Ljestvica ozbiljnosti:  
  (99/100)

Uklonite virus Stampado (Besplatne instrukcija) - Jan 2021 ažuriranje

od Julie Splinters - - | Tip: Ransomware programi

Koliko je Stampado virus opasan?

Ljetni dani su sa sobom donijeli razne virtualne prijetnje, poput Stampado virusa, koji je jedna od njih. U usporedbi s drugim prijetnjama, ovaj malware također operira i kao ransomware usluga. U posljednje vrijeme, istraživači virusa su otkrili da se ovaj virus prodaje na darknetu za samo $39. Najvjerojatnije je da hakeri pokušavaju izbrisati sve tragove i nestati s novcem. U bilo kojem slučaju, ovaj ransomware se ne bi trebalo podcjenjivati. Enkriptira osobne datoteke popularnim AES-256 algoritmom koji se sastoji od seta matematički povezanih kodova. Naravno da ovaj ransomware nije mala stvar i ukoliko je uspio doći i na vaše računalo, čim prije uklonite Stampado prije nego što stvari postanu gore.

Nekoliko je slučajeva u prošlosti gdje su hakeri odlučili napustiti svoj posao i prodati svoje kreacije. Encryptor RaaS i Tox virusi su savršeni primjeri toga. U slučaju Stampado malware infekcije, kibernetički kriminalci se ne nastoje natjecati na mračnom tržištu i nude ransomware za smiješno nisku cijenu. Štoviše, nakon uplate novca, nema dodatnih zahtjeva. Novi vlasnici doživotno dobivaju virus. Dalje, neki sumnjaju da hakeri surađuju s Locky virusom, jer Stampado pripaja .locked proširenje svim enkriptiranim datotekama. Na promoviranoj web stranici virus može biti preuzet u exe, bat, dll, scr ili cmd datoteci. Trenutno, virus prezentira teste@email.com adresu u svrhu kontaktiranja.

The screenshot of Stampado virus

Ovaj ransomware bi zbog svojih kvaliteta mogao postati velik igrač među virusima. Zbog toga što koristi napredan algoritam, dekriptiranje datoteka bez privatnog ključa je velik izazov. Dodatno, virus stvara psihološki pritisak koji tjera žrtve da plate otkupinu. Sve dok otkupnina nije plaćena, nasumične enkriptirane datoteke su obrisane svakih 6 sati. Zbog ovog je prijenja dobila titulu “ruskog ruleta”. Ukupno vrijeme unutar kojeg se novac može uplatiti je ograničeno na 96 sati. Nakon što taj period istekne, enkriptirane datoteke će zauvijek biti izgubljene. U bilo kojem slučaju, iako se s virusom nije za igrati, nemojte popustiti teroru hakera i nemojte platiti otkupninu. Nema garancije da će datoteke biti vraćene U bilo kojem slučaju, preporučamo da se koncentrirate na uklanjanje Stampado virusa.

Kako se ovaj virus distribuira?

Trenutno se ransomware distribuira samo na darknetu. Kako god, s tako niskom cijenom otkupa virusa, samo je pitanje vremena kada će neka veća distribuicijska kampanja Stampado virusa biti pokrenuta. Mnogo je teorija o tome kako se malware širi. Trenutno su spam e-mail poruke najpopularnija metoda. Imajte na umu da hakeri kreiraju vrlo nametljive i manipulativne strategije. Njihovi privitci mogu sakrivati neku od prijašnje spomenutih exe ili dll datoteka koje sadrže ransomware.

Druga teorija predlaže da neki hakeri koriste izvršne datoteke, ili drugim riječima, trojance. Ta metoda je vrlo opasna jer takav malware ne možete zamjetiti bez dobre anti-spyware aplikacije, poput na primjer ReimageIntego. Vrlo je važno da blokirate trojanca prije nego što pokrene Stampado. Treće, drugi kibernetički kriminalci ili simpatizeri mogu odabrati P2P domene za dijeljenje datoteka ili pornografske web stranice. Zbog toga što je ovo posljednje popularno unutar određene grupe korisnika, vjerojatnost da se inficirate se s vremenom sve više povećava.

Mogu li uspješno ukloniti Stampado i dekriptirati enkriptirane datoteke?

Preporučamo da obrišete ransomware koristeći alat za uklanjanje malwarea. Ovo i glavna anti-virusna aplikacija su kombinacija koja osigurava da se nijedna prijetnja neće ušuljati u računalo. Anti-spyware aplikacija poput ReimageIntego ili Malwarebystes Anti Malware su također u mogućnosti u potpunosti obrisati prijetnju. Kako god, ukoliko se susretnete s problemima tijekom uklanjanja Stampada, provjerite upute ispod. Nakon svega, korisnici bi trebali biti pažljivi tijekom surfanja webom jer je sigurnost njihovih operativnih sustava konstantno testiranja sve snažnijim malware infekcijama.

Čini se da Stampado projekt nije dugo trajao, jer su istraživači već uspjeli otkriti ovaj virus i kreirati besplatan dekriptor. Kao rezultat, žrtve se ne trebaju brinuti o svojim datotekama i gubiti svoj novac, jer sada svoje datoteke mogu dekriptirati besplatno koristeći Stampado dekripcijski alat.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Reimage Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Intego Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Supported versions Kompatibilan sa OS X Supported versions
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Reimage Intego, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Program Reimage Intego ima besplatan ograničeni skener. Reimage Intego nudi daleko više kada kupite njegovu kompletnu verziju. Kad besplatan skener detektira probleme, možete ih ukloniti besplatnom metodom popravka ili možete odlučiti kupiti kompletnu verziju da biste te probleme uklonili automatski.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Reimage, pokušajte pokrenuti SpyHunter 5.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Intego, pokušajte pokrenuti Combo Cleaner.

Ručni Stampado Priručnik za uklanjanje virusa:

Ukloni Stampado koristeći Safe Mode with Networking

 • Korak 1: Podigni sustav računala na Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kliknite na Start Shutdown Restart OK.
  2. Kad se vaše računalo aktivira, počnite pritiskati F8 više puta sve dok vam se ne pokaže prozor Advanced Boot Options.
  3. Na listi odaberite Safe Mode with Networking Odaberite 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Pritisnite gumb Power kod Windows ekrana za logiranje. Sada pritisnite i držite Shift, koji se nalazi na tipkovnici, pa kliknite Restart..
  2. Sada odaberite Troubleshoot Advanced options Startup Settings i na kraju pritisnite Restart.
  3. Kad se računalo aktivira, odaberite Enable Safe Mode with Networking u prozoru Startup Settings. Odaberite 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Korak 2: Ukloni Stampado

  Ulogirajte se u vaš inficirani račun i pokrenite preglednik. Preuzmite ReimageIntego ili neki drugi renmirani anti-spyware program. Ažurirajte ga prije kompletnog skeniranja sistema i uklonite maliciozne datoteke koje pripadaju ransomware programu i završite uklanjanje virusa Stampado.

Ako ransomware program blokira Safe Mode with Networking, pokušajte sa sljedećom metodom.

Ukloni Stampado koristeći System Restore

 • Korak 1: Podigni sustav računala na Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kliknite na Start Shutdown Restart OK.
  2. Kad se vaše računalo aktivira, počnite pritiskati F8 više puta sve dok vam se ne pokaže prozor Advanced Boot Options.
  3. Na listi odaberite Command Prompt Odaberite 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Pritisnite gumb Power kod Windows ekrana za logiranje. Sada pritisnite i držite Shift, koji se nalazi na tipkovnici, pa kliknite Restart..
  2. Sada odaberite Troubleshoot Advanced options Startup Settings i na kraju pritisnite Restart.
  3. Kad se računalo aktivira, odaberite Enable Safe Mode with Command Prompt u prozoru Startup Settings. Odaberite 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Korak 2: Vratite sistemske datoteke i postavke
  1. Kada se pojavi prozor Command Prompt, upišite cd restore i kliknite Enter. Upišite 'cd restore' nez navodnika i pritisnite 'Enter'
  2. Sada upišite rstrui.exe i još jednom pritisnite Enter. Upišite 'rstrui.exe' nez navodnika i pritisnite 'Enter'
  3. Kad se pojavi novi prozor, kliknite na Next i odaberite točku vraćanja prije infiltracije Stampado. Nakon što to učinite, kliknite na Next. Kad se pojavi prozor 'System Restore', odaberite 'Next' Odaberite točku vraćanja i kliknite na 'Next'
  4. Sada kliknite na Yes da bi započeli s vraćanjem sistema. Kliknite na 'Yes' i započnite vraćanje sistema
  Jednom kad vratite sistemske datoteke i postavke na raniji datum, preuzmite i skenirajte računalo uz pomoć programa ReimageIntego i pobrinite se da je uklanjanje virusa Stampado uspješno provedeno

Na kraju, uvijek morate razmišljati o zaštiti od crypto-ransomware programa. Da bi zaštitili vaše računalo od Stampado i ostalih ransomware programa, morate se poslužiti renomiranim anti-spyware programima kao što su ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ili Malwarebytes

Nemojte dopustiti da vas vlada špijunira

Vlada ima mnogo problema vezanih uz praćenje korisnika i korisničkih podataka, kao i sa špijuniranjem građana, pa biste trebali uzeti u obzir i naučiti nešto više o sumnjivim praksama prikupljanja podataka. Pokušajte izbjeći bilo kakav pokušaj vlade da vas prati ili špijunira tako da na internetu postanete potpuno anonimni.

Možete odabrati drugu lokaciju kad budete online i pristupati bilo kakvom materijalu bez nekih posebnih ograničenja na sadržaj. Veoma lako možete imati internetsku vezu bez ikakvih rizika od hakerskih napada koristeći Private Internet Access VPN.

Kontrolirajte informacije kojima može pristupiti vlada ili bilo koja neželjena stranka i surfajte internetom bez mogućnosti da vas se špijunira. Čak i ako niste umiješani u ilegalne aktivnosti ili vjerujete svojem izboru usluga i platformi, budite sumnjičavi oko vlastite sigurnosti i poduzmite mjere predostrožnosti korištenjem usluge VPN-a.

Za slučaj malware napada, napravite sigurnosne kopije datoteka za kasniju upotrebu

Korisnici računala mogu na razne načine izgubiti podatke zahvaljujući cyber infekcijama ili upravo njihovom štetnom djelovanju. Softverski problemi koje stvaraju malware programi ili direktan gubitak podataka zbog šifriranja mogu dovesti do problema sa samim uređajem ili čak nanijeti permanentna oštećenja. Kada imate aktualne sigurnosne kopije, na veoma lagan način možete se oporaviti nakon takvog incidenta i nastaviti s radom.

Najbitnije je kreirati ažuriranja za svoje sigurnosne kopije, i to nakon bilo kakve promjene na računalu, pa ćete se moći vratiti točno u vrijeme prije nego je malware bilo što uspio promijeniti ili prije nego problemi s uređajem uzrokuju probleme s performansama ili oštećenje podataka. Kada imate raniju verziju svakog bitnog dokumenta ili projekta, lako ćete izbjeći frustracije i nervne slomove. To je pogotovo korisno kada se malware stvori niotkuda. Za potrebe vraćanja sistema u određenu točku u vremenu možete upotrijebiti Data Recovery Pro.

O autoru
Julie Splinters
Julie Splinters - Specijalist za uklanjanje malware programa

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Julie Splinters
O tvrtci Esolutions

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima