Uklonite virus Facebook video (Vodič za uklanjanje) - lip 2018 ažuriranje

Facebook video Priručnik za uklanjanje virusa

Što je Virus Facebook video?

Virus Facebook video: novi malware koji napada vašu društvenu mrežu

Facebook video virus

U posljednje vrijeme primili smo mnogo pitanja u vezi virusa Facebook video. Korisnici računala žale se da ne mogu zaustaviti Facebook virus koji prati njihove Facebook profile i konstantno dijeli automatske objave na zidu, a one sadrže sumnjive linkove. Te objave nose nazive kao što su “Moj privatni video”, “Moj prvi video” ili “Privatni video”.

Virus u objavi označi 20 prijatelja i tako pokušava privući pažnju korisnika Facebooka. Uz to, virus Facebook video preko privatnih poruka direktno šalje maliciozne linkove Facebook prijateljima svoje žrtve. Čini se da je ovaj virus nezaustavljiv; istražili jedno zaraženo računalo i otkrili kako virus funkcionira.

Virus Facebook video povezan je s malware programom koji prati preglednik svoje žrtve. Iako neki od stručnjaka tvrde da je dovoljno ukloniti sumnjivu ekstenziju iz preglednika, takvo objašnjenje ipak nije dovoljno precizno. Zapravo, otkrili smo da malware aplikacija Facebook video zatvara otvorene kartice (tabove) preglednika i otvara novi prozor u trenutku kad žrtva pokuša otvoriti postavke “Proširenja” (ekstenzije).

Očito je da ovaj virus pokušava spriječiti korisnika u brisanju maliciozne ekstenzije za web preglednik. Otkrili smo također da se ekstenzija povezana s ovim virusom zove Ace Stream Web Extension. No, prije nego uklonite tu ekstenziju, morat ćete pronaći i iz računala eliminirati komponente koje su s njom povezane. Prije svega, preporučujemo vam da otvorite Windows Task Manager (Control+Alt+Delete) i pregledate sve sumnjive procese na svojem računalu.

Facebook video virus

Na računalu koje su testirali stručnjaci tvrtke virusi.hr bio je aktivan proces ace_engine.exe i čini se da je on odgovoran za nepravilno funkcioniranje preglednika kad pokušate pristupiti “Proširenjima”. Međutim, to nije kraj jer smo također otkrili da je u sistemu bio instaliran i Ace Stream Media 3.1.0 koji isto tako povezan s virusom Facebook video. Nakon deinstalacije tog programa i gašenja procesa ace_engine.exe, napokon možete pristupiti postavkama preglednika i obrisati Ace Stream Web Extension iz sekcije “Proširenja”.

Moramo vam reći da ovaj virus može biti povezan i s drugim programima i ekstenzijama jer službena verzija Ace Streama NIJE maliciozan program. Cyber kriminalci često nastoje pokvariti legitimne programe dodavanjem malicioznih komponenti da bi ih nakon toga distribuirali internetom. Također vam preporučujemo da pregledate i obrišete sve sumnjive Facebook aplikacije kojima ste u posljednje vrijeme dali dopuštenje za pristup vašem Facebook računu.

Razumijemo ako su vam ove upute konfuzne. Osim toga, virus Facebook video može biti povezan s drugim opasnim programima, pa zbog toga preporučujemo upotrebu moćnih antimalware programa za uklanjanje Facebook video virusa iz vaših računala. Da biste to učinili, preporučujemo program FortectIntego.

Facebook video virus

Kako se širi virus Facebook video?

Virus s porukom “Moj privatni video”širi se jako brzo jer većina korisnika Facebooka ne uspijeva identificirati te objave i poruke kao obmanjujući i maliciozan sadržaj. NIKAD ne biste smjeli kliknuti na objavu ili link koji vam pošalje netko od vaših Facebook prijatelja, ako barem malo sumnjate da oni ne bi dijelili takav sadržaj na popularnoj društvenoj mreži.

Nažalost, mnogi korisnici računala kliknu na takav sadržaj UPRAVO zato jer ne mogu vjerovati da bi njihov prijatelj ili prijateljica tako nešto javno objavili. Nažalost, klikanjem na takve maliciozne video snimke uzrokuje preuzimanje malware programa na računalo, a on nakon toga preuzima kontrolu nad Facebook računom svoje žrtve.

  • Da biste izbjegli infiltraciju virusa Facebook video, ne biste smjeli klikati na sumnjive objave ili linkove koje su vam poslali prijatelji. Ako sumnjate nešto, pitajte prijatelja ili prijateljicu jesu li to namjerno objavili i podijelili s vama.
  • Još jedna stvar koju morate znati je da se video snimke koje se dijele na Facebooku (nije bitno jesu li uploadane direktno na stranicu ili se dijele preko YouTube servisa) počnu reproducirati nakon što kliknete na njih. Ako ste nakon klikanja na video preusmjereni na neku sumnjivu stranicu koja vas traži dopuštenje za pristup vašem Facebook računu ili vas tjera da na računalo preuzmete neku aplikaciju, velika je šansa da ta objava na Facebooku sadrži maliciozan link
  • Virus Facebook video također možete instalirati s nekim drugim besplatnim programom. Toplo vam preporučujemo da izbjegavate preuzimanje programa s opasnih stranica za dijeljenje datoteka (sharing) jer riskirate download programskih paketa. Radi se o paketu programa u koji je uključen jedan glavni program i nekoliko nekoliko opcionalnih aplikacija koje se s glavnom mogu instalirati u sistem vašeg računala. Za te opcionalne datoteke obično se ispostavi da se radi o opasnim aplikacijama, pa je preporučena upotreba Naprednih/Prilagođenih postavki instalacije.

Facebook video virus

Upute za uklanjanje virusa Facebook video

Na prvoj stranici ponudili smo vam kratko objašnjenje o tome kako ručno ukloniti virus Facebook video. No, morate znati se ovaj malware širi uz pomoć drugih opasnih programa i računalnih virusa, pa čak i uklanjanje svih sumnjivih datoteka i proširenja preglednika iz računala možda vam neće pomoći da se riješite ovog virusa.

Zbog toga vam, stručnjaci tvrtke virusi.hr preporučuju da svoje računalo skenirate moćnim anti-spyware alatom koji će detektirati i eliminirati sve opasne datoteke i programe koji su povezani s malware aplikacijom Facebook video. Ako i dalje imate problema, molimo vas da kontaktirate naš tim za podršku koji će vam pomoći. Sretno!

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Fortect Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Intego Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Kompatibilan sa macOS
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Fortect Intego, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Program Fortect Intego ima besplatan ograničeni skener. Fortect Intego nudi daleko više kada kupite njegovu kompletnu verziju. Kad besplatan skener detektira probleme, možete ih ukloniti besplatnom metodom popravka ili možete odlučiti kupiti kompletnu verziju da biste te probleme uklonili automatski.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Fortect, pokušajte pokrenuti SpyHunter 5.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Intego, pokušajte pokrenuti Combo Cleaner.

Preporučujemo Vam

Nemojte dopustiti da vas vlada špijunira

Vlada ima mnogo problema vezanih uz praćenje korisnika i korisničkih podataka, kao i sa špijuniranjem građana, pa biste trebali uzeti u obzir i naučiti nešto više o sumnjivim praksama prikupljanja podataka. Pokušajte izbjeći bilo kakav pokušaj vlade da vas prati ili špijunira tako da na internetu postanete potpuno anonimni.

Možete odabrati drugu lokaciju kad budete online i pristupati bilo kakvom materijalu bez nekih posebnih ograničenja na sadržaj. Veoma lako možete imati internetsku vezu bez ikakvih rizika od hakerskih napada koristeći Private Internet Access VPN.

Kontrolirajte informacije kojima može pristupiti vlada ili bilo koja neželjena stranka i surfajte internetom bez mogućnosti da vas se špijunira. Čak i ako niste umiješani u ilegalne aktivnosti ili vjerujete svojem izboru usluga i platformi, budite sumnjičavi oko vlastite sigurnosti i poduzmite mjere predostrožnosti korištenjem usluge VPN-a.

Za slučaj malware napada, napravite sigurnosne kopije datoteka za kasniju upotrebu

Korisnici računala mogu na razne načine izgubiti podatke zahvaljujući cyber infekcijama ili upravo njihovom štetnom djelovanju. Softverski problemi koje stvaraju malware programi ili direktan gubitak podataka zbog šifriranja mogu dovesti do problema sa samim uređajem ili čak nanijeti permanentna oštećenja. Kada imate aktualne sigurnosne kopije, na veoma lagan način možete se oporaviti nakon takvog incidenta i nastaviti s radom.

Najbitnije je kreirati ažuriranja za svoje sigurnosne kopije, i to nakon bilo kakve promjene na računalu, pa ćete se moći vratiti točno u vrijeme prije nego je malware bilo što uspio promijeniti ili prije nego problemi s uređajem uzrokuju probleme s performansama ili oštećenje podataka. Kada imate raniju verziju svakog bitnog dokumenta ili projekta, lako ćete izbjeći frustracije i nervne slomove. To je pogotovo korisno kada se malware stvori niotkuda. Za potrebe vraćanja sistema u određenu točku u vremenu možete upotrijebiti Data Recovery Pro.

O autoru
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Linas Kiguolis
O tvrtci Esolutions

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima