Ukloni Rankings-analytics.com referral spam (Besplatan vodič)

Rankings-analytics.com referral spam Priručnik za uklanjanje

Što je Rankings-analytics.com spam upućivanja?

Zašto patim od Rankings-analytics.com spama upućivanja?

Rankings-analytics.com spam upućivanja je posljednji problem webmasterima, vlasnicima web stranica i adminima. Napadajući stranice pomoću ovog spama upućivanja, spameri pokušavaju prikazati svoje domene u Google Analytics i nasamariti svoje admine da ih posjete. U zamjenu za to, pokušavaju promovirati ove stranice i povećati rank svojih stranica u Google pretraživanju. Ova tehnika je poznata kao indeksiranje spama upućivanja i SEO crnog šešira. Koji su glavni problemi koje uzrokuje Ranking-analyrics.com spam upućivanja? Ukoliko ste jedan od onih koji se oslanjaju na Google Analytics podatke dok pokušavaju poboljšati svoju stranicu, možda ćete se teško nositi s ovim podacima. Spam upućivanja lako može inficirati stopu napuštanja web stranice i svaki od ovih odsjeka: Publiku, Akviziciju, Ponašanje, itd. Također, klikanje na takve spam URLove može biti opasno jer ne postoji garancija da je svaka web stranica koja se oslanja na takvu tehniku sigurna. Ukoliko posjećujete takva upućivanja već jedno vrijeme, bila bi odlična ideja da skenirate računalo pomoću reputabilnog anti-spyware alata i osigurate se da Vam je računalo oslobođeno virusa.

Nažalost, ali upućivanja poput Rankings-analytics.com nemaju nikakve veze s Vašom web stranicom. Kao što ste možda već razumjeli, njihov cilj je povećati promet posjetitelja na određene web stranice i doći do više pozicije u Google pretraživanju. Nakon malog istraživanja, uspjeli smo pronaći da ova domena pripada SEMALT-u. Dok ne možemo tvrditi da je ova marketinška tvrtka nevjerodostojna, njegove poslovne vježbe prikupljanja prometa pomoću spama upućivanja je vrlo sumnjivo.

Spriječavanje spama upućivanja na Vašoj web stranici:

Ukoliko već jedno vrijeme patite od Rankings-analytics spama upućivanja, možda mislite da je popis isključenja upućivanja sve što trebate da riješite ovaj problem. Kako god, ova opcija Vam može pomoći ukloniti ovog uputivača s Vaših statistika i premjestiti Vaš spam u direktni promet, što može dovesti do dodatnih problema kada pokušavate vidjeti razliku između pravog prometa i spama. Kako to možete učiniti? Idite na iduću stranicu kako biste pronašli cijeli vodič koji je potreban kako biste popravili Vaš problem sa spamom upućivanja.

Kako blokirati Rankings-analytics.com promet upućivanja?

Ukoliko mislite da je Rankings-analytics.com stranica koju je vrijedno posjećivati, usrećili ste spamere, koji su zaduženi za širenje ovog spama upućivanja. Nažalost, ne postoji garancija da je svako od upućivanja bezopasno, stoga biste trebali skenirati svoje računalo pomoću anti-spyware softvera i osigurati se da je Vaše računalo oslobođeno virusa. Za to, visoko preporučamo korištenje FortectIntego ili Malwarebytes. Kako biste zaustavili Rankings-analytics.com spam upućivanja u svom Google Analyticsu, pratite iduće korake:

Kako blokirati Rankings-analytics.com spam upućivanja u Google Analyticsu

Korak 1: Zaustavite Rankings-analytics.com spam upućivanja tako da napravite isključnu mapu

  1. Otvorite svoj Google Analytics račun. Idite na AdminSvi filteri.
  2. Kliknite gumb Dodaj filter i dodajte Rankings-analytics.com u Ime Filtera.
  3. Sada odaberite Prilagođeno u odjeljku Tip Filtera i postavite Izvor Kampanje u Područje Filtera. Napokon, dodajte Rankings-analytics.com u Uzorak Filtera.
  4. Kliknite Spremi kako biste spremili promjene.

Korak 2: Blokirajte Rankings-analytics.com spam upućivanja koristeći .htaccess datoteku.

  1. Pristupite svojoj .htaccess datoteci.
  2. Dodajte kod, koji je dan ispod:

## SITE REFERRER BANNING
RewriteCond %{HTTP_REFERER} Rankings-analytics\.com [NC,OR]
RewriteCond %{HTTP_REFERER} Rankings-analytics\.com
RewriteRule .* – [F]

Ukoliko ne znate kako pristupiti .htaccess datoteci, pratite iduće korake:

  1. LUlogirajte se u cPanel i idite na odjeljak Datoteke. Ovdje, potražite ikonu Upravitelja datoteka.
  2. Provjerite kućicu pomoću Dokument Root za, odaberite ime domene i kliknite na Idi. Upozorenje! Budite sigurni da ste odabrali Prikaži skrivene datoteke.
  3. Pričekate dok se otvori nova kartica ili prozor i pronađite .htaccess datoteku. Kliknite desnom tipkom miša na nju i odaberite Uredi kod.
  4. Kopirajte i zaljepite kod koji je dan iznad i kliknite Spremi Promjene.
Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Fortect Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Intego Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Kompatibilan sa macOS
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Fortect Intego, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Program Fortect Intego ima besplatan ograničeni skener. Fortect Intego nudi daleko više kada kupite njegovu kompletnu verziju. Kad besplatan skener detektira probleme, možete ih ukloniti besplatnom metodom popravka ili možete odlučiti kupiti kompletnu verziju da biste te probleme uklonili automatski.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Fortect, pokušajte pokrenuti SpyHunter 5.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Intego, pokušajte pokrenuti Combo Cleaner.

Preporučujemo Vam

Nemojte dopustiti da vas vlada špijunira

Vlada ima mnogo problema vezanih uz praćenje korisnika i korisničkih podataka, kao i sa špijuniranjem građana, pa biste trebali uzeti u obzir i naučiti nešto više o sumnjivim praksama prikupljanja podataka. Pokušajte izbjeći bilo kakav pokušaj vlade da vas prati ili špijunira tako da na internetu postanete potpuno anonimni.

Možete odabrati drugu lokaciju kad budete online i pristupati bilo kakvom materijalu bez nekih posebnih ograničenja na sadržaj. Veoma lako možete imati internetsku vezu bez ikakvih rizika od hakerskih napada koristeći Private Internet Access VPN.

Kontrolirajte informacije kojima može pristupiti vlada ili bilo koja neželjena stranka i surfajte internetom bez mogućnosti da vas se špijunira. Čak i ako niste umiješani u ilegalne aktivnosti ili vjerujete svojem izboru usluga i platformi, budite sumnjičavi oko vlastite sigurnosti i poduzmite mjere predostrožnosti korištenjem usluge VPN-a.

Za slučaj malware napada, napravite sigurnosne kopije datoteka za kasniju upotrebu

Korisnici računala mogu na razne načine izgubiti podatke zahvaljujući cyber infekcijama ili upravo njihovom štetnom djelovanju. Softverski problemi koje stvaraju malware programi ili direktan gubitak podataka zbog šifriranja mogu dovesti do problema sa samim uređajem ili čak nanijeti permanentna oštećenja. Kada imate aktualne sigurnosne kopije, na veoma lagan način možete se oporaviti nakon takvog incidenta i nastaviti s radom.

Najbitnije je kreirati ažuriranja za svoje sigurnosne kopije, i to nakon bilo kakve promjene na računalu, pa ćete se moći vratiti točno u vrijeme prije nego je malware bilo što uspio promijeniti ili prije nego problemi s uređajem uzrokuju probleme s performansama ili oštećenje podataka. Kada imate raniju verziju svakog bitnog dokumenta ili projekta, lako ćete izbjeći frustracije i nervne slomove. To je pogotovo korisno kada se malware stvori niotkuda. Za potrebe vraćanja sistema u određenu točku u vremenu možete upotrijebiti Data Recovery Pro.

O autoru
Jake Doevan
Jake Doevan - Život je prekratak da bi se trošio na borbu s virusima

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Jake Doevan
O tvrtci Esolutions

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima