Ukloni YAC (Vodič za uklanjanje) - srp 2017 ažuriranje

YAC Priručnik za uklanjanje

Što je YAC?

Što je to YAC?

YAC

YAC (može se također pronaći pod nazivom Yet Another Cleaner) vrlo je sumnjiv sigurnosni software koji pripada tvrtki Elex do Brasil Participações Ltda Technology Inc. Bez obzira na to koliko bezazleno izgleda, morate biti oprezni jer su na internetu pokrenute brojne rasprave. I dok ne možemo reći da je to maliciozan program koji nije sposoban detektirati viruse, morate biti veoma pažljivi jer je povezan s ne baš poštenim aktivnostima.

Nakon što instalirate YAC na vaše računalo, otkrit ćete da ga je nemoguće deinstalirati, a možda ćete čak morati zbog toga instalirati još jedan sigurnosni software. Uz to, sve upućuje na to da se širi internetom u paketu s drugim aplikacijama, pa bi definitivno morali pratiti svaki proces instalacije novog programa. U suprotnom, otkrit ćete da je kontrolu nad vašim računalom preuzeo MyPC backup, Search.yac.mx, iSafe ili neki drugi potencijalno nepoželjan program. Čim takav neki program uđe u vaše računalo, on može promijeniti razne sistemske postavke i početi s nepoželjnim aktivnostima, kao što su preusmjeravanja, usporavanja, pop-up reklame, itd.

Nažalost, to još nije sve… Nakon što smo pročitali Uvjete korištenja programa YAC, uspjeli smo pronaći sljedeću rečenicu: “Partnerski odnos s anti-spyware i anti-malware tvrtkama: Malwarebytes (Malwarebytes Antimalware), PC Tools (Spyware Doctor), Enigma Software (SpyHunter 4), SUPERantispyware (Superantispyware), SurfRight B.V. (Hitman Pro).” Gotovo smo sigurni da ovi developeri antivirusnih i anti-spyware programa uopće ne znaju za taj “partnerski” odnos. Ako želite biti zaštićeni i izbjeći sve vrste virusa, jednostavno odaberite jedan od tih programa i instalirajte ga na računalo. Uz to, mislimo da bi morali ukloniti malware program Yet Another Cleaner sa svog računala. To ćete najlakše učiniti uz pomoć programa FortectIntego.

YAC

Kako se YAC može naći na mojem računalu?

Kao i bilo koji drugi program dizajniran za unapređenje zaštite PC-ja, Yet Another Cleaner može se preuzeti s vlastite službene stranice ili sa stranica kao što su Softpedia ili Cnet. Ipak, kao što smo to već spomenuli, morate biti vrlo pažljivi s njegovom instalacijom jer u vaš PC sistem može ući u paketu s nekom drugom sumnjivom komponentom.

Morate paziti jer ovaj program također može preuzeti tražilicu Search.yac.mx koja može napraviti dodatne izmjene u postavkama vašeg sistema i početi s preusmjeravanjem prema partnerskim web stranicama, prikazivati dosadne pop-up reklame i uzrokovati razne druge probleme. Kad se sve zbroji, ne možemo reći da je Yet Another Cleaner maliciozan program, ali ne možemo niti garantirati da je to pouzdan alat koji će unaprijediti funkcionalnost vašeg PC-ja. Ako želite da vaše računalo ne bude zaraženo virusima, morat ćete se osloniti na neki renomirani alat, kao što je FortectIntego ili SpyHunter 5Combo Cleaner.

Kako ukloniti YAC?

Ako mislite da su reklame i notifikacije koje prikazuje YAC beskorisne, ne bi trebali gubiti vrijeme, već se čim prije riješiti tog programa. Da bi to učinili, pratite korake postupka koji slijedi:

Windows 7 / Vista / XP

  • Kliknite Start → Control PanelPrograms and Features (ako koristite Windows XP, kliknite na Add/Remove Programs).
  • Ovdje potražite Yet Another Cleaner, PC Backup, YAC Search, iSafe ili bilo koji drugi sumnjivi program koji ste nedavno instalirali.
  • Deinstalirajte ih i kliknite OK da bi pohranili sve promjene.

Windows 8

  • Ako koristite Windows 8, kliknite desnom tipkom miša u donji lijevi kut ekrana. Kad se pokaže Quick Access Menu, odaberite Control Panel, a nakon toga Uninstall a Program.
  • Ovdje potražite Yet Another Cleaner, PC Backup, YAC Search, iSafe ili bilo koji drugi sumnjivi program koji ste nedavno instalirali.
  • Deinstalirajte ih i kliknite OK da bi pohranili sve promjene.
Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Fortect Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Intego Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Kompatibilan sa macOS
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Fortect Intego, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Program Fortect Intego ima besplatan ograničeni skener. Fortect Intego nudi daleko više kada kupite njegovu kompletnu verziju. Kad besplatan skener detektira probleme, možete ih ukloniti besplatnom metodom popravka ili možete odlučiti kupiti kompletnu verziju da biste te probleme uklonili automatski.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Fortect, pokušajte pokrenuti SpyHunter 5.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Intego, pokušajte pokrenuti Combo Cleaner.

Preporučujemo Vam

Nemojte dopustiti da vas vlada špijunira

Vlada ima mnogo problema vezanih uz praćenje korisnika i korisničkih podataka, kao i sa špijuniranjem građana, pa biste trebali uzeti u obzir i naučiti nešto više o sumnjivim praksama prikupljanja podataka. Pokušajte izbjeći bilo kakav pokušaj vlade da vas prati ili špijunira tako da na internetu postanete potpuno anonimni.

Možete odabrati drugu lokaciju kad budete online i pristupati bilo kakvom materijalu bez nekih posebnih ograničenja na sadržaj. Veoma lako možete imati internetsku vezu bez ikakvih rizika od hakerskih napada koristeći Private Internet Access VPN.

Kontrolirajte informacije kojima može pristupiti vlada ili bilo koja neželjena stranka i surfajte internetom bez mogućnosti da vas se špijunira. Čak i ako niste umiješani u ilegalne aktivnosti ili vjerujete svojem izboru usluga i platformi, budite sumnjičavi oko vlastite sigurnosti i poduzmite mjere predostrožnosti korištenjem usluge VPN-a.

Za slučaj malware napada, napravite sigurnosne kopije datoteka za kasniju upotrebu

Korisnici računala mogu na razne načine izgubiti podatke zahvaljujući cyber infekcijama ili upravo njihovom štetnom djelovanju. Softverski problemi koje stvaraju malware programi ili direktan gubitak podataka zbog šifriranja mogu dovesti do problema sa samim uređajem ili čak nanijeti permanentna oštećenja. Kada imate aktualne sigurnosne kopije, na veoma lagan način možete se oporaviti nakon takvog incidenta i nastaviti s radom.

Najbitnije je kreirati ažuriranja za svoje sigurnosne kopije, i to nakon bilo kakve promjene na računalu, pa ćete se moći vratiti točno u vrijeme prije nego je malware bilo što uspio promijeniti ili prije nego problemi s uređajem uzrokuju probleme s performansama ili oštećenje podataka. Kada imate raniju verziju svakog bitnog dokumenta ili projekta, lako ćete izbjeći frustracije i nervne slomove. To je pogotovo korisno kada se malware stvori niotkuda. Za potrebe vraćanja sistema u određenu točku u vremenu možete upotrijebiti Data Recovery Pro.

O autoru
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Olivia Morelli
O tvrtci Esolutions

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima