Najbolji programi za uklanjanje malware aplikacija u 2017. godini

Koji su najbolji programi za uklanjanje malware aplikacija u 2017. godini?

Istraživanja pokazuju da je cyber kriminal u porastu i unosi stalne promjene na području kriminaliteta, a to je definitivno nešto što danas uzrokuje veliku zabrinutost . Iako se svijest o cyber kriminalu pojačala , brzina evolucije malware programa također se povećala i čini se da je prevelika da bi se s njom nosili korisnici kućnih računala. Dakle, da bi se smanjio rizik od toga da postanu žrtva malware napada, korisnici ne bi samo morali pratiti sigurnosne navike tijekom surfanja internetom, već bi morali i instalirati te konstantno ažurirati anti-malware programe. Ako niste upoznati s definicijom anti-malware programa, morate znati da takve aplikacije, za razliku od antivirusa, mogu detektirati i ukloniti viruse, kao i manje opasne vrste virtualnih parazita poput adware programa, otimača preglednika i odmetnutih sistemskih alata. Ukratko, to su programi koji detektiraju širok spektar malicioznih ili potencijalno nepoželjnih programa.

Danas postoji mnogo anti-malware programa – neki od njih nude zaštitu u stvarnom vremenu, dok ostali funkcioniraju kao “on-demand” skeneri (na zahtjev). Važno je shvatiti da niti jedan program ne može sve odraditi odjednom; zato je normalno da različiti programi detektirajurazličite primjerke malware/spyware programa. Stručnjaci za sigurnost računala zapravo kažu da je jako dobro koristiti alat za uklanjanje malware aplikacija uz antivirusni program .

1. Malwarebytes 3.0

Malwarebytes je jedan od najpoznatijih i najpriznatijih alata za uklanjanje malwarea. Ranije poznat pod imenom Malwarebytes Anti-Malware, ovaj program danas nosi naslov Malwarebytes 3.0, a njegovi autori ga prezentiraju kao zamjenu za antivirusne programe. Ne može se negirati da je premium verzija Malwarebytesa proizvod sljedeće generacije aplikacija i nudi zaštitu od malware programa, uključujući i anti-ransomware, anti-exploit, anti-malware, kao i zaštitu od malicioznih internetskih stranica. Moramo istaknuti da se tijekom skeniranja usporava rad samog računala, ali ako uzmemo u obzir brzinu provjere svih sistemskih direktorija i datoteka, to ne bi trebao biti veliki problem. Premium verzija nudi anti-exploit i zaštitu u stvarnom vremenu, sprečava pristup malicioznim stranicama i blokira napad ransomware programa. Premium verziju možete isprobati u periodu od 14 dana ili kupiti licencu za 39,99 dolara (vrijedi godinu dana). Saznajte više o programu Malwarebytes 3.0.

Malwarebytes 3.0 antimalware

2. Plumbytes Anti-Malware

Plumbytes Anti-Malware je izvrstan program za uklanjanje malwarea za korisnike koji se malo manje razumiju u tehnologiju jer nudi izvrsno prijateljski nastrojeno sučelje s desecima postavki koje se mogu prilagođavati, iako ponekad mogu djelovati zbunjujuće. Osim toga, zahvaljujući kompleksnom algoritmu programa Plumbytes, moguće se veoma brzo skenirati računalo. Za razliku od antivirusnih programa, Plumbytes detektira i uklanja ne samo malware, već i Spyware, pa nećete imati problema koje uzrokuju virusi i potencijalno nepoželjni programi. Plumbytes ima mnogo naprednih mogućnosti, na primjer, može detektirati i ukloniti Trojanske konje, rootkitove i crve. On uz sve to postavlja zaštitu od otimanja i tako osigurava preglednike i samo surfanje internetom. Ukratko, Plumbytes nudi opsežnu zaštitu od spyware i malware programa te se smatra jednim od najboljih anti-malware programa danas. Licenca za ovaj software košta 49,99 dolara i vrijedi šest mjeseci. Ovdje pročitajte kompletnu recenziju programa Plumbytes.

Picture of Plumbytes

3. Webroot SecureAnywhere AntiVirus

Webroot SecureAnywhere Antivirus može se nazvati najmanjim i najbržim antivirusnim programom koji uz to ima visoku stopu detekcije malwarea i iznimno moćan pokretač za skeniranje koji omogućava da pregled računala ne traje dulje od 20 sekundi. Webroot Antivirus ima servere u cloudu i oni su napunjeni definicijama programa koje ovaj program koristi za provjeru datoteka ne bi li odredio jesu li one sigurne ili nisu. Ako ovaj antivirusni program lake kategorije detektira nepoznati program, brzo će poslati tu informaciju svojim serverima i držati oko na programu ne bi li vidio jesu li pokrenute neke sumnjive aktivnosti. Webroot AntiVirus poduzima akciju prema informacijama koje dobije od servera. Osim toga, Webroot može uklanjati malware i spyware, kao i osigurati surfanje internetom uz pomoć anti-phishing mogućnosti koja funkcionira u stvarnom vremenu. Uz sve to, program će zaštititi vašu web kameru od virusa koji špijuniraju. Licenca za Webroot Secure AnyWhere Antivirus košta godišnje 25,99 kuna. Pročitajte kompletnu recenziju programa Webroot AntiVirus.

Picture of Webroot AntiVirus

4. Zemana Anti-Malware

Zemana AntiMalware novi je, ali moćan software za uklanjanje koji može pregledati vaše računalo unutar samo 5 minuta. Besplatna verzija programa Zemana sugerira da se radi o manje mogućnosti nego što ih ima premium verzija – besplatna verzija detektira malware i uklanja ga, čisti web preglednike i bori se protiv rootkitova i bootkitova, dok premium verzija dodaje mogućnost zaštite u stvarnom vremenu, osigurava računalo od napada ransomware virusa, povećava zaštitu od malwarea na “nulti dan” i nudi 24-satnu tehničku podršku. Neosporna prednost ovog malware programa je cijena premium verzije. Ona košta samo 6,95 dolara godišnje. Ovdje saznajte više o programu Zemana AntiMalware here.

Screenshot of Zemana scan

5. OSHI Defender

OSHI Defender nema visoke ocjene kao programi koje smo da sad spominjali i testirali, ali svejedno pokriva mnogo toga. OSHI Defender omogućava sigurno plaćanje preko interneta, štiti osobne podatke i digitalni život korisnika. Program čuva PC od napadača, malware programa i pokušaja da se naruši privatnost. OSHI Defender, baš kao i Webroot, ima mogućnost skeniranja baziranu na cloudu, a to pomaže pri brzom skeniranju računala. Preporučuje se korištenje ovog programa uz neki drugi antivirusni program jer iako može uklanjati malware, on bolje funkcionira kao zaštitnik privatnosti i možda neće uspjeti detektirati veoma stare ili tek izašle nove malware ili spyware prijetnje. Licenca za OSHI Defender’s dolazi kao 6-mjesečna pretplata i košta 39,99 dolara. Ovdje pročitajte više o programu OSHI Defender.

OSHI Defender in action

BONUS: Popravite oštećeni sistem, optimizirajte ga i uklonite malware programom Reimage

Reimage je potpuno novi alat za koji smo otkrili da je veoma koristan.Vrhunski je to alat za popravak PC-ja i on će provjeriti ima li u vašem sistemu problema s hardwareom, sigurnošću i stabilnosti. Ovaj program javlja o tehničkim problemima koji bi mogli sprečavati računalo da radi punim kapacitetom, on identificira i uklanja malware kao što su virusi, adware, Trojanski konji rootkitovi , spyware i crvi. Na kraju, Reimage nudi korisniku informacije o stabilnosti računala. Ovaj program ima još jednu izvrsnu mogućnost – koristi komponente svoje online baze podataka (sadrži više od 25 milijuna datoteka) da bi zamijenio obrisane ili kompromitirane datoteke Windowsa (System Files, DLLs, Registry Keys, itd). Godišnja Licenca košta 69,95 dolara. Više informacija o odličnim mogućnostima nudi se u recenziji programa Reimage.

Reimage scan

O autoru
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Analitičar za malware...

Kontaktiraj Olivia Morelli
O tvrtci Esolutions

Pročitajte na drugim jezicima