Uklonite Safe Browsing reklame (Vodič za uklanjanje) - kol 2016 ažuriranje

Safe Browsing Priručnik za uklanjanje reklama

Što je Reklame virusa Safe Browsing?

Je li dodatak Safe Browsing siguran za korištenje?

Mnogi bi mogli pomisliti da je virus Safe Browsing koristan dodatak koji je spreman zaštititi vas tijekom pretraživanja interneta. Ipak, on je identičan programima Browsing Secure i Browser Utility. nažalost, stručnjaci za sigurnost na internetu ne misle tako, bez obzira na to što njegovo ime sadrži riječ “siguran” (“safe”). Oni zapravo preporučuju korisnicima da ga uklone iz sistema jer se radi o potencijalno nepoželjnom programu koji može pratiti svoje žrtve i uzrokovati preusmjeravanja na sponzorirane stranice. No, stvar koja najviše smeta su reklame koje uzrokuje Safe browsing, a one se koriste za preusmjeravanje korisnika na partnerske stranice. Nije bitno što te reklame izgledaju sigurno jer Ugovor s krajnjim korisnikom (EULA) upozorava: “Molimo vas da uvažite da Ponude koje donosi naša Usluga može sadržavati sadržaj Trećih strana, stoga Safe Browsing 1 Ltd. ne može garantirati da su te reklame točne, relevantne ili da su to najniže moguće cijene u svijetu”. Naravno, morate također biti svjesni da developeri ovog adware programa ne mogu garantirati da je sadržaj trećih strana siguran i bezopasan za korištenje.

Reklame koje prikazuje ovaj adware program obično dolaze u vidu kućica, natpisa, pop-up prozora, podcrtanih hyperlinkova i sličnih vrsta oglasa. I dok se to može činiti kao dosadna i naporna osobina programa koja umanjuje dobra iskustva tijekom surfanja, postoje i druge stvari koje opravdavaju činjenicu da je ova aplikacija kategorizirana kao potencijalno nepoželjan program (PUP, potentially unwanted program). Ti sponzorirani oglasi prikazuju se samo kad Safe Browsing prestane pratiti vašu aktivnost na internetu. Uobičajeno je da ovaj program prikuplja informacije povezane s pojmovima koje pretražuju korisnici, najposjećenijim stranicama, podacima za prijavu i slične detalje koji nikada ne bi trebali biti otkriveni nepoznatim ljudima. Najgore od svega je što neke informacije koji se upisuju na web stranicama mogu biti osobno identificirajuće. Ako se želite zaštititi od gubitka osobnih i neosobnih podataka i izbjeći dosadna upozorenja, morali biste ukloniti Safe Browsing iz računala bez oklijevanja. Da biste se čim prije riješili ovog adware programa, upotrijebite pouzdan i specijaliziran alat kao što je SpyHunter 5.

Može li se ovaj adware program infiltrirati u moje računalo?

Nažalost, odgovor je “da”. Baš kao i svaki drugi adware program, Safe Browsing može se instalirati bez vaše dozvole. U pokušaju da preuzmu kontrolu nad sistemom, distributeri ovakvih programa upotrebljavaju obmanjujuću tehniku koja se naziva “bundling”. Stoga, kad preuzmete neki novi program koji želite instalirati, s njim u paketu stići će neki drugi potencijalno nepoželjan program koji će se isto tako instalirati. To se obično postiže skrivanjem nepoželjnih programa u “Prilagođene” ili “Napredne” opcije instalacije. Budući da većina korisnika preskaču većinu koraka instalacijskog procesa, to kreira “stražnji ulaz” za razne potencijalno opasne programe koji mogu ući u vaše računalo. Također biste trebali zaobilaziti sve vrste download managera i “installera” koji su poznati po distribuciji programa u paketu, a software koji namjeravate koristiti morali biste preuzimati samo sa službenih stranica. Molimo vas da budete pažljivi s “installerima” kao što su Softonic, CNET, InstallRex i slični. Ako vas ovaj adware program muči već neko vrijeme, pobrinite se da bez gubljenja vremena provedete uklanjanje virusa Safe Browsing.

Kako mogu ukloniti virus Safe Browsing?

I dok procedura uklanjanja ovog adware programa nije toliko teška, savjetovali bismo vam da pregledate svoje računalo nekim renomiranim anti-spyware programom, poput onih koji su navedeni niže. Provođenjem skeniranja kompletnog sistema umjesto ručnog uklanjanja virusa Safe Browsing, bit ćete sigurni da su obrisane sve datoteke ovog virusa (Safe Browsing-nova.exe, Safe Browsing-bg.exe, Safe Browsing.exe, Safe Browsing-bho64.dll i druge). Osim toga, anti-spyware program može vam pomoći pri uklanjanju potencijalnih sigurnosnih prijetnji jer postoji mogućnost da ste bili izloženi štetnim web stranicama koje su pune sumnjivih programa.

Uz pomoć programa FortectIntego moći ćete ukloniti štetu koju je napravio virus. Programi SpyHunter 5Combo Cleaner i Malwarebytes preporučuju se za detektiranje potencijalno nepoželjnih programa i virusa, kao i svih datoteka i unosa u registar koji su povezani s njima.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Fortect Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Intego Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Kompatibilan sa macOS
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Fortect Intego, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Program Fortect Intego ima besplatan ograničeni skener. Fortect Intego nudi daleko više kada kupite njegovu kompletnu verziju. Kad besplatan skener detektira probleme, možete ih ukloniti besplatnom metodom popravka ili možete odlučiti kupiti kompletnu verziju da biste te probleme uklonili automatski.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Fortect, pokušajte pokrenuti SpyHunter 5.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Intego, pokušajte pokrenuti Combo Cleaner.

Ručni Safe Browsing Priručnik za uklanjanje reklama

Deinstalacija iz Windowsa

Da biste u Windowsima pokrenuli uklanjanje virusa Safe Browsing, morate pokrenuti Task Manager, pronaći virus i deinstalirati ga. No, moramo vas upozoriti da se ovaj adware širi uz pomoć više različitih komponenti koje također moraju biti uklonjene iz sistema da bi se spriječilo ponovno pojavljivanje ovog virusa. Preporučujemo traženje pojmova kao što su Browsing Secure, Browser Utility i sličnih.

Da biste uklonili Reklame virusa Safe Browsing računala s Windowsima 10 ili 8, molimo vas da pratite sljedeće korake:

 1. Upišite Control Panel u kućicu s tražilicom za Windowse i stisnite Enter ili kliknite na rezultate pretraživanja.
 2. Ispod sekcije Programs, odaberite Uninstall a program. Deinstalacija iz Windowsa
 3. Na popisu pronađite unose povezane s Reklame virusa Safe Browsing (ili bilo kojim nedavno instaliranim sumnjivim programom).
 4. Desnom tipkom miša (Right-click) kliknite na aplikaciju i odaberite Uninstall.
 5. Ako se pojavi User Account Control, kliknite na Yes.
 6. Pričekajte da se proces deinstalacije završi i kliknite na OK. Deinstalacija iz Windowsa

Ako ste korisnik Windowsa 7 ili XP, pratite upute koje slijede:

 1. Kliknite na Windows Start > Control Panel koji se nalazi na desnoj strani otvorenog menija (ako ste korisnik Windowsa XP, kliknite na Add/Remove Programs).
 2. U Control Panelu, odaberite Programs > Uninstall a program. Deinstalacija iz Windowsa
 3. Odaberite nepoželjnu aplikaciju tako da na nju kliknete jednom.
 4. Pri vrhu, kliknite na Uninstall/Change.
 5. Na upit o potvrdi vaše akcije, odaberite Yes.
 6. Kliknite na OK jednom kad se proces uklanjanja završi.

Uklonite Safe Browsing iz Mac OS X sistema

Dok pokušavate deinstalirati Safe Browsing u Mac OS X-u, tražite Browsing Secure, Browser Utility i slične pojmove. Oni su povezani s ovim adware programom i mogu ga ponovno instalirati na računalu čim ga ponovno pokrenete.

 1. Ako koristite OS X, kliknite na gumb Go u gornjem lijevom kutu ekrana te odaberite Applications. Kliknite 'Go' i odaberite 'Applications'
 2. Čekajte dok ne vidite mapu Applications i potražite Safe Browsing ili bilo koje sumnjive programe u njoj. Sada kliknite desnom tipkom miša na svaki od unosa te odaberite Move to Trash. Kliknite na svaki zlonamjeran unos i odaberite 'Move to Trash'

Resetirajte Mozillu Firefox

Uklonite opasne ekstenzije:

 1. Otvorite preglednik Mozilla Firefox i kliknite na Menu (tri horizontalne linije u gornjem desnom kutu prozora).
 2. Odaberite Add-ons.
 3. Ovdje odaberite pluginove koji su povezani s Reklame virusa Safe Browsing i kliknite na Remove. Resetirajte Mozillu Firefox

Resetirajte početnu stranicu (homepage):

 1. Kliknite na tri horizontalne crte u gornjem desnom kutu da biste otvorili meni.
 2. Odaberite Options.
 3. Pod opcijama za Home, upišite adresu vaše omiljene stranice koja će se otvoriti svaki put kad pokrenete preglednik Mozilla Firefox.

Očistite kolačiće i podatke o stranicama:

 1. Kliknite na Menu i odaberite Options.
 2. Idite na sekciju Privacy & Security.
 3. Skrolajte prema dolje i pronađite Cookies and Site Data.
 4. Kliknite na Clear Data…
 5. Odaberite Cookies and Site Data, kao i Cached Web Content i kliknite na Clear. Resetirajte Mozillu Firefox

Resetirajte Mozillu Firefox

U slučaju da niste uspjeli ukloniti Reklame virusa Safe Browsing prateći upute iznad, morat ćete resetirati Mozillu Firefox:

 1. Pokrenite preglednik Mozilla Firefox i kliknite na Menu.
 2. Idite na  Help i tamo odaberite Troubleshooting Information. Resetirajte Mozillu Firefox
 3. Unutar sekcije Give Firefox a tune up kliknite na Refresh Firefox…
 4. Jednom kada vam iskoči pop-up prozor, potvrdite željenu akciju klikanjem na Refresh Firefox – to bi trebalo završiti uklanjanje Reklame virusa Safe Browsing. Resetirajte Mozillu Firefox

Resetirajte Google Chrome

Obrišite maliciozne ekstenzije iz preglednika Google Chrome:

 1. Otvorite Google Chrome, kliknite na Menu (tri vertikalne točke u gornjem desnom kutu) i odaberite More tools > Extensions.
 2. U novootvorenom prozoru vidjet ćete sve instalirane ekstenzije. Deinstalirajte sve što vam je sumnjivo i što bi moglo biti povezano s Reklame virusa Safe Browsing tako da kliknete na Remove. Resetirajte Google Chrome

Očistite cache i podatke  web stranica iz preglednika Chrome:

 1. Kliknite na Menu i odaberite Settings.
 2. Pod Privacy and security, odaberite Clear browsing data.
 3. Odaberite Browsing history, Cookies and other site data, kao i Cached images i files.
 4. Kliknite na Clear data. Resetirajte Google Chrome

Promijenite početnu stranicu:

 1. Kliknite na Menu i odaberite Settings.
 2. Potražite sumnjive stranice kao što je Reklame virusa Safe Browsing u sekciji On startup.
 3. Kliknite na Open a specific or set of pages i kliknite na tri točkice da biste došli do opcije Remove.

Resetirajte Google Chrome:

Ako vam prethodne metode nisu pomogle, resetirajte Google Chrome da biste eliminirali Reklame virusa Safe Browsing i sve njegove komponente:

 1. Kliknite na Menu i odaberite Settings.
 2. Settings skrolajte prema dolje i kliknite na Advanced.
 3. Skrolajte prema dolje i pronađite sekciju Reset and clean up.
 4. Sada kliknite na Restore settings to their original defaults.
 5. Potvrdite s Reset settings da biste završili uklanjanje Reklame virusa Safe Browsing. Resetirajte Google Chrome

Resetirajte Safari

Uklonite nepoželjne ekstenzije iz preglednika Safari:

 1. Kliknite na Safari > Preferences…
 2. U novom prozoru odaberite Extensions.
 3. Odaberite nepoželjne ekstenzije povezane s Reklame virusa Safe Browsing i odaberite Uninstall. Resetirajte Safari

Očistite kolačiće i ostale podatke web stranica iz Safarija:

 1. Kliknite na Safari > Clear History…
 2. Iz padajućeg menija pod Clear, odaberite all history.
 3. Potvrdite vaš odabir s Clear History. Resetirajte Safari

Ako vam koraci iznad nisu pomogli, resetirajte Safari:

 1. Kliknite na Safari > Preferences…
 2. Idite na karticu (tabAdvanced.
 3. Stavite kvačicu u kućicu pokraj Show Develop menu.
 4. U meniju kliknite na Develop i zatim odaberite Empty Caches. Resetirajte Safari

Nakon deinstalacije ovog potencijalno nepoželjnog programa i popravljanja svakog od Vaših web preglednika, preporučamo Vam da skenirate svoj računalno sustav reputabilnim anti-spywareom. Ovo će Vam pomoći da se riješite Safe Browsing tragova registra te će također identificirati srodne parazite ili moguće malware infekcije na Vašem računalu. Za to možete koristiti naše najbolje malware uklanjače: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ili Malwarebytes.

Preporučujemo Vam

Nemojte dopustiti da vas vlada špijunira

Vlada ima mnogo problema vezanih uz praćenje korisnika i korisničkih podataka, kao i sa špijuniranjem građana, pa biste trebali uzeti u obzir i naučiti nešto više o sumnjivim praksama prikupljanja podataka. Pokušajte izbjeći bilo kakav pokušaj vlade da vas prati ili špijunira tako da na internetu postanete potpuno anonimni.

Možete odabrati drugu lokaciju kad budete online i pristupati bilo kakvom materijalu bez nekih posebnih ograničenja na sadržaj. Veoma lako možete imati internetsku vezu bez ikakvih rizika od hakerskih napada koristeći Private Internet Access VPN.

Kontrolirajte informacije kojima može pristupiti vlada ili bilo koja neželjena stranka i surfajte internetom bez mogućnosti da vas se špijunira. Čak i ako niste umiješani u ilegalne aktivnosti ili vjerujete svojem izboru usluga i platformi, budite sumnjičavi oko vlastite sigurnosti i poduzmite mjere predostrožnosti korištenjem usluge VPN-a.

Za slučaj malware napada, napravite sigurnosne kopije datoteka za kasniju upotrebu

Korisnici računala mogu na razne načine izgubiti podatke zahvaljujući cyber infekcijama ili upravo njihovom štetnom djelovanju. Softverski problemi koje stvaraju malware programi ili direktan gubitak podataka zbog šifriranja mogu dovesti do problema sa samim uređajem ili čak nanijeti permanentna oštećenja. Kada imate aktualne sigurnosne kopije, na veoma lagan način možete se oporaviti nakon takvog incidenta i nastaviti s radom.

Najbitnije je kreirati ažuriranja za svoje sigurnosne kopije, i to nakon bilo kakve promjene na računalu, pa ćete se moći vratiti točno u vrijeme prije nego je malware bilo što uspio promijeniti ili prije nego problemi s uređajem uzrokuju probleme s performansama ili oštećenje podataka. Kada imate raniju verziju svakog bitnog dokumenta ili projekta, lako ćete izbjeći frustracije i nervne slomove. To je pogotovo korisno kada se malware stvori niotkuda. Za potrebe vraćanja sistema u određenu točku u vremenu možete upotrijebiti Data Recovery Pro.

O autoru
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Stručnjak za uklanjanje malware programa

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Ugnius Kiguolis
O tvrtci Esolutions

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima