Ukloni SaveFrom.net helper (Vodič za uklanjanje) - ažurirano svi 2018

SaveFrom.net helper Priručnik za uklanjanje

Što je SaveFrom.net helper?

SaveFrom.Net pomoćnik – obmanjujući YouTube downloader koji je kreiran iz marketinških razloga

Virus Savefromnet

Pomoćnik Savefrom.net potencijalno je nepoželjan program koji je također dodan u kategoriju adware aplikacija zbog svojih iritantnih reklama koje se prikazuju na računalima korisnika čim se aplikacija instalira u sistem. Uz to, umjesto da bude koristan i alat koji će pomagati, virus Savefrom.net preusmjerava svoje žrtve na sponzorirane stranice. Ovaj add-on jednak je adware programima kao što su KeepVid.com, Chameleon i slične aplikacije koje su ve uključene u našu bazu potataka.

Naziv Savefrom.net helper
Tip Adware
OS Windows, Mac OS X
Glavni problemi koje uzrokuje Iritantne pop-up reklame tijekom pretraživanja, preusmjeravanja na sponzorirane stranice, praćenje korisnika
Najveća opasnost Preusmjeravanje na zaraženu web stranicu, gubitak osobnih informacija
Eliminacija Da biste se riješili ove aplikacije, molimo vas da instalirate FortectIntego na svoje računalo i pokrenete skeniranje kompletnog sistema

Ako ste razmišljali o instaliranju ove aplikacije i dvoumili se oko toga je li Savefrom.net siguran ili nije, pobrinite se da uvijek pročitate recenzije i komentare o alatu koji vam je privlačan, i to prije nego ga preuzmete na svoje računalo. Negativne povratne informacije bi vas uvijek trebale upozoriti na to da nešto nije u redu sa samim programom. Međutim, stručnjaci za sigurnost otkrili su dodatne razloge zašto biste se trebali kloniti ovog programa za preuzimanje videa.

Prije svega, Savefrom.net putuje internetom u programskim paketima i može neprimjetno ući u sistem. Obično se prezentira kao koristan dodatak nekim freeware programima koji mogu unaprijediti iskustvo korisnika na internetu. Čim je ovaj program preuzet, može preuzeti kontrolu nad svakim od vaših preglednika i ubaciti nepoželjne ekstenzije bez vašeg odobrenja. Na kraju, on može prikupiti određene informacije o vama.

Zbog tih mogućnosti, pomoćnik Savefrom.net i slične mu verzije kategorizirani su kao potencijalno nepoželjni programi (PUP) i adware virusi. Stoga, ako ste razmišljali o instalaciji ovog alata, radije potražite nešto drugo.

Ako je ovaj program već instaliran u vaš sistem, toplo vam preporučujemo skeniranje uređaja programom FortectIntego i eliminaciju njegovih datoteka i svih komponenti. On će vam pomoći pri uklanjanju pomoćnika Savefrom.net i svih njegovih komponenti koje bi mogle izazvati dodatne probleme na vašem računalu.

Slika pomoćnika SaveFrom.netPomoćnik SaveFrom.net potencijalno je nepoželjan program koji vam neće ponuditi ugodno iskustvo i korisne mogućnosti.

Čini se da se en.Savefrom.net nije upotrebljavao samo za promoviranje ovog sumnjivog programa. Otkrili smo da su se na toj stranici upitne kvalitete također oglašavali potencijalno nepoželjni programi kao što su Video Downloader Pro, Free Video Converter, The Best Online Video Player ili HD Youtube Downloader. Budite jako pažljivi s bilo kojom od navedenih aplikacija.

Jednom kad uđe u sistem, ovaj potencijalno nepoželjni program pokazuje svoju pravu snagu i napada gotovo sve preglednike, uključujući Google Chrome, Yandex.Browser, Mozillu Firefox, Safari, Operu, Chromium, pa čak i Firefox Mobile.

Jednom kad se instalira u Chrome ili neki drugi preglednik, virus ubacuje dvije ekstenzije – ekstenziju Chameleon i njegovog pomoćnika. Iako bi vam ti programi trebali pomoći pri slobodnom preuzimanju videa s interneta, veoma brzo uočit ćete negativne strane ovog nepoželjnog programa. Zbog toga je uklanjanje virusa Savefrom.net neophodno!

Je li SaveFrom.net siguran?

Sve ovisi o tome što mislite o vašim neosobnim informacijama. Ako vjerujete da su vaša IP adresa, tehničke i informacije o usmjeravanju vašeg PC-ja, surfanje internetom, povijest pretraživanja i slični podaci osjetljive prirode, morali biste biti pažljivi s ovom aplikacijom. Nakon prikupljanja svih navedenih podataka, ovaj program započinje s upotrebom pay-per-click modela oglašavanja s ciljem ostvarivanja zarade.

Zato svakako morate primijetiti misteriozne reklame, podcrtane riječi i slične notifikacije. Budite na oprezu jer njihov je cilj promoviranje aplikacija trećih strana i kompanija. Nije uopće bitno što neki dijelovi ove aplikacije mogu biti bezopasni, već je bitno da neki od njih predstavljaju rizik.

Provjerili smo Izjavu o privatnosti i otkrili da oglašivači trećih strana mogu:

koristiti opće informacije o vašim posjetima web stranici, kao i drugim stranicama, da bi mogli ponuditi reklame o proizvodima i uslugama koje vas zanimaju.” Osim toga, “sadržaj na stranicama trećih strana uopće ne mora imati veze s proizvodima, uslugama i/ili informacijama koje nudi SaveFrom.”

Ovakve izjave zvuče sumnjivo i mogući su znakovi da će vas reklame na koje možda kliknete odvesti na stranice koje nemaju ništa zajedničko s ponudama koje su u njima prezentirane!

Kako se adware širi i infiltrira u računala?

Ovaj potencijalno nepoželjni program (PUP) često se instalira bez ikakvog znanja korisnika PC-ja. Vjerojatno se pitate kako ovakav pomoćnik može ući u vaš sistem bez autorizacije? Općenito, ovakva aplikacija putuje uz druge freeware ili shareware programe, a jedini način da se osigurate da oni neće instalirati dodatne aplikacije je odabir pravih postavki instalacije.

Da biste spriječili infiltraciju, nemojte odabrati toliko privlačnu “zadani” ili “standardni” način – te tipke ključni su trik kojim developeri potencijalno nepoželjnih programa varaju korisnike. To se događa jer je uobičajeno da se pristanak na instalaciju programa kao što su adware, otimači preglednika, dodaci ili plug-inovi krije upravo u tim opcijama.

Ako ne želite odobriti neželjene instalacije, morali biste odabrati “Prilagođeni” ili “Napredni” način jer će vam jedan od njih dati priliku da vidite što je sve uključeno u paket programa i koje dijelove jednostavno ne želite na vašem računalu. Da biste izbjegli nepoželjne aplikacije, samo morate ukloniti kvačice ispred izjava koje kažu “Pristajem na instalaciju […]'', itd. To je sve što morate učiniti da biste spriječili preuzimanje kontrole nad vašim računalom.

Potpuno uklanjanje virusa Savefromnet iz vašeg uređaja

Ako ste sami instalirali ovaj program, možete pokušati ukloniti pomoćnika Savefrom.net u Control Panelu, baš kao i svaki drugi software. Ako se on ušuljao u paketu s nekim drugim programom, morali biste potražiti i ostale potencijalno nepoželjne programe (PUP) koji su također instalirani. Neželjene aplikacije veoma rijetko putuju internetom usamljene i nastoje zajedno s drugima uzrokovati kaos na računalima.

Upute koje ćete pronaći ispod pomoći će vam da nađete i ručno obrišete ovaj adware program i sve njegove komponente. No, ako vam je tako draže, možete odabrati daleko lakši način uklanjanja. Uklanjanje virusa SaveFrom.net može se izvesti uz pomoć renomiranog anti-malware/anti-spyware programa. Sve što trebate učiniti je instalirati novi uli ažurirati svoj sadašnji sigurnosni program i pokrenuti skeniranje kompletnog sistema.

Uz pomoć programa FortectIntego moći ćete ukloniti štetu koju je napravio virus. Programi SpyHunter 5Combo Cleaner i Malwarebytes preporučuju se za detektiranje potencijalno nepoželjnih programa i virusa, kao i svih datoteka i unosa u registar koji su povezani s njima.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Fortect Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Intego Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Kompatibilan sa macOS
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Fortect Intego, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Program Fortect Intego ima besplatan ograničeni skener. Fortect Intego nudi daleko više kada kupite njegovu kompletnu verziju. Kad besplatan skener detektira probleme, možete ih ukloniti besplatnom metodom popravka ili možete odlučiti kupiti kompletnu verziju da biste te probleme uklonili automatski.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Fortect, pokušajte pokrenuti SpyHunter 5.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Intego, pokušajte pokrenuti Combo Cleaner.

Ručni SaveFrom.net helper Priručnik za uklanjanje

Deinstalacija iz Windowsa

Da biste uklonili ovaj adware iz Windowsa, otvorite Control Panel i idite na Add/Remove programs. Tu potražite sumnjive programe kao što su KeepVid, Chameleon, Savefrom.net, Savefrom i slično. Deinstalirajte ih bez oklijevanja!

Da biste uklonili SaveFrom.net helper računala s Windowsima 10 ili 8, molimo vas da pratite sljedeće korake:

 1. Upišite Control Panel u kućicu s tražilicom za Windowse i stisnite Enter ili kliknite na rezultate pretraživanja.
 2. Ispod sekcije Programs, odaberite Uninstall a program. Deinstalacija iz Windowsa
 3. Na popisu pronađite unose povezane s SaveFrom.net helper (ili bilo kojim nedavno instaliranim sumnjivim programom).
 4. Desnom tipkom miša (Right-click) kliknite na aplikaciju i odaberite Uninstall.
 5. Ako se pojavi User Account Control, kliknite na Yes.
 6. Pričekajte da se proces deinstalacije završi i kliknite na OK. Deinstalacija iz Windowsa

Ako ste korisnik Windowsa 7 ili XP, pratite upute koje slijede:

 1. Kliknite na Windows Start > Control Panel koji se nalazi na desnoj strani otvorenog menija (ako ste korisnik Windowsa XP, kliknite na Add/Remove Programs).
 2. U Control Panelu, odaberite Programs > Uninstall a program. Deinstalacija iz Windowsa
 3. Odaberite nepoželjnu aplikaciju tako da na nju kliknete jednom.
 4. Pri vrhu, kliknite na Uninstall/Change.
 5. Na upit o potvrdi vaše akcije, odaberite Yes.
 6. Kliknite na OK jednom kad se proces uklanjanja završi.

Uklonite SaveFrom.net helper iz Mac OS X sistema

Da biste deinstalirali savefrom.net iz Macovog operativnog sustava, morate se riješiti njegovog pomoćnika i ekstenzije Chameleon. Svaki od sumnjivih programa bi tako trebao nestati.

 1. Ako koristite OS X, kliknite na gumb Go u gornjem lijevom kutu ekrana te odaberite Applications. Kliknite 'Go' i odaberite 'Applications'
 2. Čekajte dok ne vidite mapu Applications i potražite SaveFrom.net helper ili bilo koje sumnjive programe u njoj. Sada kliknite desnom tipkom miša na svaki od unosa te odaberite Move to Trash. Kliknite na svaki zlonamjeran unos i odaberite 'Move to Trash'

Resetirajte MS Edge/Chromium Edge

Obrišite nepoželjne ekstenzije iz preglednika MS Edge:

 1. Odaberite Menu (tri horizontalne točkice u gornjem desnom kutu prozora) i odaberite Extensions.
 2. S popisa odaberite ekstenziju i kliknite na Gear (ikonicu zupčanika).
 3. Kliknite na Uninstall koji se nalazi pri dnu. Resetirajte MS Edge/Chromium Edge

Očistite kolačiće i ostale podatke spremljene tijekom surfanja:

 1. Kliknite na Menu (tri horizontalne točkice u gornjem desnom kutu prozora preglednika) i odaberite Privacy & security.
 2. Pod Clear browsing data odaberite Choose what to clear.
 3. Odaberite sve (izostavite lozinke, iako biste mogli ostaviti i Media licenses, ako je moguće) i kliknite na Clear. Resetirajte MS Edge/Chromium Edge

Vratite postavke za novu karticu (tab) i početnu stranicu u početno stanje:

 1. Kliknite na ikonicu manija i odaberite Settings.
 2. pronađite sekciju On startup.
 3. Kliknite na Disable ako ste pronašli neku sumnjivu domenu.

Resetirajte MS Edge ako vam koraci iznad nisu pomogli:

 1. Pritisnite Ctrl + Shift + Esc da biste otvorili Task Manager.
 2. Kliknite na strelicu More details koja se nalazi pri dnu prozora.
 3. Odaberite karticu (tabDetails.
 4. Sada skrolajte prema dolje i pronađite svaki unos koji u sebi sadrži naziv Microsoft Edge. Desnom tipkom miša kliknite na svaki od tih unosa i odaberite End Task da biste prekinuli rad preglednika MS Edge. Resetirajte MS Edge/Chromium Edge

Ako vam ovo rješenje nije pomoglo , morat ćete upotrijebiti naprednu metodu resetiranja preglednika Edge. Prije nastavka morali biste napraviti sigurnosnu kopiju svojih podataka.

 1. Na računalu pronađite sljedeći folder: C:\\Users\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Pritisnite na tipkovnici Ctrl + A da biste odabrali sve foldere.
 3. Desnom tipkom miša kliknite na njih i odaberite Delete. Resetirajte MS Edge/Chromium Edge
 4. Sada desnom tikom miša kliknite na gumb Start i odaberite Windows PowerShell (Admin).
 5. Kad se otvori novi prozor, kopirajte i zalijepite sljedeću komandu, pa pritisnite Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose Resetirajte MS Edge/Chromium Edge

Upute za Edge Chromium

Obrišite ekstenzije iz preglednika MS Edge (Chromium):

 1. Otvorite Edge i klikanjem odaberite Settings > Extensions.
 2. Obrišite nepoželjne ekstenzije tako što ćete kliknuti na Remove. Resetirajte MS Edge/Chromium Edge

Očistite cache i podatke od spremljene tijekom surfanja:

 1. Kliknite na Menu i idite na Settings.
 2. Odaberite Privacy and services.
 3. Pod Clear browsing data odaberite Choose what to clear.
 4. Pod Time range birajte All time.
 5. Odaberite Clear now. Resetirajte MS Edge/Chromium Edge

Resetirajte MS Edge (Chromium):

 1. Kliknite na Menu i odaberite Settings.
 2. Na lijevoj strani odaberite Reset settings.
 3. Odaberite Restore settings to their default values (resetirajte postavke na početne vrijednosti).
 4. Potvrdite s Reset. Resetirajte MS Edge/Chromium Edge

Resetirajte Mozillu Firefox

Da biste popravili Firefox, obrišite ekstenziju pomoćnika zajedno s ostalim ekstenzijama koje sami niste dodali u Firefox.

Uklonite opasne ekstenzije:

 1. Otvorite preglednik Mozilla Firefox i kliknite na Menu (tri horizontalne linije u gornjem desnom kutu prozora).
 2. Odaberite Add-ons.
 3. Ovdje odaberite pluginove koji su povezani s SaveFrom.net helper i kliknite na Remove. Resetirajte Mozillu Firefox

Resetirajte početnu stranicu (homepage):

 1. Kliknite na tri horizontalne crte u gornjem desnom kutu da biste otvorili meni.
 2. Odaberite Options.
 3. Pod opcijama za Home, upišite adresu vaše omiljene stranice koja će se otvoriti svaki put kad pokrenete preglednik Mozilla Firefox.

Očistite kolačiće i podatke o stranicama:

 1. Kliknite na Menu i odaberite Options.
 2. Idite na sekciju Privacy & Security.
 3. Skrolajte prema dolje i pronađite Cookies and Site Data.
 4. Kliknite na Clear Data…
 5. Odaberite Cookies and Site Data, kao i Cached Web Content i kliknite na Clear. Resetirajte Mozillu Firefox

Resetirajte Mozillu Firefox

U slučaju da niste uspjeli ukloniti SaveFrom.net helper prateći upute iznad, morat ćete resetirati Mozillu Firefox:

 1. Pokrenite preglednik Mozilla Firefox i kliknite na Menu.
 2. Idite na  Help i tamo odaberite Troubleshooting Information. Resetirajte Mozillu Firefox
 3. Unutar sekcije Give Firefox a tune up kliknite na Refresh Firefox…
 4. Jednom kada vam iskoči pop-up prozor, potvrdite željenu akciju klikanjem na Refresh Firefox – to bi trebalo završiti uklanjanje SaveFrom.net helper. Resetirajte Mozillu Firefox

Resetirajte Google Chrome

Da biste eliminirali ovaj adware iz Google Chromea, idite na Extensions i uklonite Chameleon i njegovog pomoćnika. Deinstalirajte sve ostale sumnjive ekstenzije, ako ih pronađete.

Obrišite maliciozne ekstenzije iz preglednika Google Chrome:

 1. Otvorite Google Chrome, kliknite na Menu (tri vertikalne točke u gornjem desnom kutu) i odaberite More tools > Extensions.
 2. U novootvorenom prozoru vidjet ćete sve instalirane ekstenzije. Deinstalirajte sve što vam je sumnjivo i što bi moglo biti povezano s SaveFrom.net helper tako da kliknete na Remove. Resetirajte Google Chrome

Očistite cache i podatke  web stranica iz preglednika Chrome:

 1. Kliknite na Menu i odaberite Settings.
 2. Pod Privacy and security, odaberite Clear browsing data.
 3. Odaberite Browsing history, Cookies and other site data, kao i Cached images i files.
 4. Kliknite na Clear data. Resetirajte Google Chrome

Promijenite početnu stranicu:

 1. Kliknite na Menu i odaberite Settings.
 2. Potražite sumnjive stranice kao što je SaveFrom.net helper u sekciji On startup.
 3. Kliknite na Open a specific or set of pages i kliknite na tri točkice da biste došli do opcije Remove.

Resetirajte Google Chrome:

Ako vam prethodne metode nisu pomogle, resetirajte Google Chrome da biste eliminirali SaveFrom.net helper i sve njegove komponente:

 1. Kliknite na Menu i odaberite Settings.
 2. Settings skrolajte prema dolje i kliknite na Advanced.
 3. Skrolajte prema dolje i pronađite sekciju Reset and clean up.
 4. Sada kliknite na Restore settings to their original defaults.
 5. Potvrdite s Reset settings da biste završili uklanjanje SaveFrom.net helper. Resetirajte Google Chrome

Resetirajte Safari

Da biste obrisali ovaj add-on iz Safarija, također morate tražiti ekstenziju Chameleon. Također bi bilo dobro deinstalirati i ostale sumnjive ekstenzije.

Uklonite nepoželjne ekstenzije iz preglednika Safari:

 1. Kliknite na Safari > Preferences…
 2. U novom prozoru odaberite Extensions.
 3. Odaberite nepoželjne ekstenzije povezane s SaveFrom.net helper i odaberite Uninstall. Resetirajte Safari

Očistite kolačiće i ostale podatke web stranica iz Safarija:

 1. Kliknite na Safari > Clear History…
 2. Iz padajućeg menija pod Clear, odaberite all history.
 3. Potvrdite vaš odabir s Clear History. Resetirajte Safari

Ako vam koraci iznad nisu pomogli, resetirajte Safari:

 1. Kliknite na Safari > Preferences…
 2. Idite na karticu (tabAdvanced.
 3. Stavite kvačicu u kućicu pokraj Show Develop menu.
 4. U meniju kliknite na Develop i zatim odaberite Empty Caches. Resetirajte Safari

Nakon deinstalacije ovog potencijalno nepoželjnog programa i popravljanja svakog od Vaših web preglednika, preporučamo Vam da skenirate svoj računalno sustav reputabilnim anti-spywareom. Ovo će Vam pomoći da se riješite SaveFrom.net helper tragova registra te će također identificirati srodne parazite ili moguće malware infekcije na Vašem računalu. Za to možete koristiti naše najbolje malware uklanjače: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ili Malwarebytes.

Preporučujemo Vam

Nemojte dopustiti da vas vlada špijunira

Vlada ima mnogo problema vezanih uz praćenje korisnika i korisničkih podataka, kao i sa špijuniranjem građana, pa biste trebali uzeti u obzir i naučiti nešto više o sumnjivim praksama prikupljanja podataka. Pokušajte izbjeći bilo kakav pokušaj vlade da vas prati ili špijunira tako da na internetu postanete potpuno anonimni.

Možete odabrati drugu lokaciju kad budete online i pristupati bilo kakvom materijalu bez nekih posebnih ograničenja na sadržaj. Veoma lako možete imati internetsku vezu bez ikakvih rizika od hakerskih napada koristeći Private Internet Access VPN.

Kontrolirajte informacije kojima može pristupiti vlada ili bilo koja neželjena stranka i surfajte internetom bez mogućnosti da vas se špijunira. Čak i ako niste umiješani u ilegalne aktivnosti ili vjerujete svojem izboru usluga i platformi, budite sumnjičavi oko vlastite sigurnosti i poduzmite mjere predostrožnosti korištenjem usluge VPN-a.

Za slučaj malware napada, napravite sigurnosne kopije datoteka za kasniju upotrebu

Korisnici računala mogu na razne načine izgubiti podatke zahvaljujući cyber infekcijama ili upravo njihovom štetnom djelovanju. Softverski problemi koje stvaraju malware programi ili direktan gubitak podataka zbog šifriranja mogu dovesti do problema sa samim uređajem ili čak nanijeti permanentna oštećenja. Kada imate aktualne sigurnosne kopije, na veoma lagan način možete se oporaviti nakon takvog incidenta i nastaviti s radom.

Najbitnije je kreirati ažuriranja za svoje sigurnosne kopije, i to nakon bilo kakve promjene na računalu, pa ćete se moći vratiti točno u vrijeme prije nego je malware bilo što uspio promijeniti ili prije nego problemi s uređajem uzrokuju probleme s performansama ili oštećenje podataka. Kada imate raniju verziju svakog bitnog dokumenta ili projekta, lako ćete izbjeći frustracije i nervne slomove. To je pogotovo korisno kada se malware stvori niotkuda. Za potrebe vraćanja sistema u određenu točku u vremenu možete upotrijebiti Data Recovery Pro.

O autoru
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Stručnjak za uklanjanje malware programa

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Ugnius Kiguolis
O tvrtci Esolutions

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima