Uklonite virus Rts.dsrlte.com (Vodič za uklanjanje) - 2015 ažuriranje

Rts.dsrlte.com Priručnik za uklanjanje virusa

Što je Virus Rts.dsrlte.com?

Već neko vrijeme nas korisnici ispituju o preusmjeravanjima koja uzrokuje virus Rts.dsrlte.com. Tvrde da su problemi počeli odmah nakon instaliranja aplikacije naziva AppStein na njihova računala. No, ponekad se dogodi da ovaj problem počne smetati korisnike PC-ja i prije instalacije te freeware aplikacije. U tom slučaju, morate razmisliti na koje reklame ste kliknuli prije nego ste primijetili taj problem. Osim toga, ako ste ikada pokušali ukloniti Rts.dsrlte.com sa svog računala, mogli ste primijetiti da to i nije baš tako jednostavan zadatak. Molimo vas da pročitate ovaj članak da bi saznali više o glavnim razlozima zašto vas u radu ometaju preusmjeravanja virusa Rts.dsrlte.com i što vam može pomoći da ga se riješite.

Dakle, kako su povezani Rts.dsrlte.com i AppStein?

Rts.dsrlte.com smatra se potencijalno nepoželjnim programom i otimačem preglednika koji vrlo lako može neprimjetno preuzeti kontrolu nad vašim web preglednikom. U većini slučajeva, instalira se u paketu s jednim drugim programom sumnjive kvalitete naziva AppStein. Odmah, čim se nađe u sistemu, on želi preuzeti kontrolu nad svakim od preglednika, uključujući Google Chrome, Mozillu Firefox i Internet Explorer, jer je kreiran da im se svima prilagodi. Međutim, ovo nije najveći problem s koji ćete se morati uhvatiti u koštac kada vam se u sistemu nađe otimač preglednika Rts.dsrlte.com. Nakon što promijeni početnu stranicu, zadanu tražilicu i ostale postavke, ova aplikacija počinje s preusmjeravanjima na Yoahho.com ili neku drugu sumnjivu stranicu. To se aktivno radi tako da se korisnicima prikažu modificirani rezultati pretrage koji su puni različitih natpisa, linkova i sličnog sadržaja. Bez obzira što ta preusmjeravanja izgledaju bezopasno, morate biti oprezni jer vas mogu na prevaru natjerati da posjetite opasne web stranice, a da zapravo ništa ne posumnjate. Ako niste oprezni, može doći do instalacije drugih potencijalno nepoželjnih programa, pa čak i virusa.

Zašto developeri takvih programa žele uzrokovati takve aktivnosti? Prije svega, oni žele generirati pay-per-click zaradu. Ta zarada se prikuplja tako što se korisnici prisiljavaju na posjet partnerskim stranicama. Također, oni žele svoje korisnike natjerati da kliknu na sponzorirane oglase i prošire programe koji su s njima povezani. Na kraju, Rts.dsrlte.com može se koristiti za prikupljanje informacija o tome što korisnici pretražuju, koje stranice vole posjećivati, što upisuju na tim stranicama, koja je IP adresa njihovog računala, koja je njihova email adresa, koja je lokacija njihovog PC-ja i slični osobni neidentificirajući podaci. Morate biti pažljivi jer, kao rezultat nepažnje, možete početi primati velike količine spam poruka. Ako ste primijetili sumnjiva preusmjeravanja na Rts.dsrlte.com, usporavanja ili agresivne pop-up reklame, morate pokrenuti skeniranje kompletnog sistema programom FortectIntego i tako popraviti svoje računalo što je to prije moguće.

Rts.dsrlte.com redirect virus that looks just like Yahoo

Kako može potencijalno nepoželjan program (PUP) preuzeti kontrolu nad mojim računalom?

Kao što smo već ranije spomenuli, virus RTS.dsrlte.com blisko je povezan s plug-inom AppStein. Taj plug-in aktivno se koristio da se odgodi uklanjanje ovog otimača preglednika. Morate biti veoma pažljivi ako se ova dva programa infiltriraju u vaše računalo, jer to može dovesti do curenja informacija i infiltracije sumnjivih programa u računalo.

U nekim slučajevima, virus Rts.dsrlte neprimjetno se i bez traženja dozvole pojavi na računalu. Ovdje moramo istaknuti da ovaj program NIJE virus, a to znači da ne može doći u nečije računalo bez intervencije korisnika. Program ulazi u sistem uz pomoć “bundlinga”, a to ne može biti implementirano bez freeware ili shareware programa. Dakle, ako je Rts.dsrlte.com preuzeo kontrolu nad web preglednikom i ako ste uz to primijetili widget aplikacije AppStein u pregledniku, tada nema sumnje da ste nedavno instalirali freeware program, a niste izbjegli odabir dodatnih komponenti. Ne brinite jer sigurno niste jedini korisnik koji je na prevaru natjeran na instaliranje programa “u paketu”. Dodatne komponente obično su skrivene ili otkrivene na obmanjujuć način. Da bi poništili njihov odabir, morate kliknuti na “Naprednu” ili “Prilagođenu” (“Advanced” ili “Custom”) instalacijsku opciju i pažljivo pratiti cijeli proces instalacije s namjerom da izbjegnete odabir “opcionalnih downloada”. U slučaju da imate raznih neugodnosti, pratite vodič koji slijedi i riješite te probleme.

Kako ukloniti virus Rts.dsrlte.com iz vašeg sistema:

Postoji nekoliko metoda koje se mogu koristiti za eliminiranje virusa Rts.dsrlte.com iz sistema. Prema riječima stručnjaka za sigurnost na internetu iz tvrtke 2spyware, to se može napraviti ručno ili automatski. No, ako se odlučite na ručno uklanjanje, možete naići na poteškoće jer aplikacije AppStein i Search Protect mogu blokirati sve vaše pokušaje uklanjanja. Zobg toga preporučujemo pokretanje skeniranja kompletnog sistema jednim od programa koji su navedeni, a tako ćete se riješiti ovog, ali i ostalih potencijalno nepoželjnih programa samo jednim klikom. Ako smatrate da ste dovoljno napredan korisnik za izvođenje ručnog uklanjanja, slijedite korake napisane nakon ovog članka.

Uz pomoć programa FortectIntego moći ćete ukloniti štetu koju je napravio virus. Programi SpyHunter 5Combo Cleaner i Malwarebytes preporučuju se za detektiranje potencijalno nepoželjnih programa i virusa, kao i svih datoteka i unosa u registar koji su povezani s njima.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Fortect Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Intego Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Kompatibilan sa macOS
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Fortect Intego, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Program Fortect Intego ima besplatan ograničeni skener. Fortect Intego nudi daleko više kada kupite njegovu kompletnu verziju. Kad besplatan skener detektira probleme, možete ih ukloniti besplatnom metodom popravka ili možete odlučiti kupiti kompletnu verziju da biste te probleme uklonili automatski.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Fortect, pokušajte pokrenuti SpyHunter 5.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Intego, pokušajte pokrenuti Combo Cleaner.

Ručni Rts.dsrlte.com Priručnik za uklanjanje virusa

Deinstalacija iz Windowsa

Da biste uklonili Virus Rts.dsrlte.com računala s Windowsima 10 ili 8, molimo vas da pratite sljedeće korake:

 1. Upišite Control Panel u kućicu s tražilicom za Windowse i stisnite Enter ili kliknite na rezultate pretraživanja.
 2. Ispod sekcije Programs, odaberite Uninstall a program. Deinstalacija iz Windowsa
 3. Na popisu pronađite unose povezane s Virus Rts.dsrlte.com (ili bilo kojim nedavno instaliranim sumnjivim programom).
 4. Desnom tipkom miša (Right-click) kliknite na aplikaciju i odaberite Uninstall.
 5. Ako se pojavi User Account Control, kliknite na Yes.
 6. Pričekajte da se proces deinstalacije završi i kliknite na OK. Deinstalacija iz Windowsa

Ako ste korisnik Windowsa 7 ili XP, pratite upute koje slijede:

 1. Kliknite na Windows Start > Control Panel koji se nalazi na desnoj strani otvorenog menija (ako ste korisnik Windowsa XP, kliknite na Add/Remove Programs).
 2. U Control Panelu, odaberite Programs > Uninstall a program. Deinstalacija iz Windowsa
 3. Odaberite nepoželjnu aplikaciju tako da na nju kliknete jednom.
 4. Pri vrhu, kliknite na Uninstall/Change.
 5. Na upit o potvrdi vaše akcije, odaberite Yes.
 6. Kliknite na OK jednom kad se proces uklanjanja završi.

Uklonite Rts.dsrlte.com iz Mac OS X sistema

 1. Ako koristite OS X, kliknite na gumb Go u gornjem lijevom kutu ekrana te odaberite Applications. Kliknite 'Go' i odaberite 'Applications'
 2. Čekajte dok ne vidite mapu Applications i potražite Rts.dsrlte.com ili bilo koje sumnjive programe u njoj. Sada kliknite desnom tipkom miša na svaki od unosa te odaberite Move to Trash. Kliknite na svaki zlonamjeran unos i odaberite 'Move to Trash'

Resetirajte MS Edge/Chromium Edge

Obrišite nepoželjne ekstenzije iz preglednika MS Edge:

 1. Odaberite Menu (tri horizontalne točkice u gornjem desnom kutu prozora) i odaberite Extensions.
 2. S popisa odaberite ekstenziju i kliknite na Gear (ikonicu zupčanika).
 3. Kliknite na Uninstall koji se nalazi pri dnu. Resetirajte MS Edge/Chromium Edge

Očistite kolačiće i ostale podatke spremljene tijekom surfanja:

 1. Kliknite na Menu (tri horizontalne točkice u gornjem desnom kutu prozora preglednika) i odaberite Privacy & security.
 2. Pod Clear browsing data odaberite Choose what to clear.
 3. Odaberite sve (izostavite lozinke, iako biste mogli ostaviti i Media licenses, ako je moguće) i kliknite na Clear. Resetirajte MS Edge/Chromium Edge

Vratite postavke za novu karticu (tab) i početnu stranicu u početno stanje:

 1. Kliknite na ikonicu manija i odaberite Settings.
 2. pronađite sekciju On startup.
 3. Kliknite na Disable ako ste pronašli neku sumnjivu domenu.

Resetirajte MS Edge ako vam koraci iznad nisu pomogli:

 1. Pritisnite Ctrl + Shift + Esc da biste otvorili Task Manager.
 2. Kliknite na strelicu More details koja se nalazi pri dnu prozora.
 3. Odaberite karticu (tabDetails.
 4. Sada skrolajte prema dolje i pronađite svaki unos koji u sebi sadrži naziv Microsoft Edge. Desnom tipkom miša kliknite na svaki od tih unosa i odaberite End Task da biste prekinuli rad preglednika MS Edge. Resetirajte MS Edge/Chromium Edge

Ako vam ovo rješenje nije pomoglo , morat ćete upotrijebiti naprednu metodu resetiranja preglednika Edge. Prije nastavka morali biste napraviti sigurnosnu kopiju svojih podataka.

 1. Na računalu pronađite sljedeći folder: C:\\Users\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Pritisnite na tipkovnici Ctrl + A da biste odabrali sve foldere.
 3. Desnom tipkom miša kliknite na njih i odaberite Delete. Resetirajte MS Edge/Chromium Edge
 4. Sada desnom tikom miša kliknite na gumb Start i odaberite Windows PowerShell (Admin).
 5. Kad se otvori novi prozor, kopirajte i zalijepite sljedeću komandu, pa pritisnite Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose Resetirajte MS Edge/Chromium Edge

Upute za Edge Chromium

Obrišite ekstenzije iz preglednika MS Edge (Chromium):

 1. Otvorite Edge i klikanjem odaberite Settings > Extensions.
 2. Obrišite nepoželjne ekstenzije tako što ćete kliknuti na Remove. Resetirajte MS Edge/Chromium Edge

Očistite cache i podatke od spremljene tijekom surfanja:

 1. Kliknite na Menu i idite na Settings.
 2. Odaberite Privacy and services.
 3. Pod Clear browsing data odaberite Choose what to clear.
 4. Pod Time range birajte All time.
 5. Odaberite Clear now. Resetirajte MS Edge/Chromium Edge

Resetirajte MS Edge (Chromium):

 1. Kliknite na Menu i odaberite Settings.
 2. Na lijevoj strani odaberite Reset settings.
 3. Odaberite Restore settings to their default values (resetirajte postavke na početne vrijednosti).
 4. Potvrdite s Reset. Resetirajte MS Edge/Chromium Edge

Resetirajte Mozillu Firefox

Uklonite opasne ekstenzije:

 1. Otvorite preglednik Mozilla Firefox i kliknite na Menu (tri horizontalne linije u gornjem desnom kutu prozora).
 2. Odaberite Add-ons.
 3. Ovdje odaberite pluginove koji su povezani s Virus Rts.dsrlte.com i kliknite na Remove. Resetirajte Mozillu Firefox

Resetirajte početnu stranicu (homepage):

 1. Kliknite na tri horizontalne crte u gornjem desnom kutu da biste otvorili meni.
 2. Odaberite Options.
 3. Pod opcijama za Home, upišite adresu vaše omiljene stranice koja će se otvoriti svaki put kad pokrenete preglednik Mozilla Firefox.

Očistite kolačiće i podatke o stranicama:

 1. Kliknite na Menu i odaberite Options.
 2. Idite na sekciju Privacy & Security.
 3. Skrolajte prema dolje i pronađite Cookies and Site Data.
 4. Kliknite na Clear Data…
 5. Odaberite Cookies and Site Data, kao i Cached Web Content i kliknite na Clear. Resetirajte Mozillu Firefox

Resetirajte Mozillu Firefox

U slučaju da niste uspjeli ukloniti Virus Rts.dsrlte.com prateći upute iznad, morat ćete resetirati Mozillu Firefox:

 1. Pokrenite preglednik Mozilla Firefox i kliknite na Menu.
 2. Idite na  Help i tamo odaberite Troubleshooting Information. Resetirajte Mozillu Firefox
 3. Unutar sekcije Give Firefox a tune up kliknite na Refresh Firefox…
 4. Jednom kada vam iskoči pop-up prozor, potvrdite željenu akciju klikanjem na Refresh Firefox – to bi trebalo završiti uklanjanje Virus Rts.dsrlte.com. Resetirajte Mozillu Firefox

Resetirajte Google Chrome

Obrišite maliciozne ekstenzije iz preglednika Google Chrome:

 1. Otvorite Google Chrome, kliknite na Menu (tri vertikalne točke u gornjem desnom kutu) i odaberite More tools > Extensions.
 2. U novootvorenom prozoru vidjet ćete sve instalirane ekstenzije. Deinstalirajte sve što vam je sumnjivo i što bi moglo biti povezano s Virus Rts.dsrlte.com tako da kliknete na Remove. Resetirajte Google Chrome

Očistite cache i podatke  web stranica iz preglednika Chrome:

 1. Kliknite na Menu i odaberite Settings.
 2. Pod Privacy and security, odaberite Clear browsing data.
 3. Odaberite Browsing history, Cookies and other site data, kao i Cached images i files.
 4. Kliknite na Clear data. Resetirajte Google Chrome

Promijenite početnu stranicu:

 1. Kliknite na Menu i odaberite Settings.
 2. Potražite sumnjive stranice kao što je Virus Rts.dsrlte.com u sekciji On startup.
 3. Kliknite na Open a specific or set of pages i kliknite na tri točkice da biste došli do opcije Remove.

Resetirajte Google Chrome:

Ako vam prethodne metode nisu pomogle, resetirajte Google Chrome da biste eliminirali Virus Rts.dsrlte.com i sve njegove komponente:

 1. Kliknite na Menu i odaberite Settings.
 2. Settings skrolajte prema dolje i kliknite na Advanced.
 3. Skrolajte prema dolje i pronađite sekciju Reset and clean up.
 4. Sada kliknite na Restore settings to their original defaults.
 5. Potvrdite s Reset settings da biste završili uklanjanje Virus Rts.dsrlte.com. Resetirajte Google Chrome

Resetirajte Safari

Uklonite nepoželjne ekstenzije iz preglednika Safari:

 1. Kliknite na Safari > Preferences…
 2. U novom prozoru odaberite Extensions.
 3. Odaberite nepoželjne ekstenzije povezane s Virus Rts.dsrlte.com i odaberite Uninstall. Resetirajte Safari

Očistite kolačiće i ostale podatke web stranica iz Safarija:

 1. Kliknite na Safari > Clear History…
 2. Iz padajućeg menija pod Clear, odaberite all history.
 3. Potvrdite vaš odabir s Clear History. Resetirajte Safari

Ako vam koraci iznad nisu pomogli, resetirajte Safari:

 1. Kliknite na Safari > Preferences…
 2. Idite na karticu (tabAdvanced.
 3. Stavite kvačicu u kućicu pokraj Show Develop menu.
 4. U meniju kliknite na Develop i zatim odaberite Empty Caches. Resetirajte Safari

Nakon deinstalacije ovog potencijalno nepoželjnog programa i popravljanja svakog od Vaših web preglednika, preporučamo Vam da skenirate svoj računalno sustav reputabilnim anti-spywareom. Ovo će Vam pomoći da se riješite Rts.dsrlte.com tragova registra te će također identificirati srodne parazite ili moguće malware infekcije na Vašem računalu. Za to možete koristiti naše najbolje malware uklanjače: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ili Malwarebytes.

Preporučujemo Vam

Nemojte dopustiti da vas vlada špijunira

Vlada ima mnogo problema vezanih uz praćenje korisnika i korisničkih podataka, kao i sa špijuniranjem građana, pa biste trebali uzeti u obzir i naučiti nešto više o sumnjivim praksama prikupljanja podataka. Pokušajte izbjeći bilo kakav pokušaj vlade da vas prati ili špijunira tako da na internetu postanete potpuno anonimni.

Možete odabrati drugu lokaciju kad budete online i pristupati bilo kakvom materijalu bez nekih posebnih ograničenja na sadržaj. Veoma lako možete imati internetsku vezu bez ikakvih rizika od hakerskih napada koristeći Private Internet Access VPN.

Kontrolirajte informacije kojima može pristupiti vlada ili bilo koja neželjena stranka i surfajte internetom bez mogućnosti da vas se špijunira. Čak i ako niste umiješani u ilegalne aktivnosti ili vjerujete svojem izboru usluga i platformi, budite sumnjičavi oko vlastite sigurnosti i poduzmite mjere predostrožnosti korištenjem usluge VPN-a.

Za slučaj malware napada, napravite sigurnosne kopije datoteka za kasniju upotrebu

Korisnici računala mogu na razne načine izgubiti podatke zahvaljujući cyber infekcijama ili upravo njihovom štetnom djelovanju. Softverski problemi koje stvaraju malware programi ili direktan gubitak podataka zbog šifriranja mogu dovesti do problema sa samim uređajem ili čak nanijeti permanentna oštećenja. Kada imate aktualne sigurnosne kopije, na veoma lagan način možete se oporaviti nakon takvog incidenta i nastaviti s radom.

Najbitnije je kreirati ažuriranja za svoje sigurnosne kopije, i to nakon bilo kakve promjene na računalu, pa ćete se moći vratiti točno u vrijeme prije nego je malware bilo što uspio promijeniti ili prije nego problemi s uređajem uzrokuju probleme s performansama ili oštećenje podataka. Kada imate raniju verziju svakog bitnog dokumenta ili projekta, lako ćete izbjeći frustracije i nervne slomove. To je pogotovo korisno kada se malware stvori niotkuda. Za potrebe vraćanja sistema u određenu točku u vremenu možete upotrijebiti Data Recovery Pro.

O autoru
Jake Doevan
Jake Doevan - Život je prekratak da bi se trošio na borbu s virusima

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Jake Doevan
O tvrtci Esolutions

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima