Ljestvica ozbiljnosti:  
  (99/100)

Ukloni JS.Nemucod (Poboljšan vodič)

od Julie Splinters - - | Tip: Otimač preglednika

Virus JS.Nemucod – kritičan trojanac koji na računalo preuzima druge viruse

Trojanski konj Nemucod je malware program koji se maskira u dobroćudnu datoteku. Takva datoteka može se preuzeti sa sumnjive stranice ili može biti poslana na vaš email i prikazana kao račun ili neki drugi bezazleni dokument. Takva obmanjujuća datoteka sadrži JavaScript kod koji će preuzeti i pokrenuti izvršnu datoteku virusa Nemucod. No, riječ je o kritičnoj računalnoj prijetnji koja pokreće zlonamjerne procese u pozadini i koja može neprimjetno kontaminirati vaše računalo drugim virusima, uključujući i crve, trojance, spyware programe i slične računalne parazite.

Virus JS.Nemucod također je poznat pod nazivom TrojanDownloader: JS/Nemucod.H. Jednom kad dobije pristup žrtvinom računalu, uništit će cijeli sistem: brišu se važne datoteke, uništava se registar Windowsa, kradu se osobni podaci i instaliraju se drugi malware programi. Virus Nemucod navodno širi ransomware viruse, uključujući i one najzloglasnije, kao što su TeslaCrypt, Crypted ili virus Locky. Ransomware programi vjerojatno su pri vrhu ljestvice najgorih vrsta virusa koji hakiraju računala, blokiraju pristup istom ili šifriraju podatke koji su na njemu pohranjeni. Nakon toga zahtjeva se plaćanje otkupnine i prijeti se žrtvi da to mora učiniti što prije.

JS.Nemucod virus

Znakovi koji indiciraju da je vaše računalo zaraženo virusom JS.Nemucod:

  • Računalo radi nevjerojatno sporo;
  • Programi se ne mogu otvoriti ili se ruše vrlo brzo nakon što ih korisnik pokrene;
  • Nametljive i agresivne pop-up reklame pojavljuju se na ekranu, čak i kad korisnik ne surfa internetom; u većini slučajeva reklame će “javiti” korisniku da mu je računalo ima tešku zarazu i sugerira instaliranje anti-malware programa koji će “popraviti” sve probleme;
  • Web preglednici ponašaju se na sumnjiv način; korisnici će doživjeti višestruka i neočekivana preusmjeravanja na sumnjive stranice.

Nažalost, vrlo je teško pronaći i ručno ukloniti virus JS.Nemucod jer se ova prijetnja nastoji maskirati u datoteku koja nije sumnjiva i uzeti si ime koje ne privlači pažnju. Povrh toga, ovaj trojanac može onesposobiti programe za zaštitu računala i može proći kroz Windows Firewall, kao i antivirusne programe. Da bi uklonili ovu prijetnju, izričito vam preporučujemo da skenirate računalo pomoću snažnog alata za uklanjanje koji može detektirati virus. Preporučujemo korištenje anti-malware programa Reimage.

Kako se širi trojanac JS.Nemucod?

Za razliku od uobičajenih virusa, trojanci se ne šire sami. Oni se također mogu instalirati samo ručno. Cyber kriminalci obično šire trojanca JS.Nemucod uz pomoć email poruka ili porukama na društvenim mrežama, programima za peer-to-peer dijeljenje podataka ili jednostavnom stavljanjem linkova za preuzimanje na sumnjivim stranicama. No, najpopularniji i najefikasniji način širenja ovog virusa je kad se isti pošalje direktno na žrtvin email. Cyber kriminalci šalju obmanjujuće poruke koje obično potiču žrtvu da otvori privitak u emailu, a on je prikazan kao neki službeni dokument, npr. kao sudski nalog, račun, kratka biografija ili faktura. Davatelji usluga vezanih za email obično automatski filtriraju takve poruke i šalju ih u smeće/spam. No, neki obmanjujući emailovi mogu uspješno proći kroz filtere za neželjenu poštu. Prije nego otvorite email poruku, provjerite poznajete li osobu koja je šalje. Ako je ne poznajete, ne biste smjeli otvarati takve poruke ili datoteke koje dolaze s njima.

Kako ukloniti virus JS.Nemucod?

Nažalost, gotovo je nemoguće ručno ukloniti malware program JS.Nemucod. Riječ je o kompleksnom računalnom virusu koji koristi napredne tehnike i uspijeva prikriti svoje komponente unutar sistema, vjerojatno zato da ih žrtva ne bi mogla pronaći. Ako ste primijetili da se vaše računalo ponaša sumnjivo ili da vam nedostaju neki programi ili datoteke, a općenite performanse sistema su smanjene, morali biste instalirati renomirani anti-malware program i skenirati svoje računalo da bi detektirali i u potpunosti uništili sve komponente virusa JS.Nemucod, kao i ostalih programa koji su s njim povezani. Morali biste čim prije pokrenuti uklanjanje virusa JS.Nemucod uz pomoć programa SpyHunter ili nekog drugog moćnog alata za uklanjanje malware programa.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Reimage (program za uklanjanje) Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Reimage (program za uklanjanje) Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Supported versions Kompatibilan sa OS X Supported versions
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Reimage, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Preporučujemo Reimage da biste uklonili štetu izazvanu virusom. Besplatan skener omogućava vam da provjerite je li vaš PC zaražen ili nije. Ako morate ukloniti malware program, morate kupiti licenciranu verziju Reimage alata za uklanjanje malware programa.

O autoru

Julie Splinters
Julie Splinters - Specijalist za uklanjanje malware programa

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Julie Splinters
O tvrtci Esolutions

Izvor: https://www.2-spyware.com/remove-js-nemucod.html

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima