Uklonite adware SafeWeb (Instrukcija za uklanjanje) - ažurirano tra 2017

SafeWeb Priručnik za uklanjanje adware-a

Što je Adware SafeWeb?

Razlozi zbog kojih SafeWeb zapravo nije siguran za korištenje

Virus SafeWeb mogao bi se na prvi pogled učiniti kao korisna aplikacija, ali samo ako se oslanjate na opis programa koji nude stranice njegovog developera. Iako se ovaj adware predstavlja kao koristan alat koji vam može olakšati rutinu kupovanja preko interneta, on se smatra potencijalno nepoželjnim programom (PUP, potentially unwanted program), kao i aplikacijom koja se financira reklamiranjem i koja istovremeno uzrokuje pojavu različitih problema. Osim toga, ta aplikacija ponekad uspijeva preuzeti kontrolu nad računalom korisnika bez njegovog znanja. Ako se ovo dogodilo upravo vama, morali biste bez oklijevanja ukloniti SafeWeb uz pomoć programa FortectIntego ili nekog sličnog anti-spyware softwarea.

Najočitiji znak napada virusa SafeWeb pojava je napornih pop-up reklama koje se prikazuju čim žrtva počne surfati internetom. No, također ćete moći primijetiti stvari kao što preusmjeravanja preglednika na nepoznate web stranice, usporavanje rada, promjene na početnoj stranici i zadanoj tražilici i ostale slične aktivnosti na vašem računalu. Ako SafeWeb uspije ući u sistem računala, prva stvar koju će napraviti je promjena postavki web preglednika. Budite oprezni jer ova aplikacija može preuzeti kontrolu nad Internet Explorerom, Google Chromeom, Mozilla Firefoxom i bilo kojim drugim preglednikom bez traženja posebne dozvole za to.

Screenshot adware programa SafeWebAdware SafeWeb u početku izgleda kao renomirana aplikacija. Tek nakon instalacije na računalo počinju problemi, poput početka ekstenzivnog oglašavanja.

Nakon što to učini, ova aplikacija može početi manipulirati vašim iskustvom tijekom surfanja internetom i može uzrokovati prikazivanje dodatnih pop-up reklama i ostalih vizualnih oglasa u obliku natpisa. Molimo vas, NEMOJTE klikati na njih jer to može dovesti do preusmjeravanja na neku nepoznatu stranicu. Obično se korisnici preusmjeravaju na bezopasne stranice, no nema garancije da nećete biti preusmjereni na maliciozne i opasne portale koji služe za širenje drugih potencijalno nepoželjnih programa (PUP) ili za uzrokovanje problema s narušavanjem privatnosti. Na kraju, također biste morali upamtiti da vas ovaj potencijalno nepoželjan program može pratiti i bilježiti vaše osobne neidentificirajuće podatke, npr. stranice koje posjećujete, pojmovi koje pretražujete, podaci koje ste unijeli tijekom posjeta određenih stranica, itd.

Ako ste mislili da je ova aplikacija korisna i da je sposobna pomoći vam pri uštedi novca, morate znati da su ovakve vrste adware programa kreirane samo i isključivo u svrhu oglašavanja. Ovakvi programi mogu veoma lagano uzrokovati preusmjeravanje na razne sponzorirane web stranice, pojavu kontinuiranog prikazivanja pop-up reklama i slične aktivnosti koje pomažu pri generiranju zarade za vlasnike i izdavače. Ako korisnik primijeti da mu se prikazuju velike količine pop-up reklama i natpisa (s oznakama Brought to you by Safe Web, Ads by Safe-Web.tk itd.), kao i neočekivana preusmjeravanja na razne stranice, postoji mogućnost da je sistem inficiran virusom SafeWeb. U tom slučaju, morali biste pokrenuti skeniranje kompletnog sistema uz pomoć programa FortectIntego ili Malwarebytes.

Kako je ovaj program preuzeo kontrolu nad mojim PC-jem?

U većini slučajeva, SafeWeb preuzima kontrolu nad sistemom računala bez znanja korisnika i bez njegovog dopuštenja. Kad je u pitanju distribucija, slični programi koji se financiraju oglašavanjem oslanjaju se na sumnjive freeware i shareware programe . Često se događa da se sličan tip adware programa infiltrira u sisteme kao besplatan programski paket. Zbog toga stručnjaci za sigurnost često preporučuju poduzimanje mjera predostrožnosti prilikom preuzimanja i instalacije besplatnih programa, kao i odabir “Napredne” (Advanced) metode instalacije. Ako to učini, korisnik na veoma lagan način može pratiti svaki korak instalacije i ukloniti odabir svih dodatnih stvari koje mogu doći u paketu s besplatnim softwareom. Ako je adware SafeWeb zarazi vaš sistem, preporučujemo vam da pratite vodič pripremljen niže, da biste brzo i sigurno uklonili ovaj plug-in.

Upute kako ukloniti reklame virusa SafeWeb:

Prema iskustvima mnogih korisnika, reklame virusa SafeWeb izgledaju veoma privlačno jer nude obavijesti o popustima, kuponima i ostalim sniženjima. Međutim, ne preporučujemo vam da im vjerujete jer im je jedini cilj preusmjeravanje korisnika na određene stranice i povećavanje broja posjetitelja tim stranicama. Da bi uklonili virus SafeWeb iz sistema, vlasnici računala bi trebali pripremiti odgovarajuće anti-malware alate koji će im pomoći u izvršavanju eliminacije. Ako automatska eliminacija nije moguća u vašem slučaju, kao alternativu možete upotrijebiti smjernice za ručno uklanjanje virusa SafeWeb, a pripremili smo ga ispod ovog članka.

Uz pomoć programa FortectIntego moći ćete ukloniti štetu koju je napravio virus. Programi SpyHunter 5Combo Cleaner i Malwarebytes preporučuju se za detektiranje potencijalno nepoželjnih programa i virusa, kao i svih datoteka i unosa u registar koji su povezani s njima.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Fortect Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Intego Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Kompatibilan sa macOS
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Fortect Intego, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Program Fortect Intego ima besplatan ograničeni skener. Fortect Intego nudi daleko više kada kupite njegovu kompletnu verziju. Kad besplatan skener detektira probleme, možete ih ukloniti besplatnom metodom popravka ili možete odlučiti kupiti kompletnu verziju da biste te probleme uklonili automatski.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Fortect, pokušajte pokrenuti SpyHunter 5.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Intego, pokušajte pokrenuti Combo Cleaner.

Ručni SafeWeb Priručnik za uklanjanje adware-a

Deinstalacija iz Windowsa

Ako se želite ručno riješiti virusa SafeWeb iz vašeg računala, morat ćete se koncentrirati i pažljivo proći kroz listu nedavno instaliranih programa u potrazi za ovom aplikacijom ili onima koje su s njom povezane. Također se morate pobrinuti da locirate i uklonite virusnu izvršnu datoteku YourApp.exe. Tako ćete se osigurati od povratka ovog malware programa u vaš web preglednik.

Da biste uklonili Adware SafeWeb računala s Windowsima 10 ili 8, molimo vas da pratite sljedeće korake:

 1. Upišite Control Panel u kućicu s tražilicom za Windowse i stisnite Enter ili kliknite na rezultate pretraživanja.
 2. Ispod sekcije Programs, odaberite Uninstall a program. Deinstalacija iz Windowsa
 3. Na popisu pronađite unose povezane s Adware SafeWeb (ili bilo kojim nedavno instaliranim sumnjivim programom).
 4. Desnom tipkom miša (Right-click) kliknite na aplikaciju i odaberite Uninstall.
 5. Ako se pojavi User Account Control, kliknite na Yes.
 6. Pričekajte da se proces deinstalacije završi i kliknite na OK. Deinstalacija iz Windowsa

Ako ste korisnik Windowsa 7 ili XP, pratite upute koje slijede:

 1. Kliknite na Windows Start > Control Panel koji se nalazi na desnoj strani otvorenog menija (ako ste korisnik Windowsa XP, kliknite na Add/Remove Programs).
 2. U Control Panelu, odaberite Programs > Uninstall a program. Deinstalacija iz Windowsa
 3. Odaberite nepoželjnu aplikaciju tako da na nju kliknete jednom.
 4. Pri vrhu, kliknite na Uninstall/Change.
 5. Na upit o potvrdi vaše akcije, odaberite Yes.
 6. Kliknite na OK jednom kad se proces uklanjanja završi.

Uklonite SafeWeb iz Mac OS X sistema

Malo je vjerojatno da će se SafeWeb pojaviti na Mac OS X preglednicima, ali u slučaju da se to dogodi, morali biste znati kako ga se riješiti na pravi način. Upute koje slijede niže objasnit će vam kako uspješno provesti eliminaciju

 1. Ako koristite OS X, kliknite na gumb Go u gornjem lijevom kutu ekrana te odaberite Applications. Kliknite 'Go' i odaberite 'Applications'
 2. Čekajte dok ne vidite mapu Applications i potražite SafeWeb ili bilo koje sumnjive programe u njoj. Sada kliknite desnom tipkom miša na svaki od unosa te odaberite Move to Trash. Kliknite na svaki zlonamjeran unos i odaberite 'Move to Trash'

Resetirajte MS Edge/Chromium Edge

Microsoft Edge jedna je od meta koje voli virus SafeWeb i ovoj malware aplikaciji nije potrebno mnogo da ga zarazi. Zato biste trebali biti spremni i morali biste znati na koji način se ovaj malware može ukloniti iz računala. Niže ćete pronaći opsežne upute za eliminaciju, no prije nego počnete odrađivati svaki korak, molimo vas da budete sigurni da ste obrisali sve nepoželjne komponente preglednika, dodatke i njegove ekstenzije.

Obrišite nepoželjne ekstenzije iz preglednika MS Edge:

 1. Odaberite Menu (tri horizontalne točkice u gornjem desnom kutu prozora) i odaberite Extensions.
 2. S popisa odaberite ekstenziju i kliknite na Gear (ikonicu zupčanika).
 3. Kliknite na Uninstall koji se nalazi pri dnu. Resetirajte MS Edge/Chromium Edge

Očistite kolačiće i ostale podatke spremljene tijekom surfanja:

 1. Kliknite na Menu (tri horizontalne točkice u gornjem desnom kutu prozora preglednika) i odaberite Privacy & security.
 2. Pod Clear browsing data odaberite Choose what to clear.
 3. Odaberite sve (izostavite lozinke, iako biste mogli ostaviti i Media licenses, ako je moguće) i kliknite na Clear. Resetirajte MS Edge/Chromium Edge

Vratite postavke za novu karticu (tab) i početnu stranicu u početno stanje:

 1. Kliknite na ikonicu manija i odaberite Settings.
 2. pronađite sekciju On startup.
 3. Kliknite na Disable ako ste pronašli neku sumnjivu domenu.

Resetirajte MS Edge ako vam koraci iznad nisu pomogli:

 1. Pritisnite Ctrl + Shift + Esc da biste otvorili Task Manager.
 2. Kliknite na strelicu More details koja se nalazi pri dnu prozora.
 3. Odaberite karticu (tabDetails.
 4. Sada skrolajte prema dolje i pronađite svaki unos koji u sebi sadrži naziv Microsoft Edge. Desnom tipkom miša kliknite na svaki od tih unosa i odaberite End Task da biste prekinuli rad preglednika MS Edge. Resetirajte MS Edge/Chromium Edge

Ako vam ovo rješenje nije pomoglo , morat ćete upotrijebiti naprednu metodu resetiranja preglednika Edge. Prije nastavka morali biste napraviti sigurnosnu kopiju svojih podataka.

 1. Na računalu pronađite sljedeći folder: C:\\Users\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Pritisnite na tipkovnici Ctrl + A da biste odabrali sve foldere.
 3. Desnom tipkom miša kliknite na njih i odaberite Delete. Resetirajte MS Edge/Chromium Edge
 4. Sada desnom tikom miša kliknite na gumb Start i odaberite Windows PowerShell (Admin).
 5. Kad se otvori novi prozor, kopirajte i zalijepite sljedeću komandu, pa pritisnite Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose Resetirajte MS Edge/Chromium Edge

Upute za Edge Chromium

Obrišite ekstenzije iz preglednika MS Edge (Chromium):

 1. Otvorite Edge i klikanjem odaberite Settings > Extensions.
 2. Obrišite nepoželjne ekstenzije tako što ćete kliknuti na Remove. Resetirajte MS Edge/Chromium Edge

Očistite cache i podatke od spremljene tijekom surfanja:

 1. Kliknite na Menu i idite na Settings.
 2. Odaberite Privacy and services.
 3. Pod Clear browsing data odaberite Choose what to clear.
 4. Pod Time range birajte All time.
 5. Odaberite Clear now. Resetirajte MS Edge/Chromium Edge

Resetirajte MS Edge (Chromium):

 1. Kliknite na Menu i odaberite Settings.
 2. Na lijevoj strani odaberite Reset settings.
 3. Odaberite Restore settings to their default values (resetirajte postavke na početne vrijednosti).
 4. Potvrdite s Reset. Resetirajte MS Edge/Chromium Edge

Resetirajte Mozillu Firefox

Ako vas je zarazio virus SafeWeb kao rezultat nepažnje i nepoštene distribucije programa u paketima, moglo bi se dogoditi da virus nije stigao sam, već da su s njim došle i druge komponente, poput alatnih traka, dodataka, itd. Zato biste to morali imati na umu prilikom resetiranja preglednika i eliminacije malware programa iz svojeg računala.

Uklonite opasne ekstenzije:

 1. Otvorite preglednik Mozilla Firefox i kliknite na Menu (tri horizontalne linije u gornjem desnom kutu prozora).
 2. Odaberite Add-ons.
 3. Ovdje odaberite pluginove koji su povezani s Adware SafeWeb i kliknite na Remove. Resetirajte Mozillu Firefox

Resetirajte početnu stranicu (homepage):

 1. Kliknite na tri horizontalne crte u gornjem desnom kutu da biste otvorili meni.
 2. Odaberite Options.
 3. Pod opcijama za Home, upišite adresu vaše omiljene stranice koja će se otvoriti svaki put kad pokrenete preglednik Mozilla Firefox.

Očistite kolačiće i podatke o stranicama:

 1. Kliknite na Menu i odaberite Options.
 2. Idite na sekciju Privacy & Security.
 3. Skrolajte prema dolje i pronađite Cookies and Site Data.
 4. Kliknite na Clear Data…
 5. Odaberite Cookies and Site Data, kao i Cached Web Content i kliknite na Clear. Resetirajte Mozillu Firefox

Resetirajte Mozillu Firefox

U slučaju da niste uspjeli ukloniti Adware SafeWeb prateći upute iznad, morat ćete resetirati Mozillu Firefox:

 1. Pokrenite preglednik Mozilla Firefox i kliknite na Menu.
 2. Idite na  Help i tamo odaberite Troubleshooting Information. Resetirajte Mozillu Firefox
 3. Unutar sekcije Give Firefox a tune up kliknite na Refresh Firefox…
 4. Jednom kada vam iskoči pop-up prozor, potvrdite željenu akciju klikanjem na Refresh Firefox – to bi trebalo završiti uklanjanje Adware SafeWeb. Resetirajte Mozillu Firefox

Resetirajte Google Chrome

Google Chrome može se otarasiti virusa SafeWeb resetiranjem preglednika na zadane postavke i eliminacijom ekstenzija, dodataka ili alatnih traka koje su se mogle instalirati ne bi li virusu učvrstile mjesto unutar samog preglednika.

Obrišite maliciozne ekstenzije iz preglednika Google Chrome:

 1. Otvorite Google Chrome, kliknite na Menu (tri vertikalne točke u gornjem desnom kutu) i odaberite More tools > Extensions.
 2. U novootvorenom prozoru vidjet ćete sve instalirane ekstenzije. Deinstalirajte sve što vam je sumnjivo i što bi moglo biti povezano s Adware SafeWeb tako da kliknete na Remove. Resetirajte Google Chrome

Očistite cache i podatke  web stranica iz preglednika Chrome:

 1. Kliknite na Menu i odaberite Settings.
 2. Pod Privacy and security, odaberite Clear browsing data.
 3. Odaberite Browsing history, Cookies and other site data, kao i Cached images i files.
 4. Kliknite na Clear data. Resetirajte Google Chrome

Promijenite početnu stranicu:

 1. Kliknite na Menu i odaberite Settings.
 2. Potražite sumnjive stranice kao što je Adware SafeWeb u sekciji On startup.
 3. Kliknite na Open a specific or set of pages i kliknite na tri točkice da biste došli do opcije Remove.

Resetirajte Google Chrome:

Ako vam prethodne metode nisu pomogle, resetirajte Google Chrome da biste eliminirali Adware SafeWeb i sve njegove komponente:

 1. Kliknite na Menu i odaberite Settings.
 2. Settings skrolajte prema dolje i kliknite na Advanced.
 3. Skrolajte prema dolje i pronađite sekciju Reset and clean up.
 4. Sada kliknite na Restore settings to their original defaults.
 5. Potvrdite s Reset settings da biste završili uklanjanje Adware SafeWeb. Resetirajte Google Chrome

Resetirajte Safari

Mala je mogućnost da se Safari zarazi virusom SafeWeb. Ako se to i dogodi, pobrinite se da prođete kroz korake koje smo pripremili niže. To će pomoći pri uklanjanju ovog malware programa iz preglednika i vratiti njegove zadane postavke.

Uklonite nepoželjne ekstenzije iz preglednika Safari:

 1. Kliknite na Safari > Preferences…
 2. U novom prozoru odaberite Extensions.
 3. Odaberite nepoželjne ekstenzije povezane s Adware SafeWeb i odaberite Uninstall. Resetirajte Safari

Očistite kolačiće i ostale podatke web stranica iz Safarija:

 1. Kliknite na Safari > Clear History…
 2. Iz padajućeg menija pod Clear, odaberite all history.
 3. Potvrdite vaš odabir s Clear History. Resetirajte Safari

Ako vam koraci iznad nisu pomogli, resetirajte Safari:

 1. Kliknite na Safari > Preferences…
 2. Idite na karticu (tabAdvanced.
 3. Stavite kvačicu u kućicu pokraj Show Develop menu.
 4. U meniju kliknite na Develop i zatim odaberite Empty Caches. Resetirajte Safari

Nakon deinstalacije ovog potencijalno nepoželjnog programa i popravljanja svakog od Vaših web preglednika, preporučamo Vam da skenirate svoj računalno sustav reputabilnim anti-spywareom. Ovo će Vam pomoći da se riješite SafeWeb tragova registra te će također identificirati srodne parazite ili moguće malware infekcije na Vašem računalu. Za to možete koristiti naše najbolje malware uklanjače: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ili Malwarebytes.

Preporučujemo Vam

Nemojte dopustiti da vas vlada špijunira

Vlada ima mnogo problema vezanih uz praćenje korisnika i korisničkih podataka, kao i sa špijuniranjem građana, pa biste trebali uzeti u obzir i naučiti nešto više o sumnjivim praksama prikupljanja podataka. Pokušajte izbjeći bilo kakav pokušaj vlade da vas prati ili špijunira tako da na internetu postanete potpuno anonimni.

Možete odabrati drugu lokaciju kad budete online i pristupati bilo kakvom materijalu bez nekih posebnih ograničenja na sadržaj. Veoma lako možete imati internetsku vezu bez ikakvih rizika od hakerskih napada koristeći Private Internet Access VPN.

Kontrolirajte informacije kojima može pristupiti vlada ili bilo koja neželjena stranka i surfajte internetom bez mogućnosti da vas se špijunira. Čak i ako niste umiješani u ilegalne aktivnosti ili vjerujete svojem izboru usluga i platformi, budite sumnjičavi oko vlastite sigurnosti i poduzmite mjere predostrožnosti korištenjem usluge VPN-a.

Za slučaj malware napada, napravite sigurnosne kopije datoteka za kasniju upotrebu

Korisnici računala mogu na razne načine izgubiti podatke zahvaljujući cyber infekcijama ili upravo njihovom štetnom djelovanju. Softverski problemi koje stvaraju malware programi ili direktan gubitak podataka zbog šifriranja mogu dovesti do problema sa samim uređajem ili čak nanijeti permanentna oštećenja. Kada imate aktualne sigurnosne kopije, na veoma lagan način možete se oporaviti nakon takvog incidenta i nastaviti s radom.

Najbitnije je kreirati ažuriranja za svoje sigurnosne kopije, i to nakon bilo kakve promjene na računalu, pa ćete se moći vratiti točno u vrijeme prije nego je malware bilo što uspio promijeniti ili prije nego problemi s uređajem uzrokuju probleme s performansama ili oštećenje podataka. Kada imate raniju verziju svakog bitnog dokumenta ili projekta, lako ćete izbjeći frustracije i nervne slomove. To je pogotovo korisno kada se malware stvori niotkuda. Za potrebe vraćanja sistema u određenu točku u vremenu možete upotrijebiti Data Recovery Pro.

O autoru
Jake Doevan
Jake Doevan - Život je prekratak da bi se trošio na borbu s virusima

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Jake Doevan
O tvrtci Esolutions

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima