Ljestvica ozbiljnosti:  
  (10/100)

Uklonite Istartpageing.com otimanja

123

Kojoj kategoriji programa pripada Istartpageing.com?

Istartpageing.com dodan je kategoriji “otimača preglednika” jer može napasti vaše računalo čim instalirate neki drugi besplatan software koji pronađete na internetu. Zapravo, naš tim stručnjaka za sigurnost na internetu u potpunosti je istražio sve o ovoj aplikaciji i pronašao dovoljnu količinu informacija kojom se može dokazati zašto ona mora odmah biti uklonjena iz sistema. Iako se promovira kao pouzdana stranica za pretraživanje koja bi trebala prikazivati najbolje rezultate videćih tražilica (Google, Bing, Yahoo), nikada ne biste smjeli povjerovati tim obećanjima. Ova tražilica zapravo je otimač preglednika koji će prikazati sponzorirane rezultate pretrage i tako vas pokušao natjerati da posjetite unaprijed određene web stranice. Ako želite zaobići te stranice, klonite se virusa Istartpageing.com!

Istartpageing.com obično se širi uz pomoć besplatnih downloada, kao što su media playeri, programi za kreiranje PDF datoteka, download manageri, itd. Jednom kad se ovaj virus instalira na računalo, on počinje promovirati partnerske stranice nagovaranjem korisnika na posjet unaprijed određenim domenama. Iz tog razloga ovaj se program može pojaviti kao vaša početna stranica, zadana tražilica i nova kartica (tab) u preglednicima Google Chrome, Mozilla Firefox i Internet Explorer. Odmah nakon toga, virus Istartpageing.com može početi s prikazivanjem unaprijed određenih rezultata pretrage koji su puni sponzoriranim linkovima i oglasima. Imajte na umu da su developeri ovog otimača preglednika plaćeni za kreiranje korisničkog prometa na web stranicama trećih strana i povećanje njihovog rangiranja.

Nažalost, problem s preusmjeravanjima virusa Istartpageing može dovesti do različitih neugodnosti. Najveća od njih je, naravno, preusmjeravanje na sumnjive web stranice koje mogu uzrokovati infiltraciju drugih virusa ili malware programa. Zbog toga van NE MOŽEMO nikako preporučiti korištenje ove tražilice ili klikanje na rezultate koje ona prikazuje. Uz to, ako ostavite ovaj otimač preglednika ostavljen na računalu, riskirate otkrivanje informacija koje se nalaze na računalu sumnjivim trećim stranama. Virus može instalirati kolačiće (cookies) za praćenje na svaki od vaših preglednika i konstantno akumulirati osobne neidentificirajuće informacije o vama i vašim navikama tijekom surfanja. Dakle, čim Istartpageing.com zamijeni vašu početnu stranicu i tražilicu, preporučujemo vam da poništite te promjene potpunim uklanjanjem otimača preglednika iz sistema. Da bi to učinili, preporučujemo vam korištenje programa SpyHunter ili nekog drugog pouzdanog anti-spyware alata.

an example of the main page that belongs to Istartpageing.com browser hijacker

Kako se otimači preglednika infiltriraju u računala?

Iako se na prvi pogled Istartpageing.com može učiniti kao prava aplikacija, morate imati na umu da je većina stranica koje promovira kreirana u komercijalne svrhe, dok neke od njih mogu tražiti način na koji će inficirati vaš sistem virusima. Osim toga, ovaj virus može uzrokovati usporavanja i oslabiti sigurnost vašeg PC-ja. Ako želite zaštititi računalo od ove i ostalih sličnih prijetnji, morate prestati s razmišljanjem da su svi besplatni programi pouzdani.

Kako može virus Istartpageing.com preuzeti kontrolu nad mojim računalom? Odgovor je vrlo jednostavan. Virus će to učiniti uz pomoć besplatnih downloada koji su ovu aplikaciju dodali kao besplatan dodatak. Budite na oprezu jer se programski paketi mogu dodati na popularnim stranicama, kao što su download.com, soft32.com, softonic.com, cnet.com, itd. Dakle, svaki put kad odaberete freeware program koji želite instalirati, provjerite ga. Pročitajte EULA-u, Izjavu o privatnosti i sve ostale dostupne informacije. Nakon toga, odaberite Naprednu/Prilagođenu (Advanced/Custom) metodu instalacije i poništite sve kvačice kojima izjavljujete da se slažete s postavljanjem Istartpageing.com za početnu stranicu ili zadanu tražilicu.

Postoji mogućnost da smo povezani sa proizvodima koje preporučamo na ovoj stranici. Puno razotkrivanje nalazi se u Pravilima korištenja. Preuzimanjem bilo kojeg sadržaja danog od strane Anti-spyware softvera za uklanjanje Istartpageing.com hijack slažete se sa našim pravila privatnosti i ugovor o korištenju.
SpyHunter se preporučuje za deinstalaciju Istartpageing.com hijack. Besplatan skener omogućava vam da provjerite je li vaš PC zaražen ili nije. Ako morate ukloniti malware program, morate kupiti licenciranu verziju SpyHunter alata za uklanjanje malware programa.

Više informacija o ovom programu može se pronaći u kritici SpyHunter.

Ako ste odlučili odabrati neki drugi anti-spyware program, deinstalirajte SpyHunter sa svog računala.
Webroot SecureAnywhere AntiVirus je preporučen alat za deinsalaciju Istartpageing.com hijack. 

Trebali biste potvrditi korištenje besplatne probe programa da otkriva trenutnu verziju parazita.
preko 40.000.000 preuzimanja!
ALternativni Softver
Malwarebytes Anti Malware
Testirali smo efikasnost Malwarebytes Anti Malware u uklanjanju Istartpageing.com hijack (2015-11-22)
Reimage
Testirali smo efikasnost Reimage u uklanjanju Istartpageing.com hijack (2015-11-22)

Vodič za uklanjanje na drugim jezicimaLajkaj nas na Facebook-u