Ljestvica ozbiljnosti:  
  (10/100)

Uklonite ZoomEx reklame

12

Što korisnici moraju znati o virusu ZoomEx:

ZoomEx je dodatak za web preglednike Google Chrome, Mozilla Firefox i Internet Explorer. no, čak i ako ga sami developeri prezentiraju kao alat za zumiranje slika, ne mora značiti da je to istina. Zapravo, program ima značajan broj loših strana i teško da može biti koristan. Prema mišljenju stručnjaka za sigurnost na internetu, on spada u kategorije “adware” programa i “potencijalno nepoželjnih programa”. To znači da se adware program ZoomEx širi internetom u paketu s ostalim besplatnim programima i može se “prikvačiti” na vaš preglednik bez vašeg znanja. Dakle, svaki put kad odlučite da ćete instalirati besplatan program, pobrinite se da provjerite “napredne” (“advanced”) postavke i poništite odabir svih dodatnih komponenti kojima je natrpan.

Ako pričamo o kategorizaciji ovog programa kao “adware” aplikacije, glavni razlog su, očito, reklame. Dakle, ako na umu imamo činjenicu da je ZoomEx adware program, možete očekivati, jednom kad ga instalirate, prikazivanje napornih i dosadnih reklama trećih strana koje vas prekidaju u radu, a mogu biti pune nepouzdanog sadržaja. Zaobiđite preusmjeravanja programa ZoomEx jer nitko ne zna kakvim potencijalnim prijetnjama možete biti izloženi. Osim toga, da bi vas “napali” s najinteresantnijim komercijalnim materijalom, developeri ove aplikacije skloni su instaliranju kolačića (cookies) za praćenje i akumuliranje informacija kao što su stranice koje posjećujete, sadržaj kojem ste pristupili, oglasi na koje ste kliknuli, pojmove koje ste ukucali za pretraživanje, IP adresa PC-ja, e-mail adresa i sliče stvari usko povezane s reklamiranjem i oglašavanjem. Ako ne želite da treće strane prate što radite i šalju vam “prilagođene” reklame, čim vaš preglednik počne generirati poruke poput “Ads by ZoomEx”, “ZoomEx Ads”, “Powered by ZoomEx” i slično napisane pop-up oglase i natpise, najbolja odluka bila bi da pokrenete SpyHunter i odmah uklonite ovaj adware program.

ZoomEx virus

Kako se ZoomEx infiltrirao u moj preglednik?

Dodatak pregledniku ZoomEx može se instalirati preko njegove službene stranice. Uz to, program se također širi u paketu s drugim programima, baš kao i njegovi klonovi Zoom Zoom, ZoomIt, ZoomApp. Da bi smanjili rizik od inficiranja računala adware programom, otimačem preglednika i nekim drugim tipom potencijalno nepoželjnog programa, morate se kloniti sumnjivih besplatnih programa i stranica za download u vlasništvu trećih strana jer su one uključene u distribuciju programskih paketa. Osim toga, morate početi prakticirati pažljivije instalacijske metode besplatnih programa. Kad to kažemo, mislimo na to da bi morali početi provjeravati kakav freeware program namjeravate instalirati i da NIKADA ne smijete žuriti s instalacijom. Preporučit ćemo vam još da morate proširiti instalacijski proces biranjem “Naprednog” ili “Prilagođenog” (op. prev. “Advanced” ili “Custom”) načina, a to će otkriti sve detalje i dopustiti vam da imate kontrolu nad “opcionalnim downloadom”.

Kako eliminirati virus ZoomEx?

Uklanjanje programa ZoomEx nije težak zadatak. Ipak, to može biti prilično naporan proces ako to namjeravate napraviti ručno. To je zbog toga što, da bi uklonili virus ZoomEx u potpunosti, nije dovoljno ukloniti ga u meniju Add/Remove Programs kao samostalnu aplikaciju jer može imati dodatne komponente ili njime čak može upravljati neki drugi potencijalni program. Imajući na umu tu činjenicu, naši stručnjaci preporučuju ljudima da moraju ne samo ukloniti viruse, već i adware programe. To će učiniti pomoću anti-spyware alata.

Možete ukloniti ZoomEx automatski pomoću jednih od ovih programa: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware. Preporučamo korištenje ovih aplikacija jer one mogu lako obirsati potencijalno neželjene programe i viruse sa svim datotekama i unosima registra koji su povezani s njima.

Postoji mogućnost da smo povezani sa proizvodima koje preporučamo na ovoj stranici. Puno razotkrivanje nalazi se u Pravilima korištenja. Preuzimanjem bilo kojeg sadržaja danog od strane Anti-spyware softvera za uklanjanje Reklame virusa ZoomEx slažete se sa našim pravila privatnosti i ugovor o korištenju.
SpyHunter se preporučuje za deinstalaciju Reklame virusa ZoomEx. Besplatan skener omogućava vam da provjerite je li vaš PC zaražen ili nije. Ako morate ukloniti malware program, morate kupiti licenciranu verziju SpyHunter alata za uklanjanje malware programa.

Više informacija o ovom programu može se pronaći u kritici SpyHunter.

Ako ste odlučili odabrati neki drugi anti-spyware program, deinstalirajte SpyHunter sa svog računala.
Webroot SecureAnywhere AntiVirus je preporučen alat za deinsalaciju Reklame virusa ZoomEx. 

Trebali biste potvrditi korištenje besplatne probe programa da otkriva trenutnu verziju parazita.
preko 40.000.000 preuzimanja!
ALternativni Softver
Malwarebytes Anti Malware
Testirali smo efikasnost Malwarebytes Anti Malware u uklanjanju Reklame virusa ZoomEx (2015-12-02)
Reimage
Testirali smo efikasnost Reimage u uklanjanju Reklame virusa ZoomEx (2015-12-02)
Reklame virusa ZoomEx fotografija
Reklame virusa ZoomEx fotografija
Brzi meni: Ručni ZoomEx Priručnik za uklanjanje reklama
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Uklonite ZoomEx iz Windows 7 / Vista / XP sistema

 • Kliknite Start Control Panel Programs and Features (ukoliko ste korisnik Windows XP, kliknite na Add/Remove Programs).

Uklonite ZoomEx iz Windows 10 / Windows 8 sistema

 • Ukoliko ste korisnik Windows 10 / Windows 8, kliknite desnom tipkom miša na donji lijevi kut ekrana. Jednom kada se Quick Access Menu pojavi, odaberite Control Panel i Uninstall a Program.
Uklonite ZoomEx i srodne programe
 • Ovdje, potražite ZoomEx ili bilo koje druge nedavno instalirane sumnjive programe.
 • Uklonite ih te kliknite OK kako biste spremili ove promjene.
Desni klik na svaki sumnjiv unos te odaberite 'Uninstall'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Uklonite ZoomEx iz Mac OS X sistema

Ako koristite OS X, kliknite na gumb Go u gornjem lijevom kutu ekrana te odaberite Applications.

Kliknite 'Go' i odaberite 'Applications'

Čekajte dok ne vidite mapu Applications i potražite ZoomEx ili bilo koje sumnjive programe u njoj. Sada kliknite desnom tipkom miša na svaki od unosa te odaberite Move to Trash.

Kliknite na svaki zlonamjeran unos i odaberite 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Uklonite ZoomEx iz Internet Explorer (IE)

Uklonite opasne dodatke
 • Otvorite Internet Explorer, kliknite na ikonu Alata (IE meni) u gornjem desnom kutu preglednika te odaberite Manage Add-ons.
Kliknite na ikonu menija te odaberite 'Manage add-ons'
 • Vidjet ćete Manage Add-ons prozor. Ovdje, potražite ZoomEx te ostale sumnjive dodatke. Zaustavite ove unose klikom na Disable:
Desni klik na svaki od zlonamjernih unosa te odaberite 'Disable' Promijenite svoju početnu stranicu ukoliko ju je virus promijenio:
 • Kliknite na ikonu alata (meni) u gornjem desnom kutu preglednika te odaberite Internet Options. Ostanite u General prozoru.
 • Ovdje, uklonite zlonamjeran URL te unesite željeno ime domene. Kliknite Apply kako biste spremili promjene.
Obrišite zlonamjerne URL adrese, unesite ime željene domene te kliknite 'Apply' kako biste spremili promjene Resetirajte Internet Explorer
 • Kliknite na ikonu alata (meni) ponovo te odaberite Internet options. Idite u Advanced prozor.
 • Ovdje, odaberite Reset.
 • Kada ste u novom prozoru, označite Delete personal settings i ponovo odaberite Reset kako biste završili uklanjanje ZoomEx.
Idite na 'Advanced' prozor te kliknite gumb 'Reset'. Sada odaberite 'Delete personal settings' te ponovo kliknite na gumb 'Reset'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Uklonite ZoomEx iz Mozilla Firefox (FF)

Uklonite opasna proširenja
 • Otvorite Mozilla Firefox, kliknite na ikonu menija (gornji desni kut) te odaberite Add-ons Extensions.
Kliknite na ikonu menija te odaberite 'Add-ons'
 • Ovdje, odaberite ZoomEx i ostale upitne dodatke. Kliknite Remove kako biste obrisali ove unose.
Odaberite 'Extensions' te potražite zlonamjerne unose. Kliknite na 'Remove' kako biste ih se riješili Resetirajte Mozilla Firefox
 • Kliknite na Firefox meni u gornjem lijevom kutu te kliknite na upitnik. Ovdje, odaberite Troubleshooting Information.
Kliknite na ikonu menija i onda na '?'. Odaberite 'Troubleshooting Information'
 • Sada ćete vidjeti Reset Firefox to its default state poruku s Reset Firefox gumbom. Kliknite na ovaj gumb nekoliko puta te završite uklanjanje ZoomEx.
Kliknite na gumb 'Reset Firefox' nekoliko puta
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Uklonite ZoomEx iz Google Chrome

Obrišite zlonamjerne dodatke
 • Otvorite Google Chrome, kliknite na ikonu menija (gornji desni kut) te odaberite Tools Extensions.
Kliknite na ikonu menija. Odaberite 'Tools' i 'Extensions'
 • Ovdje odaberite ZoomEx te ostale zlonamjerne dodatke te odaberite ikonu koša za smeće kako biste obrisali ove unose.
Potražite zlonamjerne unose i obrišite svakog od njih klikom na ikonu koša za smeće
 • Ponovo kliknite na ikonu menija te odaberite Settings Manage Search engines pod sekcijom Search .
kada ste u 'Settings', odaberite 'Manage search engines...'
 • Kada ste u Search Engines..., uklonite zlonamjerne tražilice. Trebali biste ostaviti samo Google kao svoje željeno ime domene.
Kliknite na 'X' kako biste uklonili zlonamjerne URL adrese Resetirajte Google Chrome
 • Kliknite na ikonu menija u gornjem desnom kutu Vašeg Google Chrome te odaberite Settings.
 • Idite na kraj stranice te kliknite na Reset browser settings.
Kada ste u 'Settings', idite dolje do gumba 'Reset browser settings' te kliknite na njega
 • Kliknite Reset kako biste potvrdili ovu akciju i završili uklanjanje ZoomEx.
Kliknite na gumb 'Reset' kako biste završili uklanjanje
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Uklonite ZoomEx iz Safari

Uklonite opasna proširenja
 • Otvorite web preglednik Safari te kliknite na Safari u meniju u gornjem lijevom kutu ekrana. Jednom kada učinite ovo, odaberite Preferences.
Kliknite na 'Safari' i odaberite 'Preferences'
 • Ovdje, odaberite Extensions i potražite ZoomEx ili ostale sumnjive unose. Kliknite na gumb Uninstall kako biste se riješili svakog od njih.
Idite na 'Extensions' i uklonite zlonamjrne dodatke Resetirajte Safari
 • Otvorite web preglednik Safari te kliknite na Safari u sekciji meni u gornjem lijevom kutu ekrana. Ovdje, odaberite Reset Safari....
Kliknite na 'Safari' i odaberite 'Reset Safari...'
 • Sada ćete vidjeti detaljan dijaloški prozor pun opcija resetiranja. Sve ove opcije su većinom označene, ali možete odabrati koje od njih želite resetirati. Kliknite na gumb Reset kako biste završili proces uklanjanja ZoomEx.
Odaberite sve opcije i kliknite na gumb 'Reset'

Kompletno uklanjanje ZoomEx ads

Nakon deinstalacije ovog potencijalno nepoželjnog programa i popravljanja svakog od Vaših web preglednika, preporučamo Vam da skenirate svoj računalno sustav reputabilnim anti-spywareom. Ovo će Vam pomoći da se riješite ZoomEx tragova registra te će također identificirati srodne parazite ili moguće malware infekcije na Vašem računalu. Za to možete koristiti naše najbolje malware uklanjače: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware.

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Vodič za uklanjanje na drugim jezicimaLajkaj nas na Facebook-u