Što je to MRI6219316107.js? Treba li ukloniti tu datoteku

Kakva je to datoteka MRI6219316107.js i što ona radi?

Ako na svom računalu naletite na datoteku s ekstenzijom .js, morate znati da je ona povezana s datotekama JavaScripta. Te datoteke sadrže kod JavaScripta koji služi za izvršavanje uputa klijenata na web stranici. Java Script može biti odgovoran za više funkcija, kao npr. automatska promjena formata datuma, otvaranje linkanih stranica u novom prozoru, promjena slike ili teksta kad se preko njih pređe mišem, itd. Kod JavaScripta se također može koristiti za kreiranje padajućih menija s interaktivnim opcijama. Ipak, takve datoteke vrlo često upotrebljavaju različiti trojanci, virusi i crvi.

Zapravo, za datoteku MRI6219316107.js također se smatra da je povezana s jednim od najzloglasnijih virusa danas, a njegovo ime je Locky. Stručnjaci za sigurnost na internetu primjećuju da su inficirani Word dokumenti, kodirani s Macro skriptom koja je ranije korištena za distribuciju virusa Locky, prebačeni u datoteke JavaScripta. Može se pretpostaviti da se takve odluke donose jer upotreba JavaScripta olakšava virusu Locky da se “ušulja” neprimjetno u žrtvino računalo. Još nešto što je moglo ohrabriti developere ovog malicioznog programa da se prebace na JavaScript je pokušaj izbjegavanja detekcije od strane anti-malware programa. Inficirana datoteka se komprimira i distribuira “spamanjem” email adresa u ZIP datotekom. Jednom kad se ZIP datoteka preuzme, virus koristi funkciju Plib-depack da bi se dekomprimirao i aktivirao. Zanimljiva karakteristika ovog programa je da pokreće vlastiti proces ne bi li odredio da li je operativni sustav na ruskom jeziku. Ako otkrije da je to slučaj, virus će se sam deinstalirati. Ako sustav nije na ruskom, datoteke na računalu se skeniraju i šifriraju. Dakle, ako pronađete datoteku MRI6219316107.js kao privitak u nekom emailu koji vam stigne iz nepoznatog ili sumnjivog izvora i ako tu datoteku “raspakirate”, virus će se aktivirati i šifrirati vaše datoteke. Iz spomenutih razloga, morate obavezno ukloniti datoteku MRI6219316107.js čim prije, ako/kad otkrijete da se nalazi na vašem računalu.

Kako spriječiti ovu datoteku da dođe na vaše računalo?

Prva stvar koju bi morali napraviti da bi izbjegli pojavljivanje ove datoteke na računalu je opremanje tog računala renomiranim antivirusnim alatom kao što je FortectIntego. On će drastično smanjiti šanse za preuzimanje sumnjivih datoteka i zaštitit će vaše računao od ostalih internetskih prijetnji. Najbitnije je ipak da morate sami paziti da se ne zarazite virusom. Morate upamtiti da se inficirane datoteke šire kao privici email porukama. Dakle, budite pažljivi kad otvarate nove emailove i kad preuzimate nove privitke.

Kako ukloniti datoteku MRI6219316107.js iz svog računala?

Dobra je vijest da je uklanjanje datoteke MRI6219316107.js moguća opcija. Ipak, ako ste već otvorili datoteku, možda ćete se morati suočiti s problemom koji je daleko kompliciraniji od ovog. Virus Locky možda je već šifrirao vaše datoteke i nema načina da ponovno dođete do njih osim da kupite ključ za dešifriranje od samih developera virusa. Dakle, brisanje ove datoteke u ovom trenutku neće biti vaš prioritet, već morate razmisliti o načinu na koji ćete uništiti virus. To možete napraviti uz pomoć renomiranog i ažuriranog antivirusnog alata. Također je važno znati da je virus Locky agresivan i da može spriječiti pokretanje vašeg antivirusnog programa. Ako dođe to te situacije, molimo vas da pratite upute koje su pripremili stručnjaci u članku s opisom ransomware virusa Locky.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Fortect Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Intego Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Kompatibilan sa macOS
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Fortect Intego, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Program Fortect Intego ima besplatan ograničeni skener. Fortect Intego nudi daleko više kada kupite njegovu kompletnu verziju. Kad besplatan skener detektira probleme, možete ih ukloniti besplatnom metodom popravka ili možete odlučiti kupiti kompletnu verziju da biste te probleme uklonili automatski.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Fortect, pokušajte pokrenuti SpyHunter 5.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Intego, pokušajte pokrenuti Combo Cleaner.
O autoru
Jake Doevan
Jake Doevan - Život je prekratak da bi se trošio na borbu s virusima

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Jake Doevan
O tvrtci Esolutions

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima