Što je to Problem.437332391.js? Treba li ukloniti tu datoteku

Što biste trebali znati o Problem.437332391.js datoteci?

Problem.437332391.js datoteka pripada skupini JavaScript datoteka koje se koriste za pokretanje uputa od strane klijenata na različitim web stranicama. Web developeri mogu zaposliti JavaScript za razne stvari, uključujući automatsko mijenjanje formatiranih datuma, otvaranje povezanih stranica u novom prozoru preglednika, promjenu slika ili tekstova na dodir mišem, te ostale funkcije. Zbog tolikog širokog spektra mogućnosti JavaScript aplikacije, nije rijetko da se ovaj kod nepravilno koristi od strane kreatora raznih potencijalno nepoželjnih programa, virusa i crva.

Problem.437332391.js datoteka, posebice, je asocirana s jednim od najagresivnijih i najraširenijih virusa današnjice, nazvanim Locky virus. JavaScript je relativno nov pristup distribuciji ovog virusa. Inicijalno je započeo kao Word dokument, koji navodno sadržava bitne informacije. Ovaj Word dokument je kodiran pomoći Makro skripti, koje, ukoliko su omogućene, dekriptiraju inficiranu datoteku i aktiviraju virus.

Promjena na JavaScript downloader je predviđen odabir od strane Locky kreatora. Ove vrste datoteka su manje i lakše za sakriti, stoga, antivirusni alati imaju vise problema s njihovim otkrivanjem. Moguće je da se zbog ove promjene na JavaScript, Locky sad još više širi. .js datoteka, poput i Word datoteke, putuje preko spam email poruka i aktivirana je jednom kada je korisnik izvede iz ZIP datoteke. Tada skenira sustav da pronađe svoje podrijetlo. Ukoliko je operativni sustav ruski, virus se deinstalira. Ukoliko nije, tada prati enkripcijski proces. Stoga, ukoliko se susretnete sa Problem.437332391.js datotekom pripojenom nekom emailu sumnjivog podrijetla, nemojte izvesti ZIP datoteku u kojoj je došla jer ćete aktivirati skriptu koja će preuzeti zlonamjeran Locky virus na Vaše računalo. Morate se požuriti i ukloniti Problem.437332391.js datoteku sa svog sustava prije nego što je prekasno! Ipak, ukoliko ste već otvorili datoteku i Vaši dokumenti su enkriptirani, morat ćete se nositi s ozbiljnijim zadatkom, uklanjanjem Locky virusa. Preporučamo korištenje reputabilnog antivirus softvera poput FortectIntego kako biste postigli najbolje rezultate.

Kako zaštititi svoje računalo od takvih datoteka?

Najbolji način da izbjegnete inficiranje takvim zlonamjernim programima je da poduzmete potrebne mjere prije nego što virus dospije do računala. Pošto ste već upoznati s Problem.437332391.js datotekom i načinom na koji je distribuirana, možete zamisliti koji su koraci potrebni da biste se zaštitili. Jedan od ključnih koraka je da budete vrlo oprezni kod otvaranja novih emailova, i, bespotrebno je spomenuti, kod preuzimanja privijenih datoteka, posebice ukoliko je pošiljatelj sumnjiv. Još jedan korak je da nabavite vjerodostojan antivirusni softver i održavate ga ažurnim za najbolju zaštitu.

Kako ukloniti Problem.437332391.js datoteku s računala?

Problem.437332391.js možete ukloniti ručno, sve dok nije otvoren i dok virus nije aktiviran. Ali ukoliko je već aktiviran, to znači da ćete također morati brinuti o uklanjanju Locky virusa sa svog sustava. Ovo možda neće biti lagan posao, čak iako odaberete metodu automatskog uklanjanja, jer je virus vrlo agresivan i može blokirati Vaš antivirusni softver. Odspajanje svog računala s mreže bi moglo pomoći riješiti ovaj problem. Kako god, ukoliko se sretnete s drugim poteškoćama, možete pročitati naš drugi članak, koji nudi stručne upute za uklanjanje Locky virusa.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Fortect Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Intego Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Kompatibilan sa macOS
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Fortect Intego, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Program Fortect Intego ima besplatan ograničeni skener. Fortect Intego nudi daleko više kada kupite njegovu kompletnu verziju. Kad besplatan skener detektira probleme, možete ih ukloniti besplatnom metodom popravka ili možete odlučiti kupiti kompletnu verziju da biste te probleme uklonili automatski.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Fortect, pokušajte pokrenuti SpyHunter 5.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Intego, pokušajte pokrenuti Combo Cleaner.
O autoru
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Strastveni istraživač weba

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Gabriel E. Hall
O tvrtci Esolutions

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima