Ljestvica ozbiljnosti:  
  (10/100)

Ukloni Search.protectedio.com

123

Što je to Search.protectedio.com?

Search.protectedio.com tvrtke ProtectedIO je stranica za pretraživanje interneta koja bi trebala štititi računalo od online prijetnji kao što su virusi, Trojanci, malware programi, itd. Nažalost, razočarat će vas činjenica da su je stručnjaci za sigurnost na internetu počeli uključivati u kategoriju otimača preglednika. Baš kao i ProtectedIO, ovaj software može pokušati preuzeti kontrolu nad svakim od preglednika koje koristite, uključujući Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer i ostale, tako da stranicu Search.protectedio.com postavi kao zadanu tražilicu, početnu stranicu i novu karticu (tab). Morate biti pažljivi kod takvih modifikacija sistema jer to može dovesti do raznih problema. Ako ih ignorirate i koristite otimač preglednika ProtectedIO za pretraživanje, izložit ćete se riziku jer ova tražilica može prikazati izmijenjene rezultate koji mogu biti puni sponzoriranih linkova. Nažalost, developeri ove tražilice još uvijek ne uspijevaju pratiti koje treće strane promoviraju, pa nikako ne možete znati jesu li te stranice ispunjene sumnjivim sadržajem ili nisu. Korisnicu su također prijavili preusmjeravanja koja uzrokuje Search.protectedio.com. Ta preusmjeravanja ih vode na službenu stranicu te tražilice, nagovara ih da kupe premium verziju aplikacije ProtectedIO, uz prikazivanje napornih pop-up reklama koje prekidaju korisnike tijekom surfanja. Bez obzira na to koliko atraktivno izgledaju, imajte na umu da se ti oglasi koriste za promociju partnerskih web stranica i mogu vas preusmjeriti na portale trećih strana. Ako želite biti sigurni i zaštićeni, morate potražiti neku drugu tražilicu ili neki alat koji ćete koristiti za zaštitu tijekom surfanja internetom. Ako želite ukloniti Search.protectedIO iz svog sistema, preporučujemo korištenje programa SpyHunter.

Protectedio

Kako Search.protectedIO.com može preuzeti kontrolu nad mojim računalom?

Search.protectedio.com dio je programa ProtectedIO koji se može besplatno preuzeti s njegove službene stranice. Nažalost, korisnici nisu direktno obaviješteni da će nakon instalacije ovog sumnjivog alata za zaštitu biti izloženi modifikacijama DNS postavki i preusmjeravanjima prema sumnjivim web stranicama. Usput treba reći da se ovaj otimač preglednika može širiti internetom zajedno s freeware i shareware programima. Istraživanje je pokazalo da su besplatni programi koje distribuiraju treće strane najčešće nadopunjeni “dodatnim komponentama”, baš kao i ovaj otimač preglednika, Orbitum, Binkiland Search, SoftSafe, Intelli Term i ostale nepoželjne aplikacije. Ako želite spriječiti instaliranje ovog i njemu sličnih dodataka pregledniku, plug-inova, alatnih traka i ekstenzija, obavezno morate odabrati “Naprednu” ili “Prilagođenu” (op. prev. “Advanced” ili “Custom”) instalaciju programa i pažljivo pratiti svaku notifikaciju. Nikako NE smijete prihvatiti ili odobriti instaliranje ničeg drugog osim freeware programa koji ste odabrali. Ako vidite kućicu koja je unaprijed označena kvačicom i tvrdi da prihvaćate instalaciju “korisnih” dodatnih komponenti, pobrinite se da maknete tu kvačicu. U suprotnom, virus Search.protectedio.com može se pojaviti umjesto vaše početne stranice i/ili tražilice, a može također početi s iniciranjem nepoželjnih operacija.

Postoji mogućnost da smo povezani sa proizvodima koje preporučamo na ovoj stranici. Puno razotkrivanje nalazi se u Pravilima korištenja. Preuzimanjem bilo kojeg sadržaja danog od strane Anti-spyware softvera za uklanjanje Search.protectedio.com slažete se sa našim pravila privatnosti i ugovor o korištenju.
SpyHunter se preporučuje za deinstalaciju Search.protectedio.com. Besplatan skener omogućava vam da provjerite je li vaš PC zaražen ili nije. Ako morate ukloniti malware program, morate kupiti licenciranu verziju SpyHunter alata za uklanjanje malware programa.

Više informacija o ovom programu može se pronaći u kritici SpyHunter.

Ako ste odlučili odabrati neki drugi anti-spyware program, deinstalirajte SpyHunter sa svog računala.
Webroot SecureAnywhere AntiVirus je preporučen alat za deinsalaciju Search.protectedio.com. 

Trebali biste potvrditi korištenje besplatne probe programa da otkriva trenutnu verziju parazita.
preko 40.000.000 preuzimanja!
ALternativni Softver
Malwarebytes Anti Malware
Testirali smo efikasnost Malwarebytes Anti Malware u uklanjanju Search.protectedio.com (2016-01-28)
Reimage
Testirali smo efikasnost Reimage u uklanjanju Search.protectedio.com (2016-01-28)

Vodič za uklanjanje na drugim jezicimaLajkaj nas na Facebook-u