Ljestvica ozbiljnosti:  
  (10/100)

Uklonite ClickCaption reklame

12

Što je to ClickCaption?

ClickCaption je jedna od aplikacija označenih kao “potencijalno nepoželjan program” (op. prev. potentially unwanted program, PUP). Također se kategorizira i kao “adware” jer se ponekad čini da je kreirana samo za jednu stvar – partnersko oglašavanje. Možda čak nećete niti primijetiti da vas ovaj program, ako je instaliran na vašem sistemu, želi preusmjeriti na partnerske stranice jer jedino što izravno radi je prikazivanje raznih pop-up notifikacija korisnicima. “Ads by ClickCaption”, “brought to your by ClickCaption” i slične notifikacije mogu biti ispunjene različitim informacijama, kao što su kuponi, popusti, usporedbe cijena, itd. Ako ne želite posjećivati nepoznate i sumnjive web stranice, morate zaobići ovakve reklame. Uz to, ovaj program ponekad počne pratiti korisnika PC-ja i prikupljati različite informacije o njegovim navikama tijekom surfanja internetom. Te informacije koje su prikupljene su tajne. Službeno, program ClickCaption koristi se za bilježenje upita za pretraživanje, najposjećenijih web stranica, vremena provedenog na svakoj od njih, podataka koji se tamo unose, itd. Iako to zvuči kao bezopasna aktivnost, ne preporučujemo vam da je dopustite na svom računalu. Molimo vas da pokušate takve podatke zadržati za sebe i zaobići programe kao što je virus ClickCaption. Da bi otkrili kako se taj virus može naći na vašem računalu, pročitajte sljedeći odlomak.

ClickCaption

Kako virus ClickCaption može preuzeti kontrolu nad mojim računalom?

Kao i mnogi drugi potencijalno nepoželjni programi, ova aplikacija širi se internetom uz pomoć bundlinga. Ako je želite izbjeći, najbitnije što morate učinit je pokušati biti pažljiviji prilikom odabira i preuzimanja programa na računalo. Preporučujemo vam biranje “Prilagođene” ili “Napredne” (op. prev. “Custom” ili “Advanced”) instalacije kad instalirate aplikacije kao što su download manageri, programi za kreiranje PDF datoteka, software za emitiranje video materijala, itd. Uz to, pobrinite se da provjeravate svaku “opcionalnu” komponentu koja želi ući u vaš sistem. Ako vidite da se negdje spominje ClickCaption (može se spominjati kao vrijedan dodatak web pregledniku), morate poništiti taj odabir micanjem kvačice kojom se potvrđuje da se slažete s njegovom instalacijom. U suprotnom, dopustit ćete ovom programu razne sistemske modifikacije, uzrokovati usporavanje sistema, preusmjeravanja i prikazivanje pop-up reklama. Ako vas počnu ometati preusmjeravanja virusa ClickCaption, ne smijete ih ignorirati jer, kao što smo već spomenuli, vas mogu natjerati na posjećivanje nesigurnih web stranica na kojima se šire i distribuiraju sumnjivi programi. Treba još dodati da se ova aplikacija može koristiti za praćenje i prikupljanje osobnih neidentificirajućih podataka. To može dovesti do neugodnosti poput povećane količine spam poruka i sličnih stvari. Da bi uklonili adware program ClickCaption sa svog računala, možete se poslužiti sljedećim koracima:

Kako ukloniti virus ClickCaption?

Tehnički gledano, ClickCaption nije virus koji je sposoban prouzročiti ozbiljnu štetu vašem računalu. No, može se koristiti za sumnjive aktivnosti, kao što je prikupljanje osobnih neidentificirajućih podataka, prikazivanje komercijalnih pop-up oglasa ili će jednostavno usporiti svaki od vaših preglednika, ali i samo računalo. Zbog toga vam preporučujemo da uklonite ovaj program iz sistema. To ćete učiniti uz pomoć koraka koji slijede niže. Kao što možete vidjeti, uklanjanje virusa ClickCaption može se provesti ručnom ili automatskom metodom uklanjanja. Korisnicima preporučujemo odabir automatskog uklanjanja jer to može pomoći pri eliminaciji SVIH sumnjivih programa koji se možda skrivaju u sistemu.

Možete ukloniti ClickCaption automatski pomoću jednih od ovih programa: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware. Preporučamo korištenje ovih aplikacija jer one mogu lako obirsati potencijalno neželjene programe i viruse sa svim datotekama i unosima registra koji su povezani s njima.

Postoji mogućnost da smo povezani sa proizvodima koje preporučamo na ovoj stranici. Puno razotkrivanje nalazi se u Pravilima korištenja. Preuzimanjem bilo kojeg sadržaja danog od strane Anti-spyware softvera za uklanjanje Reklame virusa ClickCaption slažete se sa našim pravila privatnosti i ugovor o korištenju.
SpyHunter se preporučuje za deinstalaciju Reklame virusa ClickCaption. Besplatan skener omogućava vam da provjerite je li vaš PC zaražen ili nije. Ako morate ukloniti malware program, morate kupiti licenciranu verziju SpyHunter alata za uklanjanje malware programa.

Više informacija o ovom programu može se pronaći u kritici SpyHunter.

Ako ste odlučili odabrati neki drugi anti-spyware program, deinstalirajte SpyHunter sa svog računala.
Webroot SecureAnywhere AntiVirus je preporučen alat za deinsalaciju Reklame virusa ClickCaption. 

Trebali biste potvrditi korištenje besplatne probe programa da otkriva trenutnu verziju parazita.
preko 40.000.000 preuzimanja!
ALternativni Softver
Malwarebytes Anti Malware
Testirali smo efikasnost Malwarebytes Anti Malware u uklanjanju Reklame virusa ClickCaption (2015-10-07)
Reimage
Testirali smo efikasnost Reimage u uklanjanju Reklame virusa ClickCaption (2015-10-07)
Reklame virusa ClickCaption fotografija
Reklame virusa ClickCaption fotografija
Brzi meni: Ručni ClickCaption Priručnik za uklanjanje reklama
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Uklonite ClickCaption iz Windows 7 / Vista / XP sistema

 • Kliknite Start Control Panel Programs and Features (ukoliko ste korisnik Windows XP, kliknite na Add/Remove Programs).

Uklonite ClickCaption iz Windows 10 / Windows 8 sistema

 • Ukoliko ste korisnik Windows 10 / Windows 8, kliknite desnom tipkom miša na donji lijevi kut ekrana. Jednom kada se Quick Access Menu pojavi, odaberite Control Panel i Uninstall a Program.
Uklonite ClickCaption i srodne programe
 • Ovdje, potražite ClickCaption ili bilo koje druge nedavno instalirane sumnjive programe.
 • Uklonite ih te kliknite OK kako biste spremili ove promjene.
Desni klik na svaki sumnjiv unos te odaberite 'Uninstall'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Uklonite ClickCaption iz Mac OS X sistema

Ako koristite OS X, kliknite na gumb Go u gornjem lijevom kutu ekrana te odaberite Applications.

Kliknite 'Go' i odaberite 'Applications'

Čekajte dok ne vidite mapu Applications i potražite ClickCaption ili bilo koje sumnjive programe u njoj. Sada kliknite desnom tipkom miša na svaki od unosa te odaberite Move to Trash.

Kliknite na svaki zlonamjeran unos i odaberite 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Uklonite ClickCaption iz Internet Explorer (IE)

Uklonite opasne dodatke
 • Otvorite Internet Explorer, kliknite na ikonu Alata (IE meni) u gornjem desnom kutu preglednika te odaberite Manage Add-ons.
Kliknite na ikonu menija te odaberite 'Manage add-ons'
 • Vidjet ćete Manage Add-ons prozor. Ovdje, potražite ClickCaption te ostale sumnjive dodatke. Zaustavite ove unose klikom na Disable:
Desni klik na svaki od zlonamjernih unosa te odaberite 'Disable' Promijenite svoju početnu stranicu ukoliko ju je virus promijenio:
 • Kliknite na ikonu alata (meni) u gornjem desnom kutu preglednika te odaberite Internet Options. Ostanite u General prozoru.
 • Ovdje, uklonite zlonamjeran URL te unesite željeno ime domene. Kliknite Apply kako biste spremili promjene.
Obrišite zlonamjerne URL adrese, unesite ime željene domene te kliknite 'Apply' kako biste spremili promjene Resetirajte Internet Explorer
 • Kliknite na ikonu alata (meni) ponovo te odaberite Internet options. Idite u Advanced prozor.
 • Ovdje, odaberite Reset.
 • Kada ste u novom prozoru, označite Delete personal settings i ponovo odaberite Reset kako biste završili uklanjanje ClickCaption.
Idite na 'Advanced' prozor te kliknite gumb 'Reset'. Sada odaberite 'Delete personal settings' te ponovo kliknite na gumb 'Reset'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Uklonite ClickCaption iz Mozilla Firefox (FF)

Uklonite opasna proširenja
 • Otvorite Mozilla Firefox, kliknite na ikonu menija (gornji desni kut) te odaberite Add-ons Extensions.
Kliknite na ikonu menija te odaberite 'Add-ons'
 • Ovdje, odaberite ClickCaption i ostale upitne dodatke. Kliknite Remove kako biste obrisali ove unose.
Odaberite 'Extensions' te potražite zlonamjerne unose. Kliknite na 'Remove' kako biste ih se riješili Resetirajte Mozilla Firefox
 • Kliknite na Firefox meni u gornjem lijevom kutu te kliknite na upitnik. Ovdje, odaberite Troubleshooting Information.
Kliknite na ikonu menija i onda na '?'. Odaberite 'Troubleshooting Information'
 • Sada ćete vidjeti Reset Firefox to its default state poruku s Reset Firefox gumbom. Kliknite na ovaj gumb nekoliko puta te završite uklanjanje ClickCaption.
Kliknite na gumb 'Reset Firefox' nekoliko puta
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Uklonite ClickCaption iz Google Chrome

Obrišite zlonamjerne dodatke
 • Otvorite Google Chrome, kliknite na ikonu menija (gornji desni kut) te odaberite Tools Extensions.
Kliknite na ikonu menija. Odaberite 'Tools' i 'Extensions'
 • Ovdje odaberite ClickCaption te ostale zlonamjerne dodatke te odaberite ikonu koša za smeće kako biste obrisali ove unose.
Potražite zlonamjerne unose i obrišite svakog od njih klikom na ikonu koša za smeće
 • Ponovo kliknite na ikonu menija te odaberite Settings Manage Search engines pod sekcijom Search .
kada ste u 'Settings', odaberite 'Manage search engines...'
 • Kada ste u Search Engines..., uklonite zlonamjerne tražilice. Trebali biste ostaviti samo Google kao svoje željeno ime domene.
Kliknite na 'X' kako biste uklonili zlonamjerne URL adrese Resetirajte Google Chrome
 • Kliknite na ikonu menija u gornjem desnom kutu Vašeg Google Chrome te odaberite Settings.
 • Idite na kraj stranice te kliknite na Reset browser settings.
Kada ste u 'Settings', idite dolje do gumba 'Reset browser settings' te kliknite na njega
 • Kliknite Reset kako biste potvrdili ovu akciju i završili uklanjanje ClickCaption.
Kliknite na gumb 'Reset' kako biste završili uklanjanje
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Uklonite ClickCaption iz Safari

Uklonite opasna proširenja
 • Otvorite web preglednik Safari te kliknite na Safari u meniju u gornjem lijevom kutu ekrana. Jednom kada učinite ovo, odaberite Preferences.
Kliknite na 'Safari' i odaberite 'Preferences'
 • Ovdje, odaberite Extensions i potražite ClickCaption ili ostale sumnjive unose. Kliknite na gumb Uninstall kako biste se riješili svakog od njih.
Idite na 'Extensions' i uklonite zlonamjrne dodatke Resetirajte Safari
 • Otvorite web preglednik Safari te kliknite na Safari u sekciji meni u gornjem lijevom kutu ekrana. Ovdje, odaberite Reset Safari....
Kliknite na 'Safari' i odaberite 'Reset Safari...'
 • Sada ćete vidjeti detaljan dijaloški prozor pun opcija resetiranja. Sve ove opcije su većinom označene, ali možete odabrati koje od njih želite resetirati. Kliknite na gumb Reset kako biste završili proces uklanjanja ClickCaption.
Odaberite sve opcije i kliknite na gumb 'Reset'

Kompletno uklanjanje Ads by ClickCaption

Nakon deinstalacije ovog potencijalno nepoželjnog programa i popravljanja svakog od Vaših web preglednika, preporučamo Vam da skenirate svoj računalno sustav reputabilnim anti-spywareom. Ovo će Vam pomoći da se riješite ClickCaption tragova registra te će također identificirati srodne parazite ili moguće malware infekcije na Vašem računalu. Za to možete koristiti naše najbolje malware uklanjače: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware.

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Vodič za uklanjanje na drugim jezicimaLajkaj nas na Facebook-u