Ljestvica ozbiljnosti:  
  (99/100)

Uklonite virus Bitcoin (Instrukcija za uklanjanje) - Oct 2020 ažuriranje

od Jake Doevan - - | Tip: Trojanci

Glavne značajke Bitcoin virusa

Bitcoin virus

Bitcoin virus (također može biti pronađen kao BitconMiner ili Bitcoin Mining virus) je zlonamjeran trojanski konj, koji je postavljen tako da infiltrira računala i na njemu pokreće kompleksne zadatke. U zamjenu za to, ovaj virus generira bitcoine svojim kreatorima. Za one koji do sad nisu čuli za ovaj termin, reći ćemo da je Bitcon virtualna valuta, koja je već postigla ratu cirkulacije od 13 milijuna.

Jedan bitcoin možete kupiti za $429, a očekivano je da će se cijena uskoro dići do jedne tisuće. Nije iznenađujuće da čak najreputabilnije tvrtke prihvaćaju ovu valutu. Kako god, valuta nije kreirana preko novčane agencije, već kroz računala koja izvode CPU-intenzivne kripto kalukacije, stoga nije iznenađujuće da su prevaranti počeli koristiti viruse kako bi ilegalno generirali Bitcoine. Najpoznatiji se zovu CPU Miner i Vnlgp Miner.

Nažalost, teško je za primjetiti kada je računalo zaraženo Bitcoin virusom. Sudeći prema stručnjacima, ovaj malware se pokušava sakriti tako da radi samo kada korisnik ne koristi svoje računalo. Kako god, Bitcoin malware možete primjetiti prateći brzinu računala. Rečeno je da se korištenje CPU-a računala znanto povećava kada ga virus infiltira, stoga nemojte ignorirati takve promjene. Skenirajte svoje računalo pomoću Reimage Reimage Cleaner Intego kako biste dva puta provjerili sustav i uklonili BItcoin virus sa svog računala.

Bitcoin virus

Bitcoin ransomware: nova generacija Bitcoin virusa

Bitcoin ransomware je specifična verzija Bitcoin virusa, koji infiltrira računala bez korisnikovog dopuštenja i tada enkriptira njene/njegove datoteke. Ova prijetnja je primjećena nakon enkriptiranja cijele mreže jednog medicinskog centra u SAD-u.

Kako god, također može zaraziti i druge korisnike tako da im oduzme sve datoteke. Jednom kada završi s enkripcijom žrtvinih datoteka, Bitcoin ransomware prikazuje poruku upozorenja koja od žrtve traži da plati otkupninu u iznosu od 1.5 bitcoina. Molimo vas da to NE plaćate jer možete završiti s ničim! Imajte na umu da se suočavate s prevarantima koji će vam ukrasti novac i ostaviti vas s posebnim kodom koji je potreban da enkriptirate datoteke.

U tom slučaju, trebali biste ukloniti Bitcoin ransomware sa svog računala pomoću Reimage Reimage Cleaner Intego i pokušati enkriptirati svoje datoteke pomoću ovih alata: Photorec i R-studio.

Kako se mogu inficirati Bitcoin virusom?

Sudeći prema stručnjacima za sigurnost, Bitcoin virus se najčešće širi preko Skype mreže, ali je također primjećen i na ostalim društvenim mrežama, stoga imajte to na umu.

Tipično se virus oslanja na spam poruke koje tvrde nešto poput “ovo je moja omiljena slika” i sadrže zlonamjerne datoteke. Naravno, virus pokušava uvjeriti svoju žrtvu da preuzme datoteku na svoje računalo. Ukoliko želite izbjeći Bitcoin virus, klonite se takvih poruka. Jednom kada žrtva preuzme “sliku”, ne samo da dopušta zlonamjernim datotekama da uđu u računalo, već dopušta virusu da se spoji na računalo preko servera za upravljanje i kontroliranje.

Jednom kada je unutra i aktivan, Bitcoin virus krade bankovne podatke, prati pritiske tipkovnice i preuzima još više malware infekcija na ciljano računalo. Zbog toga morate ukloniti Bitcoin virus čim uđe u računalo.

Kako mogu ukloniti Bitcoin virus?

Ukoliko mislite da je vaše računalo zaraženo Bitcoin virusom, trebali biste ga skenirati ažurnim anti-spyware alatom poput Reimage Reimage Cleaner Intego ili SpyHunter 5Combo Cleaner. Budite sigurni da provjerite sustav čim primjetite promjene u brzini rada računala jer je to jedini način da se riješite ove prijetnje bez dodatnih problema.

Pojava drugih virusa i gubitak osjetljivih informacija također mogu biti očekivani kad je Bitcoin malware prisutan na računalu. Ovi programi bi vam također trebali pomoći kod uklanjanja Bitcoin ransomware infekcije. Kako god, ponekad virusi koji su kategorizirano kao ransomware blokiraju anti-virusni softver kako bi spriječili svoje uklanjanje. Ukoliko se trenutno suočavate s takvim problemom, pratite vodič ispod:

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Reimage Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Intego Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Supported versions Kompatibilan sa OS X Supported versions
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Reimage Intego, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Program Reimage Intego ima besplatan ograničeni skener. Reimage Intego nudi daleko više kada kupite njegovu kompletnu verziju. Kad besplatan skener detektira probleme, možete ih ukloniti besplatnom metodom popravka ili možete odlučiti kupiti kompletnu verziju da biste te probleme uklonili automatski.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Reimage, pokušajte pokrenuti SpyHunter 5.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Intego, pokušajte pokrenuti Combo Cleaner.
Bitcoin virus fotografija
Bitcoin virus fotografijaBitcoin virus fotografijaBitcoin virus fotografija
Bitcoin virus fotografija

Ručni Bitcoin Priručnik za uklanjanje virusa:

Ukloni Bitcoin koristeći Safe Mode with Networking

 • Korak 1: Podigni sustav računala na Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kliknite na Start Shutdown Restart OK.
  2. Kad se vaše računalo aktivira, počnite pritiskati F8 više puta sve dok vam se ne pokaže prozor Advanced Boot Options.
  3. Na listi odaberite Safe Mode with Networking Odaberite 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Pritisnite gumb Power kod Windows ekrana za logiranje. Sada pritisnite i držite Shift, koji se nalazi na tipkovnici, pa kliknite Restart..
  2. Sada odaberite Troubleshoot Advanced options Startup Settings i na kraju pritisnite Restart.
  3. Kad se računalo aktivira, odaberite Enable Safe Mode with Networking u prozoru Startup Settings. Odaberite 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Korak 2: Ukloni Bitcoin

  Ulogirajte se u vaš inficirani račun i pokrenite preglednik. Preuzmite Reimage Reimage Cleaner Intego ili neki drugi renmirani anti-spyware program. Ažurirajte ga prije kompletnog skeniranja sistema i uklonite maliciozne datoteke koje pripadaju ransomware programu i završite uklanjanje virusa Bitcoin.

Ako ransomware program blokira Safe Mode with Networking, pokušajte sa sljedećom metodom.

Ukloni Bitcoin koristeći System Restore

 • Korak 1: Podigni sustav računala na Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kliknite na Start Shutdown Restart OK.
  2. Kad se vaše računalo aktivira, počnite pritiskati F8 više puta sve dok vam se ne pokaže prozor Advanced Boot Options.
  3. Na listi odaberite Command Prompt Odaberite 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Pritisnite gumb Power kod Windows ekrana za logiranje. Sada pritisnite i držite Shift, koji se nalazi na tipkovnici, pa kliknite Restart..
  2. Sada odaberite Troubleshoot Advanced options Startup Settings i na kraju pritisnite Restart.
  3. Kad se računalo aktivira, odaberite Enable Safe Mode with Command Prompt u prozoru Startup Settings. Odaberite 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Korak 2: Vratite sistemske datoteke i postavke
  1. Kada se pojavi prozor Command Prompt, upišite cd restore i kliknite Enter. Upišite 'cd restore' nez navodnika i pritisnite 'Enter'
  2. Sada upišite rstrui.exe i još jednom pritisnite Enter. Upišite 'rstrui.exe' nez navodnika i pritisnite 'Enter'
  3. Kad se pojavi novi prozor, kliknite na Next i odaberite točku vraćanja prije infiltracije Bitcoin. Nakon što to učinite, kliknite na Next. Kad se pojavi prozor 'System Restore', odaberite 'Next' Odaberite točku vraćanja i kliknite na 'Next'
  4. Sada kliknite na Yes da bi započeli s vraćanjem sistema. Kliknite na 'Yes' i započnite vraćanje sistema
  Jednom kad vratite sistemske datoteke i postavke na raniji datum, preuzmite i skenirajte računalo uz pomoć programa Reimage Reimage Cleaner Intego i pobrinite se da je uklanjanje virusa Bitcoin uspješno provedeno

Na kraju, uvijek morate razmišljati o zaštiti od crypto-ransomware programa. Da bi zaštitili vaše računalo od Bitcoin i ostalih ransomware programa, morate se poslužiti renomiranim anti-spyware programima kao što su Reimage Reimage Cleaner Intego, SpyHunter 5Combo Cleaner ili Malwarebytes

Nemojte dopustiti da vas vlada špijunira

Vlada ima mnogo problema vezanih uz praćenje korisnika i korisničkih podataka, kao i sa špijuniranjem građana, pa biste trebali uzeti u obzir i naučiti nešto više o sumnjivim praksama prikupljanja podataka. Pokušajte izbjeći bilo kakav pokušaj vlade da vas prati ili špijunira tako da na internetu postanete potpuno anonimni.

Možete odabrati drugu lokaciju kad budete online i pristupati bilo kakvom materijalu bez nekih posebnih ograničenja na sadržaj. Veoma lako možete imati internetsku vezu bez ikakvih rizika od hakerskih napada koristeći Private Internet Access VPN.

Kontrolirajte informacije kojima može pristupiti vlada ili bilo koja neželjena stranka i surfajte internetom bez mogućnosti da vas se špijunira. Čak i ako niste umiješani u ilegalne aktivnosti ili vjerujete svojem izboru usluga i platformi, budite sumnjičavi oko vlastite sigurnosti i poduzmite mjere predostrožnosti korištenjem usluge VPN-a.

Za slučaj malware napada, napravite sigurnosne kopije datoteka za kasniju upotrebu

Korisnici računala mogu na razne načine izgubiti podatke zahvaljujući cyber infekcijama ili upravo njihovom štetnom djelovanju. Softverski problemi koje stvaraju malware programi ili direktan gubitak podataka zbog šifriranja mogu dovesti do problema sa samim uređajem ili čak nanijeti permanentna oštećenja. Kada imate aktualne sigurnosne kopije, na veoma lagan način možete se oporaviti nakon takvog incidenta i nastaviti s radom.

Najbitnije je kreirati ažuriranja za svoje sigurnosne kopije, i to nakon bilo kakve promjene na računalu, pa ćete se moći vratiti točno u vrijeme prije nego je malware bilo što uspio promijeniti ili prije nego problemi s uređajem uzrokuju probleme s performansama ili oštećenje podataka. Kada imate raniju verziju svakog bitnog dokumenta ili projekta, lako ćete izbjeći frustracije i nervne slomove. To je pogotovo korisno kada se malware stvori niotkuda. Za potrebe vraćanja sistema u određenu točku u vremenu možete upotrijebiti Data Recovery Pro.

O autoru
Jake Doevan
Jake Doevan - Život je prekratak da bi se trošio na borbu s virusima

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Jake Doevan
O tvrtci Esolutions

Izvor: https://www.2-spyware.com/remove-bitcoin-virus.html
Vodič za uklanjanje na drugim jezicima

Vaše mišljenje u vezi sa Bitcoin virus