Uklonite virus Android Police

Android Police Priručnik za uklanjanje virusa

Što je Virus Android Police?

Što je to Android Police Virus?

Virus Android Police (ili Android Virus) maliciozna je infekcija, a prvi put je objavljena na internetu u svibnju 2014. No, čini se da je nedavno ažurirana i, u trenutku pisanja ovog članka, aktivno se širi internetom. Zapravo, neki korisnici je smatraju da je to ransomware aplikacija poput virusa FBI virus. Međutim, krucijalna razlika između virusa Android Police i ransomware programa je da ona može napasti samo pametne telefone i tablete koje pokreće Android operativni sustav. Osim toga, stručnjaci za sigurnost na internetu smatraju da je ona manje maliciozna od ostalih.

Virus Android Police povezan je s programom Koler.A BKA Trojan koji se obično aktivira instaliranjem pokvarene aplikacije sa sumnjivih web stranica ili portala za file-sharing, a nakon što korisnik klikne na ažuriranje media playera prilikom posjete stranicama sa sadržajem za odrasle ili nakon klikanja na inficirane linkove. Jednom kad se Trojanac aktivira, on će odmah zaključati računalo i pridonijeti lažna upozorenja optužujući vas da ste počinili ozbiljan cyber zločin zbog kojeg je vaše računalo zaključano. Primjer upozorenja virusa Android Police:

ATTENTION!
Your phone has been blocked up for safety reasons listed below.
All the actions performed on this phone are fixed.
All your files are encrypted.
CONDUCTED AUDIO AND VIDEO.

PAŽNJA!

Vaš telefon je blokiran iz sigurnosnih razloga koji su niže navedeni.

Sve procedure koje se provode na ovom telefonu su popravljene.

Sve vaše datoteke su šifrirane.

PROVEDENO NAD AUDIOM I VIDEOM.

Ova poruka je prilagođena prema lokaciji PC-ja, a ona se može odrediti uz pomoć GPS i wireless podataka na vašem Android uređaju. Kao posljedica toga, poruka se može prikazati u raznim jezicima. Uz to, tu poruku navodno je poslala nacionalna služba za sigurnost ili GVU (Gesellschaft zur Verfolgung von Urheberrechtsverletzungen), a to je organizacija koja radi na prekidanju kršenja zakona o autorskim pravima. Budući da su obično korisnici krivi za ilegalan download datoteka, oni zbog straha misle, da će ih, ako ne plate kaznu, 300 dolara za žrtve iz SAD-a, nacionalna služba za sigurnost penalizirati zbog ilegalnih aktivnosti. Nakon toga, oni odmah razmišljaju o plaćanju kazne. No, morate imati na umu da se radi samo o prevari koja nema ništa zajedničko s institucijama za provođenje zakona. Nakon plaćanja otkupnine, nećete izgubiti samo novac, nego ćete možda otkriti podatke o kreditnim karticama cyber kriminalcima, a to bi njih moglo ohrabriti u daljnjim kriminalnim radnjama.

Kako virus Android Police može utjecati na moj telefon?

Mnogo je različitih metoda kojima se koriste cyber kriminalci da bi širili infekcije, upravo ovakve poput virusa Android Police. Obično se ovakvim infekcijama može zaraziti posjećivanjem ilegalnih ili pornografskih stranica s mobilnih uređaja. Takve stranice mogu sadržavati stvarno sumnjiv sadržaj, kao što su lažna ažuriranja za programe, inficirani linkovi, itd., a jednom kad na njih kliknete, aktivirat ćete Trojanca i zaraziti svoj uređaj virusom Android Police. Osim toga, istraživanje je pokazalo da se ovaj malware program često infiltrira u uređaj uz pomoć pokvarenih aplikacija. Naravno, ne postoji velika mogućnost da ćete instalirati aplikaciju s malicioznim kodom iz Play Strorea; no, ako preferirate preuzimanje aplikacije iz nepoznatih izvora ili nepouzdanih portala za file-sharing, vrlo lako ćete završiti s ozbiljnom računalnom infekcijom. Dakle, ako želite da vaš uređaj bude siguran, klonite se sumnjivih stranica, NIKAD nemojte klikati na linkove za koje mislite da su sumnjivi, takva upozorenja, oglase i slične stvari, a preglednik i aplikacije preuzimajte samo iz pouzdanih izvora. Uz to, morate instalirati moćan anti-spyware alat i ažurirati ga redovito.

Kako ukloniti virus Android Police?

Ako sumnjate da se virus Android Police skriva u vašem pametnom telefonu ili Android uređaju, preporučujemo vam da svoj sistem pregledate programom BullGuard Mobile Security. On može detektirati maliciozne datoteke, malware programe i dijelove virusa. Naravno, takve infekcije mogu blokirati sigurnosni software da bi spriječile vlastito uklanjanje. Ako se trenutno nalazite u takvoj situaciji, morate restartati vaš Android uređaj i pokrenuti ga u Safe Mode načinu rada, a sve to prije pokretanja programa:

  1. Pronađite gumb za uključivanje/isključivanje, pritisnite ga i držite nekoliko sekundi, sve dok ne ugledate meni. Pritisnite Power off.
  2. Kad vam se pojavi prozor s dijalogom i kad vam se ponudi ponovno pokretanje Android uređaja u Safe Mode načinu rada, odaberite tu opciju i stisnite OK.

Ako vam ovo nije riješilo probleme, samo isključite uređaj i nakon toga ga uključite. Jednom kad se uređaj aktivira, probajte pritisnuti i držati Menu, Volume Down, Volume Up ili Volume Down i Volume Up zajedno, pa bi trebali vidjeti Safe Mode.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Fortect Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Intego Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Kompatibilan sa macOS
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Fortect Intego, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Program Fortect Intego ima besplatan ograničeni skener. Fortect Intego nudi daleko više kada kupite njegovu kompletnu verziju. Kad besplatan skener detektira probleme, možete ih ukloniti besplatnom metodom popravka ili možete odlučiti kupiti kompletnu verziju da biste te probleme uklonili automatski.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Fortect, pokušajte pokrenuti SpyHunter 5.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Intego, pokušajte pokrenuti Combo Cleaner.

Preporučujemo Vam

Nemojte dopustiti da vas vlada špijunira

Vlada ima mnogo problema vezanih uz praćenje korisnika i korisničkih podataka, kao i sa špijuniranjem građana, pa biste trebali uzeti u obzir i naučiti nešto više o sumnjivim praksama prikupljanja podataka. Pokušajte izbjeći bilo kakav pokušaj vlade da vas prati ili špijunira tako da na internetu postanete potpuno anonimni.

Možete odabrati drugu lokaciju kad budete online i pristupati bilo kakvom materijalu bez nekih posebnih ograničenja na sadržaj. Veoma lako možete imati internetsku vezu bez ikakvih rizika od hakerskih napada koristeći Private Internet Access VPN.

Kontrolirajte informacije kojima može pristupiti vlada ili bilo koja neželjena stranka i surfajte internetom bez mogućnosti da vas se špijunira. Čak i ako niste umiješani u ilegalne aktivnosti ili vjerujete svojem izboru usluga i platformi, budite sumnjičavi oko vlastite sigurnosti i poduzmite mjere predostrožnosti korištenjem usluge VPN-a.

Za slučaj malware napada, napravite sigurnosne kopije datoteka za kasniju upotrebu

Korisnici računala mogu na razne načine izgubiti podatke zahvaljujući cyber infekcijama ili upravo njihovom štetnom djelovanju. Softverski problemi koje stvaraju malware programi ili direktan gubitak podataka zbog šifriranja mogu dovesti do problema sa samim uređajem ili čak nanijeti permanentna oštećenja. Kada imate aktualne sigurnosne kopije, na veoma lagan način možete se oporaviti nakon takvog incidenta i nastaviti s radom.

Najbitnije je kreirati ažuriranja za svoje sigurnosne kopije, i to nakon bilo kakve promjene na računalu, pa ćete se moći vratiti točno u vrijeme prije nego je malware bilo što uspio promijeniti ili prije nego problemi s uređajem uzrokuju probleme s performansama ili oštećenje podataka. Kada imate raniju verziju svakog bitnog dokumenta ili projekta, lako ćete izbjeći frustracije i nervne slomove. To je pogotovo korisno kada se malware stvori niotkuda. Za potrebe vraćanja sistema u određenu točku u vremenu možete upotrijebiti Data Recovery Pro.

O autoru
Jake Doevan
Jake Doevan - Život je prekratak da bi se trošio na borbu s virusima

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Jake Doevan
O tvrtci Esolutions

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima