Uklonite virus Tech-connect.biz (Besplatne instrukcija)

Tech-connect.biz Priručnik za uklanjanje virusa

Što je Virus Tech-connect.biz?

Kako funkcionira virus Tech-connect.biz?

Virus Tech-connect.biz “odmetnuta” je aplikacija koja na prevaru natjera korisnika da upotrijebi sumnjivu tražilicu. Ovaj sumnjivi program preuzima kontrolu nad računalom, pregledniku dodaje ekstenziju (proširenje) i mijenja mu postavke. Nakon što izvrši promjene tih postavki, adrese početne stranice, tražilice i nove kartice preusmjeravat će na stranicu Tech-connect.biz. Ta web adresa vodi na sumnjivu tražilicu koja je na prvi pogled pouzdana jer izgleda baš kao i neki drugi alat za pretraživanje. Nažalost, njemu se ne može vjerovati jer vas može prevariti i natjerati da kliknete na sponzorirane rezultate pretraživanja koji uopće nisu relevantni, a mogu vas isto tako odvesti do opasnih stranica trećih strana. Iako ne možemo tvrditi da su svi ti rezultati obmanjujući, i dalje morate biti oprezni. Nakon što u tražilicu koju kontrolira virus Tech-connect.biz upišete svoj upit, bit ćete preusmjereni na plusnetwork.com, sumnjivu tražilicu koja je veoma dobro poznata stručnjacima za spyware. Ova tražilica prikazuje reklame trećih strana na vrhu stranice s rezultatima, a to mnogima jako smeta. Morate biti svjesni da ćete također biti preusmjereni na čudne stranice nakon što kliknete na jednostavne rezultate pretrage; najbolje rješenje bilo bi izbjegavanje ove tražilice u potpunosti. Jedini razlog tih preusmjeravanja je prisiljavanje korisnika da posjete određene stranice, povećaju internetski promet prema njima i generiraju zaradu po kliku (pay-per-click).

Ako se ne bojite da ćete biti natjerani na posjet sumnjivim stranicama, možete nastaviti s upotrebom ovog alata za pretragu; no, ako želite promijeniti svoju početnu stranicu i koristiti neku drugu tražilicu, morat ćete odmah ukloniti Tech-connect-biz. Morate biti svjesni da to može biti težak zadatak jer ovaj otimač preglednika implementira u sistem razne modifikacije koje će postavke vratiti u prijašnje stanje svaki put kad ih korisnik pokuša promijeniti. Ako još uvijek želite testirati sami sebe i ručno ukloniti ovaj potencijalno nepoželjan program (PUP, potentially unwanted program), pripremili smo vam upute za uklanjanje virusa Tech-connect.biz. Ako će vam biti preteško deinstalirati ovaj program ili jednostavno želite provjeriti nalazi li se u vašem sistemu neka cyber prijetnja, trebali biste pokrenuti skeniranje sistema uz pomoć programa FortectIntego ili SpyHunter 5Combo Cleaner. Nemojte gubiti vrijeme i poduzmite sve da uklonite Tech-connect.biz da biste zaustavili njegovo pojavljivanje u vašem pregledniku svaki put kad ga pokrenete.

Metode koje se koriste da bi se povećao broj korisnika tražilice Tech-connect.biz

Naravno, ovoj stranici možete i sami pristupiti i postaviti je kao vašu početnu. Također možete promijeniti postavke svoje početne stranice i postaviti ovaj alat za pretraživanje na početnu stranicu. Međutim, ako niste pokrenuli te promjene, već se ova tražilica samo pojavila u vašem pregledniku, to znači da ste postali žrtva otimanja od strane virusa Tech-connect.biz. Molimo vas da ne miješate riječi “oteti” i “hakirati”. Ovaj program preotima kontrolu nad sistemom tek kad mu to korisnik dopusti, pa morate naučiti kako spriječiti takvu autorizaciju. Kad instalirate računalne programe , provjerite što se skriva u “Naprednim” ili “Prilagođenim” postavkama. Te postavke mogu otkriti koji programi su stigli u paketu s aplikacijom koju ste preuzeli i dopušta vam da odbijete njihovu instalaciju. Korisnici često instaliraju neželjene programe jer misle da su “Zadane” i “Standardne” postavke pouzdane. U većini slučajeva te postavke su automatski određene i uključuju pristanak korisnika na instaliranje svih “preporučenih” programa. U te programe spadaju otimači preglednika, adware aplikacije i ostali naporni paraziti.

Kako ga deinstalirati?

Da biste deinstalirali virus Tech-connect.biz, pročitajte upute koje smo pripremili niže. Slobodno odaberite ručnu ili automatsku metodu uklanjanja – brzi ćete deinstalirati ovaj otimač preglednika upotrebom anti-spyware programa koji preporučujemo ili ga možete, ako vam to više odgovara, obrisati ručno. Molimo vas da upamtite da iako nije maliciozan, ovaj otimač preglednika je i dalje nepoželjan program koji čini vaše računalo ranjivim na napade malware aplikacija. Zbog toga se uklanjanje ovog virusa mora izvesti veoma pažljivo. Iako vam se ove upute mogu činiti zbunjujućima, probajte ih upotrijebiti i ručno uklonite malware program Tech-connect.biz:

Uz pomoć programa FortectIntego moći ćete ukloniti štetu koju je napravio virus. Programi SpyHunter 5Combo Cleaner i Malwarebytes preporučuju se za detektiranje potencijalno nepoželjnih programa i virusa, kao i svih datoteka i unosa u registar koji su povezani s njima.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Fortect Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Intego Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Kompatibilan sa macOS
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Fortect Intego, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Program Fortect Intego ima besplatan ograničeni skener. Fortect Intego nudi daleko više kada kupite njegovu kompletnu verziju. Kad besplatan skener detektira probleme, možete ih ukloniti besplatnom metodom popravka ili možete odlučiti kupiti kompletnu verziju da biste te probleme uklonili automatski.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Fortect, pokušajte pokrenuti SpyHunter 5.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Intego, pokušajte pokrenuti Combo Cleaner.

Ručni Tech-connect.biz Priručnik za uklanjanje virusa

Deinstalacija iz Windowsa

Prema uputama koje slijede, morate otići na popis programa koji se nalaze na vašem računalu. Tamo kliknite na “Installed on” da biste sortirali programe po datumu kada su instalirani na vaše računalo. Nakon toga morate pronaći dva sumnjiva programa – uTorrent Packages i AION. Kliknite na uTorrent Packages i odaberite Uninstall/Change. Pojavit će se Uninstall Manager i pitati vas koji program želite deinstalirati. Kliknite na gumb UNINSTALL, koji se nalazi odmah pokraj opcije REACHit, i stavite kvačicu u kućicu pokraj “Remove this manager from Add/Remove programs” i kliknite na Close. Nakon toga na popisu programa pronađite AION, kliknite na njega i zatim kliknite još jednom na Uninstall/Change. Možda će vam se pojaviti pop-up poruka, ali ako se pojavi kliknite na OK. Osvježite popis tako da desnom tikom miša kliknete na prazno mjesto i odaberete Refresh. Kad završite s deinstalacijom ovih programa, počistite svaki od vaših preglednika. Slijedi primjer (Firefox) kako očistiti svoj preglednik:

Desnom tipkom miša kliknite na Firefox shortcut i odaberite Properties. Nakon toga idite na karticu Shortcut,ako se već ne nalazite tamo, i u polju Target, pronađite URL hllp://tech-connect.biz/ i obrišite ga. Zatim kliknite na Apply, pa na OK.

Isto možete napraviti s prečacima za preglednike Chrome i IE.

Da biste uklonili Virus Tech-connect.biz računala s Windowsima 10 ili 8, molimo vas da pratite sljedeće korake:

 1. Upišite Control Panel u kućicu s tražilicom za Windowse i stisnite Enter ili kliknite na rezultate pretraživanja.
 2. Ispod sekcije Programs, odaberite Uninstall a program. Deinstalacija iz Windowsa
 3. Na popisu pronađite unose povezane s Virus Tech-connect.biz (ili bilo kojim nedavno instaliranim sumnjivim programom).
 4. Desnom tipkom miša (Right-click) kliknite na aplikaciju i odaberite Uninstall.
 5. Ako se pojavi User Account Control, kliknite na Yes.
 6. Pričekajte da se proces deinstalacije završi i kliknite na OK. Deinstalacija iz Windowsa

Ako ste korisnik Windowsa 7 ili XP, pratite upute koje slijede:

 1. Kliknite na Windows Start > Control Panel koji se nalazi na desnoj strani otvorenog menija (ako ste korisnik Windowsa XP, kliknite na Add/Remove Programs).
 2. U Control Panelu, odaberite Programs > Uninstall a program. Deinstalacija iz Windowsa
 3. Odaberite nepoželjnu aplikaciju tako da na nju kliknete jednom.
 4. Pri vrhu, kliknite na Uninstall/Change.
 5. Na upit o potvrdi vaše akcije, odaberite Yes.
 6. Kliknite na OK jednom kad se proces uklanjanja završi.

Resetirajte Mozillu Firefox

U Mozilli Firefox idite na postavke i na Home page kliknite na gumb Restore to Default. Nakon toga idite na Search tab i, ako negdje vidite vrijednost tech-connect.biz, obrišite je.

Uklonite opasne ekstenzije:

 1. Otvorite preglednik Mozilla Firefox i kliknite na Menu (tri horizontalne linije u gornjem desnom kutu prozora).
 2. Odaberite Add-ons.
 3. Ovdje odaberite pluginove koji su povezani s Virus Tech-connect.biz i kliknite na Remove. Resetirajte Mozillu Firefox

Resetirajte početnu stranicu (homepage):

 1. Kliknite na tri horizontalne crte u gornjem desnom kutu da biste otvorili meni.
 2. Odaberite Options.
 3. Pod opcijama za Home, upišite adresu vaše omiljene stranice koja će se otvoriti svaki put kad pokrenete preglednik Mozilla Firefox.

Očistite kolačiće i podatke o stranicama:

 1. Kliknite na Menu i odaberite Options.
 2. Idite na sekciju Privacy & Security.
 3. Skrolajte prema dolje i pronađite Cookies and Site Data.
 4. Kliknite na Clear Data…
 5. Odaberite Cookies and Site Data, kao i Cached Web Content i kliknite na Clear. Resetirajte Mozillu Firefox

Resetirajte Mozillu Firefox

U slučaju da niste uspjeli ukloniti Virus Tech-connect.biz prateći upute iznad, morat ćete resetirati Mozillu Firefox:

 1. Pokrenite preglednik Mozilla Firefox i kliknite na Menu.
 2. Idite na  Help i tamo odaberite Troubleshooting Information. Resetirajte Mozillu Firefox
 3. Unutar sekcije Give Firefox a tune up kliknite na Refresh Firefox…
 4. Jednom kada vam iskoči pop-up prozor, potvrdite željenu akciju klikanjem na Refresh Firefox – to bi trebalo završiti uklanjanje Virus Tech-connect.biz. Resetirajte Mozillu Firefox

Resetirajte Google Chrome

Otvorite postavke preglednika Chrome i skrolajte prema dolje. Pronađite On Startup Panel i kliknite na opciju Set pages. Ovdje uklonite vrijednost tech-connect.biz i dodajte neki URL koji vam odgovara. Kliknite na OK. Nakon toga promijenite prioritet na “Open the New Tab page“. U kartici Appearance opet ćete vidjeti link tech-connect.biz. Kliknite na Change, obrišite taj URL koji se nalazi u polju i odaberite Use the New Tab page. Kliknite na OK. Uklonite odabir kod opcije Show Home button. Slijedi odlazak u sekciju tražilica i klikanje na Manage Search engines. Obrišite vrijednost tech-connect.

Obrišite maliciozne ekstenzije iz preglednika Google Chrome:

 1. Otvorite Google Chrome, kliknite na Menu (tri vertikalne točke u gornjem desnom kutu) i odaberite More tools > Extensions.
 2. U novootvorenom prozoru vidjet ćete sve instalirane ekstenzije. Deinstalirajte sve što vam je sumnjivo i što bi moglo biti povezano s Virus Tech-connect.biz tako da kliknete na Remove. Resetirajte Google Chrome

Očistite cache i podatke  web stranica iz preglednika Chrome:

 1. Kliknite na Menu i odaberite Settings.
 2. Pod Privacy and security, odaberite Clear browsing data.
 3. Odaberite Browsing history, Cookies and other site data, kao i Cached images i files.
 4. Kliknite na Clear data. Resetirajte Google Chrome

Promijenite početnu stranicu:

 1. Kliknite na Menu i odaberite Settings.
 2. Potražite sumnjive stranice kao što je Virus Tech-connect.biz u sekciji On startup.
 3. Kliknite na Open a specific or set of pages i kliknite na tri točkice da biste došli do opcije Remove.

Resetirajte Google Chrome:

Ako vam prethodne metode nisu pomogle, resetirajte Google Chrome da biste eliminirali Virus Tech-connect.biz i sve njegove komponente:

 1. Kliknite na Menu i odaberite Settings.
 2. Settings skrolajte prema dolje i kliknite na Advanced.
 3. Skrolajte prema dolje i pronađite sekciju Reset and clean up.
 4. Sada kliknite na Restore settings to their original defaults.
 5. Potvrdite s Reset settings da biste završili uklanjanje Virus Tech-connect.biz. Resetirajte Google Chrome

Nakon deinstalacije ovog potencijalno nepoželjnog programa i popravljanja svakog od Vaših web preglednika, preporučamo Vam da skenirate svoj računalno sustav reputabilnim anti-spywareom. Ovo će Vam pomoći da se riješite Tech-connect.biz tragova registra te će također identificirati srodne parazite ili moguće malware infekcije na Vašem računalu. Za to možete koristiti naše najbolje malware uklanjače: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ili Malwarebytes.

Preporučujemo Vam

Nemojte dopustiti da vas vlada špijunira

Vlada ima mnogo problema vezanih uz praćenje korisnika i korisničkih podataka, kao i sa špijuniranjem građana, pa biste trebali uzeti u obzir i naučiti nešto više o sumnjivim praksama prikupljanja podataka. Pokušajte izbjeći bilo kakav pokušaj vlade da vas prati ili špijunira tako da na internetu postanete potpuno anonimni.

Možete odabrati drugu lokaciju kad budete online i pristupati bilo kakvom materijalu bez nekih posebnih ograničenja na sadržaj. Veoma lako možete imati internetsku vezu bez ikakvih rizika od hakerskih napada koristeći Private Internet Access VPN.

Kontrolirajte informacije kojima može pristupiti vlada ili bilo koja neželjena stranka i surfajte internetom bez mogućnosti da vas se špijunira. Čak i ako niste umiješani u ilegalne aktivnosti ili vjerujete svojem izboru usluga i platformi, budite sumnjičavi oko vlastite sigurnosti i poduzmite mjere predostrožnosti korištenjem usluge VPN-a.

Za slučaj malware napada, napravite sigurnosne kopije datoteka za kasniju upotrebu

Korisnici računala mogu na razne načine izgubiti podatke zahvaljujući cyber infekcijama ili upravo njihovom štetnom djelovanju. Softverski problemi koje stvaraju malware programi ili direktan gubitak podataka zbog šifriranja mogu dovesti do problema sa samim uređajem ili čak nanijeti permanentna oštećenja. Kada imate aktualne sigurnosne kopije, na veoma lagan način možete se oporaviti nakon takvog incidenta i nastaviti s radom.

Najbitnije je kreirati ažuriranja za svoje sigurnosne kopije, i to nakon bilo kakve promjene na računalu, pa ćete se moći vratiti točno u vrijeme prije nego je malware bilo što uspio promijeniti ili prije nego problemi s uređajem uzrokuju probleme s performansama ili oštećenje podataka. Kada imate raniju verziju svakog bitnog dokumenta ili projekta, lako ćete izbjeći frustracije i nervne slomove. To je pogotovo korisno kada se malware stvori niotkuda. Za potrebe vraćanja sistema u određenu točku u vremenu možete upotrijebiti Data Recovery Pro.

O autoru
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Olivia Morelli
O tvrtci Esolutions

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima