Ljestvica ozbiljnosti:  
  (10/100)

Uklonite virus Piesearch.com

123

Što moram upamtiti o virusu Piesearch.com?

Piesearch.com je tražilica koja se pokušava natjecati s drugim renomiranim stranicama za pretragu interneta. No, iako izgleda kao obična tražilica, probajte napravit kratko istraživanje o njoj i sigurni smo da ćete pronaći mnogo negativnih iskustava vezanih baš uz tu stranicu. Različiti davatelji usluga složili su se s etiketiranjem ove web stranice kao “otimača preglednika” i “potencijalno nepoželjnog programa” (potentially unwanted program, PUP) zbog nekoliko bitnih razloga.

Prije svega, primijetili smo da nije moguće preuzeti/instalirati otimač preglednika Piesearch.com na računalo kao individualnu aplikaciju jer se uvijek širi internetom uz pomoć programskih paketa. To znači da ćete, odmah nakon što preuzmete media player, program za kreiranje PDF datoteka, download manager ili neku drugu besplatnu aplikaciju, otkriti da su početna stranica preglednika koji koristite i zadana tražilica zamijenjene ovom tražilicom. Prva stvar koju morate primijetiti tijekom surfanja internetom je problem s preusmjeravanjima stranice Piesearch.com. Bez obzira na to što vam se čini da se prikazuju rezultati pretraga kao i na Googleu, ne bi smjeli vjerovati rezultatima koje isporučuje ova tražilica jer njih sponzoriraju treće strane, a to znači da su puni sponzoriranih linkova na partnerske stranice. Ovo vrlo lako možete provjeriti ako probate tražiti isti pojam koristeći Google ili pogledate rezultate koje vam daje Google preko virusa Piesearch.com. Morate biti veoma pažljivi jer, barem tako tvrde stručnjaci za sigurnost na internetu, ova tražilica može prikazati linkove na nepouzdane ili čak opasne domene trećih strana. Uz to, zadržavanje ovog otimača preglednika na računalu je riskantno jer on može aktivirati kolačiće (cookies) za praćenje i konstantno vas špijunirati s namjerom da saznaju što više o vašim navikama tijekom surfanja i da vas preplave prilagođenim reklamama. I posljednje, no nikako najmanje važno, ova tražilica upitne kvalitete može umanjiti performanse preglednika koji koristite i uzrokovati ozbiljna rušenja istog.

Znate li zašto se sve to događa? Vjerojatno ne znate. Vaš zadatak je što prije ukloniti virus Piesearch.com. U tome će vam najviše pomoći SpyHunter ili neki drugi renomirani anti-spyware program.

the main page of Piesearch virus 

Metode distribucije koje se koriste za širenje otimača preglednika:

Kako Piesearch.com može preuzeti kontrolu nad mojim računalom. Poznata je činjenica da ovaj virus može ući u računalo sa ili bez vašeg odobrenja. Jednom kad se to dogodi, on se smješta u svaki od preglednika (Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Safari) i može promijeniti zadanu tražilicu, početnu stranicu i novu karticu (tab). Ako želite izbjeći ovu sumnjivu tražilicu, morate se paziti sljedećih distribucijskih tehnika:

  • Obmanjujuće oglašavanje. Problem s preusmjeravanjima koja uzrokuje Piesearch i slični problemi mogu vas početi ometati u radu nakon što nasjednete na obmanjujuću stranicu na kojoj se tvrdi da je ova tražilica vrlo pouzdana i profesionalna. Zapravo, postoje deseci različitih stranica na kojima se sumnjive tražilice promoviraju kao korisni alati. Molimo vas da budete iznimno pažljivi.
  • Bundling. Ova distribucijska metoda uključuje freeware i shareware programe koji su puni dodataka trećih strana, plug-inova, alatnih traka i ekstenzija. Ako ne pratite instalaciju nekog freeware programa, možete na prevaru biti natjerani na instalaciju ovog otimača preglednika koji će odmah postati vaša zadana tražilica ili početna stranica. Da bi to izbjegli, morate odabrati “Naprednu” ili “Prilagođenu” (“Advanced” ili “Custom”) opciju za instalaciju i pažljivo pratiti cijelu proceduru.
Postoji mogućnost da smo povezani sa proizvodima koje preporučamo na ovoj stranici. Puno razotkrivanje nalazi se u Pravilima korištenja. Preuzimanjem bilo kojeg sadržaja danog od strane Anti-spyware softvera za uklanjanje Virus Piesearch.com slažete se sa našim pravila privatnosti i ugovor o korištenju.
SpyHunter se preporučuje za deinstalaciju Virus Piesearch.com. Besplatan skener omogućava vam da provjerite je li vaš PC zaražen ili nije. Ako morate ukloniti malware program, morate kupiti licenciranu verziju SpyHunter alata za uklanjanje malware programa.

Više informacija o ovom programu može se pronaći u kritici SpyHunter.

Ako ste odlučili odabrati neki drugi anti-spyware program, deinstalirajte SpyHunter sa svog računala.
Webroot SecureAnywhere AntiVirus je preporučen alat za deinsalaciju Virus Piesearch.com. 

Trebali biste potvrditi korištenje besplatne probe programa da otkriva trenutnu verziju parazita.
preko 40.000.000 preuzimanja!
ALternativni Softver
Malwarebytes Anti Malware
Testirali smo efikasnost Malwarebytes Anti Malware u uklanjanju Virus Piesearch.com (2015-11-27)
Reimage
Testirali smo efikasnost Reimage u uklanjanju Virus Piesearch.com (2015-11-27)

Vodič za uklanjanje na drugim jezicimaLajkaj nas na Facebook-u