Uklonite virus Luckysite123.com - tra 2017 ažuriranje

Luckysite123.com Priručnik za uklanjanje virusa

Što je Virus Luckysite123.com?

Ima li Luckysite123.com dobrih strana?

Virus Luckysite123.com ne funkcionira kao standardna tražilica. Zbog svojeg ponašanja, IT stručnjaci označili su je kao otimača preglednika. Ovaj alat za pretraživanje optužen je za profitiranje i generiranje zarade tehnikom monetiziranja pay-per-click (plaćanje po kliku). Primijetit ćete je u pregledniku odmah nakon instaliranja ovog otimača preglednika. Na kraju, sigurno će vas smetati naporne posljedice preusmjeravanja koje uzrokuje Luckysite123.com. Reklame će vas usmjeravati prema različitim sponzoriranim domenama koje prate kompanije trećih strana. Ovaj potencijalno nepoželjni program (PUP, potentially unwanted program) u ovom trenutku većinom napada preglednike Google Chrome i Mozilla Firefox. Ipak, on je također kompatibilan i s drugim preglednicima. Nadalje, Izjava o privatnosti puna je dijelova koji otkrivaju to sumnjivo ponašanje, kao i početnu misiju ovog alata za pretraživanje interneta. Pročitajte ovaj izvadak iz tog dokumenta:

Luckysite123 may request or collect personal information from online users in a variety of ways, including through online forms […];
Luckysite123.com uses log files. This information can include Internet protocol (IP) addresses, type of browser, Internet service provider (ISP), referring/exit pages, platform type, date/time mark, and number of clicks;
Our customers and users will occasionally receive newsletters or emails with information on products, services, or special offers;

Luckysite123 može tražiti ili prikupiti osobne informacije online korisnika na različit način, uključujući online formulare […];
Luckysite123.com upotrebljava datoteke s logovima. U tim informacijama mogu se naći Internet protokol (IP) adrese, tip preglednika, davatelj internet usluga (Internet service provider, ISP), predložene/izlazne stranice, tip platforme, oznaka za datum/vrijeme i broj klikova;
Naši klijenti i korisnici povremeno će primiti newslettere ili emailove s informacijama o proizvodima, uslugama ili posebnim ponudama;

 Luckysite123.com virus hijacked Chrome

Kao što možete vidjeti, od vas se može tražiti da unesete osobne informacije putem online formulara, a istovremeno će vas pratiti kolačići (cookies) stranice Lucky Site123 koji će pokupiti i osobne neidentificirajuće informacije. Posljednji spomenuti podaci mogu se upotrijebiti u marketinške svrhe. Spominje se da osobni podaci mogu biti upotrijebljeni u istraživačke svrhe. Vlasnici se ograđuju od razmjene tih podataka s trećim stranama. Ipak, u slučaju spajanja kompanija, ti podaci pripali bi i novim vlasnicima. Ako se Brinete za svoju online privatnost, takve malverzacije mogle bi vas ozbiljno zabrinuti. Ako ste meta spam poruka s personaliziranim ponudama i ako vam to ne izgleda kao atraktivna ponuda, predlažemo vam da dajete nikakve osobne informacije ili svoju email adresu putem bilo kakvih formulara koji će biti ponuđeni na ovoj sumnjivoj stranici.

Ovo je jedan od ključnih razloga zašto biste trebali provesti uklanjanje virusa LuckySite123. Najvažnija stvar na koju biste morali obratiti pažnju su rezultati pretraživanja koji servira ovaj alat, kao i reklame koje isporučuje. Preporučujemo vam da ne klikate na ništa od toga, bez obzira na to koliko bili interesantni, korisni ili primamljivi. Možete biti preusmjereni na opasne stranice pune obmanjujućih informacija ili druge vrste sadržaja koji biste trebali izbjegavati. Od vas bi se moglo tražiti da se registrirate na nekoj sumnjivoj stranici, moglo bi vam se sugerirati da instalirate lažno ažuriranje za Javu ili Flash ili da dodate ostale vrste programa na svoje računalo. Nemojte prihvaćati takve ponude! Takva preuzimanja mogu vam prirediti šokantna iznenađenja, na primjer, spyware ili malware aplikacije. Ako uzmemo u obzir da će vam ovaj alat za pretraživanje vjerojatno ponuditi linkove na sumnjive stranice, morali biste ukloniti Luckysite123.com iz sistema svojeg računala uz pomoć anti-malware ili anti-spyware programa. Možete upotrijebiti FortectIntego, Malwarebytes ili samo pratiti tutorial za ručnu eliminaciju virusa Luckysite123.com koji smo vam pripremili niže.

Savjeti za izbjegavanje PUP-ova

Potencijalno nepoželjni programi obično se šire uz ostali software, pa da biste izbjegli njihovo instaliranje, morate znati kako na pravi način instalirati željenu aplikaciju. Ključ je u odabiru pravih instalacijskih postavki. Ako uvijek birate “Zadane” ili “Standardne” postavke, nije uopće čudno što na računalu imate instalirane spyware programe. Uvijek biste trebali birati “Prilagođene” ili “Napredne” postavke i proći kroz listu predloženih programa trećih strana i, naravno, odbiti njihovu instalaciju. Da biste odbili te dodatke, uklonite kvačice koje su unaprijed postavljene pokraj njih. Upamtite ovaj savjet za sljedeći put kada ćete na računalo instalirati novi program – aplikacije za instaliranje često prikrivaju informacije o dodatnom softwareu trećih strana, pa je od vitalne važnosti da pročitate sve informacije napisane sitnim slovima.. Isto tako, na taj način ćete ne samo izbjeći Luckysite123 koji preuzima kontrolu nad računalom, već i daleko ozbiljnije prijetnje.

Uklonite Luckysite123.com brzo i učinkovito

Ako ste iskusan korisnik računala, veoma lako ćete ukloniti virus Luckysite123.com. No, manje iskusan korisnik mogao bi naletjeti na probleme s njegovom deinstalacijom, što je potpuno normalno. Zapravo, ovaj otimač preglednika je tvrdoglav i potrebno je mnogo strpljenja da bi se deinstalirao, pa vas molimo da pažljivo proučite ove upute za uklanjanje virusa Luckysite123.com prije nego počnete s brisanjem iz sistema. Najsigurnija opcija je pokretanje automatskog alata za uklanjanje spyware aplikacija, a on će umjesto vas očistiti sistem računala.

Uz pomoć programa FortectIntego moći ćete ukloniti štetu koju je napravio virus. Programi SpyHunter 5Combo Cleaner i Malwarebytes preporučuju se za detektiranje potencijalno nepoželjnih programa i virusa, kao i svih datoteka i unosa u registar koji su povezani s njima.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Fortect Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Intego Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Kompatibilan sa macOS
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Fortect Intego, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Program Fortect Intego ima besplatan ograničeni skener. Fortect Intego nudi daleko više kada kupite njegovu kompletnu verziju. Kad besplatan skener detektira probleme, možete ih ukloniti besplatnom metodom popravka ili možete odlučiti kupiti kompletnu verziju da biste te probleme uklonili automatski.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Fortect, pokušajte pokrenuti SpyHunter 5.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Intego, pokušajte pokrenuti Combo Cleaner.

Ručni Luckysite123.com Priručnik za uklanjanje virusa

Deinstalacija iz Windowsa

Pratite ove upute i nemojte zaboraviti obrisati sve sumnjive programe za koje se ne možete sjetiti da ste ih instalirali.

Da biste uklonili Virus Luckysite123.com računala s Windowsima 10 ili 8, molimo vas da pratite sljedeće korake:

 1. Upišite Control Panel u kućicu s tražilicom za Windowse i stisnite Enter ili kliknite na rezultate pretraživanja.
 2. Ispod sekcije Programs, odaberite Uninstall a program. Deinstalacija iz Windowsa
 3. Na popisu pronađite unose povezane s Virus Luckysite123.com (ili bilo kojim nedavno instaliranim sumnjivim programom).
 4. Desnom tipkom miša (Right-click) kliknite na aplikaciju i odaberite Uninstall.
 5. Ako se pojavi User Account Control, kliknite na Yes.
 6. Pričekajte da se proces deinstalacije završi i kliknite na OK. Deinstalacija iz Windowsa

Ako ste korisnik Windowsa 7 ili XP, pratite upute koje slijede:

 1. Kliknite na Windows Start > Control Panel koji se nalazi na desnoj strani otvorenog menija (ako ste korisnik Windowsa XP, kliknite na Add/Remove Programs).
 2. U Control Panelu, odaberite Programs > Uninstall a program. Deinstalacija iz Windowsa
 3. Odaberite nepoželjnu aplikaciju tako da na nju kliknete jednom.
 4. Pri vrhu, kliknite na Uninstall/Change.
 5. Na upit o potvrdi vaše akcije, odaberite Yes.
 6. Kliknite na OK jednom kad se proces uklanjanja završi.

Uklonite Luckysite123.com iz Mac OS X sistema

 1. Ako koristite OS X, kliknite na gumb Go u gornjem lijevom kutu ekrana te odaberite Applications. Kliknite 'Go' i odaberite 'Applications'
 2. Čekajte dok ne vidite mapu Applications i potražite Luckysite123.com ili bilo koje sumnjive programe u njoj. Sada kliknite desnom tipkom miša na svaki od unosa te odaberite Move to Trash. Kliknite na svaki zlonamjeran unos i odaberite 'Move to Trash'

Resetirajte MS Edge/Chromium Edge

Obrišite nepoželjne ekstenzije iz preglednika MS Edge:

 1. Odaberite Menu (tri horizontalne točkice u gornjem desnom kutu prozora) i odaberite Extensions.
 2. S popisa odaberite ekstenziju i kliknite na Gear (ikonicu zupčanika).
 3. Kliknite na Uninstall koji se nalazi pri dnu. Resetirajte MS Edge/Chromium Edge

Očistite kolačiće i ostale podatke spremljene tijekom surfanja:

 1. Kliknite na Menu (tri horizontalne točkice u gornjem desnom kutu prozora preglednika) i odaberite Privacy & security.
 2. Pod Clear browsing data odaberite Choose what to clear.
 3. Odaberite sve (izostavite lozinke, iako biste mogli ostaviti i Media licenses, ako je moguće) i kliknite na Clear. Resetirajte MS Edge/Chromium Edge

Vratite postavke za novu karticu (tab) i početnu stranicu u početno stanje:

 1. Kliknite na ikonicu manija i odaberite Settings.
 2. pronađite sekciju On startup.
 3. Kliknite na Disable ako ste pronašli neku sumnjivu domenu.

Resetirajte MS Edge ako vam koraci iznad nisu pomogli:

 1. Pritisnite Ctrl + Shift + Esc da biste otvorili Task Manager.
 2. Kliknite na strelicu More details koja se nalazi pri dnu prozora.
 3. Odaberite karticu (tabDetails.
 4. Sada skrolajte prema dolje i pronađite svaki unos koji u sebi sadrži naziv Microsoft Edge. Desnom tipkom miša kliknite na svaki od tih unosa i odaberite End Task da biste prekinuli rad preglednika MS Edge. Resetirajte MS Edge/Chromium Edge

Ako vam ovo rješenje nije pomoglo , morat ćete upotrijebiti naprednu metodu resetiranja preglednika Edge. Prije nastavka morali biste napraviti sigurnosnu kopiju svojih podataka.

 1. Na računalu pronađite sljedeći folder: C:\\Users\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Pritisnite na tipkovnici Ctrl + A da biste odabrali sve foldere.
 3. Desnom tipkom miša kliknite na njih i odaberite Delete. Resetirajte MS Edge/Chromium Edge
 4. Sada desnom tikom miša kliknite na gumb Start i odaberite Windows PowerShell (Admin).
 5. Kad se otvori novi prozor, kopirajte i zalijepite sljedeću komandu, pa pritisnite Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose Resetirajte MS Edge/Chromium Edge

Upute za Edge Chromium

Obrišite ekstenzije iz preglednika MS Edge (Chromium):

 1. Otvorite Edge i klikanjem odaberite Settings > Extensions.
 2. Obrišite nepoželjne ekstenzije tako što ćete kliknuti na Remove. Resetirajte MS Edge/Chromium Edge

Očistite cache i podatke od spremljene tijekom surfanja:

 1. Kliknite na Menu i idite na Settings.
 2. Odaberite Privacy and services.
 3. Pod Clear browsing data odaberite Choose what to clear.
 4. Pod Time range birajte All time.
 5. Odaberite Clear now. Resetirajte MS Edge/Chromium Edge

Resetirajte MS Edge (Chromium):

 1. Kliknite na Menu i odaberite Settings.
 2. Na lijevoj strani odaberite Reset settings.
 3. Odaberite Restore settings to their default values (resetirajte postavke na početne vrijednosti).
 4. Potvrdite s Reset. Resetirajte MS Edge/Chromium Edge

Resetirajte Mozillu Firefox

U Firefoxu vratite početnu stranicu i uklonite tražilicu Luckysite123 u sekciji “Manage Search Engines”. Upotrijebite upute koje smo pripremili ispod.

Uklonite opasne ekstenzije:

 1. Otvorite preglednik Mozilla Firefox i kliknite na Menu (tri horizontalne linije u gornjem desnom kutu prozora).
 2. Odaberite Add-ons.
 3. Ovdje odaberite pluginove koji su povezani s Virus Luckysite123.com i kliknite na Remove. Resetirajte Mozillu Firefox

Resetirajte početnu stranicu (homepage):

 1. Kliknite na tri horizontalne crte u gornjem desnom kutu da biste otvorili meni.
 2. Odaberite Options.
 3. Pod opcijama za Home, upišite adresu vaše omiljene stranice koja će se otvoriti svaki put kad pokrenete preglednik Mozilla Firefox.

Očistite kolačiće i podatke o stranicama:

 1. Kliknite na Menu i odaberite Options.
 2. Idite na sekciju Privacy & Security.
 3. Skrolajte prema dolje i pronađite Cookies and Site Data.
 4. Kliknite na Clear Data…
 5. Odaberite Cookies and Site Data, kao i Cached Web Content i kliknite na Clear. Resetirajte Mozillu Firefox

Resetirajte Mozillu Firefox

U slučaju da niste uspjeli ukloniti Virus Luckysite123.com prateći upute iznad, morat ćete resetirati Mozillu Firefox:

 1. Pokrenite preglednik Mozilla Firefox i kliknite na Menu.
 2. Idite na  Help i tamo odaberite Troubleshooting Information. Resetirajte Mozillu Firefox
 3. Unutar sekcije Give Firefox a tune up kliknite na Refresh Firefox…
 4. Jednom kada vam iskoči pop-up prozor, potvrdite željenu akciju klikanjem na Refresh Firefox – to bi trebalo završiti uklanjanje Virus Luckysite123.com. Resetirajte Mozillu Firefox

Resetirajte Google Chrome

U pregledniku Chrome obrišite početnu stranicu Luckysite123.com kao što je objašnjeno ispod i isto tako obrišite link na Luckysite123.com u sekciji Appearance.

Obrišite maliciozne ekstenzije iz preglednika Google Chrome:

 1. Otvorite Google Chrome, kliknite na Menu (tri vertikalne točke u gornjem desnom kutu) i odaberite More tools > Extensions.
 2. U novootvorenom prozoru vidjet ćete sve instalirane ekstenzije. Deinstalirajte sve što vam je sumnjivo i što bi moglo biti povezano s Virus Luckysite123.com tako da kliknete na Remove. Resetirajte Google Chrome

Očistite cache i podatke  web stranica iz preglednika Chrome:

 1. Kliknite na Menu i odaberite Settings.
 2. Pod Privacy and security, odaberite Clear browsing data.
 3. Odaberite Browsing history, Cookies and other site data, kao i Cached images i files.
 4. Kliknite na Clear data. Resetirajte Google Chrome

Promijenite početnu stranicu:

 1. Kliknite na Menu i odaberite Settings.
 2. Potražite sumnjive stranice kao što je Virus Luckysite123.com u sekciji On startup.
 3. Kliknite na Open a specific or set of pages i kliknite na tri točkice da biste došli do opcije Remove.

Resetirajte Google Chrome:

Ako vam prethodne metode nisu pomogle, resetirajte Google Chrome da biste eliminirali Virus Luckysite123.com i sve njegove komponente:

 1. Kliknite na Menu i odaberite Settings.
 2. Settings skrolajte prema dolje i kliknite na Advanced.
 3. Skrolajte prema dolje i pronađite sekciju Reset and clean up.
 4. Sada kliknite na Restore settings to their original defaults.
 5. Potvrdite s Reset settings da biste završili uklanjanje Virus Luckysite123.com. Resetirajte Google Chrome

Nakon deinstalacije ovog potencijalno nepoželjnog programa i popravljanja svakog od Vaših web preglednika, preporučamo Vam da skenirate svoj računalno sustav reputabilnim anti-spywareom. Ovo će Vam pomoći da se riješite Luckysite123.com tragova registra te će također identificirati srodne parazite ili moguće malware infekcije na Vašem računalu. Za to možete koristiti naše najbolje malware uklanjače: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ili Malwarebytes.

Preporučujemo Vam

Nemojte dopustiti da vas vlada špijunira

Vlada ima mnogo problema vezanih uz praćenje korisnika i korisničkih podataka, kao i sa špijuniranjem građana, pa biste trebali uzeti u obzir i naučiti nešto više o sumnjivim praksama prikupljanja podataka. Pokušajte izbjeći bilo kakav pokušaj vlade da vas prati ili špijunira tako da na internetu postanete potpuno anonimni.

Možete odabrati drugu lokaciju kad budete online i pristupati bilo kakvom materijalu bez nekih posebnih ograničenja na sadržaj. Veoma lako možete imati internetsku vezu bez ikakvih rizika od hakerskih napada koristeći Private Internet Access VPN.

Kontrolirajte informacije kojima može pristupiti vlada ili bilo koja neželjena stranka i surfajte internetom bez mogućnosti da vas se špijunira. Čak i ako niste umiješani u ilegalne aktivnosti ili vjerujete svojem izboru usluga i platformi, budite sumnjičavi oko vlastite sigurnosti i poduzmite mjere predostrožnosti korištenjem usluge VPN-a.

Za slučaj malware napada, napravite sigurnosne kopije datoteka za kasniju upotrebu

Korisnici računala mogu na razne načine izgubiti podatke zahvaljujući cyber infekcijama ili upravo njihovom štetnom djelovanju. Softverski problemi koje stvaraju malware programi ili direktan gubitak podataka zbog šifriranja mogu dovesti do problema sa samim uređajem ili čak nanijeti permanentna oštećenja. Kada imate aktualne sigurnosne kopije, na veoma lagan način možete se oporaviti nakon takvog incidenta i nastaviti s radom.

Najbitnije je kreirati ažuriranja za svoje sigurnosne kopije, i to nakon bilo kakve promjene na računalu, pa ćete se moći vratiti točno u vrijeme prije nego je malware bilo što uspio promijeniti ili prije nego problemi s uređajem uzrokuju probleme s performansama ili oštećenje podataka. Kada imate raniju verziju svakog bitnog dokumenta ili projekta, lako ćete izbjeći frustracije i nervne slomove. To je pogotovo korisno kada se malware stvori niotkuda. Za potrebe vraćanja sistema u određenu točku u vremenu možete upotrijebiti Data Recovery Pro.

O autoru
Jake Doevan
Jake Doevan - Život je prekratak da bi se trošio na borbu s virusima

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Jake Doevan
O tvrtci Esolutions

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima