Uklonite virus PremierOpinion (Besplatne instrukcija) / Koraci uklanjanja virusa

PremierOpinion Priručnik za uklanjanje virusa

Što je Virus PremierOpinion?

Premier Opinion – potencijalno nepoželjan program s lošom reputacijom vezanom uz zadate praćenja podataka

Neprijateljska aplikacija Premier Opinion

Premier Opinion, poznat i kao PUA:Win32/PremierOpinion i razvijan od strane tvrtke VoiceFive Inc., tvrdi za sebe da je sastavni dio online tržišta, no umjesto toga može se pohvaliti upitnom razinom reputacije. Prema različitim izvorima, program može pokazati nametljive reklame, ali i ne mora jer sve ovisi o verziji aplikacije koja je instalirana. Međutim, virus Premier Opinion najčešće cilja na praćenje navika korisnika tijekom surfanja internetom, pa čak može i prikupljati neke osobne podatke, a vaš desktop će natrpati sumnjivim anketama i ponudama. TSve te aktivnosti nisu samo naporne, već isto tako mogu biti potencijalno opasne samim time što developerima otkrivaju osjetljive podatke, pa ste u velikom riziku da vaši podaci završe kod nekih hakera.

Naziv Premier Opinion
Poznat i kao PUA:Win32/PremierOpinion
Developer VoiceFive Inc.
Tip Potencijalno nepoželjan program (PUP)
Glavni simptomi Brojne reklame i ankete koji se pojavljuju pri korištenju napadnutog preglednika, kao linkovi u tekstu, razni upitnici
Aktivnosti u pozadini Praćenje podataka. Aplikaciju zanimaju navike korisnika tijekom surfanja internetom, demografski podaci i korištenje same aplikacije
Operativni sustavi koji mogu biti napadnuti Windows OS, Mac OS X
Eliminacija Deinstalacija dodatka pregledniku PremierOpinion, pokretanje FortectIntego da biste se riješili ostataka programa

Ljudi koji rade na virusu Premier Opinion nastoje motivirati svoje članove obećavajući im priliku da zarade novac ili neke druge materijalne benefite. No, čini se da je ovaj program samo još jedna adware aplikacija koja zauzvrat ne nudi gotovo ništa. Svi benefiti usmjereni su prema developerima.

Prema mišljenju grupe Microsoft Security Intelligence, Premier Opinion je potencijalno nepoželjan program koji se može preuzeti s različitih web stranica trećih strana, kao što su na primjer www.permissionresearch.com ili www.opinionsquare.com. Otkriveno je da je distribucija aplikacije najpopularnija u Kini, SAD-u, Francuskoj, Velikoj Britaniji i Španjolskoj.

Uz to, potencijalno nepoželjni programi kao što je Premier Opinion sposobni su za dovođenje još sadržaja trećih strana na vaše računalo. Spomenuti Microsoftovi stručnjaci otkrili su da ovaj tip adware aplikacije uz sebe može instalirati i Internet Download Manager, NVIDIA Virtual Audio 1.2.40, HTML5 Video Player 1.2.5 i ostale proizvode trećih strana.

Čim se uspije naći unutar sistema, program Premier Opinion modificirat će svako od internet preglednika (Internet Explorer, Mozilla Firefox i Google Chrome) bez pristanka samog korisnika. Budite pažljivi jer ova aplikacija isto tako može promijeniti vašu početnu stranicu ili URL nove kartice, kao i pokrenuti neke druge promjene na svakom instaliranom pregledniku.

Potencijalno nepoželjan program Premier OpinionPremier Opinion je tip adware virusa koji koristi brojne mogućnosti da bi konstantno prikazivao ankete i reklame na web preglednicima korisnika.

Nakon svega, tijekom surfanja internetom korisnik je preplavljen reklamama Premier Opiniona i one su, tipično, krcate ponudama za sudjelovanje u velikom broju anketa. Zapravo, klikanjem na bilo koju od reklama, postoji mogućnost da ćete se naći na nekoj sumnjivoj stranici koja služi upravo za širenje programa upitne kvalitete i funkcija, a to mogu biti adware virusi, otimači preglednika, pa čak i opasni virusi.

Možda nećete primijetiti da oglasi dolaze direktno od Premier Opiniona i njegovih stranica, no kasnije ćete možda primijetiti neki tekst uz same reklame koji najavljuje pojavljivanje upravo ovog adware programa. Oglasi mogu tvrditi sljedeće:

 • “Ads by PremierOpinion”;
 • “Powered by PremierOpinion”;
 • “Brought to you by PremierOpinion”;
 • “Ads powered by PremierOpinion”;
 • “Advertisements by PremierOpinion”.

Ako želite zaustaviti ta preusmjeravanja, pokrenite skeniranje kompletnog sistema uz pomoć programa FortectIntego. Aplikacija će vam pomoći kod dvostruke provjere sistema i provjerit će je li on zaražen virusima. Uz to, možete provesti i ručno uklanjanje virusa Premier Opinion na Macu ili Windowsima, i to uz pomoć vodiča koji se nalazi niže. Sve te upute prikladne su i za korištenje s preglednicima.

Uz to, korisnici žele deinstalirati Premier Opinion zbog reklama, anketa, ponuda i sličnih pop-upova koje uzrokuje ovaj potencijalno nepoželjni program tijekom svakog posjeta bilo kojoj web stranici za kupovinu. Čini se da ovaj program također može uzrokovati puno više štete gurajući korisnika u opasne probleme povezane s privatnošću. Osim toga, ako pažljivo pročitate Izjavu o privatnosti, adware Premium Opinon može napraviti sljedeće:

Jednom kad pristanete sudjelovati u ovom programu, moći ćemo vas obavještavati o mogućnostima za ispunjavanje anketa preko vaše e-mail adrese, pop-up ili “toast” prozora, zemaljske pošte i drugim sredstvima. Ako odaberete sudjelovanje u anketi, zahtijevat ćemo da nam ustupite kompletne i točne informacije o vama i vašem kućanstvu.

Imajte na umu da nikako ne preporučujemo otkrivanje svojih privatnih podataka u bilo kakvim okolnostima. Zbog iznad spomenutih razloga, ne preporučujemo ni instaliranje ove nepouzdane aplikacije, kao niti njeno korištenje, ako ste je već instalirali. Umjesto toga, morali biste ukloniti Premier Opinion da biste izbjegli dodatne probleme.

Virus Premier Opinion

Osim toga, developeri Premier Opiniona slažu se da će se prikupljati određene informacije o korisniku. To neće uključivati samo IP adresu, tip preglednika, geografsku lokaciju korisnika, već će tvrtka moći vidjeti ime i prezime korisnika, email adresu, broj mobilnog telefona i slične privatne informacije:

Moći ćemo prikupljati vaše osobne podatke kada nam dobrovoljno date te informacije, kao na primjer, putem naše web stranice. Te informacije možemo prikupljati direktno od vas ili ih možemo dobiti od treće strane koja radi za nas ili vas kontaktira u naše ime. Na primjer, Možete nam dati svoje osobne informacije kad ispunjavate online formular ili kad na neki drugi način komunicirate s nama preko naše stranice. Te informacije mogu uključivati, između ostalog, vaše ime, adresu, broj telefona ili email adresu, a tu su uključene i osobne informacije koje nam šaljete putem poruka.

Ovaj Adware dolazi u paketu s običnim programima

Ako se pitate kako se potencijalno nepoželjan program instalira na vaše računalo, odgovor je jednostavan – neoprezno ste preuzeli s interneta instalirali besplatne aplikacije. Potencijalno nepoželjni programi putuju u takozvanim softverskim paketima, a to je popularna marketinška tehnika koji ponajviše koriste developeri adware aplikacija.

Ta metoda oslanja se na vjerovanje da će tijekom instalacije programa korisnik odabrati Brze ili Preporučene postavke i tako neće moći odbiti instalaciju potencijalno nepoželjnog programa. Drugim riječima, spomenuti parametri preskaču više koraka procesa instalacije, uključujući i onaj u kojem se nalazi unaprijed označena kućica s dopuštenjem za infiltraciju adware programa.

Da biste to izbjegli, uvijek morate birati Prilagođenu ili Naprednu konfiguraciju i morate imati instaliran profesionalni sigurnosni program. On će vam pomoći pri pregledavanju i provjeri datoteka u potrazi za malicioznim programima prije samog preuzimanja i tako zaštititi vaše računalo od raznih prijetnji. Uz to, predlažemo vam da ne instalirate PDF konvertera, aplikacija za prijenos video materijala ili programa za upravljanje preuzimanjima jer najveće su šanse da će upravo oni sadržavati potencijalno nepoželjne programe.

Najlakši način za uklanjanje virusa Premier Opinion

Prema mišljenju stručnja sa stranice BedyNet.ru, najbrže ćete provesti uklanjanje virusa Premier Opinion ako to odlučite napraviti automatski. Preporučujemo tu metodu jer potencijalno nepoželjni programi sadrže brojne dodatke preglednicima koje je teško identificirati. Ako se želite uspješno riješiti napornih anketa i reklama, morate ih deinstalirati baš sve.

Stope detekcije virusa Premier Opinion

Dakle, najbolja opcija bila bi uklanjanje Premier Opiniona uz pomoć snažnog i kvalitetnog antivirusnog programa. Međutim, slobodno možete ići po koracima vodiče koji se nalazi ispod ovog članka i tako ručno popraviti sistem vašeg računala. Morat ćete obrisati sve elemente koji su povezani s ovim adwareom i nakon toga resetirati svoje web preglednike.

Uz pomoć programa FortectIntego moći ćete ukloniti štetu koju je napravio virus. Programi SpyHunter 5Combo Cleaner i Malwarebytes preporučuju se za detektiranje potencijalno nepoželjnih programa i virusa, kao i svih datoteka i unosa u registar koji su povezani s njima.

Ponuda
uradi sada!
Preuzmi
Fortect Sreća
Zagarantirana
Preuzmi
Intego Sreća
Zagarantirana
Kompatibilan sa Microsoft Windows Kompatibilan sa macOS
Što učiniti ako nije uspjelo?
Ako niste uspjeli ukloniti štetu izazvanu virusom uz pomoć Fortect Intego, postavite pitanje našem timu za podršku i navedite što je više moguće detalja.
Program Fortect Intego ima besplatan ograničeni skener. Fortect Intego nudi daleko više kada kupite njegovu kompletnu verziju. Kad besplatan skener detektira probleme, možete ih ukloniti besplatnom metodom popravka ili možete odlučiti kupiti kompletnu verziju da biste te probleme uklonili automatski.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Fortect, pokušajte pokrenuti SpyHunter 5.
ALternativni Softver
Različiti software ima različitu namjenu. Ako niste uspjeli popraviti oštećene datoteke programom Intego, pokušajte pokrenuti Combo Cleaner.

Ručni PremierOpinion Priručnik za uklanjanje virusa

Deinstalacija iz Windowsa

Da biste očistili svoje Windowse, pratite vodič objavljen niže i uklonite sumnjive ekstenzije preglednika, kao i plug-inove.

Da biste uklonili Virus PremierOpinion računala s Windowsima 10 ili 8, molimo vas da pratite sljedeće korake:

 1. Upišite Control Panel u kućicu s tražilicom za Windowse i stisnite Enter ili kliknite na rezultate pretraživanja.
 2. Ispod sekcije Programs, odaberite Uninstall a program. Deinstalacija iz Windowsa
 3. Na popisu pronađite unose povezane s Virus PremierOpinion (ili bilo kojim nedavno instaliranim sumnjivim programom).
 4. Desnom tipkom miša (Right-click) kliknite na aplikaciju i odaberite Uninstall.
 5. Ako se pojavi User Account Control, kliknite na Yes.
 6. Pričekajte da se proces deinstalacije završi i kliknite na OK. Deinstalacija iz Windowsa

Ako ste korisnik Windowsa 7 ili XP, pratite upute koje slijede:

 1. Kliknite na Windows Start > Control Panel koji se nalazi na desnoj strani otvorenog menija (ako ste korisnik Windowsa XP, kliknite na Add/Remove Programs).
 2. U Control Panelu, odaberite Programs > Uninstall a program. Deinstalacija iz Windowsa
 3. Odaberite nepoželjnu aplikaciju tako da na nju kliknete jednom.
 4. Pri vrhu, kliknite na Uninstall/Change.
 5. Na upit o potvrdi vaše akcije, odaberite Yes.
 6. Kliknite na OK jednom kad se proces uklanjanja završi.

Uklonite PremierOpinion iz Mac OS X sistema

Da biste deinstalirali Premier Opinon iz MacOS-a, poslužite se ovim vodičem.

 1. Ako koristite OS X, kliknite na gumb Go u gornjem lijevom kutu ekrana te odaberite Applications. Kliknite 'Go' i odaberite 'Applications'
 2. Čekajte dok ne vidite mapu Applications i potražite PremierOpinion ili bilo koje sumnjive programe u njoj. Sada kliknite desnom tipkom miša na svaki od unosa te odaberite Move to Trash. Kliknite na svaki zlonamjeran unos i odaberite 'Move to Trash'

Resetirajte MS Edge/Chromium Edge

Obrišite nepoželjne ekstenzije iz preglednika MS Edge:

 1. Odaberite Menu (tri horizontalne točkice u gornjem desnom kutu prozora) i odaberite Extensions.
 2. S popisa odaberite ekstenziju i kliknite na Gear (ikonicu zupčanika).
 3. Kliknite na Uninstall koji se nalazi pri dnu. Resetirajte MS Edge/Chromium Edge

Očistite kolačiće i ostale podatke spremljene tijekom surfanja:

 1. Kliknite na Menu (tri horizontalne točkice u gornjem desnom kutu prozora preglednika) i odaberite Privacy & security.
 2. Pod Clear browsing data odaberite Choose what to clear.
 3. Odaberite sve (izostavite lozinke, iako biste mogli ostaviti i Media licenses, ako je moguće) i kliknite na Clear. Resetirajte MS Edge/Chromium Edge

Vratite postavke za novu karticu (tab) i početnu stranicu u početno stanje:

 1. Kliknite na ikonicu manija i odaberite Settings.
 2. pronađite sekciju On startup.
 3. Kliknite na Disable ako ste pronašli neku sumnjivu domenu.

Resetirajte MS Edge ako vam koraci iznad nisu pomogli:

 1. Pritisnite Ctrl + Shift + Esc da biste otvorili Task Manager.
 2. Kliknite na strelicu More details koja se nalazi pri dnu prozora.
 3. Odaberite karticu (tabDetails.
 4. Sada skrolajte prema dolje i pronađite svaki unos koji u sebi sadrži naziv Microsoft Edge. Desnom tipkom miša kliknite na svaki od tih unosa i odaberite End Task da biste prekinuli rad preglednika MS Edge. Resetirajte MS Edge/Chromium Edge

Ako vam ovo rješenje nije pomoglo , morat ćete upotrijebiti naprednu metodu resetiranja preglednika Edge. Prije nastavka morali biste napraviti sigurnosnu kopiju svojih podataka.

 1. Na računalu pronađite sljedeći folder: C:\\Users\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Pritisnite na tipkovnici Ctrl + A da biste odabrali sve foldere.
 3. Desnom tipkom miša kliknite na njih i odaberite Delete. Resetirajte MS Edge/Chromium Edge
 4. Sada desnom tikom miša kliknite na gumb Start i odaberite Windows PowerShell (Admin).
 5. Kad se otvori novi prozor, kopirajte i zalijepite sljedeću komandu, pa pritisnite Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose Resetirajte MS Edge/Chromium Edge

Upute za Edge Chromium

Obrišite ekstenzije iz preglednika MS Edge (Chromium):

 1. Otvorite Edge i klikanjem odaberite Settings > Extensions.
 2. Obrišite nepoželjne ekstenzije tako što ćete kliknuti na Remove. Resetirajte MS Edge/Chromium Edge

Očistite cache i podatke od spremljene tijekom surfanja:

 1. Kliknite na Menu i idite na Settings.
 2. Odaberite Privacy and services.
 3. Pod Clear browsing data odaberite Choose what to clear.
 4. Pod Time range birajte All time.
 5. Odaberite Clear now. Resetirajte MS Edge/Chromium Edge

Resetirajte MS Edge (Chromium):

 1. Kliknite na Menu i odaberite Settings.
 2. Na lijevoj strani odaberite Reset settings.
 3. Odaberite Restore settings to their default values (resetirajte postavke na početne vrijednosti).
 4. Potvrdite s Reset. Resetirajte MS Edge/Chromium Edge

Resetirajte Mozillu Firefox

Očistite Mozillu Firefox od sumnjivog sadržaja kompletiranjem sljedećih koraka:

Uklonite opasne ekstenzije:

 1. Otvorite preglednik Mozilla Firefox i kliknite na Menu (tri horizontalne linije u gornjem desnom kutu prozora).
 2. Odaberite Add-ons.
 3. Ovdje odaberite pluginove koji su povezani s Virus PremierOpinion i kliknite na Remove. Resetirajte Mozillu Firefox

Resetirajte početnu stranicu (homepage):

 1. Kliknite na tri horizontalne crte u gornjem desnom kutu da biste otvorili meni.
 2. Odaberite Options.
 3. Pod opcijama za Home, upišite adresu vaše omiljene stranice koja će se otvoriti svaki put kad pokrenete preglednik Mozilla Firefox.

Očistite kolačiće i podatke o stranicama:

 1. Kliknite na Menu i odaberite Options.
 2. Idite na sekciju Privacy & Security.
 3. Skrolajte prema dolje i pronađite Cookies and Site Data.
 4. Kliknite na Clear Data…
 5. Odaberite Cookies and Site Data, kao i Cached Web Content i kliknite na Clear. Resetirajte Mozillu Firefox

Resetirajte Mozillu Firefox

U slučaju da niste uspjeli ukloniti Virus PremierOpinion prateći upute iznad, morat ćete resetirati Mozillu Firefox:

 1. Pokrenite preglednik Mozilla Firefox i kliknite na Menu.
 2. Idite na  Help i tamo odaberite Troubleshooting Information. Resetirajte Mozillu Firefox
 3. Unutar sekcije Give Firefox a tune up kliknite na Refresh Firefox…
 4. Jednom kada vam iskoči pop-up prozor, potvrdite željenu akciju klikanjem na Refresh Firefox – to bi trebalo završiti uklanjanje Virus PremierOpinion. Resetirajte Mozillu Firefox

Resetirajte Google Chrome

Popravite Chrome deinstalacijom elemenata koji su povezani s ovim virusom.

Obrišite maliciozne ekstenzije iz preglednika Google Chrome:

 1. Otvorite Google Chrome, kliknite na Menu (tri vertikalne točke u gornjem desnom kutu) i odaberite More tools > Extensions.
 2. U novootvorenom prozoru vidjet ćete sve instalirane ekstenzije. Deinstalirajte sve što vam je sumnjivo i što bi moglo biti povezano s Virus PremierOpinion tako da kliknete na Remove. Resetirajte Google Chrome

Očistite cache i podatke  web stranica iz preglednika Chrome:

 1. Kliknite na Menu i odaberite Settings.
 2. Pod Privacy and security, odaberite Clear browsing data.
 3. Odaberite Browsing history, Cookies and other site data, kao i Cached images i files.
 4. Kliknite na Clear data. Resetirajte Google Chrome

Promijenite početnu stranicu:

 1. Kliknite na Menu i odaberite Settings.
 2. Potražite sumnjive stranice kao što je Virus PremierOpinion u sekciji On startup.
 3. Kliknite na Open a specific or set of pages i kliknite na tri točkice da biste došli do opcije Remove.

Resetirajte Google Chrome:

Ako vam prethodne metode nisu pomogle, resetirajte Google Chrome da biste eliminirali Virus PremierOpinion i sve njegove komponente:

 1. Kliknite na Menu i odaberite Settings.
 2. Settings skrolajte prema dolje i kliknite na Advanced.
 3. Skrolajte prema dolje i pronađite sekciju Reset and clean up.
 4. Sada kliknite na Restore settings to their original defaults.
 5. Potvrdite s Reset settings da biste završili uklanjanje Virus PremierOpinion. Resetirajte Google Chrome

Resetirajte Safari

Uklonite nepoželjne ekstenzije iz preglednika Safari:

 1. Kliknite na Safari > Preferences…
 2. U novom prozoru odaberite Extensions.
 3. Odaberite nepoželjne ekstenzije povezane s Virus PremierOpinion i odaberite Uninstall. Resetirajte Safari

Očistite kolačiće i ostale podatke web stranica iz Safarija:

 1. Kliknite na Safari > Clear History…
 2. Iz padajućeg menija pod Clear, odaberite all history.
 3. Potvrdite vaš odabir s Clear History. Resetirajte Safari

Ako vam koraci iznad nisu pomogli, resetirajte Safari:

 1. Kliknite na Safari > Preferences…
 2. Idite na karticu (tabAdvanced.
 3. Stavite kvačicu u kućicu pokraj Show Develop menu.
 4. U meniju kliknite na Develop i zatim odaberite Empty Caches. Resetirajte Safari

Nakon deinstalacije ovog potencijalno nepoželjnog programa i popravljanja svakog od Vaših web preglednika, preporučamo Vam da skenirate svoj računalno sustav reputabilnim anti-spywareom. Ovo će Vam pomoći da se riješite PremierOpinion tragova registra te će također identificirati srodne parazite ili moguće malware infekcije na Vašem računalu. Za to možete koristiti naše najbolje malware uklanjače: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner ili Malwarebytes.

Preporučujemo Vam

Nemojte dopustiti da vas vlada špijunira

Vlada ima mnogo problema vezanih uz praćenje korisnika i korisničkih podataka, kao i sa špijuniranjem građana, pa biste trebali uzeti u obzir i naučiti nešto više o sumnjivim praksama prikupljanja podataka. Pokušajte izbjeći bilo kakav pokušaj vlade da vas prati ili špijunira tako da na internetu postanete potpuno anonimni.

Možete odabrati drugu lokaciju kad budete online i pristupati bilo kakvom materijalu bez nekih posebnih ograničenja na sadržaj. Veoma lako možete imati internetsku vezu bez ikakvih rizika od hakerskih napada koristeći Private Internet Access VPN.

Kontrolirajte informacije kojima može pristupiti vlada ili bilo koja neželjena stranka i surfajte internetom bez mogućnosti da vas se špijunira. Čak i ako niste umiješani u ilegalne aktivnosti ili vjerujete svojem izboru usluga i platformi, budite sumnjičavi oko vlastite sigurnosti i poduzmite mjere predostrožnosti korištenjem usluge VPN-a.

Za slučaj malware napada, napravite sigurnosne kopije datoteka za kasniju upotrebu

Korisnici računala mogu na razne načine izgubiti podatke zahvaljujući cyber infekcijama ili upravo njihovom štetnom djelovanju. Softverski problemi koje stvaraju malware programi ili direktan gubitak podataka zbog šifriranja mogu dovesti do problema sa samim uređajem ili čak nanijeti permanentna oštećenja. Kada imate aktualne sigurnosne kopije, na veoma lagan način možete se oporaviti nakon takvog incidenta i nastaviti s radom.

Najbitnije je kreirati ažuriranja za svoje sigurnosne kopije, i to nakon bilo kakve promjene na računalu, pa ćete se moći vratiti točno u vrijeme prije nego je malware bilo što uspio promijeniti ili prije nego problemi s uređajem uzrokuju probleme s performansama ili oštećenje podataka. Kada imate raniju verziju svakog bitnog dokumenta ili projekta, lako ćete izbjeći frustracije i nervne slomove. To je pogotovo korisno kada se malware stvori niotkuda. Za potrebe vraćanja sistema u određenu točku u vremenu možete upotrijebiti Data Recovery Pro.

O autoru
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Stručnjak za uklanjanje malware programa

Ukoliko Vam je ovaj besplatan vodič za uklanjanje pomogao i zadovoljni ste našom uslugom, molimo Vas da razmislite o doniranju kako bi ova usluga opstala. Čak i najmanja cifra će biti cijenjena.

Kontaktiraj Ugnius Kiguolis
O tvrtci Esolutions

Vodič za uklanjanje na drugim jezicima