Ljestvica ozbiljnosti:  
  (99/100)

Radamant ransomware. Kako ukloniti? (Vodič za deinstalaciju)

od Ugnius Kiguolis - - | Tip: Otimač preglednika

Opis Radamant virusa:

Radamant (ili .RDM File Extension virus) je posljednji ransomware iz iste obitelji poput TeslyCrypt, .VVV file extension virus i ostalih kibernetičkih prijetnji. Pojavio se sredinom prosinca 2015. Poput i prijašnjih verzija, ovaj virus se širi uokolo pomoću spamova. Sudeći prema stručnjacima za računalnu sigurnost, možete se inficirati ovim ransomwareom nakon otvaranja email poruke koja sadrži Microsoft Word ili PDF datoteku kao privitak. Većina takvih email poruka tvrdi da ih se mora otvoriti jer su prepune financisjkih, osobnih ili sličnih informacija. Nažalost, ali samo je jedva stvar koju možete dobiti nakon preuzimanja takvih privitaka na svoje računalo. To je trojanski konj, koji inficira sustav pomoću Radamant ransomwera alata i sprema ga u %Temp% mapu kao .tmp datoteku. Čim ova prijetnja inficira računalo, provjerava disk za određene znakove i enkriptira potrebne datoteke. To čini pomoću naprednog enkripcijskog algoritma zvanog AES-256 enkripcija. Također, mijenja sva proširenja ekriptiranih datoteka na .RDM proširenje i počinje prikazivati ogromnu poruku upozorenja koja tvrdi da je jedini način da vratite svoje datoteke plaćanje otkupnine.

Ukoliko se ovo dogodilo i u Vašem slučaju, moramo Vas razočarati i reći da ste u velikoj nevolji. Prije svega, datoteke koje je Radamant enkriptirao ne mogu biti dekriptirane bez posebnog dekripcijskog ključa. Kako biste ga dobili, trebate platiti otkupninu od skoro $300. Ovu uplatu biste trebali izvršiti u obliku bitcoinsa unutar nekoliko dana. U suprotnome, virus oštećuje ključ i zakapa inficirane datoteke. Osim toga, možete biti prevareni i izgubiti datoteke I novac. Što možete učiniti u takvoj situaciji? Prije svega, odspojite računalo s Interneta kako biste spriječili daljnji gubitak važnih podataka. Također, skenirajte cijelo računalo pomoću Reimage te uklonite zlonamjerne datoteke koje su povezane s Radamant ransomwareom. Ukoliko su Vaše fotografije, važni dokumenti ili ostale datoteke već enkriptirane, trebali biste ih pokušati vratiti ako imate njihov backup. To možete učiniti pomoću dva alata, poznatih kao Photorec i R-Studio. Kako god, ukoliko ni ovo neće raditi, trebali biste zaboraviti na te datoteke jer su izgubljene.

The main warning messages of Radamant virus

Kako se mogu inficirati s Radamantom?

Radamant ransomware alat je trenutno posebice aktivan i lako se možete zaraziti njime tijekom pretraživanja Internetom. Zato visoko preporučamo da instalirate pouzdan anti-spyware alat i održavate ga ažuriranim. Također, klonite se ilegalnih web stranica koje pokušavaju nasamariti korisnike računala prikazivajući lažne reklame i pop-up obavijesti. Naravno, ne biste trebali zaboraviti to da morate biti oprezni sa spamovima. Kao što smo već spomenuli na početku ovog teksta, glavna metoda na koju se Radamant virus oslanja su nevaljale email poruke koje se prezentiraju kao financijske obavijesti ili drugi važni dokumenti. Ukoliko ova prijetnja uđe u sustav, počinje svoj nezaustavljiv posao i nastavlja biti pokrenut u pozadini sustava čekajući otkupninu. Jednom kada dobije signal da je otkupnina plaćena, počinje dekriptaciju datoteka. Kako god, ne postoji garancija da će ovaj proces biti pokrenut. Zato stručnjaci za sigurnost NE preporučuju plaćanje otkupnine kreatorima Radamant malwarea. Više informacija o uklanjanju ovog virusa možete pronaći na idućoj stranici.

Radamant pregled:

 • Širi se pomoću spama;
 • Skenira disk za određene datoteke te ih enkriptira;
 • Dekripcijski ključ Radamant virusa se može dobiti samo nakon plaćanja 0.5 bitcoinsa;
 • Pokrenut je u pozadini i čeka naredbu svog kreatora;
 • Komplicirano ga je ukloniti jer sakriva svoje datoteke.

Uklanjanje Radamanta sa sustava:

Ukoliko morate ukloniti Radamant virus sa svog računala, trebali biste odabrati pouzdan anti-spyware, ažurirati ga i pokrenuti skeniranje cijelog sustav. Također biste trebali ukloniti sve zlonamjerne datoteke i ostale komponente ovog ransomwarea koje se sakrivaju u Vašem računalu. Nažalost, ali gotovo je nemoguće ručno ukloniti ovaj virus jer se pokušava sakriti duboko unutar sustava čim ga infiltrira. Stručnjaci za sigurnost preporučaju korištenje samo automatske metode uklanjanja za Radamant ransomware.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Reimage (program za uklanjanje) Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Reimage (program za uklanjanje) Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Supported versions Kompatibilan sa OS X Supported versions
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Reimage, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Preporučujemo Reimage da biste uklonili štetu izazvanu virusom. Besplatan skener omogućava vam da provjerite je li vaš PC zaražen ili nije. Ako morate ukloniti malware program, morate kupiti licenciranu verziju Reimage alata za uklanjanje malware programa.

Ručni Radamant Priručnik za uklanjanje virusa:

Ukloni Radamant koristeći Safe Mode with Networking

 • Korak 1: Podigni sustav računala na Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kliknite na Start Shutdown Restart OK.
  2. Kad se vaše računalo aktivira, počnite pritiskati F8 više puta sve dok vam se ne pokaže prozor Advanced Boot Options.
  3. Na listi odaberite Safe Mode with Networking Odaberite 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Pritisnite gumb Power kod Windows ekrana za logiranje. Sada pritisnite i držite Shift, koji se nalazi na tipkovnici, pa kliknite Restart..
  2. Sada odaberite Troubleshoot Advanced options Startup Settings i na kraju pritisnite Restart.
  3. Kad se računalo aktivira, odaberite Enable Safe Mode with Networking u prozoru Startup Settings. Odaberite 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Korak 2: Ukloni Radamant

  Ulogirajte se u vaš inficirani račun i pokrenite preglednik. Preuzmite Reimage ili neki drugi renmirani anti-spyware program. Ažurirajte ga prije kompletnog skeniranja sistema i uklonite maliciozne datoteke koje pripadaju ransomware programu i završite uklanjanje virusa Radamant.

Ako ransomware program blokira Safe Mode with Networking, pokušajte sa sljedećom metodom.

Ukloni Radamant koristeći System Restore

 • Korak 1: Podigni sustav računala na Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kliknite na Start Shutdown Restart OK.
  2. Kad se vaše računalo aktivira, počnite pritiskati F8 više puta sve dok vam se ne pokaže prozor Advanced Boot Options.
  3. Na listi odaberite Command Prompt Odaberite 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Pritisnite gumb Power kod Windows ekrana za logiranje. Sada pritisnite i držite Shift, koji se nalazi na tipkovnici, pa kliknite Restart..
  2. Sada odaberite Troubleshoot Advanced options Startup Settings i na kraju pritisnite Restart.
  3. Kad se računalo aktivira, odaberite Enable Safe Mode with Command Prompt u prozoru Startup Settings. Odaberite 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Korak 2: Vratite sistemske datoteke i postavke
  1. Kada se pojavi prozor Command Prompt, upišite cd restore i kliknite Enter. Upišite 'cd restore' nez navodnika i pritisnite 'Enter'
  2. Sada upišite rstrui.exe i još jednom pritisnite Enter. Upišite 'rstrui.exe' nez navodnika i pritisnite 'Enter'
  3. Kad se pojavi novi prozor, kliknite na Next i odaberite točku vraćanja prije infiltracije Radamant. Nakon što to učinite, kliknite na Next. Kad se pojavi prozor 'System Restore', odaberite 'Next' Odaberite točku vraćanja i kliknite na 'Next'
  4. Sada kliknite na Yes da bi započeli s vraćanjem sistema. Kliknite na 'Yes' i započnite vraćanje sistema
  Jednom kad vratite sistemske datoteke i postavke na raniji datum, preuzmite i skenirajte računalo uz pomoć programa Reimage i pobrinite se da je uklanjanje virusa Radamant uspješno provedeno

Na kraju, uvijek morate razmišljati o zaštiti od crypto-ransomware programa. Da bi zaštitili vaše računalo od Radamant i ostalih ransomware programa, morate se poslužiti renomiranim anti-spyware programima kao što su Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner ili Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes

O autoru

Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Stručnjak za uklanjanje malware programa

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Ugnius Kiguolis
O tvrtci Esolutions

Izvor: https://www.2-spyware.com/remove-radamant-ransomware.html

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima