CyberGhost pregled

CyberGhost – mogućnostima krcata VPN usluga koja pomaže u sprečavanju praćenja

CyberGhost VPN jedna je od najpouzdanijih VPN (virtualna privatna mreža) usluga fokusiranih na privatnost. Baziran u Rumunjskoj i Njemačkoj, ovaj VPN klijent poslužuje više od 10 milijuna korisnika diljem svijeta. Nudi stabilnu konekciju na više od 5800 servera u 89 država i nimalo ne usporava rad korisnika koji koriste ovu uslugu. CyberGhost koristi dedicirane servere za sve online aktivnosti, poput torrenta ili streamanja – to omogućava korisnicima optimiziranje vlastitog iskustva do maksimuma.

Prilikom odabira koji VPN koristiti, mnogi ne traže samo pouzdanu brzinu konekcije i izbor različitih lokacija, već su veoma zabrinuti oko vlastite privatnosti. Mnogi davatelji usluga tvrde da mogu osigurati privatnost korisnika, no oni samo prikupljaju niz osobnih i neosobnih podataka u svrhu marketinga, a u nekim slučajevima oni te podatke dijele s trećim stranama. CyberGhost VPN nije ništa tome slično – tu se poštuje privatnost korisnika i nikada ih se ne prati.

Uz regularnu VPN funkcionalnost, CyberGhost je također opremljen nizom osobina fokusiranih na privatnost i njima pomaže korisnicima da na internetu ne samo da budu anonimni, već i sigurni. Mogućnosti vezane uz konekciju pomažu u blokiranju reklama i programa za praćenje, sprečavaju korisnike u pristupanju malicioznim web stranicama i osiguravaju da se konekcija uspostavlja sigurnom verzijom HTTPS-a, što sprečava cyber napade. 

U ovoj recenziji CyberGhosta pokušat ćemo otkriti najbitnije informacije i odgovore na najčešća pitanja o ovom VPN-u koji je nakrcan mogućnostima i tako lagan za upotrebu. Ako ste zainteresirani, slobodno isprobajte besplatan testni CyberGhost i uvjerite se kako izgleda 15 godina iskustva u VPN industriji!

Naziv CyberGhost
Privatnost
 • Ne prikuplja informacije o korisniku
 • Anonimno prikupljanje podataka može biti isključeno
 • Nudi mogućnosti kojima se sprečava online praćenje iz drugih izvora
Opcije Više opcija: 1 mjesec/12,99 dolara, 6 mjeseci/8,49 dolara, 18 mjeseci/3.15 dolara, itd.
Protokoli OpenVPN, IKEv2
Platforme Windows, macOS/Mac OS X, Linux, Android, iOS, FireTV, Chrome, itd.
Broj simultanih konekcija 7
Serveri Gotovo 6000 servera u 89 država
Dodatne mogućnosti  Blokiranje reklama, blokiranje malicioznih web stranica, blokiranje online praćenja, automatsko HTTPS preusmjeravanje, kompresija podataka, i još mnogo toga

Isprobajte CyberGhost besplatno na jedan dan

CyberGhost VPN može se koristiti simultano na sedam različitih uređaja, uključujući Windowse, macOS, iOS, Android, Linux i ostale, a to znači da klijent slobodno možete koristiti na računalu na poslu, privatnom telefonu, konzoli za igranje i mnogim drugim uređajima koje koristite svaki dan. Osim toga, većina VPN-ova nudi samo pet simultanih konekcija, pa CyberGhost možete koristiti na još više uređaja, pa čak i podijeliti s članovima kućanstva. Bitno je znati da su te mogućnosti dostupne tek kad se kupi puna verzija ovog VPN-a.

CyberGhost možete besplatno preuzeti na službenoj stranici i tijekom 24 sata od registrirana u potpunosti koristiti sve njegove funkcije. Ipak, mort ćete instalirati klijent.

Proces instalacije je jednostavan i traje samo nekoliko minuta:

 • Preuzmite CyberGhost VPN i dva put na njega kliknite mišem
 • Ako je potrebno, pročitajte Uvjete korištenja
 • Ako želite, odaberite mogućnost sudjelovanja u ograničenom anonimnom dijeljenju podataka
 • Malo pričekajte da se završi proces instalacije
 • U prozoru za kreiranje računa, upišite svoj email i odaberite sigurnu lozinku
 • Provjerite email i potvrdite svoj račun. Sada ste spremni za korištenje CyberGhosta!

Vaših 24 sata za besplatno testno korištenje CyberGhosta počinje čim kreirate svoj račun i u aplikaciji kliknete na “Start Trial” (Započnite testiranje), pa imajte to na umu! Ako koristite Android uređaj, možete biti kvalificirani za testni period od 7 dana, bez obzira na to koristite li isti račun na Windowsima ili ne. Ako koristite iOS, isto tako možete dobiti tjedan dana besplatnog CyberGhost VPN-a, ali morate se registrirati kroz samu aplikaciju.

CyberGhost pricing

CyberGhost VPN – odaberite plan koji vam najbolje odgovara

Baš kao i kod mnogih drugih VPN-ova, i CyberGhost ima opcije kojima cijena varira. Većina drugih VPN-ova može se koristiti otprilike za 10-13 dolara mjesečno, a ako ga želite samo za jedan mjesec, to će koštati 12,99 dolara. No, cijene drastično padaju kad pogledate neke druge opcije, iako CyberGhost ima nekoliko popusta i promocija na koje biste mogli naletjeti.

Ostale opcije ponuđene su za različite vremenske periode. Na primjer, CyberGhost možete koristiti 6 mjeseci, 1 godinu, pa čak i 3 godine, a ima i ekskluzivnih popusta na period od 18 mjeseci. Imajte na umu da ako je vremenski period korištenja dulji, mjesečna naknada je sve jeftinija. Na primjer, opciju za korištenje u periodu od 3 godine možete dobiti samo za 3,15 dolara mjesečno. Pretplatu možete plaćati na različite načine, uz pomoć obične kreditne kartice, PayPala, Google Pay ili čak BitCoinom.

VPN CyberGhost također dolazi s odličnom podrškom – korisnici mogu birati između emaila ili razgovora (chat) kao glavnog komunikacijskog kanala. Uz to, baza znanja također se može koristiti da bi se došlo do najrelevantnijih informacija o klijentu i problemima s korištenjem.

Nakon preuzimanja CyberGhosta i završetka testnog razdoblja, korisnicima se nudi velikodušan period od 45 dana za povrat novca. Dakle, ako želite deinstalirati CyberGhost i zadržati sav svoj novac, to možete napraviti u roku od 45 dana.

CyberGhost UI

Lagano korisničko sučelje samo je jedna od odličnih mogućnosti CyberGhost VPN-a

Svatko tko je samo jednom koristio CyberGhost reći će vam da je lak za korištenje jer mu je sučelje jednostavno i uključuje detaljne opise svake funkcionalnosti. Zapravo, većina korisnika koji nikad ranije nisu koristili neki VPN jednostavno moraju kliknuti na gumb koji će odabrati najbolji server i automatski se spojiti!

Na CyberGhostovom ekranu za prijavljivanje i dalje možete odabrati određenu državu u kojoj se nalazi server – na početku se nudi Francuska, Njemačka i SAD. Kad pritisnete strelicu, bit će vam prezentiran popis servera i tamo možete odabrati favorite (te države će se također onda pojavljivati u padajućem meniju na glavnom ekranu). Isto tako, možete odabrati svaku državu posebno i odabrati server koji vam se sviđa. Također su prikazane udaljenosti između servera i njihova opterećenost – to je pogotovo zgodno kada pokušavate odabrati lokaciju što bližu vašoj. 

Lako otključajte Netflix i BBC iPlayer s optimiziranim serverima

I dok će neki koristiti VPN klijent za online zaštitu svoje privatnosti, ostali bi mogli tražiti zaobilaženje restrikcija koje su postavljene u nekim državama. Na primjer, popularni Netflix nudi različite serije i ostali sadržaj za publiku u SAD-u i za publiku u Europi. Da bi korisnik mogao dobiti pristup sadržaju namijenjenom samo za Europu, morao bi upogoniti neki VPN. Uz to, u nekim državama, usluge poput Netflixa možda nisu niti dostupne zbog stroge cenzure. Na primjer, korisnici u Kini ovo lako mogu zaobići uz pomoć CyberGhosta.

Međutim, popularni dobavljači sadržaja kao Netflix ili BBC imaju na stotine servera koji su na “crnoj” listi i koji pripadaju VPN uslugama – to je počelo provoditi upravo zato da korisnici ne bi mogli zaobilaziti restrikcije. Serveri CyberGhosta nisu zabranjeni niti ograničeni, a njegovi korisnici uvijek mogu bez ograničenja uživati u sadržaju koji je u nekim državama ograničen, uključujući Netflix, Disney+, BBC iPlayer, Hulu i mnoge druge.

Jednostavno treba odabrati sekciju “For streaming” i vidjet ćete popis dediciranih servera koji su optimizirani za neku određenu uslugu. U većini slučajeva, davatelji usluga VPN-a ne specificiraju koji server je kompatibilan s nekim video streamingom, pa korisnik mora sam provjeravati svaki server da bi se ustanovilo koji je najbolji za što. E, to je već gnjavaža. Srećom, CyberGhost VPN vam omogućava da u potpunosti izbjegnete taj proces i tako vam uštedi gomilu vremena.

CyberGhost streaming

Slobodno koristite torrente uz pomoć dediciranih servera

Korištenje torrenta obično je kontroverzna stvar zbog narušavanja autorskih prava jer je velika količina sadržaja koja dolazi s peer-to-peer stranica – piratizirana. Ipak, sama tehnologija nije ilegalna i mnoge spomenute stranice također mogu sadržavati legitimni sadržaj, kao što su recimo programi otvorenog koda (open-source) ili sadržaj koji ne podliježe autorskim pravima. Dakle, postoje mnogi korisnici koji koriste torrente bez kršenja zakona.

Međutim, zbog spomenutih razloga, mnoge takve stranice su zabranjene. Korištenjem CyberGhost VPN-a možete zaobići te zabrane i slobodno pristupiti tim stranicama. U postavkama možete također podesiti aplikaciju da se uvijek spaja preko sigurnih servera čim pokrenete uTorrent ili neki drugi torrent klijent – još jedan način za uštedu vremena.

Imajte na umu da neke restrikcije uvijek mogu postojati iz različitih razloga, a CyberGhost to ovako objašnjava: 

Niti jedna od trenutnih P2P tehnologija nije ilegalna po svojoj definiciji, ali moramo blokirati P2P protokole na nekim serverima, ili iz strateških (radi se o prometu koji nepotrebno usporava promet drugih korisnika) ili iz legalnih razloga kada smo u nekim državama prisiljeni od strane davatelja internetskih usluga prisiljeni blokirati promet torrenta, a među njima su SAD, Rusija, Singapur, Australija i Hong Kong (Kina).

Ipak, ako se držite dediciranih servera, ne biste trebali imati problema kad se pokušavate spojiti na torrent stranice.

Bonus: CyberGhost vam može pomoći u zaštiti od malicioznog sadržaja

Besplatni CyberGhost VPN bi mogao biti dobra opcija za isprobavanje klijenta, ali imajte na umu da to traje ili 7 dana ili 24 sata, ako je korištena verzija za Windowse. Uz to, neke posebne mogućnosti (na primjer, biranje servera fokusiranih samo na streamanje) su nedostupne. Sve će se to otključati čim kupite pretplatu na CyberGhost – tada program možete koristiti bez ograničenja.

 

Puna verzija CyberGhosta također vam omogućuje da u velikoj mjeri unaprijedite vašu online sigurnost. Slijedi nekoliko mogućnosti koje ćete moći koristiti:

 • Ad-block. Uklanja one dosadne pop-up i slične nametljive reklame koje vas smetaju da dođete do sadržaja neke stranice i još je uz to i usporavaju.
 • Blokiranje malicioznih stranica. Kad je uključen, ovaj filter omogućava CyberGhost VPN-u da vas spriječi u pregledavanju stranica s prevarama ili phishingom, a nećete moći ni pristupiti niti lažnim i malicioznim stranicama.
 • Blokiranje online praćenja. Programi za online praćenje iznimno su naporni (kolačići, web beaconi i slične tehnologije koje se mogu upotrebljavati za praćenje ponašanja na internetu) i mogu biti blokirani na svim preglednicima i aplikacijama odabirom ove opcije.
 • Automatsko HTTPS preusmjeravanje. U slučajevima kad je dostupna sigurna konekcija, CyberGhost će prisiliti tu konekciju da se izvrši putem HTTPS-a, umjesto putem ranjivog HTTP-a.
 • Kompresija podataka. I dok ova mogućnost nema nikakve veze sa sigurnošću, ona je iznimno korisna kad imate limitiranu propusnost (na primjer, na mobilnom uređaju) – slike i ostali podaci će se komprimirati da bi se smanjila općenita potrošnja internetskog prometa.

CyberGhost extra features

I dok Ad-block ima nekih nedostataka (ima nešto lošiju izvedbu ako se uspoređuje s aplikacijama/ekstenzijama koje su kreirane točno u tu svrhu), sve ostale mogućnosti mogu bez sumnje unaprijediti sigurnost i privatnost korisnika.

CyberGhost VPN: Naša presuda

Da bismo zaključili našu recenziju CyberGhost VPN-a, htjeli bismo pro naglasiti važnost privatnosti u današnje vrijeme. Konstantno se provaljuje u servere tvrtki, prakticiranje slabe cyber sigurnosti dovodi do infekcija malware programima, a svi ostali problemi naše digitalne ere mogu imati negativan utjecaj na mnoge ljudske živote.

Dakle, korištenje dodatnih alata, kao što je CyberGhost VPN, uz sigurnosni software, veoma je bitno. U prijašnjem odlomku opisali smo sve dodatne mogućnosti koje mogu biti dostupne čim kupite pretplatu na CyberGhost, iako to nije jedina dobra stvar koju ćete dobiti time.

CyberGhost je VPN usluga iznimno fokusirana na privatnost, a uz nju dolazi mnogo opcija i mogućnosti koje se lako koriste, što će vam uštedjeti dragocjeno vrijeme, dok ćete vi pritom moći prilagoditi sami klijent prema svojim vlastitim potrebama. Za produljeni testni period CyberGhosta toplo vam preporučujemo da prvo preuzmete verziju za iOS ili Android.

Ponuda
O autoru
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Stručnjak za uklanjanje malware programa

Ugnius Kiguolis je profesionalni analist zloćudnih softvera kao i osnivač i vlasnik Virusi.hr-a. Trenutno radi kao glavni urednik.

Kontaktiraj Ugnius Kiguolis
O tvrtci Esolutions

Pregledaj u drugim jezicima