Što je to delta.dll? Treba li ukloniti tu datoteku

Delta.dll opasna je datoteka koja bi se trebala zaobilaziti. Baš kao i deltaApp.dll, deltasrv.exe i deltaEng.dll, ona pripada vrlo sumnjivim pretraživačima interneta koje nazivamo delta-homes.com. Kao što se jasno može vidjeti na slikama priloženim u njenom opisu, virus delta homes nastoji prevariti korisnike i uvjeriti ih da moraju provjeriti registar računala zbog nekih grešaka, popraviti greške u Windowsima, preuzeti ažuriranje sofwarea, itd. Prije nego što kliknete na bilo koji od tih oglasa, trebali bi znati da su obmanjivi i da se koriste samo za širenje aplikacija upitne kvalitete koje, umjesto da vam pomognu, mogu uzrokovati probleme na vašem PC-ju.

Također, nakon što preuzmu kontrolu nad vašom početnom stranicom i/ili zadanom tražilicom, delta homes vam može početi prikazivati izmijenjene rezultate pretraživanja. To se događa iz vrlo jednostavnog razloga – zbog pokušaja da vas se preusmjeri na partnerske web stranice i tako im pomogne u povećanju rangiranja stranice ili prodaji. Tako vlasnici virusa delta homes zarađuju novac. Međutim, nema garancije da vas ti sponzorirani rezultati pretrage neće odvesti na nepoznate ili čak sumnjive web stranice koje pripadaju zlonamjernim trećim strankama. Napokon, takvi otimači u stanju su pratiti korisnika računala i prikupljati osobne neidentificirajuće informacije.

Čemu uopće služi delta.dll? Kao i svaka druga .dll datoteka, ona funkcionira kao pomoćni objekt preglednika (op. prev. od engl. Browser Helper Object, BHO) i pokreće se svaki put kad se ponovno podiže sustav računala. Ona nastoji pratiti preglednik i prikupljati podatke o aktivnosti žrtve na internetu. Tu datoteku trebali bi pronaći u podmapi (op. prev. od engl. subfolder) “C:\Program Files”, no ponekad se ona tamo niti ne mora pojaviti. To je zbog toga što aktivno traži način da izbjegne vlastito uklanjanje iz sistema.

Molimo vas da NE ostavljate datoteku delta.dll na svom računalu jer je to, kao što smo vas već ranije upozorili, maliciozna datoteka. Da bi provjerili koliko je pouzdana i bili u mogućnosti ukloniti delta homes i srodne joj datoteke, trebali bi koristiti sljedeće programe: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Fortect Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Intego Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Kompatibilan sa macOS
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Fortect Intego, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Program Fortect Intego ima besplatan ograničeni skener. Fortect Intego nudi daleko više kada kupite njegovu kompletnu verziju. Kad besplatan skener detektira probleme, možete ih ukloniti besplatnom metodom popravka ili možete odlučiti kupiti kompletnu verziju da biste te probleme uklonili automatski.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Fortect, pokušajte pokrenuti SpyHunter 5.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Intego, pokušajte pokrenuti Combo Cleaner.
O autoru
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Olivia Morelli
O tvrtci Esolutions

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima
Softver
Usporedi