužiti kao sudionik u raznim prevarama sa službom za tehničku podršku.

Najgori dio je što će se ova beskorisna tražilica držati vašeg preglednika uz pomoć batch datoteka (C:\ProgramData\Google Chrome.lnk.bat i C:\ProgramData\Mozilla Firefox.lnk.bat) koje će ostaviti u direktoriju programa %AppData%. te datoteke pomoći će virusu Mylucky123.com u konstantnom preusmjeravanju vašeg preglednika na pripadajuću mu stranicu, i to svaki put kad pokrenete preglednik. Čak i kad obrišete ekstenziju i resetirate postavke preglednika, ova sumnjiva tražilica može se ponovno pojavljivati na određenim pozicijama svaki put kad se pokušate vratiti na normalni Google, Bing ili Yahoo. Ipak, moguće je ukloniti malware Mylucky123.com iz zaraženog uređaja. Sve što vam je potrebno renomirani je antivirusni alat.

Može li se ovaj virus izbjeći?

Za razliku od trojanskih konja, crva i sličnih opasnih infekcija, otimači preglednika mogu prilično slobodno “ušetati” u vaše računalo. Mylucky123.com također balansira na rubu legitimnosti, pa se često može pronaći kao dodatak paketima pouzdanih programa i predstavljen kao opcionalni download. No, ako imate na umu da još uvijek postoje korisnici koji brinu o svojoj sigurnosti i koji bi ovu tražilicu brzo ocijenili sumnjivom te odustali od instalacije, kreatori ovog programa su modificirali ovaj virus da se tijekom instalacije što više skriva. Opcionalnu kućicu pokraj koje piše “Postavite Mylucky123.com kao početnu stranicu” sakrili su u postavkama za “Naprednu” instalaciju. Nakon toga mogu samo čekati da naiđe manje ozbiljan korisnik koji će posegnuti za “Jednostavnom” ili “Brzom” instalaciju i uopće neće vidjeti tu dodatnu mogućnost izbora. Dakle, da vam otimač preglednika Mylucky123 ne bi promijenio početnu stranicu, odaberite napredne postavke i uklonite unaprijed postavljenu kvačicu koja dopušta instalaciju virusa.

Kakve su vaše mogućnosti kad je u pitanju uklanjanje virusa Mylucky123:

Nekoliko vam je strategija za uklanjanje virusa Mylucky123.com na raspolaganju. Prva i najpouzdanija je automatska eliminacija virusa. Ipak, za to će vam biti potreban profesionalan antivirusni alat za uspješno eliminiranje virusa. Savjetujemo vam da bacite oko na neke od alata koje smo vam ponudili i predstavili niže. Kao alternativni način uklanjanja virusa Mylucky123.com iz vašeg računala možete odabrati vodič za ručno uklanjanje koji se nalazi nakon ovog članka. tak ilustrirani vodič trebao bi vam pomoći da popravite svoje računalo bez nekih nepredviđenih pogrešaka. Čak i ako odaberete metodu ručnog uklanjanja virusa Mylucky123.com, svejedno ćemo vam toplo preporučiti nabavku antivirusnog alata koji će vas zaštititi od sličnih napada malware aplikacija u budućnosti.

Uz pomoć programa FortectIntego moći ćete ukloniti štetu koju je napravio virus. Programi SpyHunter 5Combo Cleaner i Malwarebytes preporučuju se za detektiranje potencijalno nepoželjnih programa i virusa, kao i svih datoteka i unosa u registar koji su povezani s njima.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Fortect Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Intego Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Kompatibilan sa macOS
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Fortect Intego, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Program Fortect Intego ima besplatan ograničeni skener. Fortect Intego nudi daleko više kada kupite njegovu kompletnu verziju. Kad besplatan skener detektira probleme, možete ih ukloniti besplatnom metodom popravka ili možete odlučiti kupiti kompletnu verziju da biste te probleme uklonili automatski.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Fortect, pokušajte pokrenuti SpyHunter 5.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Intego, pokušajte pokrenuti Combo Cleaner.

Ručni Mylucky123.com Priručnik za uklanjanje virusa

Deinstalacija iz Windowsa

C:\ProgramData\Google Chrome.lnk.bat i C:\ProgramData\Mozilla Firefox.lnk.bat glavne su batch datoteke odgovorne za stalno postavljanje stranice Mylucky123.com kao vaše zadane tražilice i početne stranice, a sve nakon pokušaja i pokušaja da tamo upišete normalnu i renomiranu domenu. Zato se morate pobrinuti da, osim eliminacije izvršne datoteke Mylucky123.com u Task Manageru, obrišete te datoteke iz računala i nakon toga resetirate svoje preglednike.

Da biste uklonili Virus Mylucky123.com računala s Windowsima 10 ili 8, molimo vas da pratite sljedeće korake:

 1. Upišite Control Panel u kućicu s tražilicom za Windowse i stisnite Enter ili kliknite na rezultate pretraživanja.
 2. Ispod sekcije Programs, odaberite Uninstall a program. Deinstalacija iz Windowsa
 3. Na popisu pronađite unose povezane s Virus Mylucky123.com (ili bilo kojim nedavno instaliranim sumnjivim programom).
 4. Desnom tipkom miša (Right-click) kliknite na aplikaciju i odaberite Uninstall.
 5. Ako se pojavi User Account Control, kliknite na Yes.
 6. Pričekajte da se proces deinstalacije završi i kliknite na OK. Deinstalacija iz Windowsa

Ako ste korisnik Windowsa 7 ili XP, pratite upute koje slijede:

 1. Kliknite na Windows Start > Control Panel koji se nalazi na desnoj strani otvorenog menija (ako ste korisnik Windowsa XP, kliknite na Add/Remove Programs).
 2. U Control Panelu, odaberite Programs > Uninstall a program. Deinstalacija iz Windowsa
 3. Odaberite nepoželjnu aplikaciju tako da na nju kliknete jednom.
 4. Pri vrhu, kliknite na Uninstall/Change.
 5. Na upit o potvrdi vaše akcije, odaberite Yes.
 6. Kliknite na OK jednom kad se proces uklanjanja završi.

Resetirajte Mozillu Firefox

Uklonite opasne ekstenzije:

 1. Otvorite preglednik Mozilla Firefox i kliknite na Menu (tri horizontalne linije u gornjem desnom kutu prozora).
 2. Odaberite Add-ons.
 3. Ovdje odaberite pluginove koji su povezani s Virus Mylucky123.com i kliknite na Remove. Resetirajte Mozillu Firefox

Resetirajte početnu stranicu (homepage):

 1. Kliknite na tri horizontalne crte u gornjem desnom kutu da biste otvorili meni.
 2. Odaberite Options.
 3. Pod opcijama za Home, upišite adresu vaše omiljene stranice koja će se otvoriti svaki put kad pokrenete preglednik Mozilla Firefox.

Očistite kolačiće i podatke o stranicama:

 1. Kliknite na Menu i odaberite Options.
 2. Idite na sekciju Privacy & Security.
 3. Skrolajte prema dolje i pronađite Cookies and Site Data.
 4. Kliknite na Clear Data…
 5. Odaberite Cookies and Site Data, kao i Cached Web Content i kliknite na Clear. Resetirajte Mozillu Firefox

Resetirajte Mozillu Firefox

U slučaju da niste uspjeli ukloniti Virus Mylucky123.com prateći upute iznad, morat ćete resetirati Mozillu Firefox:

 1. Pokrenite preglednik Mozilla Firefox i kliknite na Menu.
 2. Idite na  Help i tamo odaberite Troubleshooting Information. Resetirajte Mozillu Firefox
 3. Unutar sekcije Give Firefox a tune up kliknite na Refresh Firefox…
 4. Jednom kada vam iskoči pop-up prozor, potvrdite željenu akciju klikanjem na Refresh Firefox – to bi trebalo završiti uklanjanje Virus Mylucky123.com. Resetirajte Mozillu Firefox

Resetirajte Google Chrome

Obrišite maliciozne ekstenzije iz preglednika Google Chrome:

 1. Otvorite Google Chrome, kliknite na Menu (tri vertikalne točke u gornjem desnom kutu) i odaberite More tools > Extensions.
 2. U novootvorenom prozoru vidjet ćete sve instalirane ekstenzije. Deinstalirajte sve što vam je sumnjivo i što bi moglo biti povezano s Virus Mylucky123.com tako da kliknete na Remove. Resetirajte Google Chrome

Očistite cache i podatke  web stranica iz preglednika Chrome:

 1. Kliknite na Menu i odaberite Settings.
 2. Pod Privacy and security, odaberite Clear browsing data.
 3. Odaberite Browsing history, Cookies and other site data, kao i Cached images i files.
 4. Kliknite na Clear data. Resetirajte Google Chrome

Promijenite početnu stranicu:

 1. Kliknite na Menu i odaberite Settings.
 2. Potražite sumnjive stranice kao što je Virus Mylucky123.com u sekciji On startup.
 3. Kliknite na Open a specific or set of pages i kliknite na tri točkice da biste došli do opcije Remove.

Resetirajte Google Chrome:

Ako vam prethodne metode nisu pomogle, resetirajte Google Chrome da biste eliminirali Virus Mylucky123.com i sve njegove komponente:

 1. Kliknite na Menu i odaberite Settings.
 2. Settings skrolajte prema dolje i kliknite na Advanced.
 3. Skrolajte prema dolje i pronađite sekciju Reset and clean up.
 4. Sada kliknite na Restore settings to their original defaults.
 5. Potvrdite s Reset settings da biste završili uklanjanje Virus Mylucky123.com. Resetirajte Google Chrome

Nakon deinstalacije ovog potencijalno nepoželjnog programa i popravljanja svakog od Vaših web preglednika, preporučamo Vam da skenirate svoj računalno sustav reputabilnim anti-spywareom. Ovo će Vam pomoći da se riješite Mylucky123.com tragova registra te će također identificirati srodne parazite ili moguće malware infekcije na Vašem računalu. Za to možete koristiti naše najbolje malware uklanjače: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ili Malwarebytes.

Preporučujemo Vam

Nemojte dopustiti da vas vlada špijunira

Vlada ima mnogo problema vezanih uz praćenje korisnika i korisničkih podataka, kao i sa špijuniranjem građana, pa biste trebali uzeti u obzir i naučiti nešto više o sumnjivim praksama prikupljanja podataka. Pokušajte izbjeći bilo kakav pokušaj vlade da vas prati ili špijunira tako da na internetu postanete potpuno anonimni.

Možete odabrati drugu lokaciju kad budete online i pristupati bilo kakvom materijalu bez nekih posebnih ograničenja na sadržaj. Veoma lako možete imati internetsku vezu bez ikakvih rizika od hakerskih napada koristeći Private Internet Access VPN.

Kontrolirajte informacije kojima može pristupiti vlada ili bilo koja neželjena stranka i surfajte internetom bez mogućnosti da vas se špijunira. Čak i ako niste umiješani u ilegalne aktivnosti ili vjerujete svojem izboru usluga i platformi, budite sumnjičavi oko vlastite sigurnosti i poduzmite mjere predostrožnosti korištenjem usluge VPN-a.

Za slučaj malware napada, napravite sigurnosne kopije datoteka za kasniju upotrebu

Korisnici računala mogu na razne načine izgubiti podatke zahvaljujući cyber infekcijama ili upravo njihovom štetnom djelovanju. Softverski problemi koje stvaraju malware programi ili direktan gubitak podataka zbog šifriranja mogu dovesti do problema sa samim uređajem ili čak nanijeti permanentna oštećenja. Kada imate aktualne sigurnosne kopije, na veoma lagan način možete se oporaviti nakon takvog incidenta i nastaviti s radom.

Najbitnije je kreirati ažuriranja za svoje sigurnosne kopije, i to nakon bilo kakve promjene na računalu, pa ćete se moći vratiti točno u vrijeme prije nego je malware bilo što uspio promijeniti ili prije nego problemi s uređajem uzrokuju probleme s performansama ili oštećenje podataka. Kada imate raniju verziju svakog bitnog dokumenta ili projekta, lako ćete izbjeći frustracije i nervne slomove. To je pogotovo korisno kada se malware stvori niotkuda. Za potrebe vraćanja sistema u određenu točku u vremenu možete upotrijebiti Data Recovery Pro.

O autoru
Lucia Danes
Lucia Danes - Istraživač virusa

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Lucia Danes
O tvrtci Esolutions

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima