Ukloni Cerber Decryptor (Instrukcija za uklanjanje) - ažurirano kol 2017

Cerber Decryptor Priručnik za uklanjanje

Što je Cerber Decryptor?

Može li Cerber Decryptor dešifrirati vaše datoteke? Cerber Decryptor

Cerber je maliciozan računalni virus koji je još jedna varijanta ransomware prijetnje koja uništava datoteke svoje žrtve i čini ih neupotrebljivima. Nakon toga virus prikazuje poruku o otkupnini u kojoj objašnjava kako žrtva može dešifrirati datoteke – naređuje korisniku da instalira preglednik Tor i posjeti određenu web stranicu da bi dobio točne upute. Cerber Decryptor je software koji su razvili developeri virusa Cerber i njegovo korištenje predlaže se napadnutim žrtvama.

Ovaj program za dešifriranje (decryptor) reklamira se kao alat koji može dešifrirati sve datoteke napadnute žrtve koje je šifrirao ransomware program Cerber. Cyber kriminalci prodaju ovaj sumnjivi program za dešifriranje po cijeni od 2,480 Bitcoina, a to otprilike iznosi 1300 dolara.

Pitanje koje si postavlja većina Cerberovih žrtava je može li ovaj alat uopće dešifrirati zaključane podatke ili je beskoristan? Sumnjamo da je odgovor pozitivan, pa vam preporučujemo da dva puta razmislite prije kupnje programa Cerber Decryptor.

Važno je sjetiti se primarnog cilja cyber kriminalaca, a taj je prikupljanje što je moguće više otkupnina. Tehnika koju upotrebljavaju veoma je napredna i, nažalost, efikasna. Stvar je u tome da mnogi korisnici na svojim računalima pohranjuju vrijedne i privatne informacije, bez obzira radi li se o kućnom ili poslovnom računalu.

Gubitak svih datoteka može biti katastrofa ne samo zato jer će vam virus ukrasti lijepa sjećanja (obiteljske fotografije, video i audio materijali), već i zato što može ukrasti dokumente, arhive, prezentacije i ostale važne datoteke koje su nužno potrebne korisniku računala.

Neočekivani gubitak takvih podataka može izazvati paniku, a to je upravo ono što žele cyber kriminalci. Žele uplašiti korisnika računala i natjerati ga da pomisli da NEMA načina doći do svojih datoteka, osim da za to plati traženu otkupninu. Nažalost, moramo vas upozoriti da to možda neće biti pravo rješenje ovog problema.

Cerber Decryptor

Zar stvarno mislite da će vam cyber kriminalci STVARNO dešifrirati vaše podatke? Ako tako razmišljate, sa željenjem vas moramo obavijestiti da ste u krivu. NEMA nikakve garancije da će vam cyber kriminalci samo tako dati software za dešifriranje.

Oni su previše zaposleni radom na virusu i njegovom širenju internetom, pa mi vjerujemo da oni samo čekaju da žrtva prebaci novac na njihov račun i tako im omogući nastavak njihovih zlonamjernih aktivnosti. Sumnjamo da cyber kriminalci daju software za dešifriranje nakon što žrtva plati otkupninu, pa ako ne želite izgubiti novac, baš kao što ste izgubili i svoje datoteke, nemojte riskirati i prebacivati novac u obliku Bitcoina na adresu koju su vam dali cyber kriminalci.

Osim toga, razmislite želite li podržati prevaru preko interneta jer zapravo to NE želite učiniti. Ako je vaše računalo napadnuto malware programom Cerber, preporučujemo vam da ga što prije uklonite iz računala. Automatsko uklanjanje virusa Cerber može se provesti uz pomoć anti-malware aplikacije kao što je FortectIntego. Ona će detektirati i ukloniti sve datoteke koje pripadaju tom virusu.

Kako doći do Cerber Decryptora?

Kad cyber kriminalci ubace virus Cerber u žrtvino računalo, oni će uz to ostaviti poruke o plaćanju otkupnine unutar sistema, a obično je to na vidljivim lokacijama, kao na primjer radna površina (desktop). U tim porukama s otkupninom stoji da korisnik mora preuzeti preglednik Tor i posjetiti web stranicu na kojoj će kupiti Cerber Decryptor.

Kao što smo već spomenuli, NE biste smjeli napraviti ono što vam narede cyber kriminalci. Sjetite se da stranica za plaćanje otkupnine Cerberu može biti puna malicioznih linkova koji vas mogu odvesti do sumnjivih portala koji su puni malware programa. Dakle, umjesto da pokušavate otkupiti svoje datoteke od takvih nepouzdanih izvora, trebali biste razmisliti o uklanjanju ransomware virusa Cerber iz svojeg računala.

Kako ukloniti Cerber Decryptor?

Ako je vaš PC već zarazio virus Cerber, obrišite tu prijetnju uz pomoć anti-malware programa. Jedini 100% siguran način na koji ćete doći do svojih datoteka je “uvoz” iz sigurnosne kopije (backup). S vremena na vrijeme morate pohraniti sigurnosne kopije na neku eksternu memoriju, pa ćete u slučaju da se ova ili neka druga vrsta ransomware virusa uvuče u vaše računalo moći ponovno doći do njih.

Ako ste odlučili kupiti Cerber Decryptor jer niste imali sigurnosnu kopiju, a taj program vam je čak i dešifrirao datoteke, ne biste ga smjeli ostaviti na računalu. Cerber Decryptor bi mogao biti inficiran Trojancima koji će na računalo preuzeti druge malware programe. Ako brinete o sigurnosti svojeg računala, instalirajte pouzdan antimalware software i automatski uklonite Cerber Decryptor. Anti-malware program će također provjeriti je li Cerber Decryptor bio zaražen nekim virusom.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Fortect Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Intego Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Kompatibilan sa macOS
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Fortect Intego, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Program Fortect Intego ima besplatan ograničeni skener. Fortect Intego nudi daleko više kada kupite njegovu kompletnu verziju. Kad besplatan skener detektira probleme, možete ih ukloniti besplatnom metodom popravka ili možete odlučiti kupiti kompletnu verziju da biste te probleme uklonili automatski.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Fortect, pokušajte pokrenuti SpyHunter 5.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Intego, pokušajte pokrenuti Combo Cleaner.

Ručni Cerber Decryptor Priručnik za uklanjanje

Ransomware: Ručno uklanjanje ransomware programa u Safe Mode načinu rada

Važno! →
Vodič za ručno uklanjanje mogao bi biti previše kompliciran za obične korisnike računala. Da bi se proveo ispravno, taj vodič zahtijeva napredno IT znanje (ako se vitalne sistemske datoteke obrišu ili oštete, može doći do kompromitiranja kompletnih Windowsa) i moglo bi oduzeti nekoliko sati slobodnog vremena. Stoga toplo preporučujemo automatsku metodu uklanjanja koja se nalazi iznad.

Korak 1. Pristupite načinu rada Safe Mode with Networking

Ručno uklanjanje malware aplikacija najbolje bi se trebalo provesti u Safe Mode načinu rada.

Windows 7 / Vista / XP

 1. Kliknite na Start > Shutdown > Restart > OK.
 2. Kad vaše računalo postane aktivno, počnite višekratno pritiskati tipku F8 (ako to ne upali, probajte s F2, F12, Del, itd. – sve ovisi o modelu matične ploče) sve dok ne ugledate prozor Advanced Boot Options.
 3. S popisa odaberite Safe Mode with Networking. Ransomware: Ručno uklanjanje ransomware programa u Safe Mode načinu rada

Windows 10 / Windows 8

 1. Desnom tipkom miša kliknite na Start i odaberite Settings.
  Ransomware: Ručno uklanjanje ransomware programa u Safe Mode načinu rada
 2. Skrolajte prema dolje i odaberite Update & Security.
  Ransomware: Ručno uklanjanje ransomware programa u Safe Mode načinu rada
 3. Na lijevoj strani prozora odaberite Recovery.
 4. Ponovno skrolajte prema dolje i pronađite sekciju Advanced Startup.
 5. Kliknite na Restart now.
  Ransomware: Ručno uklanjanje ransomware programa u Safe Mode načinu rada
 6. Odaberite Troubleshoot. Ransomware: Ručno uklanjanje ransomware programa u Safe Mode načinu rada
 7. Idite na Advanced options. Ransomware: Ručno uklanjanje ransomware programa u Safe Mode načinu rada
 8. Odaberite Startup Settings. Ransomware: Ručno uklanjanje ransomware programa u Safe Mode načinu rada
 9. Pritisnite Restart.
 10. Sada pritisnite 5 (ili kliknite na 5) Enable Safe Mode with Networking. Ransomware: Ručno uklanjanje ransomware programa u Safe Mode načinu rada

Korak 2. Isključite sumnjive procese

Windows Task Manager koristan je alat koji prikazuje sve procese aktivne u pozadini. Ako malware program radi kao proces, morate ga isključiti:

 1. Na tipkovnici pritisnite Ctrl + Shift + Esc da biste otvorili Windows Task Manager.
 2. Kliknite na More details.
  Ransomware: Ručno uklanjanje ransomware programa u Safe Mode načinu rada
 3. Skrolajte prema dolje do sekcije Background processes i tražite nešto što vam je sumnjivo.
 4. Kliknite desnom tipkom miša na to i odaberite Open file location.
  Ransomware: Ručno uklanjanje ransomware programa u Safe Mode načinu rada
 5. Idite natrag na proces, kliknite na njega desnom tipkom miša i odaberite End Task.
  Ransomware: Ručno uklanjanje ransomware programa u Safe Mode načinu rada
 6. Delete).

Korak 3. Provjerite Startup programa

 1. Na tipkovnici pritisnite Ctrl + Shift + Esc da biste otvorili Windows Task Manager.
 2. Idite na karticu (tab) Startup.
 3. Desnom tipkom miša kliknite na sumnjivi program i odaberite Disable.
  Ransomware: Ručno uklanjanje ransomware programa u Safe Mode načinu rada

Korak 4. Obrišite datoteke virusa

Datoteke povezane s malware aplikacijom mogu se pronaći na raznim mjestima u sistemu računala. Slijede upute kako pronaći barem neke od njih:

 1. U Windows Search upišite Disk Cleanup i pritisnite Enter.
  Ransomware: Ručno uklanjanje ransomware programa u Safe Mode načinu rada
 2. Odaberite particiju diska koju želite očistiti (C: je obično vaš glavni disk, a maliciozne datoteke vjerojatno se nalaze u njemu).
 3. Skrolajte po popisu Files to delete i odaberite sljedeće:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Odaberite Clean up system files.
  Ransomware: Ručno uklanjanje ransomware programa u Safe Mode načinu rada
 5. Također možete potražiti maliciozne datoteke skrivene u sljedećim folderima (te unose utipkajte u Windows Search i pritisnite Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

Nakon što ste završili, ponovno pokrenite vaš PC u normalnom načinu rada.

Ukloni Cerber Decryptor koristeći System Restore

 • Korak 1: Podigni sustav računala na Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Kliknite na Start Shutdown Restart OK.
  2. Kad se vaše računalo aktivira, počnite pritiskati F8 više puta sve dok vam se ne pokaže prozor Advanced Boot Options.
  3. Na listi odaberite Command Prompt Odaberite 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Pritisnite gumb Power kod Windows ekrana za logiranje. Sada pritisnite i držite Shift, koji se nalazi na tipkovnici, pa kliknite Restart..
  2. Sada odaberite Troubleshoot Advanced options Startup Settings i na kraju pritisnite Restart.
  3. Kad se računalo aktivira, odaberite Enable Safe Mode with Command Prompt u prozoru Startup Settings. Odaberite 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Korak 2: Vratite sistemske datoteke i postavke
  1. Kada se pojavi prozor Command Prompt, upišite cd restore i kliknite Enter. Upišite 'cd restore' nez navodnika i pritisnite 'Enter'
  2. Sada upišite rstrui.exe i još jednom pritisnite Enter. Upišite 'rstrui.exe' nez navodnika i pritisnite 'Enter'
  3. Kad se pojavi novi prozor, kliknite na Next i odaberite točku vraćanja prije infiltracije Cerber Decryptor. Nakon što to učinite, kliknite na Next. Kad se pojavi prozor 'System Restore', odaberite 'Next' Odaberite točku vraćanja i kliknite na 'Next'
  4. Sada kliknite na Yes da bi započeli s vraćanjem sistema. Kliknite na 'Yes' i započnite vraćanje sistema
  Jednom kad vratite sistemske datoteke i postavke na raniji datum, preuzmite i skenirajte računalo uz pomoć programa FortectIntego i pobrinite se da je uklanjanje virusa Cerber Decryptor uspješno provedeno

Na kraju, uvijek morate razmišljati o zaštiti od crypto-ransomware programa. Da bi zaštitili vaše računalo od Cerber Decryptor i ostalih ransomware programa, morate se poslužiti renomiranim anti-spyware programima kao što su FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ili Malwarebytes

Preporučujemo Vam

Nemojte dopustiti da vas vlada špijunira

Vlada ima mnogo problema vezanih uz praćenje korisnika i korisničkih podataka, kao i sa špijuniranjem građana, pa biste trebali uzeti u obzir i naučiti nešto više o sumnjivim praksama prikupljanja podataka. Pokušajte izbjeći bilo kakav pokušaj vlade da vas prati ili špijunira tako da na internetu postanete potpuno anonimni.

Možete odabrati drugu lokaciju kad budete online i pristupati bilo kakvom materijalu bez nekih posebnih ograničenja na sadržaj. Veoma lako možete imati internetsku vezu bez ikakvih rizika od hakerskih napada koristeći Private Internet Access VPN.

Kontrolirajte informacije kojima može pristupiti vlada ili bilo koja neželjena stranka i surfajte internetom bez mogućnosti da vas se špijunira. Čak i ako niste umiješani u ilegalne aktivnosti ili vjerujete svojem izboru usluga i platformi, budite sumnjičavi oko vlastite sigurnosti i poduzmite mjere predostrožnosti korištenjem usluge VPN-a.

Za slučaj malware napada, napravite sigurnosne kopije datoteka za kasniju upotrebu

Korisnici računala mogu na razne načine izgubiti podatke zahvaljujući cyber infekcijama ili upravo njihovom štetnom djelovanju. Softverski problemi koje stvaraju malware programi ili direktan gubitak podataka zbog šifriranja mogu dovesti do problema sa samim uređajem ili čak nanijeti permanentna oštećenja. Kada imate aktualne sigurnosne kopije, na veoma lagan način možete se oporaviti nakon takvog incidenta i nastaviti s radom.

Najbitnije je kreirati ažuriranja za svoje sigurnosne kopije, i to nakon bilo kakve promjene na računalu, pa ćete se moći vratiti točno u vrijeme prije nego je malware bilo što uspio promijeniti ili prije nego problemi s uređajem uzrokuju probleme s performansama ili oštećenje podataka. Kada imate raniju verziju svakog bitnog dokumenta ili projekta, lako ćete izbjeći frustracije i nervne slomove. To je pogotovo korisno kada se malware stvori niotkuda. Za potrebe vraćanja sistema u određenu točku u vremenu možete upotrijebiti Data Recovery Pro.

O autoru
Jake Doevan
Jake Doevan - Život je prekratak da bi se trošio na borbu s virusima

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Jake Doevan
O tvrtci Esolutions

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima