Ljestvica ozbiljnosti:  
  (50/100)

Uklonite virus Firefox redirect

12

Što je virus koji preusmjerava Firefox?

Virus koji preusmjerava Firefox opasna je cyber infekcija koja vrlo lako može izazvati više problema svojim žrtvama. Kao što sugerira ime virusa, on lako može preuzeti kontrolu nad internet preglednikom Mozilla Firefox. Treba biti oprezan i znati da u trenutku pisanja ovog članka svaki od internet preglednika može biti napadnut od strane ovog virusa. Više informacija o virusu koji preusmjerava Google Chrome možete pronaći ovdje, dok je virus koji preusmjerava IE opisan ovdje. Molimo vas da dva puta provjerite sigurnosnu razinu zaštite vašeg računala i pobrinete se da je svaki od vaših sigurnosnih programa ažuriran. Za prevenciju infiltracije virusa koji preusmjerava Firefox, preporučujemo da razmislite o instaliranju renomiranog anti-spyware programa, kao što je SpyHunter ili Webroot SecureAnywhere AntiVirus. Ovi programi pokazuju izvrsne rezultate u borbi protiv ovih, ali i njima sličnih otimača preglednika.

Najočitiji znak koji ukazuje na to da je vaše računalo pogođeno virusom koji preusmjerava Firefox neprestana su preusmjeravanja na neželjene web stranice. U većini slučajeva, ta metoda koristi se kao pomoć u poboljšanju rangiranja stranice ili prodaji, pa ne iznenađuje činjenica da su prepune komercijalnih pop-up reklama, linkova, reklama na natpisima i sličnim sadržajem. Molimo vas da NE klikate na njih jer tako možete na prevaru biti nagovoreni na preuzimanje dodatnih virusa na vaše računalo. Jednom kad otimač Mozilla Firefoxa inficira sistem, on također može izmijeniti dio njegovih postavki, poput početne stranice, zadane tražilice i tome sličnih postavki. Nakon što pogrešno konfigurira preglednik, ova prijetnja može početi s praćenjem žrtve i njenih navika tijekom surfanja i može prikupljati podatke o najposjećenijim stranicama i podatke koje korisnik upisuje tijekom posjeta tim stranicama. Iako se virus koji preusmjerava Firefox ne smatra ekstremno opasnim, morali bi se držati što je dalje moguće od njega. U protivnom, nema garancije da vas virus koji preusmjerava Firefox neće poslati na neku inficiranu stranicu koja se koristi za širenje ozbiljnih cyber prijetnji.

Kako virus koji preusmjerava Firefox može preuzeti kontrolu nad mojim računalom?

Virus koji preusmjerava Firefox može se pojaviti u vašem pregledniku Mozilla Firefox nakon instaliranja freeware ili shareware programa. U većini slučajeva programi koji se koriste za širenje takvih virusa razni su download manageri, programi za stvaranje PDF datoteka, software za emitiranje video materijala i slične aplikacije koje se besplatno promoviraju. Budite oprezni i pratite instalaciju svakog od tih programa jer oni vrlo lako mogu sadržavati razne komponente. U većini slučajeva te komponente prisutne su u vidu sitnih slova, pa treba odabrati “prilagođenu” ili “naprednu” (op. prev. od engl. “Custom” or “Advanced”) instalaciju freeware programa i onda poništiti sve unaprijed postavljene kvačice. Moramo vas upozoriti da preglednik Mozilla Firefox i njegov developer nemaju nikakve veze s tim problemom. Zapravo je otimač preglednika taj koji se skriva u vašem računalu. Da bi ga uklonili, morali bi pratiti korake niže navedenog vodiča.

Kako ukloniti virus koji preusmjerava Firefox?

Najprije treba znati da uklanjanje ovog virusa zahtijeva nešto znanja o računalima i njihovom sistemu. Zbog toga bi trebali razmisliti o automatskom uklanjanju virusa koji preusmjerava Firefox. Međutim, ako mislite da možete ručno ukloniti ovaj otimač preglednika, slijedi vodič kako to napraviti:

Možete ukloniti Firefox redirect automatski pomoću jednih od ovih programa: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware. Preporučamo korištenje ovih aplikacija jer one mogu lako obirsati potencijalno neželjene programe i viruse sa svim datotekama i unosima registra koji su povezani s njima.

Postoji mogućnost da smo povezani sa proizvodima koje preporučamo na ovoj stranici. Puno razotkrivanje nalazi se u Pravilima korištenja. Preuzimanjem bilo kojeg sadržaja danog od strane Anti-spyware softvera za uklanjanje Virus koji preusmjerava Firefox slažete se sa našim pravila privatnosti i ugovor o korištenju.
SpyHunter se preporučuje za deinstalaciju Virus koji preusmjerava Firefox. Besplatan skener omogućava vam da provjerite je li vaš PC zaražen ili nije. Ako morate ukloniti malware program, morate kupiti licenciranu verziju SpyHunter alata za uklanjanje malware programa.

Više informacija o ovom programu može se pronaći u kritici SpyHunter.

Ako ste odlučili odabrati neki drugi anti-spyware program, deinstalirajte SpyHunter sa svog računala.
Webroot SecureAnywhere AntiVirus je preporučen alat za deinsalaciju Virus koji preusmjerava Firefox. 

Trebali biste potvrditi korištenje besplatne probe programa da otkriva trenutnu verziju parazita.
preko 40.000.000 preuzimanja!
ALternativni Softver
Malwarebytes Anti Malware
Testirali smo efikasnost Malwarebytes Anti Malware u uklanjanju Virus koji preusmjerava Firefox (2015-09-22)
Reimage
Testirali smo efikasnost Reimage u uklanjanju Virus koji preusmjerava Firefox (2015-09-22)
Virus koji preusmjerava Firefox fotografija
Virus koji preusmjerava Firefox fotografija
Brzi meni: Ručni Firefox redirect Priručnik za uklanjanje virusa
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Uklonite Firefox redirect iz Windows 7 / Vista / XP sistema

 • Kliknite Start Control Panel Programs and Features (ukoliko ste korisnik Windows XP, kliknite na Add/Remove Programs).

Uklonite Firefox redirect iz Windows 10 / Windows 8 sistema

 • Ukoliko ste korisnik Windows 10 / Windows 8, kliknite desnom tipkom miša na donji lijevi kut ekrana. Jednom kada se Quick Access Menu pojavi, odaberite Control Panel i Uninstall a Program.
Uklonite Firefox redirect i srodne programe
 • Ovdje, potražite Firefox redirect ili bilo koje druge nedavno instalirane sumnjive programe.
 • Uklonite ih te kliknite OK kako biste spremili ove promjene.
Desni klik na svaki sumnjiv unos te odaberite 'Uninstall' Uklonite Firefox redirect sa Firefox redirect prečaca
 • Desni klik na prečac od Mozilla Firefox te odaberite Properties.
Desni klik na ikonu preglednika te odaberite 'Properties'
 • idite na Shortcut prozor te potražite polje Target. Obrišite zlonamjeran URL koji je povezan s Vašim virusom.
Odaberite 'Shortcut' prozor te obrišite 'http://isearch.babylon.com...' i ostale sumnjive URL adrese

Ponovite korake dane iznas sa svim prečacima preglednika, uključujući Internet Explorer i Google Chrome. Budite sigurni da ste označili sve lokacije ovih prečaca, uključujući Radnu Površinu, Start Meni te traku zadataka.

WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Uklonite Firefox redirect iz Mac OS X sistema

Ako koristite OS X, kliknite na gumb Go u gornjem lijevom kutu ekrana te odaberite Applications.

Kliknite 'Go' i odaberite 'Applications'

Čekajte dok ne vidite mapu Applications i potražite Firefox redirect ili bilo koje sumnjive programe u njoj. Sada kliknite desnom tipkom miša na svaki od unosa te odaberite Move to Trash.

Kliknite na svaki zlonamjeran unos i odaberite 'Move to Trash'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Uklonite Firefox redirect iz Internet Explorer (IE)

Uklonite opasne dodatke
 • Otvorite Internet Explorer, kliknite na ikonu Alata (IE meni) u gornjem desnom kutu preglednika te odaberite Manage Add-ons.
Kliknite na ikonu menija te odaberite 'Manage add-ons'
 • Vidjet ćete Manage Add-ons prozor. Ovdje, potražite Firefox redirect te ostale sumnjive dodatke. Zaustavite ove unose klikom na Disable:
Desni klik na svaki od zlonamjernih unosa te odaberite 'Disable' Promijenite svoju početnu stranicu ukoliko ju je virus promijenio:
 • Kliknite na ikonu alata (meni) u gornjem desnom kutu preglednika te odaberite Internet Options. Ostanite u General prozoru.
 • Ovdje, uklonite zlonamjeran URL te unesite željeno ime domene. Kliknite Apply kako biste spremili promjene.
Obrišite zlonamjerne URL adrese, unesite ime željene domene te kliknite 'Apply' kako biste spremili promjene Resetirajte Internet Explorer
 • Kliknite na ikonu alata (meni) ponovo te odaberite Internet options. Idite u Advanced prozor.
 • Ovdje, odaberite Reset.
 • Kada ste u novom prozoru, označite Delete personal settings i ponovo odaberite Reset kako biste završili uklanjanje Firefox redirect.
Idite na 'Advanced' prozor te kliknite gumb 'Reset'. Sada odaberite 'Delete personal settings' te ponovo kliknite na gumb 'Reset'
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Uklonite Firefox redirect iz Mozilla Firefox (FF)

Uklonite opasna proširenja
 • Otvorite Mozilla Firefox, kliknite na ikonu menija (gornji desni kut) te odaberite Add-ons Extensions.
Kliknite na ikonu menija te odaberite 'Add-ons'
 • Ovdje, odaberite Firefox redirect i ostale upitne dodatke. Kliknite Remove kako biste obrisali ove unose.
Odaberite 'Extensions' te potražite zlonamjerne unose. Kliknite na 'Remove' kako biste ih se riješili Promijenite svoju početnu stranicu ukoliko ju je virus promijenio:
 • Kliknite na meni (gornji desni kut), odaberite Options General.
 • Ovdje, obrišite zlonamjeran URL te unesite željenu web stranicu ili kliknite Restore to default.
 • Kliknite OK kako biste spremili ove promjene.
Kada ste u 'General' prozoru, obrišite zlonamjerne URL adrese iz sekcije 'Home Page' ili kliknite na gumb 'Restore to Default'. Kliknite 'OK' kako biste spremili promjene Resetirajte Mozilla Firefox
 • Kliknite na Firefox meni u gornjem lijevom kutu te kliknite na upitnik. Ovdje, odaberite Troubleshooting Information.
Kliknite na ikonu menija i onda na '?'. Odaberite 'Troubleshooting Information'
 • Sada ćete vidjeti Reset Firefox to its default state poruku s Reset Firefox gumbom. Kliknite na ovaj gumb nekoliko puta te završite uklanjanje Firefox redirect.
Kliknite na gumb 'Reset Firefox' nekoliko puta
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Uklonite Firefox redirect iz Google Chrome

Obrišite zlonamjerne dodatke
 • Otvorite Google Chrome, kliknite na ikonu menija (gornji desni kut) te odaberite Tools Extensions.
Kliknite na ikonu menija. Odaberite 'Tools' i 'Extensions'
 • Ovdje odaberite Firefox redirect te ostale zlonamjerne dodatke te odaberite ikonu koša za smeće kako biste obrisali ove unose.
Potražite zlonamjerne unose i obrišite svakog od njih klikom na ikonu koša za smeće Promijenite svoju početnu stranicu i zadanu tražilicu ukoliko ih je Vaš virus promijenio
 • Kliknite na ikonu menija te odaberite Settings.
 • Ovdje, potražite Open a specific page or set of pages pod opcijama On startup te kliknite na Set pages.
Nakon klika na meni i 'Settings', odaberite 'Set pages'
 • sada biste trebali vidjeti drugi prozor. Ovdje, obrišite zlonamjerne tražilice te unesite onu koju želite koristiti kao svoju početnu stranicu.
Kliknite na 'X' kako biste uklonili zlonamjerne URL adrese
 • Ponovo kliknite na ikonu menija te odaberite Settings Manage Search engines pod sekcijom Search .
kada ste u 'Settings', odaberite 'Manage search engines...'
 • Kada ste u Search Engines..., uklonite zlonamjerne tražilice. Trebali biste ostaviti samo Google kao svoje željeno ime domene.
Kliknite na 'X' kako biste uklonili zlonamjerne URL adrese Resetirajte Google Chrome
 • Kliknite na ikonu menija u gornjem desnom kutu Vašeg Google Chrome te odaberite Settings.
 • Idite na kraj stranice te kliknite na Reset browser settings.
Kada ste u 'Settings', idite dolje do gumba 'Reset browser settings' te kliknite na njega
 • Kliknite Reset kako biste potvrdili ovu akciju i završili uklanjanje Firefox redirect.
Kliknite na gumb 'Reset' kako biste završili uklanjanje
WindowsMac OS XInternet ExplorerFirefoxGoogle ChromeSafari

Uklonite Firefox redirect iz Safari

Uklonite opasna proširenja
 • Otvorite web preglednik Safari te kliknite na Safari u meniju u gornjem lijevom kutu ekrana. Jednom kada učinite ovo, odaberite Preferences.
Kliknite na 'Safari' i odaberite 'Preferences'
 • Ovdje, odaberite Extensions i potražite Firefox redirect ili ostale sumnjive unose. Kliknite na gumb Uninstall kako biste se riješili svakog od njih.
Idite na 'Extensions' i uklonite zlonamjrne dodatke Promijenite svoju početnu stranicu ukoliko ju je virus promijenio:
 • Otvorite svoj Safari web preglednik te kliknite na Safari u sekciji meni. Ovdje, odaberite Preferences kako je prikazano prije i odaberite General.
 • Ovdje, pogledajte polje Homepage. Ukoliko je bilo promijenjeno od strane Firefox redirect, uklonite neželjenu poveznicu te unesite onu koju želite koristiti za pretraživanje. Nemojte zaboraviti unijeti "http://" prije unosa adrese stranice.
Kada ste u 'General', obrišite zlonamjeran URL i unesite željeno ime domene Resetirajte Safari
 • Otvorite web preglednik Safari te kliknite na Safari u sekciji meni u gornjem lijevom kutu ekrana. Ovdje, odaberite Reset Safari....
Kliknite na 'Safari' i odaberite 'Reset Safari...'
 • Sada ćete vidjeti detaljan dijaloški prozor pun opcija resetiranja. Sve ove opcije su većinom označene, ali možete odabrati koje od njih želite resetirati. Kliknite na gumb Reset kako biste završili proces uklanjanja Firefox redirect.
Odaberite sve opcije i kliknite na gumb 'Reset'

Kompletno uklanjanje Firefox redirect virus

Nakon deinstalacije ovog potencijalno nepoželjnog programa i popravljanja svakog od Vaših web preglednika, preporučamo Vam da skenirate svoj računalno sustav reputabilnim anti-spywareom. Ovo će Vam pomoći da se riješite Firefox redirect tragova registra te će također identificirati srodne parazite ili moguće malware infekcije na Vašem računalu. Za to možete koristiti naše najbolje malware uklanjače: SpyHunter, Malwarebytes Anti Malware.

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Vodič za uklanjanje na drugim jezicimaLajkaj nas na Facebook-u