Ljestvica ozbiljnosti:  
  (10/100)

Uklonite ByteFence preusmjeravanja (Besplatne instrukcija) - Feb 2021 ažuriranje

od Jake Doevan - -   Search.bytefence.com | Tip: Otimač preglednika

Virus ByteFence tvrtke Byte Technologies promovira se kao snažan anti-malware alat koji bi trebao s računala ukloniti ozbiljne prijetnje, kao što su trojanci, crvi, spyware ili crapware programi, itd.

No, bez obzira na to što je ova aplikacija legitimna, od nedavno se ubraja u kategoriju potencijalno nepoželjnih programa (potentially unwanted program, PUP) i otimača preglednika. To se dogodilo iz jednog bitnog razloga – njeni developeri su je počeli širiti i dijeliti uz pomoć softwarea trećih strana kao opcionalnu komponentu.

Ta činjenica, uz još neke druge detalje vezane uz ovu aplikaciju, potaknuli su nas da napišemo članak o programu ByteFence.

ByteFence redirect

Može li se vjerovati programu ByteFence?

Da, možete vjerovati programu ByteFence jer je to legitiman anti-malware program. Naravno, vjerujemo da postoje mnogi drugi renomirani anti-spyware programi, kao što su SpyHunter, STOPzilla ili Malwarebytes. Međutim, poznata je i činjenica da ovaj program nije štetan. Ipak, stručnjaci za sigurnost na internetu tvrde da bi se on ipak trebao dodati kategoriji “potencijalno nepoželjnih programa” zbog sljedećih razloga:

 • Nepoštena strategija distribucije. ByteFence se može preuzeti na računalo kao opcionalna komponenta nekog drugog besplatnog programa, poput npr. download managera, programa za kreiranje PDF datoteka, programa za emitiranje video materijala, programa za snimanje video materijala i druge aplikacije.
 • Sposobnost da promijeni postavke sistema. Čim otimač preglednika ByteFence uđe u neki sistem, uobičajeno je da u svakom od preglednika (Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Safari, itd.) ostavi svoj dodatak (add-on). Uz to, on može promijeniti početnu stranicu, zadanu tražilicu, novu karticu (tab), zabilješke (bookmark) i popis omiljenih stranica (favorites list). U većini slučajeva, ovaj program će promovirati stranicu Search.bytefence.com. Nije ni bitno što je službeno objavljeno da je ova tražilica bazirana na tražilici Yahoo, jer ona može u rezultatima pretrage prikazati komercijalne oglase koji vas mogu preusmjeriti na nesigurne i sumnjive web stranice.
 • Mogućnost praćenja aktivnosti korisnika tijekom surfanja. Jednom kad pristanete i odaberete ByteFence kao zadanu tražilicu i početnu stranicu, ovaj program dolazi u mogućnost praćenja korisnika. Prikupljat će informacije povezane s navikama korisnika tijekom surfanja, kao što su pojmovi koji se najčešće pretražuju, najposjećenije web stranice, podaci koje unosite na omiljenim stranicama, itd.

Iako sam program nije maliciozan, stručnjaci savjetuju uklanjanje otimača preglednika ByteFence iz računalnog sistema. U suprotnom, izložit ćete se raznim rizicima. Budite pažljivi i nemojte nasjesti na preusmjeravanja programa ByteFence prema njegovim partnerskim stranicama. Ako ste upravo primijetili da je vaš preglednik modificirao ovaj potencijalno nepoželjni program, morate preuzeti ReimageIntegoili neki drugi renomirani anti-spyware program i pokrenuti skeniranje kompletnog sistema. To će vam pomoći i samo jednim klikom popraviti vaše računalo.

Kako se ovaj program može instalirati na moje računalo?

Kao što smo već ranije spomenuli, program ByteFence može se preuzeti na vaš PC s njegove službene stranice. U samom principu na koji funkcionira, Bytefence je veoma sličan antivirusnom programu AVG, za koji se također zna da može instalirati vlastitu alatnu traku i pokrenuti promjene u sistemu. Nažalost, čak ni brisanje anti-malware aplikacije Bytefence neće vam pomoći u uklanjanju virusa Search.bytefence.com iz sistema.

Ako ga želite izbjeći, morate biti veoma pažljivi prilikom instalacije ovog anti-malware programa jer će vam on sam ponuditi izmjenu početne stranice i zadane tražilice tijekom procesa instalacije. Da bi spriječili instalaciju programskih paketa, uvijek morate odabrati “Napredan” ili “Prilagođeni” (“Advanced” ili “Custom”) instalacijski proces prilikom instaliranja freeware programa (download manageri, programi za kreiranje PDF datoteka, programi za emitiranje video materijala i slične besplatne aplikacije) i nakon toga odbiti instaliranje “opcionalnih downloada”.

Uklanjanje ByteFencea, virusa koji preusmjerava, i popravak računala:

Program Bytefence može se ukloniti upotrebom anti-malware programa ili ručno. Najvažnije je riješiti se svih njegovih dodataka jer mogu izazvati konstantno pojavljivanje ovog otimača preglednika. Najlakši način da to učinite je odabir automatskog uklanjanja virusa Search.bytefence.com.

Da bi vam pomogli pri popravljanju svog računala, stručnjaci za sigurnost odabrali su nekoliko anti-spyware alata. Svaki od njih je testiran i pokazao je odlične rezultate prilikom detektiranja ovog otimača preglednika i njegovog uklanjanja iz sistema.

Uz pomoć programa ReimageIntego moći ćete ukloniti štetu koju je napravio virus. Programi SpyHunter 5Combo Cleaner i Malwarebytes preporučuju se za detektiranje potencijalno nepoželjnih programa i virusa, kao i svih datoteka i unosa u registar koji su povezani s njima.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Reimage Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Intego Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Supported versions Kompatibilan sa OS X Supported versions
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Reimage Intego, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Program Reimage Intego ima besplatan ograničeni skener. Reimage Intego nudi daleko više kada kupite njegovu kompletnu verziju. Kad besplatan skener detektira probleme, možete ih ukloniti besplatnom metodom popravka ili možete odlučiti kupiti kompletnu verziju da biste te probleme uklonili automatski.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Reimage, pokušajte pokrenuti SpyHunter 5.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Intego, pokušajte pokrenuti Combo Cleaner.
ByteFence fotografija
ByteFence fotografijaByteFence fotografijaByteFence fotografijaByteFence fotografijaByteFence fotografija
ByteFence fotografija

Ručni ByteFence Priručnik za uklanjanje preusmjerenja:

Uklonite ByteFence iz Windows sistema

 1. Kliknite Start Control Panel Programs and Features (ukoliko ste korisnik Windows XP, kliknite na Add/Remove Programs). Kliknite 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ukoliko ste korisnik 'Windows XP', kliknite na 'Add/Remove Programs').
 2. Ukoliko ste korisnik Windows 10 / Windows 8, kliknite desnom tipkom miša na donji lijevi kut ekrana. Jednom kada se Quick Access Menu pojavi, odaberite Control Panel i Uninstall a Program. Ukoliko ste korisnik 'Windows 10 / Windows 8', kliknite desnom tipkom miša na donji lijevi kut ekrana. Jednom kada se 'Quick Access Menu' pojavi, odaberite 'Control Panel' i 'Uninstall a Program'.
 3. Uklonite ByteFence i srodne programe
  Ovdje, potražite ByteFence ili bilo koje druge nedavno instalirane sumnjive programe.
 4. Uklonite ih te kliknite OK kako biste spremili ove promjene. Desni klik na svaki sumnjiv unos te odaberite 'Uninstall'

Uklonite ByteFence iz Mac OS X sistema

 1. Ako koristite OS X, kliknite na gumb Go u gornjem lijevom kutu ekrana te odaberite Applications. Kliknite 'Go' i odaberite 'Applications'
 2. Čekajte dok ne vidite mapu Applications i potražite ByteFence ili bilo koje sumnjive programe u njoj. Sada kliknite desnom tipkom miša na svaki od unosa te odaberite Move to Trash. Kliknite na svaki zlonamjeran unos i odaberite 'Move to Trash'

Uklonite preusmjeravanje koje uzrokuje ByteFence iz preglednika Microsoft Edge

Resetirajte postavke za Microsoft Edge (1. metoda)

 1. Pokrenite aplikaciju Microsoft Edge i kliknite na More (tri točke u gornjem desnom kutu ekrana)
 2. Kliknite na Settings za više opcija.
 3. Jednom kada pojavi prozor Settings, kliknite na gumb Choose what to clear pod opcijom Clear browsing data. Idite na Postavke i odaberite 'Choose what to clear'
 4. Ovdje odaberite sve što želite ukloniti i kliknite na Clear. Odaberite 'Clear'
 5. Sada biste desnom tipkom miša trebali kliknuti na Start (logo Windowsa). Ovdje odaberite Task Manager. Otvorite 'Start menu' i odaberite 'Task Manager'
 6. Kada ste u Processes, potražite Microsoft Edge.
 7. Kliknite na njega desnom tipkom miša i odaberite Go to details. Ukoliko ne možete vidjeti Go to details, kliknite na More details i ponovite prijašnje korake. Kliknite desnom tipkom miša na 'Microsoft Edge' i odaberite 'Go to details' Odaberite 'More details' ukoliko se ne pojavi 'Go to details'
 8. Kada se pojavi kartica Details, pronađite svaki unos koji sadrži naziv Microsoft Edge. Kliknite na svaki od njih desnom tipkom miša i odaberite End Task kako biste završili te unose. Pronađite unose Microsoft Edgea i odaberite 'End Task'

Resetiranje preglednika Microsoft Edge (2. metoda):

Ukoliko vam 1. metoda nije pomogla, morate upotrijebiti naprednu metodu za resetiranje Edgea.

 1. Pažnja: morate napraviti sigurnosnu kopiju podataka prije korištenja ove metode.
 2. Pronađite ovu mapu na svojem računalu: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Odaberite svaki unos koji je tamo pohranjen i kliknite desnom tipkom miša. Nakon toga kliknite na Delete. Idite u mapu Microsoft Edge na svojem računalu, desnim klikom odaberite sve unose i kliknite na 'Delete'
 4. Kliknite na Start (logo Windowsa) i unesite window power u kućicu Search my stuff.
 5. Kliknite desnom tipkom miša na unos Windows PowerShell i odaberite Run as administrator. Pronađite Windows PowerShell, kliknite na njega desnom tipkom miša i odaberite 'Run as administrator'
 6. Jednom kada se pojavi prozor Administrator: Windows PowerShell, zalijepite ovu liniju koda nakon PS C:\WINDOWS\system32> i pritisnite Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopirajte i zalijepite potreban kod i pritisnite 'Enter'

Jednom kada su ti koraci dovršeni, ByteFence bi trebao biti uklonjen iz preglednika Microsoft Edge.

Uklonite ByteFence iz Mozilla Firefox (FF)

 1. Uklonite opasna proširenja
  Otvorite Mozilla Firefox, kliknite na ikonu menija (gornji desni kut) te odaberite Add-ons Extensions. Kliknite na ikonu menija te odaberite 'Add-ons'
 2. Ovdje, odaberite ByteFence i ostale upitne dodatke. Kliknite Remove kako biste obrisali ove unose. Odaberite 'Extensions' te potražite zlonamjerne unose. Kliknite na 'Remove' kako biste ih se riješili
 3. Resetirajte Mozilla Firefox
  Kliknite na Firefox meni u gornjem lijevom kutu te kliknite na upitnik. Ovdje, odaberite Troubleshooting Information. Kliknite na ikonu menija i onda na '?'. Odaberite 'Troubleshooting Information'
 4. Sada ćete vidjeti Reset Firefox to its default state poruku s Reset Firefox gumbom. Kliknite na ovaj gumb nekoliko puta te završite uklanjanje ByteFence. Kliknite na gumb 'Reset Firefox' nekoliko puta

Uklonite ByteFence iz Google Chrome

 1. Obrišite zlonamjerne dodatke
  Otvorite Google Chrome, kliknite na ikonu menija (gornji desni kut) te odaberite Tools Extensions. Kliknite na ikonu menija. Odaberite 'Tools' i 'Extensions'
 2. Ovdje odaberite ByteFence te ostale zlonamjerne dodatke te odaberite ikonu koša za smeće kako biste obrisali ove unose. Potražite zlonamjerne unose i obrišite svakog od njih klikom na ikonu koša za smeće
 3. Ponovo kliknite na ikonu menija te odaberite Settings Manage Search engines pod sekcijom Search . kada ste u 'Settings', odaberite 'Manage search engines...'
 4. Kada ste u Search Engines..., uklonite zlonamjerne tražilice. Trebali biste ostaviti samo Google kao svoje željeno ime domene. Kliknite na 'X' kako biste uklonili zlonamjerne URL adrese
 5. Resetirajte Google Chrome
  Kliknite na ikonu menija u gornjem desnom kutu Vašeg Google Chrome te odaberite Settings.
 6. Idite na kraj stranice te kliknite na Reset browser settings. Kada ste u 'Settings', idite dolje do gumba 'Reset browser settings' te kliknite na njega
 7. Kliknite Reset kako biste potvrdili ovu akciju i završili uklanjanje ByteFence. Kliknite na gumb 'Reset' kako biste završili uklanjanje

Uklonite ByteFence iz Safari

 1. Uklonite opasna proširenja
  Otvorite web preglednik Safari te kliknite na Safari u meniju u gornjem lijevom kutu ekrana. Jednom kada učinite ovo, odaberite Preferences. Kliknite na 'Safari' i odaberite 'Preferences'
 2. Ovdje, odaberite Extensions i potražite ByteFence ili ostale sumnjive unose. Kliknite na gumb Uninstall kako biste se riješili svakog od njih. Idite na 'Extensions' i uklonite zlonamjrne dodatke
 3. Resetirajte Safari
  Otvorite web preglednik Safari te kliknite na Safari u sekciji meni u gornjem lijevom kutu ekrana. Ovdje, odaberite Reset Safari.... Kliknite na 'Safari' i odaberite 'Reset Safari...'
 4. Sada ćete vidjeti detaljan dijaloški prozor pun opcija resetiranja. Sve ove opcije su većinom označene, ali možete odabrati koje od njih želite resetirati. Kliknite na gumb Reset kako biste završili proces uklanjanja ByteFence. Odaberite sve opcije i kliknite na gumb 'Reset'

Nakon deinstalacije ovog potencijalno nepoželjnog programa i popravljanja svakog od Vaših web preglednika, preporučamo Vam da skenirate svoj računalno sustav reputabilnim anti-spywareom. Ovo će Vam pomoći da se riješite ByteFence tragova registra te će također identificirati srodne parazite ili moguće malware infekcije na Vašem računalu. Za to možete koristiti naše najbolje malware uklanjače: ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ili Malwarebytes.

Nemojte dopustiti da vas vlada špijunira

Vlada ima mnogo problema vezanih uz praćenje korisnika i korisničkih podataka, kao i sa špijuniranjem građana, pa biste trebali uzeti u obzir i naučiti nešto više o sumnjivim praksama prikupljanja podataka. Pokušajte izbjeći bilo kakav pokušaj vlade da vas prati ili špijunira tako da na internetu postanete potpuno anonimni.

Možete odabrati drugu lokaciju kad budete online i pristupati bilo kakvom materijalu bez nekih posebnih ograničenja na sadržaj. Veoma lako možete imati internetsku vezu bez ikakvih rizika od hakerskih napada koristeći Private Internet Access VPN.

Kontrolirajte informacije kojima može pristupiti vlada ili bilo koja neželjena stranka i surfajte internetom bez mogućnosti da vas se špijunira. Čak i ako niste umiješani u ilegalne aktivnosti ili vjerujete svojem izboru usluga i platformi, budite sumnjičavi oko vlastite sigurnosti i poduzmite mjere predostrožnosti korištenjem usluge VPN-a.

Za slučaj malware napada, napravite sigurnosne kopije datoteka za kasniju upotrebu

Korisnici računala mogu na razne načine izgubiti podatke zahvaljujući cyber infekcijama ili upravo njihovom štetnom djelovanju. Softverski problemi koje stvaraju malware programi ili direktan gubitak podataka zbog šifriranja mogu dovesti do problema sa samim uređajem ili čak nanijeti permanentna oštećenja. Kada imate aktualne sigurnosne kopije, na veoma lagan način možete se oporaviti nakon takvog incidenta i nastaviti s radom.

Najbitnije je kreirati ažuriranja za svoje sigurnosne kopije, i to nakon bilo kakve promjene na računalu, pa ćete se moći vratiti točno u vrijeme prije nego je malware bilo što uspio promijeniti ili prije nego problemi s uređajem uzrokuju probleme s performansama ili oštećenje podataka. Kada imate raniju verziju svakog bitnog dokumenta ili projekta, lako ćete izbjeći frustracije i nervne slomove. To je pogotovo korisno kada se malware stvori niotkuda. Za potrebe vraćanja sistema u određenu točku u vremenu možete upotrijebiti Data Recovery Pro.

O autoru
Jake Doevan
Jake Doevan - Život je prekratak da bi se trošio na borbu s virusima

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Jake Doevan
O tvrtci Esolutions

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima