Ljestvica ozbiljnosti:  
  (50/100)

Ukloni “You Have A ZEUS Virus” Tech support scam (Besplatne instrukcija) - Poboljšan vodič

od Julie Splinters - - | Tip: Malware

Prijeti vam Zeus Virus?

Prevara uz pomoć službe za tehničku podršku "You Have A ZEUS Virus"

Upozorenja poput “You Have A ZEUS Virus” mogu alarmirati one korisnike koji su manje tehnički obrazovani i nesvjesni toga da se radi o uobičajenoj strategiji koju provode prevaranti. Spomenuti virus Zeus divljao je internetom prije nekoliko godina. Uglavnom je operirao kao Trojanski konj.

Kao što znate, takav oblik virusa smatra se veoma opasnom prijetnjom zbog sposobnosti da se prikrije u obliku legitimne datoteke, ušulja u sam uređaj i ukrade osobne podatke, uključujući podatke za prijavu na bankovni račun. Korisnici koji su doživjeli neugodno iskustvo susreta s ovim virusom i dalje vjerojatno drhte samo i na spomen ove cyber infekcije. No, takve prijeteće opasnosti i dalje inspiriraju nove generacije prevaranata.

Aktualne prevare uz pomoć službe za tehničku podršku nastoje alarmirati zastarjele ili kompromitirane operativne sisteme, dok ostale alarmiraju s opasnim ransomware virusima. Tako su i developeri ove prevare odabrali istu tehniku da bi iznudili novac. Srećom, prilično je lako identificirati i razlikovati pravu prevaru od greške u Windowsima ili sistemske notifikacije. Pokrenite proces uklanjanja prevare “You Have A ZEUS Virus” i upoznajte se preventivnim mjerama. Program ReimageIntego je jedan od mogućih izbora koji će cijeli proves ubrzati.

“You Have A ZEUS Virus” Tech support scamPrevara službe za tehničku podršku "You Have A ZEUS Virus"

Zastrašujuće poruke o napadu virusa uvijek funkcioniraju kao alat za manipulaciju ne bi li se na prevaru izvukao novac lakovjernih korisnika. Prevaranti također pokušavaju još više potpaliti osjećaj alarmantnosti tako da nude nekoliko posljedica koje će snaći inficirani sistem.

Dakle, čak i korisnici koji nisu svjesni koliko je opasan bio virus Zeus, isto tako mogu nasjesti na trik i poslušati zahtjeve prevaranata kad na monitoru ugledaju lažni BSOD (blue screen of death; plavi ekran smrti) ekran, sa strahom da mogu izgubiti svoje podatke. Obično će vas kriminalci tražiti da nazovete navedeni broj

WARNING! Your Hard drive will be DELETED if your close this page. You have a ZEUS Virus! Please call Support Now!. Call Toll-Free: 1-844-859-0337 To Stop This Process

PAŽNJA! Vaš hard disk bit će OBRISAN ako zatvorite ovu stranicu. Napao vas je ZEUS Virus! Molimo vas da odmah nazovete službu za podršku! Besplatno nazovite 1-844-859-0337 da biste zaustavili ovaj proces

Nekoliko je mogućnosti za smjer u kojem može otići navedena konverzacija ako se odlučite riskirati i nazovete ponuđeni broj telefona. Možete biti nagovoreni da instalirate lažni program za uklanjanje malware programa koji ne radi ništa drugo osim uklanjanja lažnih notifikacija “You Have A ZEUS Virus”.

Drugo, može se od vas zahtijevati plaćanje nešto više od 300 američkih dolara za to tehničko rješenje. Alternativa je da vas navodni tehničar vodi kroz zamoran proces koji navodno uklanja ovu prijetnju. Također će se od vas tražiti da prevarantima kažete određenu šifru. Čini se da to pomaže prevarantima da identificiraju lokaciju svoje žrtve. No, vjerojatno ćete totalno pobjesniti nakon što vidite račun telekomunikacijske kompanije.

Treće, prostoji mogućnost da vas poruka “You Have A ZEUS Virus” preusmjeri na neku drugu stranicu. Ukratko, možete se naći na nekoj drugoj sumnjivoj domeni na kojoj se nalaze pravi virusi. Ako u budućnosti na ekranu ugledate sličnu poruku, nemojte žuriti i pratiti upute i naredbe koje su pred vama, već uklonite “You Have A ZEUS Virus” ili neki drugi virus.

Kako ovaj malware okupira uređaje?

Iznenađuje činjenica da se ova prevara mogla infiltrirati u vaš sistem u trenutku kad ste prolazili kroz korake čarobnjaka za instalaciju. Rezultat je činjenica da ste jednostavno previdjeli dodatke koji su aktivirali preuzimanje kontrole od strane virusa “You Have A ZEUS Virus”.

Od krucijalne je važnosti koliko pažnje posvećujete instalaciji bilo kojeg programa. Imajte na umu da programi koji se distribuiraju na pouzdanim web stranicama mogu sadržavati prevarantske privitke. U tom slučaju, čak i ako instalirate Skype ili neku drugu aplikaciju, pripazite na različite tražilice i sumnjive programe koji se na takav način promoviraju.

Uklonite njihov odabir i nastavite s instalacijom samo ako ste sigurni da se neće instalirati i neka nepoželjna aplikacija.

Vodič za eliminaciju virusa “You Have A ZEUS Virus”

Iako se ne radi o kompleksnoj virtualnoj prijetnji, ne preporučujemo odabir ručnog uklanjanja. Morali biste se osloniti na sigurnosni alat koji će umjesto vas obaviti taj posao. Instalirajte anti-spyware program, recimo, ReimageIntego ili Malwarebytes i njime uklonite virus “You Have A ZEUS Virus”.

Sam proces ne traje dugo, a samo trajanje ovisi više o sposobnostima kojima raspolaže vaš hardware. Uz to, preporučujemo vam da pregledate i niže navedene upute za čišćenje vašeg preglednika od malicioznih elemenata. Za kraj, ako se ikad susretnete sa sličnom prevarom, nemojte žuriti i napraviti nešto neoprezno, već pažljivo potražite tragove koji će vam otkriti pravu prirodu fenomena s kojim ste se susreli.

 

Uz pomoć programa ReimageIntego moći ćete ukloniti štetu koju je napravio virus. Programi SpyHunter 5Combo Cleaner i Malwarebytes preporučuju se za detektiranje potencijalno nepoželjnih programa i virusa, kao i svih datoteka i unosa u registar koji su povezani s njima.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Reimage Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Intego Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Supported versions Kompatibilan sa OS X Supported versions
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Reimage Intego, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Program Reimage Intego ima besplatan ograničeni skener. Reimage Intego nudi daleko više kada kupite njegovu kompletnu verziju. Kad besplatan skener detektira probleme, možete ih ukloniti besplatnom metodom popravka ili možete odlučiti kupiti kompletnu verziju da biste te probleme uklonili automatski.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Reimage, pokušajte pokrenuti SpyHunter 5.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Intego, pokušajte pokrenuti Combo Cleaner.

Ručni “You Have A ZEUS Virus” Tech support scam Priručnik za uklanjanje:

Uklonite “You Have A ZEUS Virus” Tech support scam iz Windows sistema

Korisnicima svih preglednika preporučuje se upotreba napredne metode pokretanja PowerShella koja se nudi u uputama za Microsoft Edge. Smjernice će vam pomoći u eliminaciji svih elemenata prevare uz pomoć službe za tehničku podršku “You Have A ZEUS Virus”.

 1. Kliknite Start Control Panel Programs and Features (ukoliko ste korisnik Windows XP, kliknite na Add/Remove Programs). Kliknite 'Start -> Control Panel -> Programs and Features' (ukoliko ste korisnik 'Windows XP', kliknite na 'Add/Remove Programs').
 2. Ukoliko ste korisnik Windows 10 / Windows 8, kliknite desnom tipkom miša na donji lijevi kut ekrana. Jednom kada se Quick Access Menu pojavi, odaberite Control Panel i Uninstall a Program. Ukoliko ste korisnik 'Windows 10 / Windows 8', kliknite desnom tipkom miša na donji lijevi kut ekrana. Jednom kada se 'Quick Access Menu' pojavi, odaberite 'Control Panel' i 'Uninstall a Program'.
 3. Uklonite “You Have A ZEUS Virus” Tech support scam i srodne programe
  Ovdje, potražite “You Have A ZEUS Virus” Tech support scam ili bilo koje druge nedavno instalirane sumnjive programe.
 4. Uklonite ih te kliknite OK kako biste spremili ove promjene. Desni klik na svaki sumnjiv unos te odaberite 'Uninstall'

Uklonite “You Have A ZEUS Virus” Tech support scam iz Mac OS X sistema

 1. Ako koristite OS X, kliknite na gumb Go u gornjem lijevom kutu ekrana te odaberite Applications. Kliknite 'Go' i odaberite 'Applications'
 2. Čekajte dok ne vidite mapu Applications i potražite “You Have A ZEUS Virus” Tech support scam ili bilo koje sumnjive programe u njoj. Sada kliknite desnom tipkom miša na svaki od unosa te odaberite Move to Trash. Kliknite na svaki zlonamjeran unos i odaberite 'Move to Trash'

Uklonite “You Have A ZEUS Virus” Tech support scam iz Internet Explorer (IE)

 1. Uklonite opasne dodatke
  Otvorite Internet Explorer, kliknite na ikonu Alata (IE meni) u gornjem desnom kutu preglednika te odaberite Manage Add-ons. Kliknite na ikonu menija te odaberite 'Manage add-ons'
 2. Vidjet ćete Manage Add-ons prozor. Ovdje, potražite “You Have A ZEUS Virus” Tech support scam te ostale sumnjive dodatke. Zaustavite ove unose klikom na Disable: Desni klik na svaki od zlonamjernih unosa te odaberite 'Disable'
 3. Promijenite svoju početnu stranicu ukoliko ju je virus promijenio:
  Kliknite na ikonu alata (meni) u gornjem desnom kutu preglednika te odaberite Internet Options. Ostanite u General prozoru.
 4. Ovdje, uklonite zlonamjeran URL te unesite željeno ime domene. Kliknite Apply kako biste spremili promjene. Obrišite zlonamjerne URL adrese, unesite ime željene domene te kliknite 'Apply' kako biste spremili promjene
 5. Resetirajte Internet Explorer
  Kliknite na ikonu alata (meni) ponovo te odaberite Internet options. Idite u Advanced prozor.
 6. Ovdje, odaberite Reset.
 7. Kada ste u novom prozoru, označite Delete personal settings i ponovo odaberite Reset kako biste završili uklanjanje “You Have A ZEUS Virus” Tech support scam. Idite na 'Advanced' prozor te kliknite gumb 'Reset'. Sada odaberite 'Delete personal settings' te ponovo kliknite na gumb 'Reset'

Uklonite “You Have A ZEUS Virus” Tech support scam iz Microsoft Edge

Resetirajte postavke za Microsoft Edge (1. metoda)

 1. Pokrenite aplikaciju Microsoft Edge i kliknite na More (tri točke u gornjem desnom kutu ekrana)
 2. Kliknite na Settings za više opcija.
 3. Jednom kada pojavi prozor Settings, kliknite na gumb Choose what to clear pod opcijom Clear browsing data. Idite na Postavke i odaberite 'Choose what to clear'
 4. Ovdje odaberite sve što želite ukloniti i kliknite na Clear. Odaberite 'Clear'
 5. Sada biste desnom tipkom miša trebali kliknuti na Start (logo Windowsa). Ovdje odaberite Task Manager. Otvorite 'Start menu' i odaberite 'Task Manager'
 6. Kada ste u Processes, potražite Microsoft Edge.
 7. Kliknite na njega desnom tipkom miša i odaberite Go to details. Ukoliko ne možete vidjeti Go to details, kliknite na More details i ponovite prijašnje korake. Kliknite desnom tipkom miša na 'Microsoft Edge' i odaberite 'Go to details' Odaberite 'More details' ukoliko se ne pojavi 'Go to details'
 8. Kada se pojavi kartica Details, pronađite svaki unos koji sadrži naziv Microsoft Edge. Kliknite na svaki od njih desnom tipkom miša i odaberite End Task kako biste završili te unose. Pronađite unose Microsoft Edgea i odaberite 'End Task'

Resetiranje preglednika Microsoft Edge (2. metoda):

Ukoliko vam 1. metoda nije pomogla, morate upotrijebiti naprednu metodu za resetiranje Edgea.

 1. Pažnja: morate napraviti sigurnosnu kopiju podataka prije korištenja ove metode.
 2. Pronađite ovu mapu na svojem računalu: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 3. Odaberite svaki unos koji je tamo pohranjen i kliknite desnom tipkom miša. Nakon toga kliknite na Delete. Idite u mapu Microsoft Edge na svojem računalu, desnim klikom odaberite sve unose i kliknite na 'Delete'
 4. Kliknite na Start (logo Windowsa) i unesite window power u kućicu Search my stuff.
 5. Kliknite desnom tipkom miša na unos Windows PowerShell i odaberite Run as administrator. Pronađite Windows PowerShell, kliknite na njega desnom tipkom miša i odaberite 'Run as administrator'
 6. Jednom kada se pojavi prozor Administrator: Windows PowerShell, zalijepite ovu liniju koda nakon PS C:\WINDOWS\system32> i pritisnite Enter:
  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml -Verbose}
  Kopirajte i zalijepite potreban kod i pritisnite 'Enter'

Jednom kada su ti koraci dovršeni, “You Have A ZEUS Virus” Tech support scam bi trebao biti uklonjen iz preglednika Microsoft Edge.

Uklonite “You Have A ZEUS Virus” Tech support scam iz Mozilla Firefox (FF)

 1. Uklonite opasna proširenja
  Otvorite Mozilla Firefox, kliknite na ikonu menija (gornji desni kut) te odaberite Add-ons Extensions. Kliknite na ikonu menija te odaberite 'Add-ons'
 2. Ovdje, odaberite “You Have A ZEUS Virus” Tech support scam i ostale upitne dodatke. Kliknite Remove kako biste obrisali ove unose. Odaberite 'Extensions' te potražite zlonamjerne unose. Kliknite na 'Remove' kako biste ih se riješili
 3. Resetirajte Mozilla Firefox
  Kliknite na Firefox meni u gornjem lijevom kutu te kliknite na upitnik. Ovdje, odaberite Troubleshooting Information. Kliknite na ikonu menija i onda na '?'. Odaberite 'Troubleshooting Information'
 4. Sada ćete vidjeti Reset Firefox to its default state poruku s Reset Firefox gumbom. Kliknite na ovaj gumb nekoliko puta te završite uklanjanje “You Have A ZEUS Virus” Tech support scam. Kliknite na gumb 'Reset Firefox' nekoliko puta

Uklonite “You Have A ZEUS Virus” Tech support scam iz Google Chrome

 1. Obrišite zlonamjerne dodatke
  Otvorite Google Chrome, kliknite na ikonu menija (gornji desni kut) te odaberite Tools Extensions. Kliknite na ikonu menija. Odaberite 'Tools' i 'Extensions'
 2. Ovdje odaberite “You Have A ZEUS Virus” Tech support scam te ostale zlonamjerne dodatke te odaberite ikonu koša za smeće kako biste obrisali ove unose. Potražite zlonamjerne unose i obrišite svakog od njih klikom na ikonu koša za smeće
 3. Ponovo kliknite na ikonu menija te odaberite Settings Manage Search engines pod sekcijom Search . kada ste u 'Settings', odaberite 'Manage search engines...'
 4. Kada ste u Search Engines..., uklonite zlonamjerne tražilice. Trebali biste ostaviti samo Google kao svoje željeno ime domene. Kliknite na 'X' kako biste uklonili zlonamjerne URL adrese
 5. Resetirajte Google Chrome
  Kliknite na ikonu menija u gornjem desnom kutu Vašeg Google Chrome te odaberite Settings.
 6. Idite na kraj stranice te kliknite na Reset browser settings. Kada ste u 'Settings', idite dolje do gumba 'Reset browser settings' te kliknite na njega
 7. Kliknite Reset kako biste potvrdili ovu akciju i završili uklanjanje “You Have A ZEUS Virus” Tech support scam. Kliknite na gumb 'Reset' kako biste završili uklanjanje

Uklonite “You Have A ZEUS Virus” Tech support scam iz Safari

 1. Uklonite opasna proširenja
  Otvorite web preglednik Safari te kliknite na Safari u meniju u gornjem lijevom kutu ekrana. Jednom kada učinite ovo, odaberite Preferences. Kliknite na 'Safari' i odaberite 'Preferences'
 2. Ovdje, odaberite Extensions i potražite “You Have A ZEUS Virus” Tech support scam ili ostale sumnjive unose. Kliknite na gumb Uninstall kako biste se riješili svakog od njih. Idite na 'Extensions' i uklonite zlonamjrne dodatke
 3. Resetirajte Safari
  Otvorite web preglednik Safari te kliknite na Safari u sekciji meni u gornjem lijevom kutu ekrana. Ovdje, odaberite Reset Safari.... Kliknite na 'Safari' i odaberite 'Reset Safari...'
 4. Sada ćete vidjeti detaljan dijaloški prozor pun opcija resetiranja. Sve ove opcije su većinom označene, ali možete odabrati koje od njih želite resetirati. Kliknite na gumb Reset kako biste završili proces uklanjanja “You Have A ZEUS Virus” Tech support scam. Odaberite sve opcije i kliknite na gumb 'Reset'

Nemojte dopustiti da vas vlada špijunira

Vlada ima mnogo problema vezanih uz praćenje korisnika i korisničkih podataka, kao i sa špijuniranjem građana, pa biste trebali uzeti u obzir i naučiti nešto više o sumnjivim praksama prikupljanja podataka. Pokušajte izbjeći bilo kakav pokušaj vlade da vas prati ili špijunira tako da na internetu postanete potpuno anonimni.

Možete odabrati drugu lokaciju kad budete online i pristupati bilo kakvom materijalu bez nekih posebnih ograničenja na sadržaj. Veoma lako možete imati internetsku vezu bez ikakvih rizika od hakerskih napada koristeći Private Internet Access VPN.

Kontrolirajte informacije kojima može pristupiti vlada ili bilo koja neželjena stranka i surfajte internetom bez mogućnosti da vas se špijunira. Čak i ako niste umiješani u ilegalne aktivnosti ili vjerujete svojem izboru usluga i platformi, budite sumnjičavi oko vlastite sigurnosti i poduzmite mjere predostrožnosti korištenjem usluge VPN-a.

Za slučaj malware napada, napravite sigurnosne kopije datoteka za kasniju upotrebu

Korisnici računala mogu na razne načine izgubiti podatke zahvaljujući cyber infekcijama ili upravo njihovom štetnom djelovanju. Softverski problemi koje stvaraju malware programi ili direktan gubitak podataka zbog šifriranja mogu dovesti do problema sa samim uređajem ili čak nanijeti permanentna oštećenja. Kada imate aktualne sigurnosne kopije, na veoma lagan način možete se oporaviti nakon takvog incidenta i nastaviti s radom.

Najbitnije je kreirati ažuriranja za svoje sigurnosne kopije, i to nakon bilo kakve promjene na računalu, pa ćete se moći vratiti točno u vrijeme prije nego je malware bilo što uspio promijeniti ili prije nego problemi s uređajem uzrokuju probleme s performansama ili oštećenje podataka. Kada imate raniju verziju svakog bitnog dokumenta ili projekta, lako ćete izbjeći frustracije i nervne slomove. To je pogotovo korisno kada se malware stvori niotkuda. Za potrebe vraćanja sistema u određenu točku u vremenu možete upotrijebiti Data Recovery Pro.

O autoru
Julie Splinters
Julie Splinters - Specijalist za uklanjanje malware programa

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Julie Splinters
O tvrtci Esolutions

Izvor: https://www.2-spyware.com/remove-you-have-a-zeus-virus-tech-support-scam.html
Vodič za uklanjanje na drugim jezicima

Vaše mišljenje u vezi sa “You Have A ZEUS Virus” Tech support scam