Ljestvica ozbiljnosti:  
  (10/100)

Ukloni FileHunter

123

Pozdrav. Nešto mi je čudno kad je u pitanju aplikacija FileHunter. Instalirao sam je prije nekoliko tjedana, ali se čini da je preuzima torrent datoteke kao treba. Datoteke koje skida obično se “smrznu” na 99% i to je to. Što nije u redu? Trebam li ukloniti ovaj program? Jako mi se sviđa sučelje; ugodno je i lako za korištenje, no zabrinjavaju me ta “smrzavanja”.

Radi li FileHunter?

FileHunter je besplatan program koji bi vam trebao “pomoći u traženju i skidanju svih vrsta datoteka, od video materijala do MP3-ja, dokumenata i programa. Ovaj software namijenjen je za p2p razmjenu među, a bazira se na tehnologiji torrenta.” Program je razvila tvrtka Corsair Logic početkom 2011. Prema tome, broj downloada putem FileHuntera prešao je nekoliko milijuna. No, NE MOŽEMO preporučiti zadržavanje ovog programa instaliranog na računalu zbog nekoliko važnih razloga. Oni su:

  • FileHunter NE funkcionira kao file downloader;
  • On pripada kategoriji adware i potencijalno nepoželjnih programa (potentially unwanted programs, PUP);
  • Infiltrira se u računala u paketu s besplatnim programima (bundling);
  • Prikazuje sumnjive reklame;
  • Uzrokuje potencijalno opasna preusmjeravanja preglednika;
  • Koristi kolačiće (cookies) i dijeli informacije o korisnicima vezane uz njihovo surfanje internetom;
  • Umanjuje performanse web preglednika.

Ove nedostatke otkrili su kompjuterski stručnjaci koji su analizirali virus FileHunter gotovo pola godine. Prema njihovom mišljenju, ako ne želite patiti od raznih neugodnosti povezanih sa surfanjem, a one mogu dovesti do kritičnih sigurnosnih problema, uklonite virus FileHunter bez odlaganja. U tu svrhu, upotrijebite program SpyHunter ili vodič za uklanjanje koji se nalazi na Stranici 2.

Potencijalno nepoželjan program FileHunter predstavlja rizik za sigurnost PC-ja. Kako?

File Hunter je klasificiran kao potencijalno nepoželjan program, a to znači da ne predstavlja direktnu prijetnju. On nije programiran na način da utječe direktno na operativni sustav. No, on će prikazivati sponzorirane oglase koji vas mogu odvesti do nepoznatih i malicioznih stranica. jednom kad se instalira, on će ubaciti svoje dodatke u svaki od web preglednika (Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Safari). Zbog toga će preglednici početi generirati sponzorirane reklame s porukama “Ads by FileHunter” ili “FileHunter ads”. Glavni problem ovdje nisu pop-up reklame i natpisi koji su naporni i dosadni. Sadržaj kojem korisnici mogu biti izloženi nakon što kliknu na reklame u većini slučajeva je sumnjiv. Prema rezultatima nedavno provedenih istraživanja, preusmjeravanja virusa FileHunter mogu natjerati korisnike da posjete ili nepoznate stranice za shopping ili potencijalno opasne službene stranice, online ankete i slične stvari. Također, adware program FileHunter može koristiti kolačiće za praćenje. Na tak način virus dolazi u priliku prikupljati osoben neidentificirajuće informacije povezane s navikama tijekom surfanja koje ima određeni korisnik. Curenje takvih informacija asocira se s kršenjem privatnosti jer onaj koji prima sve te informacije nije poznat i nije nigdje naveden.

FileHunter virus displaying pop-up advertisements

Kako se ovaj adware program može neprimjetno pojaviti na preglednicima Chrome, Firefox ili IE?

Iako je adware FileHunter legitimna aplikacija koja je nekad imala i službenu stranicu, ona više nije dostupna. No, ona se još uvijek može preuzeti direktno sa stranica za download u vlasništvu trećih strana, kao što su download.com, cnet.com, soft32.com i mnoge druge. Neki programa skinutih sa sumnjivih stranica također nisu više aktivni.

Međutim, malware FileHunter može u vaše računalo ući posredno. Developeri ovog programa koriste “bundling”, a to znači da plaćaju developerima freeware programa koji s njima u dogovoru šire FileHunter kao dodatnu komponentu freeware/shareware programa. Da bi se to spriječilo, od krucijalne je važnosti da se posveti određeno vrijeme instalaciji freeware programa. također, važno je pročitati EULA-u, Izjavu o privatnosti i odabrati “Naprednu/Prilagođenu” (“Advanced”/”Custom”) postavku instalacije.

PRIMJEDBA: Uobičajeno je da virus FileHunter promovira tražilicu ZinkWink, pa odmah nakon instalacije ovog download managera ćete možda primijetiti da su ugrožene vaša početna stranica i zadana tražilica. 

Postoji mogućnost da smo povezani sa proizvodima koje preporučamo na ovoj stranici. Puno razotkrivanje nalazi se u Pravilima korištenja. Preuzimanjem bilo kojeg sadržaja danog od strane Anti-spyware softvera za uklanjanje FileHunter slažete se sa našim pravila privatnosti i ugovor o korištenju.
uradi sada!
Preuzmi
uklanjač za FileHunter Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
uklanjač za FileHunter
Kompatibilan sa Microsoft Windows Kompatibilan sa OS X
SpyHunter se preporučuje za deinstalaciju FileHunter. Besplatan skener omogućava vam da provjerite je li vaš PC zaražen ili nije. Ako morate ukloniti malware program, morate kupiti licenciranu verziju SpyHunter alata za uklanjanje malware programa.

Više informacija o ovom programu može se pronaći u kritici SpyHunter.

Ako ste odlučili odabrati neki drugi anti-spyware program, deinstalirajte SpyHunter sa svog računala.
Webroot SecureAnywhere AntiVirus je preporučen alat za deinsalaciju FileHunter. 

Trebali biste potvrditi korištenje besplatne probe programa da otkriva trenutnu verziju parazita.
preko 40.000.000 preuzimanja!
ALternativni Softver
Malwarebytes Anti Malware
Testirali smo efikasnost Malwarebytes Anti Malware u uklanjanju FileHunter (2015-12-09)
Reimage
Testirali smo efikasnost Reimage u uklanjanju FileHunter (2015-12-09)

Vodič za uklanjanje na drugim jezicimaLajkaj nas na Facebook-u