Ukloni ABOUT FILES! Ransomware

ABOUT FILES! Ransomware Priručnik za uklanjanje

Što je ABOUT FILES! Ransomware?

Što'ABOUT FILES!'?

'ABOUT FILES!' je ozbiljna obavijest koja se može prikazati na zaslonu računala niotkuda. U trenutku pisanja, pojavljuje se samo na Windows sustavima, ali ne postoji garancija da ovaj virus nije u mogućnosti oteti Mac OS X i druge operativne sustave. Ukoliko se ovakvo upozorenje tek pojavila na Vašem računalu, prva stvar koju biste trebali pokušati je otvoriti jednu od svojih datoteka. To može biti video zapis, fotografija, bitan dokument ili slično. Ukoliko ne možete doprijeti do nijednog od njih, to znači da je Vaše računalo inficirano ozbiljnim kripto-ransomware-om koji je Već uspio enkriptirati Vaše datoteke. Tipično, ovaj virus skenira sustav i blokira sve unaprijed određene datoteke čim ga infiltrira. Dodatno, počinje prikazivati ogromnu poruku upozorenja koja od Vas traži da platite iznos u zamjenu za poseban deskriptivni ključ. Nažalost, ovaj deskriptivni ključ je skoro jedina stvar koja Vam može pomoći u ovoj situaciji. Možete pokušati koristiti programe poput R-Studio ili Photorec ali ne garantiramo da će raditi. U ovom slučaju, trebali biste napraviti kopije svojih datoteka.

Kako god, i dalje biste trebali ignorirati ono što program 'ABOUT FILES!' traži jer nije zagarantirano da će Vam vlasnici ovog programa dati deskriptivni ključ koji trebate. Naravno, svaka od blokiranih datoteka Vam može biti bitna jer je to glavni cilj 'ABOUT FILES!' ransomware-a, ali postoji mogućnost da dobijete beskorisnu kombinaciju koja Vam neće pomoći pridobiti datoteke. Tipično, 'ABOUT FILES!' virus traži da platite 3 Bitcoina što je jednako $700. Ovu svotu novaca potreno je platiti unutar 72 sata. Ukoliko mislite da je Vaše računalo već inficirano ovom prijetnjom, trebali biste pokrenuti skeniranje cijelog sustava pomoću FortectIntego. Ukoliko je ova prijetnja inficirala Vaš Mac OS X, koristite Webroot SecureAnywhere AntiVirus, koji je kompatibilan s Windowsima i Mac OS X.

Kako 'ABOUT FILES!' može inficirati moje računalo?

Poznato je da se ovaj ransomware, baš poput Cryptolocker, CTB Locker, CoinVault ili Cryptowall, širi pomoću trojanaca. Tipično su sakriveni u spamovima i zlonamjernim privitcima koji se uobičajeno dodaju porukama kako bi nasamarili korisnike u preuzimanje virusa direktno na svoja računala. Kako biste ostali sigurni, trebali biste ignorirati sve nepoznate pošiljatelje i email poruke koje se mogu pojaviti u Vašoj primljenoj pošti. Kako god, 'ABOUT FILES!' se ponekad širi pomoću preuzimatelja trojanaca poput Ajuxery i Shanabim, stoga biste također trebali biste također trebali imati ažuran anti-spyware program instaliran na svojem računalu. U suprotnome, možete pronaći da je svaka od Vaših važnih datoteka blokirana i da je jedini način da ih vratite da kupite bitcoinove i platite svotu. Molimo Vas, razmotrite korištenje vjerodostojne solucije za pohranu podataka kako biste izbjegli nepoželjne efekte ransomware virusa. Ukoliko mislite da je 'ABOUT FILES!' ransomware već inficiralo Vaše računalo, trebali biste koristiti ovaj vodič:

Kako ukloniti 'ABOUT FILES!' virus?

Ukoliko gledate u ogromnu poruku koja tvrdi da su Vaše datoteke blokirane zbog ransomware-a i da trebate platiti određenu svotu kako biste ih odblokirali, trebali biste skenirati svoje računalo ažurnim anti-spyware programom i ukloniti zlonamjerne datoteke. Za to preporučamo ove aplikacije: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes. Mac OS X korisnici bi trebali pokušati Webroot SecureAnywhere AntiVirus.

Ukoliko želite vratiti konekciju sa svojim datotekama, trebali biste pokušati koristiti njihove backup-ove ili, ukoliko ih nemate, pokušajte pokrenuti jedan od alata za oporavak datoteka poput R-Studio ili Photorec. Osim toga, Kaspersky Lab je također prezentirao alat za dekriptiranje enkriptiranih datoteka, stoga biste također trebali pokušati Kapersky Ransomware Decryptor. Molimo Vas, NEMOJTE plaćati traženi iznos jer on ne garantira da ćete dobiti ključ koji je potreban za dekripciju Vaših datoteka.

Visoko preporučamo da razmislite o prevenciji infekcija poput About files! ransomware-a. Za to možete koristiti prijašnje spomenute programe. Osim toga, nemojte zaboraviti razmisliti o imunitetu svojih podataka i pohrani podataka.. Za to možete koristiti vanjske USB tvrde diskove, CD-e, DVD-e, ili se jednostavno osloniti na online pohranu podataka, poput Google Drive, Dropbox, Flickr i ostale solucije. Više informacija o pohrani podataka možete pronaći u ovom članku: Why do I need backup and what options do I have for that?

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Fortect Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Intego Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Kompatibilan sa macOS
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Fortect Intego, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Program Fortect Intego ima besplatan ograničeni skener. Fortect Intego nudi daleko više kada kupite njegovu kompletnu verziju. Kad besplatan skener detektira probleme, možete ih ukloniti besplatnom metodom popravka ili možete odlučiti kupiti kompletnu verziju da biste te probleme uklonili automatski.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Fortect, pokušajte pokrenuti SpyHunter 5.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Intego, pokušajte pokrenuti Combo Cleaner.

Preporučujemo Vam

Nemojte dopustiti da vas vlada špijunira

Vlada ima mnogo problema vezanih uz praćenje korisnika i korisničkih podataka, kao i sa špijuniranjem građana, pa biste trebali uzeti u obzir i naučiti nešto više o sumnjivim praksama prikupljanja podataka. Pokušajte izbjeći bilo kakav pokušaj vlade da vas prati ili špijunira tako da na internetu postanete potpuno anonimni.

Možete odabrati drugu lokaciju kad budete online i pristupati bilo kakvom materijalu bez nekih posebnih ograničenja na sadržaj. Veoma lako možete imati internetsku vezu bez ikakvih rizika od hakerskih napada koristeći Private Internet Access VPN.

Kontrolirajte informacije kojima može pristupiti vlada ili bilo koja neželjena stranka i surfajte internetom bez mogućnosti da vas se špijunira. Čak i ako niste umiješani u ilegalne aktivnosti ili vjerujete svojem izboru usluga i platformi, budite sumnjičavi oko vlastite sigurnosti i poduzmite mjere predostrožnosti korištenjem usluge VPN-a.

Za slučaj malware napada, napravite sigurnosne kopije datoteka za kasniju upotrebu

Korisnici računala mogu na razne načine izgubiti podatke zahvaljujući cyber infekcijama ili upravo njihovom štetnom djelovanju. Softverski problemi koje stvaraju malware programi ili direktan gubitak podataka zbog šifriranja mogu dovesti do problema sa samim uređajem ili čak nanijeti permanentna oštećenja. Kada imate aktualne sigurnosne kopije, na veoma lagan način možete se oporaviti nakon takvog incidenta i nastaviti s radom.

Najbitnije je kreirati ažuriranja za svoje sigurnosne kopije, i to nakon bilo kakve promjene na računalu, pa ćete se moći vratiti točno u vrijeme prije nego je malware bilo što uspio promijeniti ili prije nego problemi s uređajem uzrokuju probleme s performansama ili oštećenje podataka. Kada imate raniju verziju svakog bitnog dokumenta ili projekta, lako ćete izbjeći frustracije i nervne slomove. To je pogotovo korisno kada se malware stvori niotkuda. Za potrebe vraćanja sistema u određenu točku u vremenu možete upotrijebiti Data Recovery Pro.

O autoru
Alice Woods
Alice Woods

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Alice Woods
O tvrtci Esolutions

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima