Ljestvica ozbiljnosti:  
  (10/100)

Uklonite adware DNS Unlocker

123

Što je to DNS Unlocker?

Dns Unlocker besplatna je aplikacija koja je već pokrenula brojne rasprave među korisnicima na internetu. Tako su stručnjaci za sigurnost odlučili to malo detaljnije istražiti. Nažalost, rezultati nisu baš sjajni jer izgleda da se ovaj alat može kategorizirati kao adware i potencijalno nepoželjna aplikacija. Baš kao i njen klon CloudScout, ova aplikacija obećaje sljedeće: Unblock blocked websites and digital media for Free! Our DNS service is faster than VPM, simpler to setup... (op. prev. Besplatno deblokiranje blokiranih web stranica i digitalnih medija! naša DNS usluga brža je od VPM-a, jednostavnija za postavljanje…). Međutim, izgleda da korisnik niti ne razmišlja o preuzimanju ovog programa na računalo jer se on tamo može pojaviti bez njegovog direktnog odobrenja. To se događa zbog toga što se ovaj program širi zavaravajućom marketinškom strategijom koja se zove “bundling”. Stručnjaci su detektirali ovu aplikaciju kako putuje rame uz rame s drugim freeware programima, npr. download managerima, programima za kreiranje PDF datoteka, media playerima, itd. Takvi paketi programa obično se reklamiraju na poznatim web portalima kao što su download.com, soft32.com, softonoc.com, cnet.com, itd. Osim toga, da bi se tijekom instalacije nekog besplatnog programa detektirao privitak koji sadrži adware DNS Unlocker, nužno je dobro obratiti pažnju na svaki od koraka instalacije, jer se ovaj alat trudi ostati neprimjetan na vrlo nepošten način. Zato je i okarakteriziran kao potencijalno nepoželjan program (PUP).

DNS Unlocker podržava najpopularnije preglednike, uključujući i Google Chrome, Mozillu Firefox i Internet Explorer. Jednom kad se nađe u ciljanom računalu, program će pokušati preuzeti svaki od ranije spomenutih preglednika i početi iniciranje marketinških kampanja koje generiraju zaradu od oglašavanja. Zbog toga će DNS Unlocker generirati tone reklama koje će se prikazivati u obliku linkova u tekstu, natpisa, pop-up reklama, itd. Budite pažljivi s komercijalnim ponudama, čak i ako vam izgledaju privlačno. U stvarnosti, ovaj sumnjivi adware program želi vas primorati da posjetite unaprijed određene stranice koje, nažalost, mogu biti nepouzdane i nesigurne. Prema tome, da bi spriječili riskantna preusmjeravanja koja uzrokuje DNS Unlocker, preskočite svaki od tih oglasa i izbjegnite bilo kakav sadržaj do kojeg ste došli uz pomoć ovog programa. Ako ste već primili lažnu reklamu, doživjeli preusmjeravanje, usporavanja i ostale probleme, najbolje bi vam bilo provesti kompletno skeniranje uz pomoć pristojnog anti-malware programa, kao što je SpyHunter.

DNS Unlocker

Kako DNS Unlocker može preuzeti kontrolu nad mojim računalom?

Kao što smo već spomenuli iznad, infiltracija DNS Unlockera usko je povezana s paketima programa. Developeri ove aplikacije oslanjaju se na metodu distribucije koju nazivaju “bundling”, što je zapravo prevara u distribuciji adware programa, otimača preglednika i ostalih potencijalno nepoželjnih programa među korisnicima koji toga uopće nisu niti svjesni. Obično se reklame DNS Unlockera počinju prikazivati odmah nakon instalacije popularnih aplikacija kao što su download manageri ili software za emitiranje video materijala. Budite jako oprezni jer paketi programa sadrže više od samo dva programa, pa je vrlo lako moguće da je DNS Unlocker u pratnji još jednog potencijalno nepoželjnog programa, kao što je npr. YoutubeAdBlocker, Junk Cleaner, CouponScanner i mnogi drugi. Ako želite spriječiti instalaciju ovog i sličnih programskih paketa, morate početi daleko pažljivije instalirati besplatne programe. Zapamtite da morate odabrati “Naprednu” ili “Prilagođenu” (op. prev. “Advanced” ili “Custom”) opciju za instalaciju koja također može biti označena i kao “Brza” ili “Jednostavna” (op. prev. “Quick” ili “Basic”). Na taj način doći ćete u situaciju da možete vidjeti i deselektirati sve “opcionalne komponente”. Da bi to učinili, morat ćete kroz cijeli proces instalacije proći korak po korak i poništiti kvačice koje su odabrane unaprijed umjesto vas.

Uklanjanje DNS Unlockera je preporučeno čim otkrijete ovu aplikaciju instaliranu na svom računalu. U suprotnome, možete početi patiti od raznih preusmjerenja, usporavanja, reklama, gubitka informacija i sličnih problema.

Ažuriranje uklanjanja DNS Unlocker virusa (1):

Čini se da ova reklamna infekcija može promijeniti DNS postavke Vašeg računala. Kako biste u potpunosti uklonili DNS Unlocker, morate pratiti korake za uklanjanje koji su dani na idućoj stranici ovog članka i vratiti DNS postavke na svom računalu. Za to, možete pratiti ovaj vodič:

  1. Otvorite “Upravljačku ploču” na svom računalu i idite na “Mreže i Internet” -> “Centar za mreže i zajedničko korištenje” -> “Promjena postavki prilagodnika”. Trebali biste vidjeti svoju aktivnu internet mrežu.
  2. Kliknite desnom tipkom miša na mrežu, odaberite “Svojstva” i pronađite “Verzija Internetskog Protokola 4 (TCP/IPv4)”. Odaberite je i ponovo kliknite na “Svojstva”. Kada ste u prozoru svojstva, provjerite da li su “Automatski pribavi IP adresu” i “Automatski pribavi adresu DNS poslužitelja” odabrani. Kao što smo Vas već upozorili, DNS Unlocker malware može pokušati promijeniti ove postavke kako bi spriječio njegovo uklanjanje.
  3. Odaberite “U redu” kako biste spremili promjene.

Ažuriranje uklanjanja DNS Unlockera (2):

Poznato je da se ova aplikacija tipa reklamne infekcije već nekoliko puta ažurirala. Sudeći prema posljednjim novostima, može sakrivati svoje datoteke u Vašem računalu u nadi da ih nećete otkriti. Ukoliko ste već koristili ažuran anti-spyware za skeniranje svog računala za zlonamjerne datoteke ili pratili naš vodič za uklanjanje DNS Unlockera i niste ga uspjeli ukloniti, pratite iduće korake:

  1. Otvorite “Upravljačku ploču” i idite na “Izgled i personalizacija” -> “Mogućnosti eksplorera za datoteke”
  2. Idite na karticu “Prikaz” i odaberite “Prikaži skrivene datoteke, mape i pogone” te odznačite “Sakrij datotečne nastavke za poznate vrste datoteka”. Kliknite na “Primjeni” kako biste spremili promjene. 
  3. Sada kliknite tipku Windows i R istovremeno kako biste pokrenuli Pokreni i unesite %temp%. Nakon što kliknete na Enter, trebali biste se naći u novom direktoriju.
  4. Odaberite svaku privremenu datoteku koju vidite i sve ih obrišite.

Također biste trebali provjeriti svoje “Programske Files” i “Program Data Folders” za sumnjive datoteke koje pripadaju DNS Unlocker irusu. Budite sigurni da ste provjerili oba diska, C: i D:. Napokon, ukoliko se DNS Unlocker nije prestao prikazivati na Vašem web pregledniku, trebali biste ići u “Appdata” mapu i obrisati svoje profile za ovaj web preglednik.

Postoji mogućnost da smo povezani sa proizvodima koje preporučamo na ovoj stranici. Puno razotkrivanje nalazi se u Pravilima korištenja. Preuzimanjem bilo kojeg sadržaja danog od strane Anti-spyware softvera za uklanjanje Adware program DNS Unlocker slažete se sa našim pravila privatnosti i ugovor o korištenju.
SpyHunter se preporučuje za deinstalaciju Adware program DNS Unlocker. Besplatan skener omogućava vam da provjerite je li vaš PC zaražen ili nije. Ako morate ukloniti malware program, morate kupiti licenciranu verziju SpyHunter alata za uklanjanje malware programa.

Više informacija o ovom programu može se pronaći u kritici SpyHunter.

Ako ste odlučili odabrati neki drugi anti-spyware program, deinstalirajte SpyHunter sa svog računala.
Webroot SecureAnywhere AntiVirus je preporučen alat za deinsalaciju Adware program DNS Unlocker. 

Trebali biste potvrditi korištenje besplatne probe programa da otkriva trenutnu verziju parazita.
preko 40.000.000 preuzimanja!
ALternativni Softver
Malwarebytes Anti Malware
Testirali smo efikasnost Malwarebytes Anti Malware u uklanjanju Adware program DNS Unlocker (2016-03-23)
Reimage
Testirali smo efikasnost Reimage u uklanjanju Adware program DNS Unlocker (2016-03-23)

Vodič za uklanjanje na drugim jezicimaLajkaj nas na Facebook-u