Što je to _Locky_recover_instructions.txt? Treba li ukloniti tu datoteku

Kakva je to datoteka _Locky_recover_instructions.txt i zašto se nalazi na mojem računalu?

Datoteka _Locky_recover_instructions.txt povezana je sa zloglasnim ransomware virusom Locky koji se širi internetom nevjerojatnom brzinom. Ova tekstualna datoteka pojavit će se na računalu nakon što Locky preuzme kontrolu nad njim i šifrira datoteke algoritmima RSA-2048 i AES-128. Ako ste već pronašli ovu .txt datoteku na svom računalu, velika je vjerojatnost da više ne možete otvoriti većinu audio, video i ostalih dokumenata. Jednom kad virus Locky šifrira datoteke, dokument _Locky_recover_instructions.txt bit će dodan u svaki folder koji sadrži zaključane datoteke. U njemu se nalaze podaci o tome što se dogodilo vašim datotekama i kako možete doći do njih. Također, ista poruka pojavit će se postavljena kao pozadinska slika na vašoj radnoj površini (desktop), a na taj način će korisnik biti upoznat s uvjetima “otmičara”. Drugi ransomware programi, kao što su PadCrypt ili DMA-Locker koriste slične tehnike da bi informirali korisnika o otimanju podataka. Iako neki ransomware programi mogu ponuditi mogućnost vraćanja datoteka nakon pola godine i bez plaćanja otkupnine da bi dobili ključ za dešifriranje, mala je mogućnost da će se to stvarno i dogoditi jer su kreatori takvih programa prevaranti, a njihov glavni cilj je stvaranje profita. Dakle, ako na svom računalu pronađete datoteku _Locky_recover_instructions.txt, to znači da ćete morati riješiti veći problem nego što je to jednostavno brisanje virusa.

Kako spriječiti da se ova datoteka pojavi na vašem računalu?

Pošto datoteka ne “putuje” sama internetom, već je uz sebe nosi ransomware virus Locky, najvažnije je zapravo spriječiti da se vaše računalo inficira tim zlonamjernim programom. Da biste to učinili morate svoj sistem opremiti nekim renomiranim anti-malware alatom kao što je FortectIntego, a on će se pobrinuti za vašu sigurnost tijekom surfanja internetom. Također morate biti svjesni činjenice da se ovaj virus širi uz pomoć privitaka u email porukama, pa budite posebno pažljivi kad otvarate i preuzimate nove emailove, pogotovo ako su stigli iz nepoznatih izvora.

Kako ukloniti datoteku _Locky_recover_instructions.txt iz svog računala?

Dobra vijest je da možete ukloniti samu datoteku _Locky_recover_instructions.txt. Loša vijest je da će vaše datoteke ostati šifrirane čak i kad to učinite jer virus Locky još uvijek upravlja vašim računalom. Dakle, bolje bi bilo razmisliti o tome kako ubiti virus kojem ta datoteka pripada. To ćete učiniti uz pomoć pouzdanog anti-spyware alata. No, ovaj virus vrlo je agresivan i može čak blokirati vaš anti-spyware program prije nego ga pokrenete. U tom slučaju, pratite upute koje su pripremili stručnjaci u kojima je objašnjeno što morate napraviti da bi uklonili virus Locky.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Fortect Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Intego Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Kompatibilan sa macOS
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Fortect Intego, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Program Fortect Intego ima besplatan ograničeni skener. Fortect Intego nudi daleko više kada kupite njegovu kompletnu verziju. Kad besplatan skener detektira probleme, možete ih ukloniti besplatnom metodom popravka ili možete odlučiti kupiti kompletnu verziju da biste te probleme uklonili automatski.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Fortect, pokušajte pokrenuti SpyHunter 5.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Intego, pokušajte pokrenuti Combo Cleaner.
O autoru
Alice Woods
Alice Woods

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Alice Woods
O tvrtci Esolutions