Što je to DSearchLink.exe? Treba li ukloniti tu datoteku

Internetom se širi maliciozna datoteka pod nazivom DSearchLink.exe. Ako ste upravo primijetili ovu izvršnu datoteku da je pokrenuta u vašem Task Manageru, to vas mora upozoriti na infiltraciju potencijalno neželjenog programa. Pripazite jer pojava datoteke DSearchLink.exe znači da je vaše računalo zaraženo delta-homes.com, Delta-Search.com ili nekim drugim otimačem preglednika.

Zadržavanje ovakvih programa instaliranih u sistemu računala može biti stvarno opasno jer vas može dovesti do malicioznih web stranica koje služe za distribuciju ostalih malware programa. Bez obzira na to da se ne smatraju malicioznima, većina takvih programa sposobno je pratiti korisnika PC-ja i prikupljati podatke vezane uz surfanje internetom. Takve informacije također nazivamo “osobne i neidentificirajuće”. Međutim, ako se ti podaci podijele sa sumnjivim trećim stranama, to može dovesti do povećane količina spama, pojave vrlo nezgodnih reklama i drugih problema. Na kraju, vrlo lako ćete uvidjeti da svoj preglednik više ne možete koristiti kao što ste to mogli prije infiltracije virusa Delta Homes, budući da on blokira renomirane tražilice (Google, Yahoo, Bing, itd.) i usporava svaki od vaših preglednika.

Kao što možete vidjeti, DSearchLink.exe zapravo je maliciozna datoteka uz koju se vežu sumnjive aktivnosti. Ako je pokušate uništiti, mogli bi u Task Manageru otkriti da je ona pokrenuta odmah nakon restarta vašeg računala, pa bi morali koristiti isključivo metodu automatskog uklanjanja te datoteke, kao i ostalih povezanih s virusom Delta Homes. Kao što smo već prije rekli, ovaj otimač preglednika vrlo je sumnjiv i nikada ga se ne bi smjelo koristiti za pretraživanje interneta. I dok neki stručnjaci za sigurnost PC-ja tvrde da otimači preglednika nisu virusi, mi mislimo da nema potrebe da sebe i svoje računalo izlažete riziku malware programa.

Za uklanjanje virusa Delta Homes i komponenti koje su s njim povezane, kao što je na primjer datoteka DSearchLink.exe, morali bi koristiti jednu od sljedećih aplikacija: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Webroot SecureAnywhere AntiVirus.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Fortect Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Intego Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Kompatibilan sa macOS
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Fortect Intego, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Program Fortect Intego ima besplatan ograničeni skener. Fortect Intego nudi daleko više kada kupite njegovu kompletnu verziju. Kad besplatan skener detektira probleme, možete ih ukloniti besplatnom metodom popravka ili možete odlučiti kupiti kompletnu verziju da biste te probleme uklonili automatski.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Fortect, pokušajte pokrenuti SpyHunter 5.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Intego, pokušajte pokrenuti Combo Cleaner.
O autoru
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Stručnjak za uklanjanje malware programa

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Ugnius Kiguolis
O tvrtci Esolutions

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima