Ljestvica ozbiljnosti:  
  (99/100)

Uklonite virus .code (Besplatne instrukcija)

od Ugnius Kiguolis - - | Tip: Otimač preglednika

Virus s ekstenzijom .code: Veoma opasan i naporan

Velika je tendencija kod hakera pri lansiranju novih vrsta ransomware programa koji šifriranim datotekama “prikvače” određenu ekstenziju. Virus s ekstenzijom .code jedna je od takvih prijetnji. Baš kao i drugi ransomware virusi, on će se ušuljati u računalo, zaključati osobne podatke i tražiti plaćanje određene sume novca. Ovaj virus poznat je po tome što traži gotovo nevjerojatnu količinu novca. Ako se slučajno nađete na popisu žrtava, nemojte žuriti s uplaćivanjem novca. Mogli biste završiti bez podataka, ali i bez novca. Zato biste se trebali sabrati i razmisliti o uklanjanju virusa s ekstenzijom .code.

Ako pogledamo visinu otkupnine, ovaj virus može se okarakterizirati kao prilično pohlepan. Nakon što se ovaj ransomware uvuče u računalo, tražit će od vas više od 2000 dolara, odnosno 5 BitCoina. Uz to, virus koristi uobičajenu metodu šifriranja – algoritam RSA-2048 koji je omogućio hakerima kreiranje zloglasnih virusa kao što su CryptoMix, Cerber i TeslaCrypt 4.2. Nadalje, čini se da su se kriminalci prebacili s korištenja anonimnih preglednika na konkretne email adrese. Žrtvama virusa s ekstenzijom .code sugerira se da kontaktiraju developere na sljedećim adresama: xoomx_@_dr.com i xoomx_@_usa.com. Iako takva metoda smanjuje mogućnost da ostanu anonimni, stručnjaci za IT još uvijek nisu uspjeli locirati glavnu izvornu domenu virusa koji se veoma brzo širi. K tome, broj dokumenata koji se šifriraju značajno je porastao. Ransomware s ekstenzijom .code zaključava niz različitih .doc datoteka, .odt, audio i video formata (mp3, .mp4, .avi, ns2, .ns3, .ns4 i .nw).

The image showing .code virus

Kako se širi ovaj virus?

Malware s ekstenzijom .code često se širi uz pomoć inficiranih privitaka u spam emailovima. Čini se da strategija za varanje korisnika lažnim računima, pozivnicama za testiranja, poštanskim i bankovnim notifikacijama radi sasvim dobro. Posljedica je velik broj korisnika interneta koji su zaraženi virusom s ekstenzijom .code. Jednom kad se privitak otvori, virus se pokreće i počinje skenirati datoteke. Ovisno o veličini hard diska i procesorske brzine PC-ja, jedno vrijeme uopće nećete znati da opaki virus divlje unutar sistema vašeg računala. Kasnije će se pojaviti datoteka Help_Your_Files.txt u kojoj su jasno objašnjene nepodopštine virusa. Također ćete primijetiti da sve zaključane datoteke imaju ekstenziju .code. Zbog toga će lociranje zaraženih datoteka postati užasno dosadna aktivnost i zadatak. Iako će vas zahvatiti silna depresija zbog šifriranja važnih podataka, morate se smiriti i razmišljati racionalno. Možete upotrijebiti jedan od programa za vraćanje datoteka (PhotoRec ili R-studio), iako to ne garantira povratak izgubljenih informacija. Ako razmišljate o plaćanju otkupnine – to nikako nije opcija. Zbog toga je mudriji potez razmisliti o načinima uklanjanja virusa. Jedna od najefikasnijih metoda je pokretanje skeniranja sistema uz pomoć programa ReimageIntego.

Postoji li način uklanjanja virusa s ekstenzijom .code?

Dvije su mogućnosti za uništavanje ovog ransomware programa. Prva od njih je ručna eliminacija. Upute možete potražiti na internetu ili upotrijebiti one koje smo vam pripremili niže. Ako sami sebi ne vjerujete da možete točno pratiti upute, tada bi bilo dobro da uštedite vrijeme i energiju instaliranjem alata za uklanjanje ransomware programa. Takav program posebno je dizajniran za provođenje uklanjanja ransomware virusa s ekstenzijom .code. On će se pobrinuti za to da na računalu ne ostane niti jedna datoteka povezana s virusom, jer to bi moglo dovesti do novog napada i nove zaraze. Anti-spyware program također je sposoban locirati Trojance i malware programe koji su srodni virusu s ekstenzijom .code.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Reimage Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Intego Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Supported versions Kompatibilan sa OS X Supported versions
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Reimage Intego, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Program Reimage Intego ima besplatan ograničeni skener. Reimage Intego nudi daleko više kada kupite njegovu kompletnu verziju. Kad besplatan skener detektira probleme, možete ih ukloniti besplatnom metodom popravka ili možete odlučiti kupiti kompletnu verziju da biste te probleme uklonili automatski.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Reimage, pokušajte pokrenuti SpyHunter 5.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Intego, pokušajte pokrenuti Combo Cleaner.

Ručni .code Priručnik za uklanjanje virusa:

Ukloni .code koristeći Safe Mode with Networking

 • Korak 1: Podigni sustav računala na Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kliknite na Start Shutdown Restart OK.
  2. Kad se vaše računalo aktivira, počnite pritiskati F8 više puta sve dok vam se ne pokaže prozor Advanced Boot Options.
  3. Na listi odaberite Safe Mode with Networking Odaberite 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Pritisnite gumb Power kod Windows ekrana za logiranje. Sada pritisnite i držite Shift, koji se nalazi na tipkovnici, pa kliknite Restart..
  2. Sada odaberite Troubleshoot Advanced options Startup Settings i na kraju pritisnite Restart.
  3. Kad se računalo aktivira, odaberite Enable Safe Mode with Networking u prozoru Startup Settings. Odaberite 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Korak 2: Ukloni .code

  Ulogirajte se u vaš inficirani račun i pokrenite preglednik. Preuzmite ReimageIntego ili neki drugi renmirani anti-spyware program. Ažurirajte ga prije kompletnog skeniranja sistema i uklonite maliciozne datoteke koje pripadaju ransomware programu i završite uklanjanje virusa .code.

Ako ransomware program blokira Safe Mode with Networking, pokušajte sa sljedećom metodom.

Ukloni .code koristeći System Restore

 • Korak 1: Podigni sustav računala na Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kliknite na Start Shutdown Restart OK.
  2. Kad se vaše računalo aktivira, počnite pritiskati F8 više puta sve dok vam se ne pokaže prozor Advanced Boot Options.
  3. Na listi odaberite Command Prompt Odaberite 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Pritisnite gumb Power kod Windows ekrana za logiranje. Sada pritisnite i držite Shift, koji se nalazi na tipkovnici, pa kliknite Restart..
  2. Sada odaberite Troubleshoot Advanced options Startup Settings i na kraju pritisnite Restart.
  3. Kad se računalo aktivira, odaberite Enable Safe Mode with Command Prompt u prozoru Startup Settings. Odaberite 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Korak 2: Vratite sistemske datoteke i postavke
  1. Kada se pojavi prozor Command Prompt, upišite cd restore i kliknite Enter. Upišite 'cd restore' nez navodnika i pritisnite 'Enter'
  2. Sada upišite rstrui.exe i još jednom pritisnite Enter. Upišite 'rstrui.exe' nez navodnika i pritisnite 'Enter'
  3. Kad se pojavi novi prozor, kliknite na Next i odaberite točku vraćanja prije infiltracije .code. Nakon što to učinite, kliknite na Next. Kad se pojavi prozor 'System Restore', odaberite 'Next' Odaberite točku vraćanja i kliknite na 'Next'
  4. Sada kliknite na Yes da bi započeli s vraćanjem sistema. Kliknite na 'Yes' i započnite vraćanje sistema
  Jednom kad vratite sistemske datoteke i postavke na raniji datum, preuzmite i skenirajte računalo uz pomoć programa ReimageIntego i pobrinite se da je uklanjanje virusa .code uspješno provedeno

Na kraju, uvijek morate razmišljati o zaštiti od crypto-ransomware programa. Da bi zaštitili vaše računalo od .code i ostalih ransomware programa, morate se poslužiti renomiranim anti-spyware programima kao što su ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ili Malwarebytes

Nemojte dopustiti da vas vlada špijunira

Vlada ima mnogo problema vezanih uz praćenje korisnika i korisničkih podataka, kao i sa špijuniranjem građana, pa biste trebali uzeti u obzir i naučiti nešto više o sumnjivim praksama prikupljanja podataka. Pokušajte izbjeći bilo kakav pokušaj vlade da vas prati ili špijunira tako da na internetu postanete potpuno anonimni.

Možete odabrati drugu lokaciju kad budete online i pristupati bilo kakvom materijalu bez nekih posebnih ograničenja na sadržaj. Veoma lako možete imati internetsku vezu bez ikakvih rizika od hakerskih napada koristeći Private Internet Access VPN.

Kontrolirajte informacije kojima može pristupiti vlada ili bilo koja neželjena stranka i surfajte internetom bez mogućnosti da vas se špijunira. Čak i ako niste umiješani u ilegalne aktivnosti ili vjerujete svojem izboru usluga i platformi, budite sumnjičavi oko vlastite sigurnosti i poduzmite mjere predostrožnosti korištenjem usluge VPN-a.

Za slučaj malware napada, napravite sigurnosne kopije datoteka za kasniju upotrebu

Korisnici računala mogu na razne načine izgubiti podatke zahvaljujući cyber infekcijama ili upravo njihovom štetnom djelovanju. Softverski problemi koje stvaraju malware programi ili direktan gubitak podataka zbog šifriranja mogu dovesti do problema sa samim uređajem ili čak nanijeti permanentna oštećenja. Kada imate aktualne sigurnosne kopije, na veoma lagan način možete se oporaviti nakon takvog incidenta i nastaviti s radom.

Najbitnije je kreirati ažuriranja za svoje sigurnosne kopije, i to nakon bilo kakve promjene na računalu, pa ćete se moći vratiti točno u vrijeme prije nego je malware bilo što uspio promijeniti ili prije nego problemi s uređajem uzrokuju probleme s performansama ili oštećenje podataka. Kada imate raniju verziju svakog bitnog dokumenta ili projekta, lako ćete izbjeći frustracije i nervne slomove. To je pogotovo korisno kada se malware stvori niotkuda. Za potrebe vraćanja sistema u određenu točku u vremenu možete upotrijebiti Data Recovery Pro.

O autoru
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Stručnjak za uklanjanje malware programa

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Ugnius Kiguolis
O tvrtci Esolutions

Izvor: https://www.2-spyware.com/remove-code-virus.html
Vodič za uklanjanje na drugim jezicima

Vaše mišljenje u vezi sa .code virus