Uklonite virus Pokemon Go (Instrukcije za uklanjanje virusa)

Pokemon Go Priručnik za uklanjanje virusa

Što je Pokemon Go virus?

Što biste trebali znati prije nego što preuzmete Pokemon Go?

Prije nego što nastavimo s ovim člankom, želimo istaknuti da Pokemon Go virus nema ništa s originalnom aplikacijom koja postaje sve popularnija među korisnicima diljem svijeta. U stvari, bilo koji zlonamjeran program može iskorištavati ime ove zarazne igrice. U stvari, Google Play je već uklonio nekoliko tavkih aplikacija s online trgovine zbog sumnji na malware. Sve dok je ova aplikacija na vrhu ljestvice, nove varijante lažne verzije igrice će uvijek biti očekivane. Na primjer, dva sumnjiva programa su nedavno otkrivena kao potencijalno zlonamjerna. “Install Pokemongo” i “Guide & Cheats for Pokemon Go” aplikacije uzimaju puno novaca kako bi pomogle korisnicima prikupiti Pokenovčiće, Pokelopte i Sretna jaja. Google Play je brzo reagirao i te aplikacije više nisu dostupne za preuzimanje. Nemojte biti prevareni, jer nisu svi programi koji su povezani s originalnom aplikacijom opasni. Na primjer, “Poké Radar” i “Helper for Pokémon Go” su totalno legitimne aplikacije koje pomažu korisnicima poboljšati iskustvo igranja. Ipak, ukoliko slučajno preuzmete koruptiranu verziju igrice, uklonite Pokemon Go virus sa svog uređaja bez razmišljanja. Ukoliko koristite Android, možete koristiti softver poput FortectIntego koji će vam pomoći otkriti legitimnost preuzetih aplikacija i ukloniti one sumnjive. U slučaju da imate IOS, pokušajte Webroot SecureAnywhere AntiVirus program.

Ono što uvelike povećava mogućnost pametnih telefona i tableta da budu inficirani lažnim Pokemon Go aplikacijama je to da originalna još nije izašla u svim zemljama, primjerice u Japanu, Kini ili Južnoj Koreji. Nestrpljivi korisnici možda traže nepostojeću igricu u trgovini za aplikacije i upravo tu se kreatorima zlonamjernih aplikacija otvaraju prilike. Nema garancije da kriminalci neće koristiti popularnost ove aplikacije da šire ozbiljnije infekcije, poput Cerber virusa. U stvari, već je prijavljeno nekoliko sličnih slučajeva. IOS korisniku iz Rusije se uređaj zaključao nakon preuzimanja lažne Pokemon Go verzije i od njega je traženo da plati $40 kako bi ga otključao. Očito je da kibernetički kriminalci postaju napredniji na načine da koriste trikove i varaju korisnike; zato trebate biti pažljivi prije nego što se složite s instalacijom na uređaj. Ukoliko ste već inficirani, uklonite Pokemon Go odmah, prije nego što virus preuzme potpunu kontrolu.

Kako možete izbjeći preuzimanje koruptirane aplikacije?

Kako biste saznali da li je verzija igrice legitimna, uvijek pažljivo pogledajte recenzije o aplikaciji i njene ocjene. To su odlični pokazatelji nesigurnih programa. Ukoliko naiđete na aplikaciju s lošim ocjenama i kritikama korisnika – nemojte je preuzeti i umjesto nje odaberite neku sigurniju opciju. Ukoliko ste već odlučili o preuzimanju nekog programa, nemojte to učiniti u žurbi i pomno promotrite čemu sve zahtjeva pristup.

Kako ukloniti Pokemon Go virus s inficiranog uređaja?

Kao što smo već spomenuli, uklanjanje Pokemon Go virusa se može učiniti pomoću antivirusnog softvera. Budite sigurni da imate pouzdan program kompatibilan sa svojim uređajem. U suprotnome, možda nećete moći pokrenuti skeniranje. Ukoliko program nije zlonamjeran, antivirusni alat ga možda neće otkriti. U takvom slučaju, jednostavno možete ukloniti Pokemon Go aplikaciju sa svog uređaja preko uobičajenih postavki. Najvažnije, zapamtite da uvijek budite oprezni zbog potencijalno opasnih aplikacija.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Fortect Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Intego Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Kompatibilan sa macOS
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Fortect Intego, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Program Fortect Intego ima besplatan ograničeni skener. Fortect Intego nudi daleko više kada kupite njegovu kompletnu verziju. Kad besplatan skener detektira probleme, možete ih ukloniti besplatnom metodom popravka ili možete odlučiti kupiti kompletnu verziju da biste te probleme uklonili automatski.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Fortect, pokušajte pokrenuti SpyHunter 5.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Intego, pokušajte pokrenuti Combo Cleaner.

Preporučujemo Vam

Nemojte dopustiti da vas vlada špijunira

Vlada ima mnogo problema vezanih uz praćenje korisnika i korisničkih podataka, kao i sa špijuniranjem građana, pa biste trebali uzeti u obzir i naučiti nešto više o sumnjivim praksama prikupljanja podataka. Pokušajte izbjeći bilo kakav pokušaj vlade da vas prati ili špijunira tako da na internetu postanete potpuno anonimni.

Možete odabrati drugu lokaciju kad budete online i pristupati bilo kakvom materijalu bez nekih posebnih ograničenja na sadržaj. Veoma lako možete imati internetsku vezu bez ikakvih rizika od hakerskih napada koristeći Private Internet Access VPN.

Kontrolirajte informacije kojima može pristupiti vlada ili bilo koja neželjena stranka i surfajte internetom bez mogućnosti da vas se špijunira. Čak i ako niste umiješani u ilegalne aktivnosti ili vjerujete svojem izboru usluga i platformi, budite sumnjičavi oko vlastite sigurnosti i poduzmite mjere predostrožnosti korištenjem usluge VPN-a.

Za slučaj malware napada, napravite sigurnosne kopije datoteka za kasniju upotrebu

Korisnici računala mogu na razne načine izgubiti podatke zahvaljujući cyber infekcijama ili upravo njihovom štetnom djelovanju. Softverski problemi koje stvaraju malware programi ili direktan gubitak podataka zbog šifriranja mogu dovesti do problema sa samim uređajem ili čak nanijeti permanentna oštećenja. Kada imate aktualne sigurnosne kopije, na veoma lagan način možete se oporaviti nakon takvog incidenta i nastaviti s radom.

Najbitnije je kreirati ažuriranja za svoje sigurnosne kopije, i to nakon bilo kakve promjene na računalu, pa ćete se moći vratiti točno u vrijeme prije nego je malware bilo što uspio promijeniti ili prije nego problemi s uređajem uzrokuju probleme s performansama ili oštećenje podataka. Kada imate raniju verziju svakog bitnog dokumenta ili projekta, lako ćete izbjeći frustracije i nervne slomove. To je pogotovo korisno kada se malware stvori niotkuda. Za potrebe vraćanja sistema u određenu točku u vremenu možete upotrijebiti Data Recovery Pro.

O autoru
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Strastveni istraživač weba

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Gabriel E. Hall
O tvrtci Esolutions

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima